Jump to content

Asus p6t deluxe v2 ...να την αφησω στο auto?

ison

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.

Ασχοληθηκα αυτες τις μερες με overclocking στο συστημα της υπογραφης. Μητρικη asus p6t deluxe v.2

Ουσιαστικα αυτο που εκανα ειναι να βαλω το προφιλ xmp της μνημης στο AI να απενεργοποιησω τα speedstep/turbo mode να βαλω πολλαπλασιαστει 21 (το maximum ) για το cpu και να δωσω bclock 170 αλλαζωντας την συχνοτητας της μνημης στα 1400 κατι (δεν θυμαμαι το ακριβη αριθμο) ετσι ωστε να μην ξεπερναει τα rated specs.

α) Για καποιο λογο ενω οι μνημες ειναι rated για 1.65 volt η μητρικη δεχεται μονο 1.64 ή 1.66 (το οποιο και βαζει αυτοματα με το xmp profile) ...επειδη θεωρησα οτι δεν την πιεζω και επειδη μου "κοκκινησε" την ενδειξη λεγοντας οτι μπορει να κανω ζημια στο cpu ...εβαλα χειροκινητα 1.64 volt. Αν και δεν νομιζω να υπαρχει κινδυνος για 0,01 volt παραπανω τι λετε υπαρχει λογος να το αφησω ετσι ?

β) Η ερωτηση που με καιει ειναι η εξης...για τασεις σε cpu και λοιπα δεν πειραξα τπτ και τα αφησα στο auto.

Το συστημα φαινεται σταθερο και max temps σε 10λεπτο prime95 που εδειξε γυρω στους 75 με idle απο 45-49. (ολα αυτα σε θερμοκρασια δωματιου αρκετα ζεστη λογω καλοκαιριου και χωρις aircondition). Επισης χτες ειχα ενα 3ωρακι starcraft 2 στο οποιο δεν παρατηρησα το παραμικρο.

Το θεμα ειναι κατα ποσο πρεπει να εμπιστευτω το auto στις τασεις...ειδα μεσα απο cpuz οτι το vcore ειναι περιπου 1.27 στο διαρκεια του prime το οποιο μου φαινεται μια χαρα ...αλλα επειδη δεν ξερω αν πρεπει να εμπιστευτω τις ρυθμισεις σε auto της μητρικης....μηπως εχει καποιος εμπειρια να μου με καθοδηγηση στο αν δεν πρεπει να ανυσηχω?

Ευχαριστω !!

πιστέυω πως το 1,27 είναι καλό ρεύμα για 24/7 και εγώ εκεί είμαι με ι7 870 δεν υπάρχει θέμα.Αν θές το βάζεις και manual από το bios και ίσως να προσπαθήσεις να το κατεβάσεις και όλας.

νομίζω πως ι7 και 1,65V υπάρχει ένα θέμα με αυτό....δλδ με 1,64V θα είναι κοβλέ και με 1,65V όχι? τα intel specs λένε κάτω απο 1,65V.... άρα είσαι κοβλέ κρατόντας τις στο 1,64V κατα την intel :p

οχι δεν πρεπει να ανησυχεις με τις τιμες που εχεις...

αλλα θα εφευγα απο το auto ...

Στο περιπου ...ια να βλεπεις 1.27 αν δεν εχεις load calibration (νομιζω ετσι το αναφερει) πρεπει να δινει πανω απο 1.3 ...οχι οτι και πολυ για να σου δημμιουργησει προβλημα.

Πολυ πιθανων να μπορεις να πεσεις και στο 1.25 με load calibration enable ..αν οχι πιο κατω.

Τα rated specs της μνημης ποια ειναι??

Θα τα ποσταρω οταν παω σπιτι αν θυμαμαι καλα ειναι αυτες

XMS3

Λογικα το load line calibration εννοεις? Πρεπει να ειναι enabled γιατι δεν το εχω πειραξει.

Θα προσπαθησω οταν παω σπιτι να βαλω καρφωτα τιμες συμφωνα με αυτο το πινακα και να παιξω σε qpi/vcore μονο

ASUSTeK Computer Inc.-Forum- Overclocking Intel Core i7 processors

Δεν θελω να το ζορισω το συστημα αν και εχει καλη αεροψυξη οι θερμοκρασιες στο σπιτι ειναι σχετικα μεγαλες λογω του οτι δεν αναβουμε air condition συχνα. (μονο σε ανυποφορη ζεστη).

Αν παω στα 3.6 σταθερα με full load prime 95 στους 70 τοτε θα ειμαι υπερευριστημενος..το χειμωνα εχει ο θεος για παραπανω.

Επισης κατι που μου κανει εντυπωση στα περισσοτερα ocs που εχω δει βαζουν multi 20αρι αντι για 21 (εχω απενεργοποιηση c1e/intel speedstep/turbo mode κλπ)...υπαρχει καποιος λογος? Εγω ειμαι 21χ170 αυτη την στιμη.

αν εχεις τις μνημες @1400μηζ με 9αρια...τοτε μπορεις -λογικα- και με ενα 1.6 να τις εχεις αν οχι πιο κατω..

(εκτος αν θες αντι να ριξεις την ταση ...να σφιξεις τις μνημες..πχ 8αρια η 7αρια οπου μπουν).

Ο επεξεργαστης ειναι d0 ή C0??

D0 ειναι ...δεν θελω να "μπλεχτω" με tweaking στις μνημες ακομα για αυτο της αφησα με 1.64 και default timings.

Θα βαλω 21χ180 οταν παω σπιτι και θα τα αφησω ολα auto για να δω τι τασεις μου δινουν μεσω του utility της asus.

αν ειναι d0 ....ψαξου για 20χ200 h 21x191 ..βαλε και τις μνημες στα 1600

(στην α περιπτωση καθονται ακριβως..στην β λιγο πιο κατω..~1530)

Με λιγο ψαξιμο δεν νομιζω να θες πανω απο 1.3V...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.