Jump to content

Πρόβλημα με διαδικτυακό DVR

phantolino

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πήρα αυτές τις ημέρες ένα 16καναλο AVtech διαδικτυακό DVR και 2 κάμερες για αρχή, μια εξωτερικού τύπου με υπέρυθρα led και μια εσωτερικού, τύπου dome. Έχω δυστυχώς utp καλώδια περασμένα στα σημεία που θέλω και με bnc -> utp αντάπτορες συνδέω τις κάμερες και την τροφοδοσία μαζί. Έχω επίσης αγοράσει ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό-πίνακα με 18 θέσεις των 12 volt για να αποφύγω τα έξτρα τροφοδοτικά σε κάθε σημείο.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ και οι 2 κάμερες μόνες τους πάνω στο DVR παίζουν πεντακάθαρα μόλις τις συνδέσω και τις 2 η dome κάνει νερά, κυματιστές γραμμές έντονες σε εκνευριστικό σημείο, τι μπορεί να φταίει; :wall: Σημείωση ότι η dome έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το DVR.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ και οι 2 κάμερες μόνες τους πάνω στο DVR παίζουν πεντακάθαρα μόλις τις συνδέσω και τις 2 η dome κάνει νερά, κυματιστές γραμμές έντονες σε εκνευριστικό σημείο, τι μπορεί να φταίει; :wall: Σημείωση ότι η dome έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το DVR.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Μήπως αυτή η dome που είναι απομακρυσμένη τραβάει πολύ ρεύμα και έτσι όταν συνδέεις την δεύτερη κάνει νερά? Τροφοδοσία απο που πέρνουν οι καμερες? Έχουν ξεχωριστή ή πέρνουν απο το pvr?

Σευχαριστω για την απαντηση alexkhr, εχω την υποψια και εγω οτι κατι παιζει με το ρευμα της dome, και οι 2 καμερες περνουν ρευμα απο ενα μεγαλο τροφοδοτικο που βγαζει 18 θυρεις με 12v - ειδικο για καμερες αλλα σκεφτομαι οτι ισως λογο της αποστασης να συμβαινει κατι.

Τελικα οντως το θεμα ηταν στην τροφοδοσια, εβαλα ενα ξεχωριστο τροφοδοτικο στη dome καμερα και αμεσως εστρωσε. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι μεσω του μεγαλου τροφοδοτικου που περνει μεχρι και 18 καμερες γινεται αυτο, ελπιζω να ηταν μεμονομενη περιπτωση.

Τελικα οντως το θεμα ηταν στην τροφοδοσια, εβαλα ενα ξεχωριστο τροφοδοτικο στη dome πκαμερα και αμεσως εστρωσε. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι μεσω του μεγαλου τροφοδοτικου που περνει μεχρι και 18 καμερες γινεται αυτο, ελπιζω να ηταν μεμονομενη περιπτωση.

Καλησπερα φιλε μου. Ποσα amper ειναι αυτο το μεγαλο τροφοδοτικο που λες; και ποσα Amper ειναι αυτο που πηρες για την dome; επισης ποσα μετρα καλωδιο εχεις στην dome?

Καλησπερα dimpap, το μεγαλο τροφοδοτικο ειναι 10A και αυτο που πηρα για την dome ειναι 500mΑ. Το εβαλα στο rack που εχω το καταγραφικο οπου ειναι και το μεγαλο. Η αποσταση δεν ειναι πανω απο 30 μετρα.

Αν το τροφοδοτικό είναι switching, τότε όσο μεγαλώνει η απόσταση και τα καλώδια της τροφοδοσίας μαζί με το video πάνε παράλληλα, τότε ίσως να έχεις κάποιες παρεμβολές... αν βάλεις δυο ξεχωριστά καλώδια utp και στην τροφοδοσία χρησιμοποιήσεις 1 συνεστραμένο ζευγάρι για το (+) και ένα για το (-), θα σου κάνει το ίδιο...?

Ευχαριστω για την απαντηση Jaco, ναι οντως το τροφοδοτικο ειναι switching. Δυστυχως δεν μπορω να δοκιμασω με περισσοτερα απο 1 utp καλωδια γιατι εχουν ηδη περαστει και οι αποστασεις ειναι μεγαλες. Δοκιμασα να συνδεσω 2 εξοδους απο το τροφοδοτικο παραλληλα οπως μου προτειναν αλλου αλλα χωρις αποτελεσμα. Αυτο που με νοιαζει ειναι να μην εχω παρομοια προβληματα και στις υπολοιπες (που δεν ειναι τοσο μεγαλες οι αποστασεις) γιατι θα προσθεσω αλλες 8 τουλαχιστον.

Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα ρεύματος, για να σε βοηθήσει η παράλληλη τροφοδοσία, αλλά αυτό μπορείς να το εξακριβώσεις αν θες συνδέοντας την κάμερα τοπικά στο τροφοδοτικό σου... Μπορείς επίσης με ένα πολύμετρο (αν έχεις) να μετρήσεις σε σειρά πόσο ρεύμα τραβάει... γενικά από utp μονόκλωνο ακόμα και 1Α το αντέχει...

