gp13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2011 Σύνδεσα στην μητρική μου(asus a8n-e) τον corsair nova series 64gb....ενεργοποιώ τον υπολογιστή και μπαίνω στο bios το οποίο αναγνωρίζει τον δίσκο(αφού γράφει το όνομά του) αλλά όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση τα windows 7, μου λέει ότι δεν βρέθηκαν δίσκοι! Ενώ αν κάνω(την αναγκαστική) έξοδο από την εγκατάσταση των windows και πάω πάλι στο bios, δεν τον βλέπει! Τι συμβαίνει με την περίπτωσή μου;Η μητρική:ASUS A8N-E - - E-SHOP.GR
gp13 Ιούλιος 8, 2011 Author #3 Ιούλιος 8, 2011 έχεις το τελευταίο Bios της μητρικής;Δεν τις έχω κάνει κανένα bios update από το 2006 που την αγόρασα αλλά δεν βρίσκω και κάπου να γράφει ποια έκδοση έχει περασμένη! Ενώ ακόμα και αν υπάρχει νέο bios, αμφιβάλω κατα πόσο θα το βρω...
juno12 Ιούλιος 8, 2011 #4 Ιούλιος 8, 2011 εδώ έχει τα bios η asus ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download A8N-E και μπορείς να δείς ποιό έχει η δικιά σου με το cpuz, επίσης ίσως βοηθήσει και το τελευταίο firmware για τον ssd, αν και πιστεύω οτι είναι πολύ παλιά η μητρική για να υποστηρίζει σωστά ssd
gp13 Ιούλιος 8, 2011 Author #5 Ιούλιος 8, 2011 Ευχαριστώ για την βοήθεια. Σύμφωνα με το cpuz έχω την έκδοση 1008 Τελευταία έκδοση είναι η 1013 αλλά κάπου στο ιντερνετ διάβασα ότι η πιο σταθερή είναι η 1010. Αν λειτουργεί ο ssd με την μητρική μου δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα ή το πολύ πολύ να έχει χειρότερες επιδόσεις. Το θέμα είναι πως θα μάθω αν δουλεύει....γιατί να κάνω bios update χωρίς να ξέρω αν θα δουλέψει μου φαίνεται λίγο ρίσκο μιας και φοβάμαι μην κάψω την μητρική και στο τέλος μείνω με έναν ssd που θα μου είναι άχρηστος και χωρίς μητρική που είναι και δυσεύρετη σήμερα! *Επίσης στο ακόλουθο λινκ αναφέρουν ένα πρόβλημα με την τελευταία έκδοση. http://www.techsupportforum.com/forums/f15/a8n-e-bios-update-1013-caused-boot-failure-110719.html
juno12 Ιούλιος 8, 2011 #6 Ιούλιος 8, 2011 δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις το 1010 τότε.κοίτα μήπως πρέπει να κάνεις ενημέρωση στο firmware του δίσκουγιατί κάπου πέτυχα σε ξένο forum κάποιον να ρωτάει για την ίδια μητρική καιδεν του αναγνώριζε έναν Intel x25m 80GB. ένας άλλος του απάνταγε οτι αν πέρναγε το τελευταίο firmware θα τον έβλεπε η μητρική.
gp13 Ιούλιος 8, 2011 Author #7 Ιούλιος 8, 2011 Απ΄ ότι βλέπω η υποστήριξη της corsair είναι χάλια και το καλύτερο που μπόρεσα να βρω είναι αυτό: SSD Firmware Update - The Corsair Support Forums το οποίο δεν βοηθά...Αν κάνω update τo bios της μητρικής, υπάρχει περίπτωση να χαλάσει; (δεν βλέπω να παρέχει υποστήριξη με κανένα τρόπο και η asus)
juno12 Ιούλιος 8, 2011 #8 Ιούλιος 8, 2011 Αν κάνω update τo bios της μητρικής, υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;όχι βέβαια, αν το κάνεις σωστά.
