Jump to content



Notebook VGA


s0me0ne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, έχω μια εύλογη απορία και ελπίζω να μου την λύσετε :).

Έχω αυτό εδώ το Notebook: Turbo-X S i5-450 - Laptop - plaisio.gr

Είχα πάνω του ubuntu based OS και δεν μπορούσα να περάσα drivers για τα γραφικά. Έλεγα θα φταίνε τα linux θα το ψαξω όταν τελειώσω με εξεταστική.. να που τελείωσα το έψαξα και έχω μείνει :p..

Όσα και να δοκίμασα googlarontas για να περάσω drivers (Nvidia GT520M) δεν δουλεύουν. Οπότε σκέφτηκα και πέρασα Everest-like tools (3), και κανένα από αυτά δεν αναγνώριζε την Nvidia.

Μετά επειδή θα τρελενόμουν πέρασα windows, και ούτε το everest μου την αναγνώριζε σαν Nvidia, αλλά σαν Intel VGA. Drivers για Nvidia δεν μπορούσα να περάσω.. Οπότε πέρασα πρώτα drivers της Intel , και μετά με άφησε να περάσω και τα Drivers της Nvidia.. Αφού τα πέρασα μου εμφανίζει και την Nvidia και την Intel VGA στο Display του everest... Αυτά φωτίστε με :p

Χωρίς να είναι σίγουρο έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία Optimus της nVidia.

Δεν θυμάμαι που, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι σε τέτοια setup το σωστό είναι να βάλεις πρώτα τους drivers της Intel και μετά της nVidia.

Υπάρχει και το παρακάτω εργαλείο που ίσως μπορεί να βοηθήσει Notebook Drivers.

Ναι έχεις δίκιο αυτό πρέπει να παίζει, με βοηθάς άπειρα !! Βέβαια το θέμα είναι πως θα κατορθώσω να κάνω install drivers για αυτή την τεχνολογία πάνω σε BackTrack :p . Όποιος το έχει κατωρθόσει σε Backtrack ή έστω ubuntu based OS ας μου πει .

Νομίζω ότι αυτό που ζητάς δεν γίνεται γιατί η τεχνολογία Optimus είναι θέμα software και βασίζεται πάνω στα Windows 7.

Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος controller που εναλλάσει τις δύο κάρτες. Και από όσο ξέρω, η εκάστοτε nVidia δίνει σήμα μέσω της Intel όποτε δεν μπορείς να κάνεις χρήση μόνο της nVidia.

Από την άλλη νομίζω ότι σε μερικά setup (όχι όλα) μπορείς να κλείσεις την nVidia για να μην δουλεύει και κατναλώνει ενέργει χωρίς λόγο.

Ναι έχω βρει κάτι ψιλά αλλά δεν νομιζω να βγάλω εύκολα άκρη.. θα προσπαθήσω να περάσω έστω Intel VGA Drivers .. οτιδηπότε άλλο μπορεί να με βοηθήσει..

Ευχαριστώ άπειρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.