Jump to content

Νέο PC, πως το βλέπετε;

Myralis

Recommended Posts

Οχι δεν είναι παρόμοιες, η 5850 είναι καλύτερη κάρτα (256bit) από την 6850 .... Εγώ ΔΕΝ θα έβαζα σε PC που προορίζεται και για gaming κάρτα με 128Bit memory interface ....

χανω κατι παλι???

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply
Να πάμε για μπάνιο έτσι και αλλιώς! :p

Δεν έβγαλα συμπέρασμα, το διάβασα στα specs της κάρτας Graphic Card Models

ασε τα specs και διαβασε κανα review για να παρεις μια ιδεα. αν νομιζεις οτι το δικο σου συστημα ειναι πιο ενεργοβορο απο αυτο..... Test Setup And Benchmarks : Radeon HD 6970 And 6950 Review: Is Cayman A Gator Or A Crock?

κοιτα καταναλωσεις...http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6970-radeon-hd-6950-cayman,2818-21.html

Μετά και από ΠΜ με γνωστό TheLabίτη PSU Reviewer πείστικα να πάω τελικά στην 6950, και στη Gigabyte GA-990XA-UD3, φαίνεται ότι θα τα σηκώσει όλα το PSU..

Τελευταία ερώτηση [MENTION=7477]adpanos[/MENTION], η φωτογραφία από την 6950 του VisionStudio μάλλον είναι λάθος, αυτή είναι η φωτό της 6950 2GB, ενώ στην πραγματικότητα το προιον είναι αυτό Graphic Card Models (με κωδικό αριθμό HD-695X-ZNFC) ,με το ανεμιστήρι στο κέντρο και διαφορετική ψύχτρα. Θα έχω πρόβλημα λες με θερμοκρασίες κτλ? Είναι reference? Αν δεν είναι θα έχω πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

EDIT: Γιατί όχι αυτόν http://www.ocztechnology.com/ocz-solid-3-sata-iii-2-5-ssd.html είναι πιο μικρός (θα βολέψει να τον βάλω αλλού στο κουτί) πιο γρήγορος θεωρητικά και SATA III και 16 ευρώ μόνο ακριβότερος, βέβαια θεωρείται value και χάνει κατά πολύ στα IOPS, ή αυτόν http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21069&cat=6⊂=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined που αν κατάλαβα καλά πληρώνω 14 ευρώ παραπάνω το μικρότερο μέγεθος και είναι ίδιοι κατά τα άλλα.

Τελευταία ερώτηση [MENTION=7477]adpanos[/MENTION], η φωτογραφία από την 6950 του VisionStudio μάλλον είναι λάθος, αυτή είναι η φωτό της 6950 2GB, ενώ στην πραγματικότητα το προιον είναι αυτό Graphic Card Models (με κωδικό αριθμό HD-695X-ZNFC) ,με το ανεμιστήρι στο κέντρο και διαφορετική ψύχτρα. Θα έχω πρόβλημα λες με θερμοκρασίες κτλ? Είναι reference? Αν δεν είναι θα έχω πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το ξέρω πως φοράει άλλο σύστημα ψύξης αλλά και αυτό καλό είναι και αθόρυβο. Μην ανυσηχείς για τον θόρυβο. Είναι από τις ποιο αθόρυβες δυνατές κάρτες γενικά οι 6950 !

Σε σχέση με τον SSD μπαίνουν πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι.

Βάλε ένα ταβάνι στα χρήματα που θα ξοδέψεις (με μια απόκληση +-10%) ή καλύτερα που σου μένουν μετά τις αλλαγές που έκανες για SSD ώστε να δούμε που βρισκόμαστε.

Θα κοιτοάξεις κατά σειρά για εμένα από OCZ VERTEX III 120GB , CORSAIR 120GB Force 3, CRUCIAL128GB M4, SAMSUNG 470 128GB, INTEL 320 120GB και μετά για OCZ VERTEX II 120GB και θα διαλέξεις σε ποιον μπορείς να πάς .

Δώσε max ποσό και θα βρεθούν πολλοί να σε βοηθήσουν και να πουν την γνώμη τους.

Το ξέρω πως φοράει άλλο σύστημα ψύξης αλλά και αυτό καλό είναι και αθόρυβο. Μην ανυσηχείς για τον θόρυβο. Είναι από τις ποιο αθόρυβες δυνατές κάρτες γενικά οι 6950 !

Σε σχέση με τον SSD μπαίνουν πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι.

Βάλε ένα ταβάνι στα χρήματα που θα ξοδέψεις (με μια απόκληση +-10%) ή καλύτερα που σου μένουν μετά τις αλλαγές που έκανες για SSD ώστε να δούμε που βρισκόμαστε.

