Jump to content

Recommended Posts

Γειά και απο μένα.Παρόλο που διαβάζω το forum σας εδώ και πολύ καιρό σήμερα αποφάσισα να γράψω για πρώτη φορά (εύχομαι οχι και τελευταία :D ).

Πήρα το ρίσκο κι έκανα για πρώτη φορά vmod στην κάρτα γραφικων μου , ακολουθόντας τις οδηγίες απο εδώ: http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=216265

Η κάρτα μου ειναι μια MSI 7900GT-VT2D256EZ με passive cooling.Φυσικά προσάρμοσα 3 μικρά fan για καλύτερη ψύξη. Μετά το mod το vcore ανέβηκε στα 1.4V.Αποφάσισα να κινηθώ συντηρητικά για αρχή και να μην ανεβάσω τα volt παραπάνω.Τα stable clοcks ειναι 620/840 και 450/660 ειναι τα default.Ανέβαινε και παραπάνω αλλα δεν ήταν stable.Το o/c έγινε με το RivaTuner v2.06 και AtiTool v2.06 και με driver forceware 163.75. Οι θερμοκρασίες ειναι ~50 βαθμοι σε ιdle και 70~73 σε load. Λέω να αλλάξω την ψύκτρα για καλύτερα temps και να επιλέξω ανάμεσα στην zalman vf 1000 και vf 900,ποια η γνώμη σας;

Τέλος στο 3d Mark05 το score ειναι 10105.

Θα ήθελα να μάθω τα clocks και το score που πετύχατε όσοι φυσικά υπερχρόνισαν μια 7900.

lazylizard

Καλως ηλθες στην παρεα μας!

Καλο ηταν να μας πεις ολοκληρο το συστημα σου στο οποιο ετρεξες 05

Καθως στα benchmark δεν μετραει μονο η καρτα αλλα cpu mobo και μνημες ;)

Στο παρακατω λινκ μπορεις να δεις ενα σκορ που βρηκα το οποιο ειναι "περιπου" στα δικα σου ρολογια ;)

http://www.hwbot.org/result.do?resultId=552431

Περισσοτερα σκορ μπορεις να δεις στο www.hwbot.org

Το υπόλοιπο σύστημα είναι :

Cpu : AMD x2 5000+ Black Edition.

Mobo : MSI K9N2 ULTRA

RAM : 1GB/667MHz Kingston :(

Η cpu είναι o/c στα 3068MHz 13χ236 ρεύμα στην default τιμή.Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ η cpu είναι unlocked δεν μπορώ να αλλάξω την τιμή του απο το bios.

Μπορώ να αλλάξω ρεύμα και fsb αλλά όχι multi :mad: (ο λόγος που πήρα τον black edition).Ξέρω ότι η ram είναι ΠΟΛΥ σάπια και με κόβει.Επίσης ούτε και τα MSI φημίζονται για τις επιδόσεις στους στο o/c.

Και τώρα μια ερώτηση : οταν κάνω test την cpu με το orthos για αρκετές ώρες με small fft περνάει οκ, οταν τρέχω super pi 1Μ δεν τελειώνει καν :mad::mad::mad::mad:.Δεν είναι λίγο περίεργο;Καμιά ιδέα ;

Και πιο μεγαλη συχνότητα που δοκίμασα τα ίδια οκ στο orthos error sto super pi. Γενικός το pc το δουλέυω(gaming - productivity - browsing) στα 3068MHz χωρίς κανένα πρόβλημα.

• 1 month later...

Γεια σας παιδιά, μόλις έκανα εγγραφή στο forum.

Το σύστημα μου είναι το εξής:

AMD Athlon64 3800+x2

ASUS 7900GT

2x1GB OCZ 667MHz

ASUS M2N SLI Deluxe

WD 250GB

WinXP SP2

Θέλω να κάνω και εγώ το volt mod στην κάρτα μου, αλλά αν και έχω διαβάσει πολλά δυστάζω. Φίλε lazylizard θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από εσένα και pics(δικιές σου η δυνατόν) ώστε να το καταφέρω...

Συμειωτέων που η κάρτα μου με stock ρεύμα(1.2) τρέχει με τη βοήθεια του PowerStrip στα 600/800 από 450/660 χωρίς κανένα πρόβλημα, και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά(σε full load) τους 52-53 βαθμούς κελσίου...

πάρε ένα κολλητήρι και ένωσε αυτά τα 3 όλα μαζί και αυτομάτως έχεις 1,5volt

closeup2bp.jpg

να και η δική μου να καταλάβεις που είναι ( Gs με Gt είναι ίδιες ) επίσεις βάλε ψυχτράκια εκεί που έχω βάλει και εγώ γιατί αλιώς θα σου βγάζει artifacts, το jumper σε μένα είναι για +0.05 ακόμα αλλά θέλει να ξέρεις να κολλάς πολύ καλά

7900gsvcorevdimmmodpo3.th.jpg

Φίλε Vatos_locos ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία.

Γίνεται μήπως να φωτογραφήσεις τον λεγόμενο "pencil" αυτό δηλαδή με το οποίο έκανε το modάκι; Μπορείς επίσης να μου πεις που θα βρω ένα και πώς(με ποιο όνομα) θα το ζητήσω;

Ευχαριστώ.

εγώ δεν της έκανα pencil στις μνήμες απλά έβγαλα την αντίσταση που κάνεις το pencil και την αντικατέστησα με ένα τριμεράκι :-)

ξανά τονίζω τα mosfet από πίσω από την κάρτα και τα 3 chip που φαίνονται στην photo θέλουν ψύξη

για το όνομα ένα μολύβη σαν αυτά που γράφουμε ΗΒ κάνει :D

post-574-1414343054,6904_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.