Jump to content

Δύο WiFi με ένα router

bkbilly

Recommended Posts

Γειά σας! Μια απορία για γνώστες οικιακών δικτυώσεων.

Έχω αυτό το modem-router: TP-Link TD-W8951ND

Θέλω να συνδέσω ένα ασύρματο modem-router για να επεκτείνω το δίκτυο.

Δοκιμάζω να το κάνω με επιλογή bridge και με διαφορετικό SSID.

Συνδέομαι με WiFi και παίρνει κανονικά την IP από το tp-link.

Επίσης μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του tp-link αλλά και του άλλου modem μου κανονικά!

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να μπω σε καμία διεύθυνση στο ίντερνετ και στο εικονίδιο κάτω για το wifi έχει ένα σηματάκι οτι έχει κάποιο πρόβλημα...

Αν συνδεθώ με καλώδιο λειτουργεί τέλεια!

Όποτε συνδέομαι στο tp-link δεν έχω κανένα πρόβλημα...

Παίρνει όμως την ίδια IP όπως και με το άλλο modem...

Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρόβλημα.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, και πως μπορώ να το φτιάξω;

Το ξέρω οτι γίνεται πολύ εύκολα να φτιαχτεί με ένα απλό router, αλλά δεν θέλω να αγοράσω.

Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτά που έχω ήδη αν γίνεται...

Αν κάνεις wifi bridge, απλά ενώνεις τα 2 router και δεν μπορείς ασύρματα να δεις internet από το δεύτερο. Πρέπει να τo ορίσεις ως Universal repeater για να παίρνει το σήμα και να το αναμεταδίδει.

trendy: LAN με LAN τα ένωσα... Δεν υπάρχει και άλλος τρόπος :p

webhunter: Δεν σε πολυκατάλαβα... Εγώ δεν έχω 2ρο router... έχω modem-router...

Εμένα με ενδιαφέρει να συνδέομαι μόνο στο δεύτερο ασύρματο που έχω με bridge.

Αυτό το Universal repeater πως το κάνω; Υπάρχει κάποια επιλογή;

Δεν με ενδιαφέρει να παίρνω το ασύρματο του πρώτου και να το αναμεταδίδω πιο δυνατό...

Θέλω μέσω ethernet να φτιάξω ένα καινούριο ασύρματο δίκτυο με διαφορετικό ssid!

Α, συγνώμη!

Έχεις βάλει static routes, ώστε οι default γραμμές να παιρνάνε από το modem-router?

Static Routing Rule: 0.0.0.0(IP Range) 0.0.0.0(Subnet Range) να καταλήγουν στην gateway, δλδ την ip του modem router (πχ 192.168.1.1)

Δεν έχω ασχοληθεί με routes, άρα δεν ξέρω και να τα ρυθμίζω... :p

πάντως εγώ στις επιλογές του lan έχω σαν προεπιλεγμένα:

IP Address=192.168.1.1

IP Subnet Mask=255.255.255.0

Dynamic Route=RIP2-B

Direction=None

Multicast=Disabled

IGMP Snoop=Disabled

Έχω ενεργοποιήσει το DHCP που παίρνει τις διευθύνσεις από 192.168.1.100 - 192.168.1.255

Και τέλος το DNS Relay το έχω στο αυτόματο.

Χρειάζεται IP (για να φτιάξεις δεύτερο ασύρματο - ανεξάρτητο από το πρώτο) και με static route πρέπει να του δηλώσεις πως τα πακέτα που πάνε προς το internet να πηγαίνουν στο πρώτο modem-router. Το αντίστροφο πρέπει να κάνεις στο πρώτο modem router.

Στο δεύτερο δεν βρίσκω την επιλογή για route.

Στο πρώτο μόνο αν το κάνω θα λειτουργήσει;

edit: Το δεύτερο έχει την IP 192.168.1.254

Edit 2: Το βρήκα μόλις τώρα... Έχει επιλογές μόνο για IP και για Mask. Βάζω 192.168.1.1 & 255.255.255.0 και δεν το παίρνει...

[MENTION=5096]bkbilly[/MENTION]

Υπάρχει και η WAN πόρτα στο 2ο router και αν συνδεθείς εκεί θα έχεις το πρόβλημα που περιγράφεις, για αυτό στο λέω.

Static routes δε χρειάζονται εφόσον τα ενώνεις με καλώδιο βρίσκονται στο ίδιο broadcast domain οπότε δεν παίζει routing. Το μόνο που θέλεις είναι να ορίσεις στο 2ο router μία IP στο subnet του πρώτου για να το χειρίζεσαι, αλλά δε θα σου δημιουργήσει αυτό πρόβλημα και να μην το ρυθμίσεις.

