AGGANIS13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2011 Εχω 3 δισκους 2tb wd ο καθενας και ηταν σε raid.Βγηκαν απο ενα συστημα που δουλευαν...Πως γινεται να τους βαλω σε αλλο συστημα και να δω τα πραγματα που εχουν μεσα?
panoc Ιούλιος 13, 2011 #3 Ιούλιος 13, 2011 απο οτι raid και να ειναι πρεπει να μπουν σε συστημα που περιεχει τον ιδιο controller με τον υπολογιστη που ηταν και να συνδεθουν με ακριβως την ιδια σειρα που ηταν στο παλιο συστημα.
Wizard! Ιούλιος 13, 2011 #5 Ιούλιος 13, 2011 H σειρά συνήθως δεν παίζει ρόλο. Κάθε δίσκος έχει γραμμένες επάνω πληροφορίες που λένε σε ποιά θέση του Raid βρισκόταν. Το βασικό να μπουν σε ίδιο controller.
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #6 Ιούλιος 14, 2011 Αρα δεν γινεται δηλαδη... αφου δεν ξερω ουτε ποια μητρικη ειχε επανω το συστημαΑυτος που μου τους εφερε λεει οτι γραφεται στον ενα δισκο γραφεται επακριβως και στον αλλο αρα σε raid 1 δεν ειναι?
panoc Ιούλιος 14, 2011 #7 Ιούλιος 14, 2011 H σειρα νομιζω δεν παιζει ρολο. H σειρά συνήθως δεν παίζει ρόλο. Κάθε δίσκος έχει γραμμένες επάνω πληροφορίες που λένε σε ποιά θέση του Raid βρισκόταν. Το βασικό να μπουν σε ίδιο controller. παιζει ρολο ειδικα εαν ειναι raid 5, τουλαχιστο οσες φορες εχω μεταφερει raid απο ich σε ich(και ειναι αρκετες ) ποτε δε δουλεψε με αλλη σειρα.
FrOsT Ιούλιος 14, 2011 #8 Ιούλιος 14, 2011 Αρα δεν γινεται δηλαδη... αφου δεν ξερω ουτε ποια μητρικη ειχε επανω το συστημαΑυτος που μου τους εφερε λεει οτι γραφεται στον ενα δισκο γραφεται επακριβως και στον αλλο αρα σε raid 1 δεν ειναι?Ναι raid1.Αυτός που τους έφερε δεν ξέρει που ηταν; -.-Με τις πιθανότητες αν το πάρεις, intel controler θα ηταν, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις αν τα έχεις ξεγραμμενα!
panoc Ιούλιος 14, 2011 #9 Ιούλιος 14, 2011 Αρα δεν γινεται δηλαδη... αφου δεν ξερω ουτε ποια μητρικη ειχε επανω το συστημαΑυτος που μου τους εφερε λεει οτι γραφεται στον ενα δισκο γραφεται επακριβως και στον αλλο αρα σε raid 1 δεν ειναι?εαν ειναι ετσι ναι ειναι raid 1 αλλα 3 δισκους σε raid 1 ? απο μονο του το raid 1 δε υποστηριζει 3 δισκους.
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #10 Ιούλιος 14, 2011 ΤΟυς εβαλα σε ενα συστημα και στους 2 απο αυτους ζηταει να γινει διαμορφωση και ο τριτος ειναι κενος.Ισως ειχε κανει raid 1 στους 2 δισκους.
panoc Ιούλιος 14, 2011 #11 Ιούλιος 14, 2011 σε καθε περιπτωση, εαν δεν εχεις τον ιδιο controller δε προκειται να καταφερεις να τους δεις.
Wizard! Ιούλιος 14, 2011 #12 Ιούλιος 14, 2011 Επειδή οι περισσότεροι που δεν ξέρουν τι controller είχαν, έχουν τον onboard (Intel ICHR-xx), βάλε τους δύο που ζητάει διαμόρφωση σε μία μητρική intel, γύρισε τον controller σε Raid Mode από το bios και μετά την εκκίνηση έλεγξε ότι στους εμφανίζει σα Raid1 με status Optimal (στο post, πριν αρχίσει να φορτώνει Windows).Μέσα από τα Win το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι ίσως reboot, αφού λογικά θα εγκαταστήσει τον driver για το Raid.[MENTION=190]panoc[/MENTION] : έχω raid5 σε ICHR από το 2004... Ουδέποτε τήρησα τη σειρά των δίσκων, ουδέποτε είχα πρόβλημα. Τώρα για άλλους controller δε μπορώ να σου πω.
