Jump to content

Προτασεις για υπολογιστή

Kostas_Sky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους..

Θα ήθελα τη βοήθειά σας..

Υστερα από προτροπή του adpanos ξανακάνω θέμα καθώς η ώρα για νέο υπολογιστή έφτασε..

Τον θέλω για internet,παιχνίδια (δεν έίμαι κανένας τρελός gamer αλλά θέλω να παίζω που και που) και για adobe photoshop-illustrator (όχι επαγγελματικά αλλά θέλω να το προχωρήσω και μπορεί να ασχοληθώ και λίγο με 3D)

Γενικά επειδή θα αλλάξω pc περιπου σε 5-6 χρόνια ξανά, θέλω να δώσω τώρα 1000€ έτσι ώστε να είναι οκ κ στο μέλλον.Ο/C δεν ξέρω να κάνω:baby: και για το παρόν το βλέπω αδύνατο αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον;:p

Σκέφτομαι την πρόταση του adpanos για phenom X6 πολύ σοβαρά αλλα θα ήθελα όποιος μπορεί να προτείνει κάποια σύνθεση..

Μέσα στα 1000€ πρέπει να είναι και η οθόνη.

Φίλε Narzul ευχαριστώ για την πρόταση αλλα βγαίνω εκτός προυπολογισμού έτσι..

Με SSD θα πάει 1150€+ ...

Εσυ ειπες οτι θες πισι που θες να βγαλει 5ετια+

ΚΑΙ οτι θα ασχολησε με games και γραφιστικα.

Αρα δε μπορω να σου βαλω καρτα με 100 ευρω.

Ουτε οθονη με απλο ΤΝ πανελ που βρισκεις και με 130 ευρω.

Αν κανεις παραχωρησεις παρε 5770 για να εισαι μεσα στο budget , αλλα σε 1 χρονο θα θες καρτα.

Anyway για μενα χωρις να δωσεις εναμιση χιλιαριακο μη περιμενεις να εχεις πισι που θα την παλευει 6 χρονια.

Οι επιλογες σου ειναι οι εξης

Ειτε θα βαλεις εξ αρχης πιο φτηνο mobo-cpu-gpu και εν γνωση σου , θα τα αλλαξεις σε 2-3 χρονια , ειτε θα σκασεις καπου στο 1,5χιλιαρικο , ειτε θα παρεις κατι απο αγγελια , ειτε θα παρεις amd που ειναι η μαρκα του φτωχου και ποτε δε θα εχεις state of the art μηχανακι.

Δυστυχως στα πισι , οτι πληρωνεις παιρνεις.

Απλά σκεφτόμουν AMD να βάλω έτσι ώστε να το κατεβάσω στο 1000ρικο γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δώσω παραπάνω..Intel έχω και τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αυτός ο i7 πολλά λεφτά ρε παιδι μου..:p

Βαλε amd.

To μονο drawback ειναι οτι δε μπορεσεις να πεις ''οταν πηρα το πισι, ηταν το καλυτερο που υπηρχε''.

(δικαιολογιες των αγραφων δλδ) :)

σ'αυτό μπορείς να έχεις δίκιο γιατί το πρώτο μου pc ήταν Intel πριν 9 χρόνια περίπου και ήταν το καλύτερο τότε και ακόμα δουλεύειε μια χαρά για χρήση απλού user (το έχει ο μπαμπας μου τώρα).

Τέλος πάντων ας δούμε και άλλες προτάσεις και θα κρατήσω και τη δική σου στο μυαλό μου σε περίπτωση που αλλάξει κατι...

Kουτί : Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black (φτηνό και καλό με USB III στο front panel )

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25389&cat=1⊂=152&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Τροφοδοτικό: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail (αξιόπιστο και επαρκές)

PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) (x6 για αντοχή στο χρόνο)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid (4X USB III, 6XSATA III, 2X8 CROSSFIRE και πολύ καλή κατασκευσή, ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΙΜΗ σε 8-CORE BULLDOZER)

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Μνήμη: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096) (Υπεραρκετή νομίζω)

MEMORY :: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD: Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' (Όπως φαίνεται από τους καλύτερους SSD της αγοράς και με μεγάλο μέγεθος.)