Ίσως μπορείς να βρεις κάποιο άλλο bnc->utp το οποίο να έχει άλλη κωδικοποίηση και να μην επηρεάζεται από την συχνότητα του switching... υπάρχουν διάφοροι αντάπτορες, όπως passive (οι οποίοι είναι πιο ευαίσθητοι σε εξωτερικές παρεμβολές), active που έχουν μεγαλύτερη ανοχή και άλλοι που έχουν balun και άλλοι χωρίς... έχει balun αυτός για να τερματίζει σωστά...?

Συγκεκριμενα τα baluns που χρησιμοποιησα ειναι αυτα :VDB-213+213%CE%91.gif

τα οποια λενε οτι ειναι ενεργα και φτανουν αποσταση απο 300-400m. Εαν ειναι θεμα ανταπτορα τι θα μου προτεινες οσον αφορα τη συχνοτητα του switching που αναφερεις;

Δεν έχω εμπειρία με dvr, απλά θεωρητικά το προσεγγίζω... :hehe:

Λοιπόν αν έχεις ήδη ενεργά, τότε δε νομίζω ότι κάτι άλλο θα είναι καλύτερο...

Δεν έχω να προτείνω κάτι πέρα από κάποιους φερρίτες στα καλώδια στην κάθε άκρη, ίσως αυτή να είναι η τελευταία σου λύση, όσων αφορά τον θόρυβο και τις παρεμβολές...

Edit:

Επίσης μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις διπλανά ζεύγη αλλά αντιδιαμετρικά στο utp, ώστε να είναι πιο παχύ το διηλεκτρικό...

Επίσης μπορείς να βάλεις δίπλα από το switching ένα τροφοδοτικό με μετασχηματιστή ο οποίος να βγάζει σταθεροποιημένο...

Μια άλλη λύση ίσως είναι τροφοδοτικό με μ/τ το οποίο να βγάζει 12-13 Vac και με μια γέφυρα και έναν πυκνωτή στην κάμερα, να την ταϊζεις με ανορθωμένο...

Το τροφοδοτικο παει επανω σε ups μαζι με το dvr επισης δοκιμασα και με εναν σταθεροποιητη που ειχα εκει αλλα χωρις αποτελεσμα, θα δοκιμασω καποιο απο τις προτασεις σου αν τα βρω σκουρα ευχαριστω.

φιλε μου το τροφοδοτικο ποσους εξοδους για καμερες εχει?δοκιμασες να βαλεις τις καμερες πανω στο τροφοδοτικο χωρις να παρεμβαλεουν τα balun να δεις αμα παιζουν? τα rj-45 εσυ τα εβαλες πανω στο καλωδιο η ηταν ετοιμα;

Για δοκίμασε να δούμε αν θα έχεις πρόβλημα!! Έχεις κάποιον tester ethernet να δεις μήπως υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα? Θα μου πεις με το άλλο τροφοδοτικό παίζει! Αν έχεις δοκίμασε το ποτέ δεν ξέρεις.

Μου φαίνεται περίεργο γιατί εγώ έχω βάλει balun κοντά στα 50μ(οχι μια κάμερα ήτανε 3 στο ίδιο DVR) και δεν είχα κανένα θέμα.

• 2 weeks later...

Ενημερωτικα και μονο, κατεληξα να βαλω 2 πολυπριζα με ξεχωριστα τροφοδοτικα για να κανω τη δουλεια μου και στις υπολοιπες καμερες - στο μεγαλο switching τροφοδοτικο δημιουργοταν θορυβος πανω απο 2 καμερες και δεν εχω καταλαβει ακομα για πιο λογο. κριμα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :smoke:

Ενημερωτικα και μονο, κατεληξα να βαλω 2 πολυπριζα με ξεχωριστα τροφοδοτικα για να κανω τη δουλεια μου και στις υπολοιπες καμερες - στο μεγαλο switching τροφοδοτικο δημιουργοταν θορυβος πανω απο 2 καμερες και δεν εχω καταλαβει ακομα για πιο λογο. κριμα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :smoke:

Άρα το πρόβλημα ήτανε στο τροφοδοτικό! Γιατί δεν το δίνεις πίσω σαν προβληματικό?

Εχω σκοπο να βαλω κιαλλο καταγραφικο και θα το δοκιμασω εκει που ειναι διαφορετικη περιοχη και πιο απλη εγκατασταση με διαφορετικες καμερες και αν ειναι το ιδιο θα το επιστρεψω.

Εχω σκοπο να βαλω κιαλλο καταγραφικο και θα το δοκιμασω εκει που ειναι διαφορετικη περιοχη και πιο απλη εγκατασταση με διαφορετικες καμερες και αν ειναι το ιδιο θα το επιστρεψω.

Καλύτερα επέστρεψε το τώρα. Για να το κάνει αυτό πάει να πει είναι χαλασμένο. Δεν νομιζω αν το πας αλλού να παίξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.