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #13 Ιούλιος 14, 2011 Νεα στοιχεια...Μου ειπε οτι ειχε μια μητρικη Gigabyte (μοντελο δεν ηξερε) με πεξεργαστη i5.Αν τους βαλω σε μια αλλη gigabyte με i5 επεξεργαστη παλι, λετε να γινει η δουλεια?Υπαρχει περιπτωση αν τους δηλωσω raid απο το bios να χαθουν τα δεδομενα?
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #14 Ιούλιος 14, 2011 Υπαρχει περιπτωση αν τους δηλωσω raid απο το bios να χαθουν τα δεδομενα?
panoc Ιούλιος 14, 2011 #15 Ιούλιος 14, 2011 Νεα στοιχεια...Μου ειπε οτι ειχε μια μητρικη Gigabyte (μοντελο δεν ηξερε) με πεξεργαστη i5.Αν τους βαλω σε μια αλλη gigabyte με i5 επεξεργαστη παλι, λετε να γινει η δουλεια?Υπαρχει περιπτωση αν τους δηλωσω raid απο το bios να χαθουν τα δεδομενα?οποτε χρειαζεσαι μια μητρικη με καποιο ICH9/10RΥπαρχει περιπτωση αν τους δηλωσω raid απο το bios να χαθουν τα δεδομενα?μονο εαν κανεις παλι διαμορφωση του raid, που εσυ δε θα κανεις, θα δηλωσεις τον controller σα raid, και εαν δε τους βρει μονο του, θα μπεις στο bios του controller και θα φτιαξεις τη συστοιχια χωρις ομως να κανεις διαμορφωση, απλα θα δηλωσεις τους δισκους που ανοικουν στο array.
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #16 Ιούλιος 14, 2011 Μπαινω στο βιος , δηλωνω raid , κανω επανεκκίνηση, μετα μπαινει μονο του στο bios tou controlerΔιαλέγω raid 1, διαλεγω τους 2 δισκους που θελω να γινουν raid και μετα εχει μια επιλογη για να δηλωσω το capacity με max επιλογη τα 1863gb (αφου οι δισκοι ειναι 2tb)....εκει τι να βαλω? Να αφησω αυτο το 1863Gb που λεει? Τελευταια επιλογη ειναι το create...Ρωταω για να μην κανω κανενα λαθος και χαθουν τα δεδομενα που ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΑ.
Wizard! Ιούλιος 14, 2011 #17 Ιούλιος 14, 2011 MHN TO KANEIΣ ΑΥΤΟ!!!(και συμπληρώνω, γιατί το άλλο το έγραψα γρήγορα ώστε να το δεις)Αν είναι από τον ίδιο controller θα δει αμέσως το raid χωρίς να κάνεις εσύ τίποτα. Αν πρέπει να μπεις στο BIOS του controller και να ορίσεις το raid, θα χάσεις τα πάντα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να γυρίσεις το mode του sata controller σε RAID (πιθανόν να είναι ACHI ή IDE ή NATIVE, κλπ). Αφού λες ότι το έκανες και δεν το είδε αυτόματα, τότε δεν ήταν από ICHR controller.
Wizard! Ιούλιος 14, 2011 #19 Ιούλιος 14, 2011 Δοκίμασε σε κάποια μητρική με nVidia controller με την ίδια διαδικασία.Αν δεν τους δει κι εκεί, η μόνο λύση είναι το RaidReconstructionTool ή να το πας σε εταιρία DataRecovery (υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα με δικές τους εταιρίες)
AGGANIS13 Ιούλιος 14, 2011 Author #20 Ιούλιος 14, 2011 Εμαθα επισης οτι δεν ηταν σε raid 1 αλλα σε raid 5
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.