gp13 Ιούλιος 8, 2011 Author #9 Ιούλιος 8, 2011 Και σ' αυτό έχεις δίκιο αλλά το πρόβλημα είναι το "σωστά" Συγγνώμη που σε έχω ζαλήσει αλλά μήπως μπορείς να βοηθήσεις; γιατί στο site της asus δεν βρίσκω κάποιον οδηγό βήμα βήμα! *Αν έχει κάποια σημασία το λειτουργικό μου είναι windows 7 64bit *Έδω: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=86415 φαίνονται τα ανύπαρκτα firmware της corsair...
nickmanak Ιούλιος 9, 2011 #10 Ιούλιος 9, 2011 Ολοι οι μεθοδοι για αναβαθμιση BIOS:Several Ways to Flash Your BIOS on Asus Motherboards !
Wizard! Ιούλιος 9, 2011 #11 Ιούλιος 9, 2011 Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το BIOS, αφού η μητρική κατά το POST τον αναγνωρίζει.Τα Win7, δε σου εμφανίζουν δίσκους από τους οποίους δε μπορούν να κάνουν boot. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξεις η θύρα sata που τον έχεις βάλει να είναι bootable.Εγώ βάζω πάντα σαν bootable το δίσκο που θέλω, και για να κάνω εγκατάσταση, απλά κατά το post πατάω F8 και μου βγάζει το boot menu όπου διαλέγω το dvd ή το usb-stick που θέλω.
gp13 Ιούλιος 9, 2011 Author #12 Ιούλιος 9, 2011 Η θύρα που τον έχω βάλει είναι η πρώτη sata στην οποία είχα(και έχω πάλι αυτή την στιγμή που γράφω) τον μοναδικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου. Αν δεν ήταν bootable λογικά δεν θα δούλευε ούτε ο hdd που τρέχει τα windows.Ο παρακάτω τρόπος με καλύπτει πλήρως για το bios update;ASUSTeK Computer Inc. -Support- Technical Documents A8N-Eή καλύτερα να χρησιμοποιήσω το EZ Flash utility που αναφέρει στο manual(ενότητα 2.1.5) παρακάτω;http://static.fixya.com/Manuals/A/ASUS/8N_8NFM_Mthr_C7F6DA1332B93CFC2DFAAF9300EA25AF.pdf
gp13 Ιούλιος 11, 2011 Author #15 Ιούλιος 11, 2011 Το bios update τελικά έγινε στην τελευταία έκδοση 1013 αλλά το πρόβλημα με την μη αναγνώριση του ssd παραμένει. Επίσης τον δοκίμασα σε ένα άλλο pc με nforce 3 και socket 939 και κάνει τα ίδια. Θα τον πάω στο σέρβις μήπως είναι προβληματικός και βλέπουμε.
gp13 Ιούλιος 18, 2011 Author #16 Ιούλιος 18, 2011 Τελικά ήταν προβληματικός ο δίσκος. Πήρα καινούργιο και θα ήθελα να μάθω πως θα κάνω φορμάτ τον μηχανικό δίσκο από τα windows 7(γιατί ο μόνος τρόπος που γνωρίζω είναι μέσω του cd των xp).Επίσης παρατηρώ ότι χωρίς antivirus κάνει 50 δευτερόλεπτα για να φορτώσει τα windows 7 64bit ενώ διάβαζα για 15 δευτερόλεπτα! Τι γίνεται;*το pc μου είναι αυτό της υπογραφής μου
gp13 Ιούλιος 19, 2011 Author #17 Ιούλιος 19, 2011 Έχοντας μόνο τον ssd στο pc μου, αναβοσβήνει συνεχώς το λαμπάκι του σκληρού! Ακολουθεί και βίντεο με το τι ακριβώς εννοώ:[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6U8A1Y6olcs&feature=player_embedded]19072011 - YouTube[/ame]Αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα, γιατί φοβάμαι μην γράφει και διαβάζει συνέχεια ο δίσκος και δημιουργηθεί πρόβλημα με την διάρκεια ζωής του.Ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.