HDD :: Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

ΗDD: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB (γρήγορος, αξιόπιστος και μεγάλος για την τιμή του σκληρός)

HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

GPU: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) (πολύ καλή κάρτα γραφικών για gaming σε 1080P)

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) - Visionstudio.gr

Οθόνη: Dell Ultrasharp U2311H (S-IPS PANEL 23" πολύ καλή για τα χρήματά της)

Dell Ultrasharp U2311H | Skroutz.gr

-----------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 1060€ με τον δευτερό ποιο γρήγορο SSD της αγοράς μετά τον vertex III στα 128Gb !!

Aν θες μπορείς να μειώσεις την τιμή βάζοντας μικρότερο SSD πχ. 60GB VERTEX II και να προσθέσεις αν θες και ψύκτρα cpu . Αλλά με 128Gb SSD θα έχεις και τα περισσότερα προγράμματα επάνω του, πέρα από το λειτουργικό. Σκέψου τι θες και αποφάσισε.

Η τιμή μπορεί να μειωθεί αρκετά και με αλλαγή κάρτας γραφικών σε 6870 (δεν χάνεις πολύ σε απόδοση) και φτηνότερη AM3+ μητρική. Αλλά με το παραπάνω πας και μια κατηγορία υψηλότερα σε γραφικά και lanes μητρικής.

π.χ. για 6970 κοιτάς παρακάτω:

ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-687A-ZDFC)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25466&cat=5⊂=136&pmanuf=undefined&sort=3&step=2

Οταν θα σου χρειαστεί παραπάνω ισχύ από τον 1090Τ (πίστεψέ με πολύ καιρό μετά), τότε πετάς επάνω τον τελευταίο και γρηγορότερο AM3+ 8-CORE BULLDOZER τον οποίο κάποια στιγμή θα φτάσει να τον αγοράσεις και σε ξεφτήλα τιμή και θα πιάσεις τα 6+χρόνια που θες να έχεις το pc με ένα σύστημα υπερπλήρες από τώρα με μεγάλο ssd, μπολικη ram, μεγάλο συμβατικό, πολύ καλή μητρική.

Ειτε θα βαλεις εξ αρχης πιο φτηνο mobo-cpu-gpu και εν γνωση σου , θα τα αλλαξεις σε 2-3 χρονια , ειτε θα σκασεις καπου στο 1,5χιλιαρικο , ειτε θα παρεις κατι απο αγγελια , ειτε θα παρεις amd που ειναι η μαρκα του φτωχου και ποτε δε θα εχεις state of the art μηχανακι.

εγω δεν συμφωνω 100% σε αυτο! ναι μεν, ενα καλο μηχανημα κοστιζει κατιτις παραπανω, αλλα πες μου οσοι εχουν δωσει 1000€ σε I7-980,990X που ωφεληθηκαν? εδωσαν του κοσμου τα λεφτα πριν τοσο καιρο και σημερα (ειμαι σιγουρος..!) θεωρουν τον εαυτο τους κοροιδα!!

σημασια εχει, αφενος, οταν αγοραζεις ενα μηχανημα, να σε υπερκαλυπτει σημερα που το αγοραζεις και αφετερου, να ειναι οσο ειναι δυνατον βεβαια, αναβαθμισιμο!

εγω προσωπικα, μετα απο 3 χρονια ακομα δεν εχω νιωσει αναγκη για αναβαθμιση, εκτος απο την καρτα γραφικων που την αλλαξα με 130€..!!! κι αυτο γιατι και η προηγουμενη καρτα (4850) ηταν ιδιας κατηγοριας χρηματων!!!

