Jump to content

Αξίζει η αναβάθμιση ssd...???

venom7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες?

Λοιπόν,έχω ένα θεματάκι και θα ήθελα τα φώτα σας.

Έχω τον ssd της υπογραφής μου(vertex 2 60gb) για λειτουργικό.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει η μετάβαση σε έναν Corsair Force Series GT 60gb sata 3.

Θα μπει πάνω στο υπάρχον σύστημα με σκοπό αναβάθμισης στο μέλλον και παράλληλα εκμετάλλευσης του sata 3.

Αν τελικά αξίζει η αλλαγή του ssd,τότε να πάω στον corsair ή στον vertex 3 60gb???

Διαφορά που είδα περα από την ταχύητα read\write, είναι ότι ο corsair έχει 85.000iops έναντι του ocz που έχει 80.000iops.

Τελικά αξίζει και αν ναι...ποιον???

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρω για το χρόνο σας!

αν δεν σε ενδιαφέρουν τα μετροπρογράμματα δεν νομίζω να δεις ουσιαστικές διαφορές.

στη θέση σου θα έμενα με αυτόν που έχεις...

IMOο μόνος λόγος να τον αλλάξεις είναι για να έχεις περισσότερα GB.

Sent from my iPad using Tapatalk

συμφωνω απολυτα με τους παραπανω. εχω εναν ssd και ενας φιλος μου εχει 2 σε raid0. διαφορα σημαντικη μονο στα μετροπρογραμματα. πρεπει να ψαξεις για κατι σε 1500-2000 mb/s για να δεις διαφορα πλεον σε καθημερινη χρηση. ('>http://www.anandtech.com/show/4470/ocz-revodrive-3-x2-480gb-preview):T:

σου προτεινω και εγω με την σειρα μου να μην πας για σατα 3

εδω εγω που εβαλα και δευτερο ssd σε raid 0 δεν τρελαθηκα να σου πω την αληθεια

Πω μάγκες σας ευχαριστώ πολύ!

Όποια γνώμη ακόμη ευπρόσδεκτη βέβαια.

Βλέπω να μένω με αυτόν και τα χρήματα στην άκρη αλλά όποια απόφαση παρθεί θα γίνει πολύ σύντομα γιατί τα ξαδέρφια μου έρχονται από το Αμέρικά τέλος του μήνα και ο χρόνος μας πιέζει!

Από τους δύο πάντως,ποιον θα προτιμούσατε αν τελικά ήταν ή είναι και πάρω κάποιον ή μου πάρουν?Τον corsair force series gt ή τον ocz vertex 3?

Ερώτησης...

Δλδ στα 4k qd32 read\write τι 150\110 έχουμε τι 100/60,είναι το ίδιο πράγμα και διαφορές πρακτικά δε βλέπεις???

Μιλάω για το crystal disk mark σαν μέτρο σύγκρισης στο τελευταίο τεστ.

Με άλλα λόγια,από ποια ταχύτητα και μετά οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές?

Δεν ειναι μονο θεμα ταχυτητων. Ενα πραγμα που δεν μπορει να μεταφερει το οποιοδηποτε review για SSD υπαρχει, ειναι το θεμα της αποκρισης μεσα στο λειτουργικο.

Απο εκει και περα, οτιδηποτε κοντα στις ταχυτητες ενος Vertex απλού (οχι 2,3) ειναι αρκετό για να μην καταλαβαινεις διαφορές.

Το QD μεγαλυτερο του 2 οσο μεγαλο κι αν ειναι, δεν δινει κατι παραπανω οταν το drive χρησιμοποιειται σαν drive λειτουργικου για απλες διεργασιες.

@venom7

Σε real time χρηση ("σπιρταδα"/αποκριση του συστηματος δηλαδη) δεν προκειτε να καταλαβεις καμια διαφορα.

Σφαιρα σου ανοιγουν ολα τωρα, σφαιρα και τοτε:p

Προσφατα φιλος μου εστησε ολοιοδιο συστημα με το δικο μου, η μονη διαφορα που εχουμε ειναι οτι αυτος εχει τον ocz vertex3 120 GB, που ειναι ισως ο πιο γρηγορος ssd της αγορας.

Διαφορα σε ταχυτητα/σπιρταδα/αποκριση εγω τουλαχιστον μεταξυ του δικου μου και του δικου του συστηματος ΔΕΝ μπορω να καταλαβω.

Στο crystalmark που λες βεβαια μου ριχνει:p

Εν τελει δηλαδη,συμφωνω με τους προλαλησαντες.

Θεωρω πως ο μοναδικος λογος να κανει καποιος αλλαγη στον ssd του, ειναι αν θελει να παρει μεγαλυτερο, απο πλευρας ταχυτητας δεν θα καταλαβει καποια διαφορα.

