pap.x Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2011 Γειά σας παιδιά είναι το πρώτο μου post στο forum και θέλω να ρωτήσω κάτι. Θέλω να αγοράσω καινούριο PC και να βάλω τον 2600Κ. Ήμουν μέσα στην τρελή χαρά με τα αποτελέσματα από το quicksync και επειδή θα κάνω την αναβάθμιση κυρίως για να μπορώ να επεξεργάζομαι HD ήθελα το quicksync. Περίμενα αρκετό καιρό για τις Z68 αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι τα προγράμματα που δουλεύω (όλη η σειρά της Adobe, 3ds κτλ) δεν υποστηρίζουν αυτό το feature. Αξίζει η αγορά μιας z68 χωρίς το quicksync? Μήπως θα ήταν καλύτερα μια P68? Μήπως να μην έπαιρνα τον 2600Κ και να έπαιρνα την παλιότερη έκδοση του i7 εφόσον δεν θα μπορώ να εκμεταλλευτώ το κομμάτι της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών του?
Blinky Ιούλιος 10, 2011 #2 Ιούλιος 10, 2011 Στο τελευταιο που λες, σιγουρα οχι (παλιοτερο i7). Αν ειναι να μην παρεις τον 2600, θα παρεις τον 2500, κατω απο αυτον δεν αξιζει κατι αλλο στην κατηγορια σου.Και γενικα προτεινω 2500 αντι 2600 σε 4/5 ατομα, αλλα εσυ νομιζω εισαι στο 1/5 που μπορει να κανει καλη χρηση του HT, οποτε αν εχεις τα φραγκα (και οντως το εκμεταλευονται τα προγραμματα σου) ειναι καλη επιλογι και ο 2600.Στη μητρικη, ειτε p67 (και οχι p68 που δεν υπαρχει) ειτε z68 πανω κατω τα ιδια ειναι. Στη δευτερη περιπτωση δινεις ενα 20-30 ευρω παραπανω για τις 2-3 διαφορες. Το quicksync ειναι μια απο αυτες, η πατεντα με τους ssd η δευτερη, και γενικα η δυνατοτητα χρησης της onboard gpu η τριτη. Αφου σε νοιαζει το quicksync, θα ελεγα πηγαινε Z68 και ας μη το εκμεταλευεσαι παντου (αλλωστε, καπου που δεν υποστηριζεται σημερα, μπορει να υποστηριζεται αυριο...γενικα μονο να βελτιωθει μπορει η υποστηριξη οχι να χειροτερευσει...)....εγω και μονο για την backup-gpu θα το εδινα το 20ρικο...
pap.x Ιούλιος 10, 2011 Author #3 Ιούλιος 10, 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση.Sorry λάθος μου εννοούσα P67. Αν ήταν για 20Ε δεν θα το σκεφτόμουν. Αλλά για την Asus τουλάχιστον υπάρχει διαφορά 40+ ευρώ τα οποία θα μπορούσα να τα δώσω σε καλύτερη GPU. Επίσης υπάρχει μια ελάχιστα μειωμένη απόδοση της GPU γύρω στο 3-5% στα z68 συστήματα.
Blinky Ιούλιος 10, 2011 #4 Ιούλιος 10, 2011 Η πτωση αποδοσης υπαρχει μονο αν ασχοληθεις με τις βλακειες της Virtu. Δε σε υποχρεωνει κανεις...μπορεις να χρησιμοποιεις το virtu (για quicksync κλπ) μονο εκτος gaming.Ποιες ακριβως μητρικες της Asus σκεφτεσαι?Εγω για τις PRO και Deluxe, βλεπω οτι στο ιδιο μαγαζι (το φτηνοτερο ελληνικο) εχουν 25 ευρω διαφορα απο p67 σε z68.Αν δε συνυπολογισεις οτι η Z68 pro δε προσφερει κατι σημαντικο πανω απο την non-pro (ενω η p67 pro αξιζει σε σχεση με τις παρακατω), τοτε ουσιαστικα τα "συμφεροντα" μοντελα εχουν την ιδια τιμη! (p8p67 pro και p8z68-v)
pap.x Ιούλιος 11, 2011 Author #5 Ιούλιος 11, 2011 Δίκιο έχεις! Έβλεπα την απλή και σύγκρινα αλλά οι pro έχουν μικρή διαφορά. Μήπως ξέρεις ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ pro και non-pro στα z68?
Blinky Ιούλιος 12, 2011 #6 Ιούλιος 12, 2011 βλακειες...ουσιαστικα 2 παραπανω sata6 απο εναν marvel controller....δεν αξιζει με τιποτα.Η P8Z68-V η απλη ειναι αριστη επιλογη, δε της λειπει κατι το σημαντικο...
rafail1994 Ιούλιος 13, 2011 #7 Ιούλιος 13, 2011 Συμφωνώ σε αυτά που είπε ο Blinky ακόμη και στην μητρική . Στα υπόλοιπα έχεις καταλήξει;
pap.x Ιούλιος 13, 2011 Author #8 Ιούλιος 13, 2011 Το ψάχνω ακόμα σιγά-σιγά...Θα ανοίξω νέα θέματα στις κατάλληλες κατηγορίες όταν θα έχω να ρωτήσω κάτι ουσιαστικό.Thanks.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.