Θα κοιτοάξεις κατά σειρά για εμένα από OCZ VERTEX III 120GB , CORSAIR 120GB Force 3, CRUCIAL128GB M4, SAMSUNG 470 128GB, INTEL 320 120GB και μετά για OCZ VERTEX II 120GB και θα διαλέξεις σε ποιον μπορείς να πάς .

Δώσε max ποσό και θα βρεθούν πολλοί να σε βοηθήσουν και να πουν την γνώμη τους.

Αυτή την στιγμή, με τον Vertex 2 120GB 3.5'' στα 177 ευρώ και με το CPU cooler σε standby (δηλαδή εκτός προυπολογισμού, θα τον πάρω λίγο αργότερα) είμαι στα 800 ευρώ, μπορώ να πάω μέχρι τα 200 για SSD, ώστε το PC με πληκτρολόγιο, ίσως ηχεία κτλ να μην ξεπεράσει τα 850.

Από αυτούς που μου πρότεινες, τους πήρα από την αρχή και προς τα πίσω και στα χρήματα μου από αξιόπιστο κατάστημα είναι μόνο ο Intel και ο Crucial που δεν μου γεμίζει το μάτι. Μετά πάμε πάλι σε Vertex 2 και Solid 3

Άρα καταλήγω σε SSD μεταξύ Vertex 2, Solid 3, INTEL 320 και Crucial M4 (όλοι μέχρι 200 ευρώ αυστηρά, 120GB) και παραγγέλνω..

Άρα καταλήγω σε SSD μεταξύ Vertex 2, Solid 3, INTEL 320 και Crucial M4 (όλοι μέχρι 200 ευρώ αυστηρά, 120GB) και παραγγέλνω..

Τον solid 3 ΞΈΧΑΣΈ ΤΟΝ !

Θα πάς σε κάτι μεταξύ:

Vertex 2, CORSAIR 120 F3 , INTEL 320 και CRUCIAL M4 ! Εγώ ανάμεσα σε αυτούς θα ήμουν με πρώτο τον CRUCIAL M4 128GB .

O CRUCIAL M4 είναι πολύ καλός ! Πρέπει να είναι ο δεύτερος ποιο γρήγορος μετά τον VERTEX III σε πραγματικές μετρήσεις. Μην τον σνομπάρεις !

Περίμενε και από άλλους γνώμη και περισσότερο από κατόχους . Μην βιάζεσαι κανείς από εμάς δεν έχει δοκιμάσει όλους τους ssd ... Από review ότι ξέρουμε και από κανά δυο που έχουμε πιάσει στα χέρια μας ! Περίμενε λοιπόν !

Λοιπόν, διάβασα από εδώ, έψαξα από εκεί, και όπως έγραψα και σε άλλο thread αν πάμε σε Intel 320 VS Crucial m4, τότε ο Crucial είναι πιο γρήγορος, και έχει και το SATA III (που όμως δεν παίζει πολύ ρόλο).

Από την άλλη όμως η Intel φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστη, παντού φαίνεται να έχει λιγότερα failures, και δίνει και εγγύηση 5 χρόνων έναντι 3 της Crucial. Η Crucial στην αρχή είχε ένα πρόβλημα με το firmware το οποίο πλέον λύθηκε.

Οπότε θα πάω στον Intel να τελοιώνω και να έχω και το κεφαλάκι μου λίγο πιο ήσυχο, γνώμονα έχω το να κρατήσει, όχι να είμαι 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος όταν ανοίγω το PC, πρώτη φορά παίρνω SSD, διαφορά θα δω έτσι και αλλιώς.

Τελευταία ερώτηση, παίζει πρόβλημα που το PC είναι AMD based? Κάτι σε πρόβλημα με τα firmware/controlers κτλ?

Λοιπόν, διάβασα από εδώ, έψαξα από εκεί, και όπως έγραψα και σε άλλο thread αν πάμε σε Intel 320 VS Crucial m4, τότε ο Crucial είναι πιο γρήγορος, και έχει και το SATA III (που όμως δεν παίζει πολύ ρόλο).

Από την άλλη όμως η Intel φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστη, παντού φαίνεται να έχει λιγότερα failures, και δίνει και εγγύηση 5 χρόνων έναντι 3 της Crucial. Η Crucial στην αρχή είχε ένα πρόβλημα με το firmware το οποίο πλέον λύθηκε.