Υ.Γ Προσωπικα, μιας και στο τελευταιο σου ερωτημα αναφερεσαι σε νουμερα read/write, για μενα σε ενα ssd τα νουμερα write, μου φαινονται παντελως αδιαφορα (και εξηγω).

Τον ssd τον θες για σπιρταδα, αρα τα νουμερα read εχουν και καποια ουσια, τα writes ποσες εγγραφες θα κανεις στον ssd αραγε για να σε νοιαζουν?

Η μικρη χωρητικοτητα που εχει ενας ssd, απαγορευει ετσι και αλλιως τις πολλες εγγραφες, αρα ολα σου τα writes (η εστω η συντρηπτικη πλειοψηφια τους) θα τα κανεις στον μηχανικο σου σκληρο:smoke:

Οταν οι ssd φτασουν να εχουν πολλα gb σε καλη τιμη και αντικαταστησουν πληρως τους συμβατικους δισκους το συζηταμε, τοτε τα writes θα εχουν και ουσια.;)

Προσωπικη μου αποψη παντα:smoke:

Μόνο αν θες να έχεις περισσότερο χώρο.

Ειδάλλως είτε έχεις Vertex 2, είτε 3 είτε Corsair Force GT, είτε Intel 510, την ίδια αίσθηση στο OS θα έχεις, και την ίδια σπιρτάδα και loading times στα apps/games/etc.

π.χ. ένας Corsair Force 3 120GB @ 180 ευρώ είναι λουκουμάκι κατ' εμέ.

Καταρχας το RAID ξεχνα το (αν σου περασε απο το μυαλο) γιατι χανεις το trim.

Οσον αφορα το θεμα καινουριος ssd αν θες και SATA 3 θα πας σε Vertex 3 120GB ή Corsair Force 3 GT 120GB.

Αυτο το λεω γιατι Corsair Force 3 (χωρις GT) = Agility 3 = Asynchronous NAND ενω Vertex 3 = Corsair Force 3 GT = synchronous NAND, αμα διαβασεις τα reviews που υπάρχουν θα τις καταλαβεις τις διαφορες.

Ασυζητητι 120GB παντα όταν μιλαμε για Sandforce 22xx controller, τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο. Στα 60GB λειτουργουν τα μισα καναλια του ελεγκτή οπότε δωρο αδωρον το SATA 3 interface.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας!

Σκεφτόμουν για τον corsair force series 3 gt 60gb.

Απλά τον βρίσκω χωρίς μεταφορικά πό newegg και αν συμπεριλάβεις και την πώληση του δικού μου η διαφορά είναι φύρω στα +50€.

Οπότε έλεγα αν "λέει" κάτι τέτοιο!

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας!

Σκεφτόμουν για τον corsair force series 3 gt 60gb.

Απλά τον βρίσκω χωρίς μεταφορικά πό newegg και αν συμπεριλάβεις και την πώληση του δικού μου η διαφορά είναι φύρω στα +50€.

Οπότε έλεγα αν "λέει" κάτι τέτοιο!

Δεν μπορει κανενας να σου απαντησει σε αυτην την ερωτηση με σιγουριά γιατι για 60GB δεν υπάρχουν reviews, τωρα αν θες εσυ να εισαι ο πρωτος που θα το δοκιμασει, τι να πω. Παντως παντα υπάρχει η πιθανότητα να βγει μαπα το καρπουζι (ειναι και κοκκινος ο ssd :p) Πληροφοριακα ο Agility 3 60GB απεχει πολυ σε επιδόσεις απο τον 120

Αν ειναι να πας παλι σε 60αρη, μεινε με αυτον που εχεις. Δεν αξιζει τα +50€. Εκτος αν πας σε 120αρη μοντελο. Τοτε ναι αξιζει.

Σωστος ο jax7480

Στους ssd μεγαλύτερη χωρητικοτητα σημαινει μεγαλυτερη ταχυτητα. Για παραδειγμα ο Vertex 2 βγαζει full ταχύτητα στα 240GB. Το ιδιο ισχυει και για τους Vertex 3. Οι Vertex 3 Max IOPS εχουν max ταχυτητα για 120GB (λογω κατασκευης του hardware)

Απλά ο 120άρης δε μου χρειάζεται και μου είναι περιττός!Με έναν 60άρη καλύπτομαι μιας και δε περνάω παιχνίδια μέσα!

Toν 120αρη στον προτείνουν για την ταχύτητα οπως κατάλαβες, και οχι απαραίτητα για τον μεγαλύτερο χωρο αποθήκευσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.