Jump to content

Προτασεις για υπολογιστή

Kostas_Sky

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν προλαβαίνω να σου αλλάξω γνώμη αλλά οποιοσδήποτε άλλος ssd είναι καλύτερος απο τον Agility3. Εγω στη θέση σου θα πηγαινα στον Corsair F80 δες εδώ:HDD :: Corsair 80GB Force F80 CSSD-F80GBP2-BRKT Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr Με 27€ παραπάνω παιρνεις σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις. Μην σε ξεγελαει το SATA 6Gbps γιατι έιτουργούν μόνο τα μισά κανάλια στον controller και ποτε δεν θα πιασει ταχύτητες μεγαλύτερες απο τα 288Mbps που είναι το όριο του SATA 3Gbps.

Τον Agility3 τον δοκίμασε φίλος μου και μου είπε: ΅"μακριά, είναι πεταμένα λεφτά" τα συμπεράσματα δικά σου...

Και αυτός που δείχνεις σαν τους agility ΙΙΙ είναι . Ο φιλος σου απογοητεύτηκε γιατί πού απλά ΔΕΝ πιάνουν την ταχύτητα που αναφέρουν, όχι όμως πως είναι χειρότεροι από τον παραπάνω corsair ...

• 2 weeks later...

Πριν λίγες μέρες γύρισα από διακοπές οπότε ξαναέρχεται στο προσκήνιο η αγορά του υπολογιστή.Στις επόμενες 2 μέρες θα γίνει η παραγγελία της οθόνης..

Να ρωτήσω όμως κατι... βρήκα την 6950 xfx 2gb 175euro στο amazon.να την αγοράσω απο εκεί ή καλύτερα απο κάποιο κατάστημα εντός Ελλάδος..?

Με 211 παιρνεις την asus direct cu , και εσυ κοιτας να παρεις καρτα με απλο συστημα ψυξης -για να γλιτωσεις ποσα?

20-30 ευρω?

Η αποψη μου για τετοιου ειδους καρτες φαινεται εδω

Εγώ είμαι αντίθετος σε αυτό.

Μπορεί η asus να έχει καλύτερη ψύκτρα αλλά ρίχνει μεγάλο μέρος από τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί. Ετσι μετά από 10λεπτά χρήσης εντός του κουτιού όπου θα έχουμε ζεστό αέρα, η ψύκτρα ΔΕΝ θα μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από την reference που βγάζει όλο τον ζεστό εκτός .

Αν τέτοιες ψύκτρες ΔΕΝ έριχναν τον αέρα μέσα στο κουτί τότε θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Από εκεί και πέρα οι reference 6970 ΔΕΝ ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες για να πεις πως χρειάζεται καλύτερη ψύξη.

Ξέρεις καμιά custom λύση που να ρίχνει έξω τον αέρα ?

Με το ιδιο σκεπτικο , και οι ψυκτρες των επεξεργαστων , μεσα τον κραταν τον αερα.

Για το οτι το πισω μερος της καρτας ποιανει 120 βαθμους δε νοιαζεσαι ή νομιζεις οτι μεταφερεται κι αυτο εξω απ το κουτι?

Για τον θορυβο δε σε βλεπω να σχολιαζεις κατι.

Βεβαια μπορεις να φορας και ωτοασπιδες οποτε problem solved.

Με το ιδιο σκεπτικο , και οι ψυκτρες των επεξεργαστων , μεσα τον κραταν τον αερα.

Για το οτι το πισω μερος της καρτας ποιανει 120 βαθμους δε νοιαζεσαι ή νομιζεις οτι μεταφερεται κι αυτο εξω απ το κουτι?

Για τον θορυβο δε σε βλεπω να σχολιαζεις κατι.

Βεβαια μπορεις να φορας και ωτοασπιδες οποτε problem solved.

Εχω αγοράσει την reference 6950 2gb και :

1) Δεν έχω υψηλές θερμοκρασίας ακόμα και όταν την ξεκλείδωσα.

2) Δεν ακούγεται καθόλου.

3) Ο επεξεργαστής με οποιοδήποτε ψύκτρα και αν βάλεις ρίχνει τον αέρα μεσα στο κουτί. Είναι αναπόφευκτο.

Στις κάρτες γραφικών όμως όπου υπάρχει η λύσει του να πετάς τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί δεν βλέπω τον λόγο να μην την προτιμήσεις . Ασε που οι κάρτες γραφικών είναι πολύ ποιο ζεστές από τους επεξεργαστές (οι μεγάλες).

4) Αν η reference τραβά αέρα με θερμοκρασία 30C μέσα από το κουτί και το πετάει έξω τότε είναι το ΙΔΙΟ αποδοτική με την CUSTOM η οποία τραβάει αέρα 40C (ζεσταμένο από την ίδια) μέσα από το κουτί και το ξαναπετάει μέσα. Πολλές φορές θα δεις την custom να είναι και πιο θορυβώδης για τον ίδιο λόγο.

Μια custom που θα πετούσε τον αέρα όλον έξω από το κουτί θα ήταν ότι καλύτερο αλλά τρέχα βρες την ......

Βασικα η custom δεν πεταει ολον τον αερα μεσα στο κουτι.

Τον πεταει στις πλευρες της , οποτε κατα το ημισι τον αερα τον πεταει εκτος κουτιου.

Κατα δευτερον τα παντα ειναι σχετικα και γι αυτο δεν θα συμφωνησουμε ποτε μα ποτε.

Η δικη μου εμπειρια ειναι με gtx 480 / 580 και βαζοντας accelero ειδα 30 βαθμους κατω σε load + οτι την κλοκαρα κατα 20-25%.

Απο θεμα θορυβου ειδικα που εχω και ιδιαιτερο θεμα , απιστευτη διαφορα.

Οποτε οτι και να μου πει καποιος , απο τη στιγμη που εχω κανει δικα μου τεστ , δεν θα πεισθω οτι το μηλο ειναι πορτοκαλι.

Εσυ αληθεια εχεις τεσταρει custom ψυξη και εβγαλες τα συμπερασματα σου σε σχεση με την custom?

Και οντως εχεις αντιθετα αποτελεσματα απο εμενα?

Εκτος και αν οι καρτες της ατι ειναι ψυγεια απο μονες τους.

Όπως θα δεις και στην υπογραφή μου έχω σύστημα παρόμοιο μη πω σχεδον ίδιο με αυτό που σου προτείνει ο adpanos , παίζω παιχνιδακια (metro 2033 , crysis 2 ktl) , φτιάχνω dvd με corel studio και επεξεργάζομαι φωτογραφίες με photoshop cs. To μηχάνημα πετάει! στο προτείνω με κλειστά μάτια, αποκλείεται να μην μείνεις ικανοποιημένος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.