πιστευω οτι και οι 2 συνθεσεις (Narzul, adpanos) θα σε υπερκαλυψουν για πολυ καιρο. αν ομως συνυπολογισεις και τον παραγοντα αναβαθμισιμοτητα, τοτε η συνθεση του panou προηγειται μακραν!!!!!! γιατι οπως σου ειπε, το μονο που θα αλλαξεις ειναι ο επεξεργαστης, ενω στην ΙΝΤΕΛ θα χρειαστεις και μητρικη!!!!

ευχαριστώ adpanos kai cabdik για τις απαντήσεις..

Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι όπως είπε ο adpanos το σκεφτόμουν οπότε μάλλον θα διλέξω αυτή τη σύνθεση..

Μάλλον θα πάω για τον Vertex III όμως και θα αγοράσω αργότερα HDD αφού έχω ήδη έναν εσωτερικό που με θήκη τον έχω κάνει εξωτερικο.

Για την συγκεκριμένη οθόνη το σκεφτόμουν λίγο αλλα μου εξήγησει και ο narzul και την πρότεινε και ο adpanos οπότε θα πάω για αυτήν..

Να ρωτήσω κάτι όμως..

Η κάρτα γραφικών που προτείνει ο adpanos τι διαφορά έχει με την αντίστοιχη της Sapphire?

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) (11188-09-40G) - Visionstudio.gr

Να πάω για την XFX ή την Sapphire..?

Αυτή η motherboard τι διαφορά έχει απο αυτή που προτείνει ο adpanos??

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24989&cat=3

Και ένα τελευταιο..επειδή πρώτη φορά στήνω pc απο την αρχή θα πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο?Μου έχουν πει να πιάσω κάποια σωλήνα πριν για να αποφορτιστώ ή κάτι τέτοιο..χρειάζεται κάτι άλλο?

LG DVD-RW GS22NS50 Sata Black Bulk

17,90 €

Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 9-9-9-24, CMX4GXM2A1600C9)

39,00 €

Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

46,00 €

CoolerMaster Elite 430 Black Case (RC-430-KWN1)

49,00 €

Gigabyte MB Z68A-D3H-B3 (s 1155 , DDR3 , Z68)

129,00 €

Intel Core i5 2500 (s1155, 3,30GHz, 6MB)

184,98 €

CoolerMaster GX Series 650W PSU (RS650-ACAAE3-EU)

87,00 €

Prolimatech Armageddon Heatpipe Cooler 140mm (Intel 775, 1156, 1366)

65,01 €

Sapphire 6850 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)

160,00 €

LG W2361V-PF TFT Monitor 23''

164,00 €

Seagate ST31000524AS 1TB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

57,98 €

συνολικό κόστος προϊόντων 999,87 €

με κανα 150αρι ακομα πας σε ssd k καλυτερη καρτα η ακομα κ οθονη

Υ.Γ: κοιτουσα την συνθεση του adpanos κ μπορεις να κανεις πολλα παντρεματα απο visionstudio κ να παρεις τον ιντελ τελικα, τα πραγματα που σου εχω βαλει ειναι απο πλαισιο με τιμες πλαισιου το visionstudio ειναι πιο φθηνο σε αρκετα πραγματακια παντως απ οτι βλεπω.

+1 για AMD σύστημα κι από μένα ΑΛΛΑ αν είσαι νέος στη συναρμολόγηση , καλύτερα να το αποφύγεις .Πέρασαν οι εποχές που έστηνες σύστημα μόνος σου .Τώρα χρειάζεται εμπειρία και είναι κρίμα να τραβιέσαι με ασυμβατότητες ή ζημιές για να γλιτώσεις 40 - 50 ευρώ (που μπορει να τα ξεπεράσεις σε κόστος αν κάνεις χοντρή αρκούδα).Εγώ έχω φτιάξει 4 pc μόνος μου και το σκέφτομαι αν θα το ξανακάνω .

ευχαριστώ adpanos kai cabdik για τις απαντήσεις..

Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι όπως είπε ο adpanos το σκεφτόμουν οπότε μάλλον θα διλέξω αυτή τη σύνθεση..

Μάλλον θα πάω για τον Vertex III όμως και θα αγοράσω αργότερα HDD αφού έχω ήδη έναν εσωτερικό που με θήκη τον έχω κάνει εξωτερικο.

Για την συγκεκριμένη οθόνη το σκεφτόμουν λίγο αλλα μου εξήγησει και ο narzul και την πρότεινε και ο adpanos οπότε θα πάω για αυτήν..

Να ρωτήσω κάτι όμως..

Η κάρτα γραφικών που προτείνει ο adpanos τι διαφορά έχει με την αντίστοιχη της Sapphire?

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) (11188-09-40G) - Visionstudio.gr

Να πάω για την XFX ή την Sapphire..?

Αυτή η motherboard τι διαφορά έχει απο αυτή που προτείνει ο adpanos??

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Και ένα τελευταιο..επειδή πρώτη φορά στήνω pc απο την αρχή θα πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο?Μου έχουν πει να πιάσω κάποια σωλήνα πριν για να αποφορτιστώ ή κάτι τέτοιο..χρειάζεται κάτι άλλο?

H διαφορά της SAPPHIRE 6950 από την XFX 6950 βρίσκεται στο σύστημα ψύξης τους. Η μια φοράει ότι και όλλες οι reference 6950 (xfx) ενώ η άλλη φοράει δικό της σύστημα όπως θα δείς (sapphire). Εμένα πάντως μου φαίνεται αθόρυβο το reference για αυτό το προτείνω περισσότερο. Εχω ακούσει πολλού να πηγαίνουν για καλύτερα στις sapphire και asus με τα dual fan και τελικά έχουν θόρυβο...

Από εκεί και πέρα για SSD ίσως είναι προτιμότερος ο CRUCIAL M4 128 αφού από όσα ακούω τα πηγαίνει καλύτερα μέσα στον χρόνο με τα γράψε και τα σβήσε ... Πιο σταθερός δηλαδή σε απόδοση .

Σε ότι αφορά την μητρική η 990XA-UD3 που σου πρότεινα διαφέρει από την 990FXA-UD3 στο chipάκι.

Το 990FX δίνει περισσότερα lanes για 2x16 crossfire, ενώ το 990Χ δίνει 2Χ8 lanes για crossfire. Η διαφορά λοιπόν είναι μικρή και υπάρχει ΜΟΝΟ όταν θα πας να βάλεις 2X 6950 στο σύστημά σου.

Το θέμα είναι, εσύ σκοπεύεις να πας σε multi-gpu λυσεις.

Αλλη μια καλή οθόνη αφού έχει S-IPS PANEL και είναι και LED είναι η παρακάτω.

LG 23'' IPS231P-BN IPS

LG 23'' IPS231P-BN IPS

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..

Τελικα το συστημα θα γίνει ως εξής...

Case: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail

PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

CPU:AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

MOBO:Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

GPU:ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC)

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) - Visionstudio.gr

RAM: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23418&cat=3

SSD:OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G

(Προς το παρόν τελικά θα βάλω 60gb και για να πέσει το κόστος και επειδή πιστεύω ότι στο μέλλον θα πέσουν αρκετά οι τιμες τους οπότε αν χρειαστώ αγοράζω άλλον..)

HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Οθόνη:Dell Ultrasharp U2311H

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell U2311H Ultrasharp 23¨ Wide

Tην κάρτα γραφικών μπορεί να την αλλάξω με την 6950 2gb γιατί διάβασα πως μόνο η 2gb ξεκλειδώνει σε 6970 αλλά περιμένω μήπως μου πείτε καμιά άλλη γνώμη.

Τώρα για την motherboard επέλεξα αυτή γιατί θέλω το σύστημα να μπορεί να δεχθει αρκετά μεγάλη αναβάθμιση οπότε με αλλαγή επεξεργαστή στο μέλλον αφου είναι AM3+ μπορεί να ακολουθήσει και μια δεύτερη κάρτα γραφικών....

