Daytime Dreamer Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2011 Επειδη πλεον μενω σε ημιυπογειο και εχω απεξω απο το παραθυρο που κοιταει στο δρομο ολα τα ρολογια της ΕΥΔΑΠ εχω το εξης προβλημαΠροφανως καποιο ρολοι χανει νερο ... με αποτελεσμα μια συγκεκριμενη στήλη στον τοιχο πλατους 30-40 εκατοστων να ειναι πιο υγρη απο τον υπολοιπο τοιχο. Το προβλημα συνεχιζεται και στα πλακακια στο πατωμα κατα μηκος της ιδιας στηλης σε ολο το σπιτιΕιχα βρει την εταιρεια macon και εχει ενα blog αλλα η συγκεκριμενη εταιρεια εδρευει θεσσαλονικη και για Αθηνα εχει συνεργατες οι οποιοι ολο θα με παρουν τηλεφωνο και τιποταΟι ερωτησεις λοιπον1) Ξερετε καποιον που να κανει καλη δουλεια σε εξωτερικη μονωση τοιχου?2) Τα ρολογια μπορουν να φτιαχτουν παραλληλα με την μονωση του τοιχου. Πως? Παρουσια υδραυλικου ενω γινεται η μονωση?3) Το κοστος ποσο ειναι για μια τετοια δουλεια? Τα εξοδα μιας και ειναι εκτος διαμερισματος συγκαταλεγονται στα κοινοχρηστα σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιούλιος 10, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2011 Παντως στην δικια μου πολυκατοικια, οταν εβαζε υγρασια η ταρατσα και εκανε σκατα το διαμερισμα του 6ου, τα εξοδα μοιραστηκαν σε ολους τους ιδιοκτητες. Αλλα νομιζω αυτο εχει να κανει με την συνεννοηση πιο πολυ. Σε μας πχ εγινε συνελευση και το συζητησαμε. Μπορει η υγρασια να επηρεαζει κυριως το δικο σου διαμερισμα, ομως επηρεαζει και τη καλη κατασταση της πολυκατοικιας. Καπως ετσι το κανονισαμε εμεις, καπως ετσι κοιτα να το κανονισεις και εσυ.Τωρα τιμη να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι. Αν και ειναι διαφορετικο το ενα απο το αλλο. Σε πας περασαν την ταρατσα με πισσα, και μετα με φλογιστρο στρωσαν φυλλα καουτσουκ (νομιζω) Απ οτι εχω δει, και στα υπογεια αυτο κανουν, απλα απο την μια ειναι μικροτερη η επιφανεια, απο την αλλη ομως υπαρχει και το κοστος του σκαψιματος και του να ξαναφτιαξεις το πεζοδρομιο μετα. Οποτε ρωτα. Παντως αυτο που θυμαμαι, ειναι οτι για την ιδια ακριβως δουλεια, μας ζηταγαν οτι του καπνιζε του καθενος. Τρελες αποκλισεις τιμων για την ιδια εργασια με τα ιδια υλικα. Δηλαδη αυτος που πηραμε ζηταγε λιγοτερα απο τα μισα απο αυτον που ειχαμε ρωτησει αρχικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Ιούλιος 10, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2011 Πρώτα σιγουρέψου (όσο μπορείς εννοείται, γιατί απολύτως σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ) ότι όντως είναι διαρροή απο το σύστημα ύδρευσης και δεν έρχονται τα νερά απο κάπου αλλού. Αν σιγουρευτείς ότι φταίει κάποιος σωλήνας ή το ρολόι από το σύστημα ύδρευσης τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φωνάξεις έναν υδραυλικό να σκάψει ελάχιστα το πεζοδρόμιο για να σταματήσει τη διαρροή. Μετά βλέπεις πως παν τα πράγματα και μπορεί να αποφύγεις τη μόνωση. Στο λέω αυτό γιατί για να σου μονώσουν ένα εξωτερικό τοιχείο το οποίο είναι θαμένο 1 με 2 μέτρα κάτω από τη γη θα πρέπει να ξηλώσουν όλο το πεζοδρόμιο και να αφαιρέσουν όλα τα μπάζα για να μπορούν να φτιάξουν τη μόνωση. Φυσικά μετά πρέπει να το ξαναμπαζώσουν και να φτιάξουν το πεζοδρόμιο. Καταννοείς πιστεύω οτι "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!! Υ.γ Παίζει η διαρροή να μην είναι απο εσένα και να έρχετε π.χ από τον κεντρικό αγωγό που βρίσκετε πάνω στο δρόμο. Για αυτό πρώτα πρέπει να βρείς από που έρχονται τα νερά στο σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 10, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2011 Στον λογαριασμό του νερού υπάρχει το νούμερο του ρολογιού σου.Κλίνεις όλες τις βρύσες του σπιτιού.Βρίσκεις το ρολόι και παρατηρείς για 10 - 15 λεπτά τους δείκτες. Αν δεν μετακινηθούν δεν είναι δική σου η διαρροή. Πληρώνει αυτός που έχει την διαρροή.Αν είναι δική σου, πληρώνεις αν μένεις ικανό χρονικό διάστημα να δημιουργηθεί η βλάβη ΠΧ 5 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούλιος 10, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2011 Αν εχει διαρροη απο εκει δεν θα πρεπει η ΕΥΔΑΠ να επιληφθεί επι του θεματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Ιούλιος 10, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2011 Δεν ειναι δικια μου η διαρροη ... το ρολοι μου το εχει δει και ΕΥΔΑΠ και υδραυλικοςΕιναι η καποιο αλλο ρολοι, ή απο καπου αλλου ερχονται καποια αλλα νερα τα οποια δεν βρισκουν διοδο και περνανε μεσα στον τοιχο και στην συνεχεια κατω απο το πατωμα μου σε συγκεκριμενα σημεια. Το πως μπορω να δω απο που ερχονται τα νερα ειναι μια καλη ερωτηση.Τον χειμωνα που εβρεχε η υγρασια ηταν τοσο πολυ στο συγκεκριμενο κομματι του τοιχου που υπηρχαν σταλες νερου οι οποιες συνεχιζαν και στο πατωμα πανω απο τα πλακακια. Αμεσως μολις ανοιξα τα παραθυρα ομως φυγανε σε 5-10 λεπτα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Ιούλιος 11, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2011 Επειδη πλεον μενω σε ημιυπογειο και εχω απεξω απο το παραθυρο που κοιταει στο δρομο ολα τα ρολογια της ΕΥΔΑΠ εχω το εξης προβλημαΠροφανως καποιο ρολοι χανει νερο ... με αποτελεσμα μια συγκεκριμενη στήλη στον τοιχο πλατους 30-40 εκατοστων να ειναι πιο υγρη απο τον υπολοιπο τοιχο. Το προβλημα συνεχιζεται και στα πλακακια στο πατωμα κατα μηκος της ιδιας στηλης σε ολο το σπιτιΤο ότι εμφανίζεται υγρασία σε αυτό το κομμάτι μόνο και σε συνέχεια πιθανόν το νερό να χρησιμοποιεί σαν αγωγό ότι βρίσκεται κάτω απο αυτή την περιοχή (προσπάθησε να βρείς -άν μπορεις- τι είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.