Οπότε θα πάω στον Intel να τελοιώνω και να έχω και το κεφαλάκι μου λίγο πιο ήσυχο, γνώμονα έχω το να κρατήσει, όχι να είμαι 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος όταν ανοίγω το PC, πρώτη φορά παίρνω SSD, διαφορά θα δω έτσι και αλλιώς.

Τελευταία ερώτηση, παίζει πρόβλημα που το PC είναι AMD based? Κάτι σε πρόβλημα με τα firmware/controlers κτλ?

Eγώ θα ελεγα να πας σε Crucial αφού αυτή η σειρά της ΙΝΤΕL ΔΕΝ φοράει INTEL CONTROLLER που φορούσε η παλαιότερη η οποία φημιζόταν κάπως παραπάνω για την αξιοπιστία της .... :)

Σε θέματα firmware δεν θα έχεις γενικά προβλήματα.

Οι INTEL ssd πάντως ΔΕΝ αρέσκονται και πάρα πολύ στον AMD CONTROLLER. Ο δικός μου ο ΙΝΤΕL 80άρης δεν τα πάει τόσο καλά με το SB850 και το SB710, ενώ τα πηγαίνει καλύτερα με τον Intel ICH9R που φοράει το INTEL pc μου!

Αν τώρα τεστάρουμε τον OCZ Vertex II 60GB που έχω αυτός τα πηγαίνει περίφημα και στις δυο πλατφόρμες !!! Δεν έχει πρόβλημα με τα SB850, SB710 της AMD.

Eγώ θα ελεγα να πας σε Crucial αφού αυτή η σειρά της ΙΝΤΕL ΔΕΝ φοράει INTEL CONTROLLER που φορούσε η παλαιότερη η οποία φημιζόταν κάπως παραπάνω για την αξιοπιστία της .... :)

Σε θέματα firmware δεν θα έχεις γενικά προβλήματα.

Οι INTEL ssd πάντως ΔΕΝ αρέσκονται και πάρα πολύ στον AMD CONTROLLER. Ο δικός μου ο ΙΝΤΕL 80άρης δεν τα πάει τόσο καλά με το SB850 και το SB710, ενώ τα πηγαίνει καλύτερα με τον Intel ICH9R που φοράει το INTEL pc μου!

Αν τώρα τεστάρουμε τον OCZ Vertex II 60GB που έχω αυτός τα πηγαίνει περίφημα και στις δυο πλατφόρμες !!! Δεν έχει πρόβλημα με τα SB850, SB710 της AMD.

Άρα θέλουμε λίγη τύχη :) Σχόλια και εντυπώσεις όταν τα στήσω, αύριο παραλαμβάνω SSD, κουτί και μητρική, τα υπόλοιπα όταν έρθουν από VisionStudio...

Ευχαριστώ ξανά όλο το φόρουμ για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον Adpanos, δευτερο PC που αγοράζω, πρώτο που θα στήσω μόνος μου εξ ολοκλήρου, θα ξαναχρειαστώ την βοήθεια σας έτσι και αλλιώς, πρώτο challenge να το στήσω, δεύτερο να βάλω Windows στον SSD. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να είναι σε ACHI.

Άρα θέλουμε λίγη τύχη :) Σχόλια και εντυπώσεις όταν τα στήσω, αύριο παραλαμβάνω SSD, κουτί και μητρική, τα υπόλοιπα όταν έρθουν από VisionStudio...

Ευχαριστώ ξανά όλο το φόρουμ για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον Adpanos, δευτερο PC που αγοράζω, πρώτο που θα στήσω μόνος μου εξ ολοκλήρου, θα ξαναχρειαστώ την βοήθεια σας έτσι και αλλιώς, πρώτο challenge να το στήσω, δεύτερο να βάλω Windows στον SSD. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να είναι σε ACHI.

Τι ssd αγόρασες τελικά ? CRUCIAL ή Intel ?

Την ψύκτρα την έβαλες ?

Οταν το παραλάβεις μπες να σου πούμε και δυι τρία πράγματα για το στήσιμο του συστήματος .

Ψιλορυθμίσεις για AHCI MODE, TRIM, COOL n QUIET, C1E, SMART FAN, TIMINGS & ΣΥΧΝΤΟΤΗΤΑ ΜΝΗΜΩΝ και μερικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις για τον SSD σου.

Τι ssd αγόρασες τελικά ? CRUCIAL ή Intel ?

Την ψύκτρα την έβαλες ?

Οταν το παραλάβεις μπες να σου πούμε και δυι τρία πράγματα για το στήσιμο του συστήματος .

Ψιλορυθμίσεις για AHCI MODE, TRIM, COOL n QUIET, C1E, SMART FAN, TIMINGS & ΣΥΧΝΤΟΤΗΤΑ ΜΝΗΜΩΝ και μερικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις για τον SSD σου.