Από τετάρτη και για μια βδομάδα θα λείπω οπότε η παραγγελία θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά απο την άλλη εβδομάδα..

Δεν ξέρω αν προλαβαίνω να σου αλλάξω γνώμη αλλά οποιοσδήποτε άλλος ssd είναι καλύτερος απο τον Agility3. Εγω στη θέση σου θα πηγαινα στον Corsair F80 δες εδώ:HDD :: Corsair 80GB Force F80 CSSD-F80GBP2-BRKT Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr Με 27€ παραπάνω παιρνεις σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις. Μην σε ξεγελαει το SATA 6Gbps γιατι έιτουργούν μόνο τα μισά κανάλια στον controller και ποτε δεν θα πιασει ταχύτητες μεγαλύτερες απο τα 288Mbps που είναι το όριο του SATA 3Gbps.

Τον Agility3 τον δοκίμασε φίλος μου και μου είπε: ΅"μακριά, είναι πεταμένα λεφτά" τα συμπεράσματα δικά σου...

Οκκ θα το σκεφτώ τότε για τον SSD...

Έτσι κ αλλιώς η παραγγελία θα γίνει σταδιακά οπότε θα τον αφήσω στο τελος..

"Ευτυχώς" θες να πεις.

Παντως πλέον τα περιθώρια για ssd εχουν στενέψει αφού βγηκαν off και οι 320 και έχουν αναφερθεί προβλήματα με BSOD και με τους καινούριους Sandforce 22xx. Κατα την γνώμη μου οι μόνες επιλογές πλέον είναι οι Samsung, αυτοί με την προηγούμενη γενιά Sandforce 12xx (αλλα με 34nm flash, oχι 25nm) και οι Postville οι οποίοι είναι σταθερή αξία (αλλα δύσκολα βρίσκεις καινούριο πλέον)

+1 για AMD σύστημα κι από μένα ΑΛΛΑ αν είσαι νέος στη συναρμολόγηση , καλύτερα να το αποφύγεις .Πέρασαν οι εποχές που έστηνες σύστημα μόνος σου .Τώρα χρειάζεται εμπειρία και είναι κρίμα να τραβιέσαι με ασυμβατότητες ή ζημιές για να γλιτώσεις 40 - 50 ευρώ (που μπορει να τα ξεπεράσεις σε κόστος αν κάνεις χοντρή αρκούδα).Εγώ έχω φτιάξει 4 pc μόνος μου και το σκέφτομαι αν θα το ξανακάνω .

δεν νομιζω οτι περασαν οι εποχες..!! ισα-ισα που εγω νομιζω οτι τωρα ειναι πιο ευκολο απο οτι παλιοτερα!

βεβαια, χρειαζεται καποιο διαβασμα και λιγο ψαξιμο πριν αρχισεις, αλλα δεν χτιζεις και σπιτι!!:confused:

Παντως πλέον τα περιθώρια για ssd εχουν στενέψει αφού βγηκαν off και οι 320 και έχουν αναφερθεί προβλήματα με BSOD και με τους καινούριους Sandforce 22xx. Κατα την γνώμη μου οι μόνες επιλογές πλέον είναι οι Samsung, αυτοί με την προηγούμενη γενιά Sandforce 12xx (αλλα με 34nm flash, oχι 25nm) και οι Postville οι οποίοι είναι σταθερή αξία (αλλα δύσκολα βρίσκεις καινούριο πλέον)

O CRUCIAL M4 είναι ίσως ότι καλύτερο και ταχύτερο ταυτόχρονα κυκλοφορεί αλλά πρέπει να τον πάρεις στην έκδοση των 128Gb η οποία είναι η γρήγορη.

Από εκεί και πέρα οι SAMSUNG είναι καλοί αλλά και ακριβοί για την ταχύτητα που προσφέρουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.