Jump to content

motherboard [πολυ ζεστη]

Heir of a dying day

Recommended Posts

αν δεν δώσεις καμιά πληροφορία παραπάνω (τι σύστημα έχεις, σε ποιο κουτί, με πόσα και τι ανεμιστήρια κλπ κλπ) δεν γίνεται τίποτα :)

για μενα προς το φυσιολογικη παει...

Αν ξεκινας με θερμοκρασια δωματιου 30+....μην περιμενεις να δεις θερμοκρασιες χειμωνα..

Εχεις και την 580...οποτε μαλλον συμβαλει και αυτη στην γενικοτερη ανοδο της θερμοκρασιας...

φανταζομαι οσοι ειναι με αερα θα εχουν δει μια αυξηση των θερμοκρασιων τους καλοκαιρινους μηνες.

Μπορείς να βάλεις έναν μικρό ανεμιστήρα να χτυπάει το NB.

Για καλοκαίρι είναι μια χαρά πάντως οι θερμοκρασίες δεδομένου και της κάρτας γραφικών σου.

και όσοι είναι με νεράκι έχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι..

απλά όσοι είναι με νερό έχουν μικρότερη διαφορά από την θερμοκρασία περιβάλλοντος(έτσι φαίνεται και η απόδοση της κάθε ψύκτρας)

τώρα για το παρόν thread , τι επεξεργαστή / μητρική έχεις ? επίσης τις θερμοκρασίες τις βλέπεις όταν το pc είναι απλά ανοιχτό και δεν τρέχει κάποια εφαρμογή(idle)? επίσης θα βοηθούσε πάρα πολύ αν έλεγες τι κουτί έχεις , αν είναι ανοιχτό ή όχι και επίσης αν έχεις ανεμιστήρες στο κουτί γενικά..

Φυσικά και όσοι έχουν νερό έχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι.

Όταν η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει 10+C, τότε και η θερμοκρασία του εκάστοτε Part, θα ανέβει και αυτή με τη σειρά της 10+C.

Για να σας τα πω πιο αναλυτικα εχω:

Ολα ειναι στα stock ρολογια τους.

Οταν ειναι σε idle:

Motherboard: 53°C

Cpu: 53°C

Gpu: 53°C

Οταν παιζω ενα παιχνιδι και ειναι σε Load (οπως επαιζα π.χ. το RIFT)

Motherboard: 65°C

Cpu:65°C

Gpu: 85°C (και δουλευουν και στο 80% τα ανεμιστιρακια και κανει θορυβοοοοο)

Ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες αυτες?

Είναι λίγο τσιμπημένες, παρόλο αυτά είναι μέσα στα όρια.

Ξεκίνα αλλάζοντας θερμοαγώγιμη πάστα σε cpu gpu, βελτίωσε το airflow του κουτιού και δώσε πάλι θερμοκρασίες.

Εγώ μία χαρά τις βλέπω.

Οι i7 δηλαδή πόσο δουλεύουν? Χαμηλότερα?

Η VGA είναι μια χαρά και η μητρική επίσης.

Απλά εγώ πάντα με τις θερμοκρασίες που ανέφεραν συμφορουμίτες φίλε Heir of a dying day ήμουν επιφυλακτικός. Ο καθένας προσπαθεί να δείξει ότι έχει χαμηλότερες για κάποιον λόγο και δημιουργείται η εντύπωση με τον καιρό λανθασμένων ορίων θερμοκρασιών για το κάθε Part με τον καιρό.

Ούτε εγώ ούτε κανείς δεν θα σου πει πραγματικά τι παίζει. Άκουσε τους όλους και ρίξε και μία ματιά στο Google...

Φίλε μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου.Το x58 δεν είναι καν στα ζόρια του στουσ 65 βαθμούς.Ο i7 έχει θέμα μετά τους 80.Κομπλέ είσαι.Το δικό μου χθες στο bfbc2 με ανοιχτη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο(άρα ζέστη) η gpu ήταν στους 85,ο ένας πυρήνας του cpu χτύπησε 87 βαθμούς και το x58 66 βαθμους.

Κάνει σαφώς ζέστη, η οποία οδηγεί και σε αύξηση θερμοκρασιών στo μέρη του pc μας. Μπορούμε άνετα να βελτίωσουμε την ροή του αέρα στο κουτί μας, να ελέξουμε πάστες όπως είπε και ο Mican αλλά και από σκόνες να είμαστε καθαροί και να ελπίσουμε σε καμιά δροσερή μέρα.

55-60 βαθμους χωρις να κανω τιποτα επικρατει σε ολο το συστημα...:p

Αμπαξ και ανοιξω παιχνιδι τωρα και παιξω θα καει το pc...μαζι και εγω γιατι ψηνετε το pc/ψηνετε και το δωματιο!:p

Nα ρωτησω κατι για να μην ανοιγω νεο θεμα(btw κι εμενα πανω απο 50οC μου παει),

ενας μακροσυρτος ηχος που ακουγεται οταν εκκινει το pc τι προβλημα σημαινει οτι ειναι?

@ Heir of a dying day

Δές λίγο και θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών. Νομίζω οτι οι υψηλές θερμοκρασίες του συστήματος οφείλονται περισσότερο στην GPU και όχι στη CPU.

@ paris

Δεν κατάλαβα αν εννοείς τα beep που κάνει στο POST, αλλά αν εννοείς αυτό δες το παρακάτω link:Computer POST and beep codes

Ναι, beep του post.

Toν πινακα αυτον τον εχω υποψη μου, αλλα αυτο το beep(1 μακροσυρτο) δεν περιλαμβανεται.

52-55 βαθμοι για τη καρτα idle, ειναι καλοι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.