Intel, για τους λόγους που είπα, ψύχτρα λίγο αργότερα (σε 2-3 μερες? σε 2-3 βδομάδες? θα δείξει, αν δεν με ενοχλεί ο θόρυβος δεν θα την πάρω αμέσως.)

Έχω δει το αντίστοιχο thread με τις ρυθμίσεις, αλλά δεν θέλω να κάνω ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν μόνο με το μέγεθος αλλά χάνω σε λειτουργικότητα των win (το search και το restoreω βολευουν).

Αρχικά, τα βάζω όλα στο κουτί, τα συνδέω, power on, bios, ACHI ενεργοποίηση, COOL n QUIET, SMART FAN on, μετά να δω ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι τρελές, και εγκατάσταση Windows..

Μην ξεχάσεις να περάσεις τους τελευταίους driver για την μητρική (chipset) από την AMD και όχι από το cd !

α) Του southbridge

β) του AHCI SATA CONTROLLER

γ) και του raid κακό δεν κάνει.

Από εδώ:

AMD RAID/SATA Drivers

Kαι για κάρτα γραφικών εδώ:

ATI Radeon

αν σου χρειάζονται:

ATI Radeon

Μην ξεχάσεις να περάσεις τους τελευταίους driver για την μητρική (chipset) από την AMD και όχι από το cd !

α) Του southbridge

Από εδώ:

AMD RAID/SATA Drivers

Kαι για κάρτα γραφικών εδώ:

ATI Radeon

αν σου χρειάζονται:

ATI Radeon

Να μην αφήσω να τα κάνουν όλα τα Windows?

Το ξέρω ότι θέλω τους τελευταίους drivers, δεν είμαι εκεί πρωτάρης, πρώτη φορά στήνω PC από την αρχή 100% μόνος μου και δεν έχω την ανάλογη εμπειρία, και πρώτη φορά που παίρνω SSD :dance3:

Ήρθε πριν λίγο το δέμα από VisionStudio!:dance3:

Αφήνω γεμάτος χαρά το δέμα στο γραφείο μπροστά από το λαπτοπ, και προσπαθώ να το ανοίξω, το ανοίγω και βάζω τα πράγματα πάνω στο κρεβάτι, εκεί φαίνεται πως το λαπτοπ αγχώθηκε, τρόμαξε, νόμιζε ότι θα το παρατήσω και πέταξε μπλε οθόνη:wall::wall::shout:

Όταν ξαναξεκίνησε πέρασε απο CHKDSK και έκανε μόνο του επαναφορά σε παλιότερο σημείο, πλέον δεν ανοίγει ο Firefox και ο Thunderbird, ενώ άνοιγε το iTunes και το Ventrilo :S, επίσης μου φάνηκε ύποπτα πολύς ο άδειος χώρος στον C:/, θα το ψάξω όταν γυρίσω.

Στο θέμα μας, οι οδηγίες της κάρτας γραφικών λένε ότι θέλουν 2* 75W 6 pin connectors, ΔΕΝ θέλουν Υ connector, θέλουν ξεχωριστές γραμμές, το τροφοδοτικό, έχει μία γραμμή η οποία στο τέλος σαν splitter δίνει σε 2 6-8 pin connectors. Δηλαδή τα καλώδια μπαίνουν στο ένα connector, βγαίνουν και μπαίνουν στο άλλο.

Να το χρησιμοποιήσω έτσι η να πάρω άλλο ένα κοννεκτοράκι από 4 pin σε 6?

Ένα 12άρι rail έχεις οπότε βάλε επάνω τα 2x6pin που έχεις από το τροφοδοτικό !

Το έκανα αλλιώς, θα το φτιάξω όπως λες όταν ξανανοίξω το κουτί.

Επίσης έβαλα πάνω και την Α70 Corsair Γιατί δεν θα την πάλευα με τον θόρυβο..

Έτρεξα Crystal DisK Mark,

post-2868-1416075334,0305_thumb.jpg

Σήμερα πήγα να τρέξω 3D mark και 3D mark Vantage, έτρεξα μόνο το πρώτο, δεν άκουσα το ανεμιστηράκι της κάρτας να τρέχει γρήγορα, και αποτέλεσμα ήταν αυτό :confused:post-2868-1416075335,9739_thumb.jpg

Νομίζω ότι τα έχω βάλει όλα, λείπει κάτι? post-2868-1416075335,9044_thumb.jpg

EDIT:

Μετά από λίγο ψάξιμο αποφάνθηκα ότι μια χαρά είναι τα αποτελέσματα και δεν είναι πολύ χαμηλά, μάλλον το μετροπρόγραμμα λέει ότι θέλει..