Αυτό το έχω κάνει ήδη...

Η IP range του πρώτου είναι 192.168.1.100 μέχρι 192.168.1.255

και η ip του δεύτερου modem είναι 192.168.1.254.

Δεν έχω συνδέσει στην θύρα για το ίντερνετ κανένα καλώδιο. Μόνο στα ethernet.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι όταν συνδέσω κάτι με ethernet λειτουργεί κανονικά ενώ με wifi δεν δουλεύει...

Επομένως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την ύπαρξη του 2ου wifi, εφόσον θα βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο. Για να έχει κάποιος λόγο να φτιάξει 2ου ασύρματο είναι για να το κάνει free για όλους, και να μην έχει πρόσβαση στο δίκτυο του πρώτου που θα έχει κλειδωμένο wifi. Υπάρχει κάτι που δεν πιάνω στα 2 διαφορετικά SSID?

Το ότι θα είναι στο ίδιο broadcast domain δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να δρομολογούν πακέτα από το ένα στο άλλο, δεδομένου ότι δεύτερο έχει default route για την wan του και όχι το LAN, γι'αυτό είναι απαραίτητα και τα static routes (αυτά αν αλλάξει δίκτυο πάντα).

Δεν έχω πρόβλημα να έχω το ίδιο SSID, απλά θέλω να το δοκιμάσω με διαφορετικό πρώτα για να δω οτι δουλεύει και μετά το κάνω ίδιο...

Αν το κάνω με ίδιο τώρα που το δοκιμάζω υπάρχει περίπτωση να συνδεθεί στο πρώτο και δεν θα μπορώ να το δοκιμάσω...

Μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις μπορώ να κάνω για τα routes για να το κάνω να λειτουργήσει;

Το ότι θα είναι στο ίδιο broadcast domain δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να δρομολογούν πακέτα από το ένα στο άλλο, δεδομένου ότι δεύτερο έχει default route για την wan του και όχι το LAN, γι'αυτό είναι απαραίτητα και τα static routes (αυτά αν αλλάξει δίκτυο πάντα).

Είναι ενωμένα LAN-LAN οπότε δεν παίζει routing μεταξύ τους και δε χρειάζεται static routing. Όλα γίνονται σε layer 2. Και στην τελική αν συνδεθεί στο LAN του 2ου router παίζει εντάξει, το πρόβλημα εμφανίζεται στο WLAN.

Όταν συνδέεσαι στο προβληματικό ασύρματο παίρνεις αυτόματα IP κλπ; Μπορείς να pingάρεις το 2ο router; Το 1ο;

Συνδέομαι μέσω telnet στο 2ο modem-router και pingάρω κανονικά στο άλλο...

Αν pingάρω μέσω του λάπτοπ μου ασύρματα, τότε δεν γίνεται...

Το DHCP το είχα ενεργοποιημένο και το απενεργοποίησα...

Δεν είχε καμία διαφορά!

Εϊναι bridged το ασύρματο του δεύτερου με το LAN του; Κανονικά όλα έτσι έρχονται από το εργοστάσιο, αλλά παίζει να έχει πειραχτεί. Δηλαδή για να μη σου απαντάει το πρώτο και σου απαντάει το δεύτερο κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει. Αλλά από την άλλη αν υπήρχε τέτοιο θέμα δε θα έπαιζε το DHCP από το 1ο προς το 2ο. Ελπίζω να μην έχεις ξεχάσε να μας πεις κάτι ή να έχει κάποιο μπέρδεμα.

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

Router #1: WAN συνδέεται με internet modem, δίνει DHCP, έχει 192.168.1.1/255.255.255.0, παίζεις τζιτζί στο LAN και στο WIFI του.

Router #2: WAN ασύνδετη, δε δίνει DHCP, έχει 192.168.1.254/255.255.255.0, μία LAN του συνδέεται back to back με το router #1 και παίζεις οκ όταν συνδέεσαι σε κάποια άλλη LAN, αλλά όχι στο WIFI. Παίρνεις σωστά ρυθμίσεις από το 1ο router αλλά μετά δεν μπορείς να το pingάρεις;

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, κάποιος σου κάνει spoofing. Δε γίνεται να παίρνεις IP από το DHCP του 1ου router και να μην το pingάρεις. Ή έχεις αφήσει το DHCP στο 2ο router ανοιχτό ή κάποιος άλλος μοιράζει IP. Μπορείς να δεις ποιος DHCP σου έχει δώσει τις ρυθμίσεις;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.