Jump to content

Προβλημα με θορυβο

taleporos

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες και απο μένα.

Θα ηθελα την αποψη σας αν μπορειτε και πανω στο δικο μου θεματακι.

Λοιπον εχω pc 2ετιας με:

Intel i7 2,7 GHz

6 GB RAM kingston

2x Seagate HDD

TAGAN 900 Watt silent τροφοδοτικο

G-FORCE GTX 260 ASUS

Case: Caseteck iQ-EYE

με 2x 9αρια cooler στο πλαι (εισαγωγης αερα), 1x 9αρι πισω (εξαγωγης), 1x 8αρι μπροστα (εισαγωγης), 1x8αρι πανω (εξαγωγης)

το case εχει οθονη LCD Μπροστα για να ελεγχω τα RPM των coolers ως ενα βαθμο.

Ειδου το case: ITShootOut.com :: Casetek IQ-Eye Case Review - Interior - Page 3

ITShootOut.com :: Casetek IQ-Eye Case Review - Introduction

Αμα απενεργοποιησω ΟΛΑ τα extra ανεμηστηρακια ειναι σχεδον αθορυβο. Οταν τα ενεργοποιω ομως πριζουνε ασχημα οχι με εκοφαντικο θορυβο αλλα με θορυβο που το βραδυ στην ησυχια ειναι αρκετα ενχολητικος.

Εχω δοκιμασει πολλα coolers και εχω συμπερανει οχι για να μην κανει θορυβο πρεπει να κειμενοντε τα RPM τους καπου στα 1.200 (πραγμα που μειωνει την αποδωση τους στισ ΠΟΛΥ ζεστες μερες) ενω εμενα κειμενοντε απο 1.800 εως 2.200.

Εχετε καμια ιδεα ή καποια πατεντα να εφαρμωσω ισως ακομα για να μειωσω και τους κραδασμους (οπως πχ πλαστελινη που μου εχουνε πρωτεινει γνωστοι στα σημεια οπου κουμπωνει το cooler με το pc.

sorry για το μακροσκελες μηνυμα :innocent: Ευχαριστω.

Ωραία απάντηση ρε Juno..

talepore όταν δεν παίζεις games και θέλεις μόνο π.χ. να ακούς μουσική το βράδυ η πιο γρήγορη και εφικτή λύση είναι να αφήνεις να δουλεύουν μόνο το μπροστινό και το πίσω, ή και κανένα στην τελική αν τσεκάρεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας ή/και εφόσον έχει βάλει π.χ. energy saving συμπεριφορά στα windows ώστε να δουλεύει η cpu πολύ χαμηλά. Όταν παίζεις games συνήθως δεν υπάρχει θέμα θορύβου λόγω του ότι η κάρτα ακούγεται πιο πολύ απ όλα! Μην ψάχνεις για ψαγμένες λύσεις και ρυθμίσεις ή για έξτρα κόστος καλύτερων ανεμιστηρακίων, δεν υπάρχει λόγος.

[MENTION=20909]taleporos[/MENTION] καλώς ήρθες.

Βασικά καλά έκανες κι χρησιμοποίησες την αναζήτηση. Απλά αν δεν υπάρχει λύση ή απάντηση στα δικά σου ερωτήματα, μην συμπληρώνεις από κάτω (λέγεται thread hijack) αλλά άνοιξε καλύτερα δικό σου θέμα (κάτι που μάλλον θα κάνουν οι admins για σένα τώρα)

Όσον αφορά στο pc σου, το βασικότερο πρόβλημα είναι το κουτί σου σε συνδυασμό με τα 8άρια τα ανεμιστηράκια. Η πιό εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα άλλο κουτί, που να παίρνει μεγαλύτερους ανεμιστήρες (120-140mm) ώστε να έχουν μεγάλη ροή με πολύ λιγότερες στροφές κι άρα λιγότερο θόρυβο. Δες αυτό σαν παράδειγμα.

Δυστυχώς, χαμηλός θόρυβος από τους ανεμιστήρες σημαίνει χαμηλές στροφές και χαμηλή απόδοση, δεν γίνεται διαφορετικά.

Δοκίμασε fan controller για να ρυθμίζεις τις στροφές και αντικραδασμικά pads ανεμιστήρων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.