Επίσης, έβαλά το Afterburner ρύθμισα το ανεμιστήρι και τώρα παίζει μια χαρά..

Μένει να ψαχτώ με το EasyTune 6 για τα ανεμιστήρια του επεξεργαστή. Έχει κανείς εμπειρία εκεί? (με την Α70 πάνω)

Μένει να ψαχτώ με το EasyTune 6 για τα ανεμιστήρια του επεξεργαστή. Έχει κανείς εμπειρία εκεί? (με την Α70 πάνω)

Αυριο το πρωί θα σου ποστάρω ότι πρέπει να έχεις κάνει ώστε να τρέχουν τα πάντα, ssd, σκληροί, μνήμες, και τα ανεμιστηράκια νορμάλ.

Για πες μας μια γενική εικόνα από το νέο σου σύστημα ?:fun:

Πως σου φαίνεται δηλαδή... κ.λ.π.

ΕDIT! Να σε ενημερώσω επίσης πως έχει παρουσιαστεί ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα στον controller των INTEL SSD 320, οποτε καλό είναι να το έχεις κατά νου, μην συμβεί τίποτα ώστε να τον πάς κατευθείαν για RMA !!

Για περισσότερα διάβασε παρακάτω:

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/sovaro-provlima-aksiopistias-ston-controller-tou-intel-97389.html

To αποτέλεσμα της κάρτας γραφικών είναι καλό. Ισως με κάποιον άλλο παλαιότερο driver να έβγαζες κάτι παραπάνω αλλά δεν έχει σημασία. Στο gaming αυτός θα πηγαίνει καλύτερα !!!

α) Του southbridge

κατι ψιλοασχετο... drivers για 2Κ8 server ποιους βαζουν? αυτους που ειναι για vista?

Δεν έχω "παίξει" πολύ, και ακόμα στην Αθήνα είμαι με την 17αρα οθόνη οπότε... λίγα πράγματα.. Πέρα από αυτό, δεδομένου ότι είχα prescott 3Ghz προφανώς δεν βλέπω καμία σχέση..

Ότι μετροπρογράμματα έτρεξα πριν τα έτρεξα και στο PC του αδερφού μου (1055Τ, SATA 3 HDD, 465 GTX, 4G RAM, stock ολα) όπου τον πατούσα πολύ χαλαρά όμως. Αποκρίσεις απλα αστραπιαίες και το λειτουργικό δεν μου σπάει τα νεύρα όπως όταν το είχα βάλει στο παλιό μου PC.

Να το θέσω αλλιώς, είχα ξεχάσει το multitasking, iTunes, firefox με 5-6 παράθυρα ανοιχτά, WoW, Τορρεντς ταυτόχρονα χωρίς να σπάει ΠΟΤΕ ο ήχος από το iTunes.:triniti:

Όπως έχουν πει πολλοί εδώ, το loading στο WoW με τον SSD έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, τα FPS sto WoW, πάνω από 30 συνέχεια ακόμα και με 40 άτομα τριγύρω μου σε μάχη.

Το ανεμιστήρι της κάρτας γραφικών "χορευει" αυτή την στιγμή, πρέπει να γλυκάνω λίγο το MSI Afterburner.

Πήρα το Sidewinder X4, καλό φαίνεται, τώρα αρχίζω και το συνηθίζω (αφού πάτησα καμιά 30αριά φορές το Caps Lock αντί για το Α), πολλοί διαμαρτύρονταν ότι τα media keys δεν παίζουν καλά, ότι πρέπει να έχεις "μπροστά" το player για να λειτουργήσουν και κάτι τέτοια, μια χαρά παίζει, firefox/WoW είχα μπροστά το pause σταμάταγε την μουσική από το iTunes.

Με τρόμαξες με το άρθρο για τους SSD, ελπίζω να κάνουν λάθος.

Τώρα σε ότι γράψεις, γράψε και πως να καταλάβω αν το έχω κάνει ήδη αν γίνεται, γιατί ήδη έχω κάνει αρκετά πράγματα, επίσης, ΔΕΝ θέλω τίποτα σε overclock ακόμα, και δεν βιάζομαι καθόλου, μάλλον αυριο θα πάω Κρήτη πάλι για 3-4 μέρες..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

EDIT:

Και μολις πριν λίγο πέταξε μια περίεργη οθόνη (πορτοκαλί ριγες), δεν αντιδρούσε και έκανα reset. Το πέταξε καθώς χάζευα το νετ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.