deninho Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2011 Χρειαζόμαστε μια πλήρη σύνθεση υπολογιστή, ο οποίος προορίζεται για 3d design, visualization και σχεδιασμό περιπτέρων. Βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται είναι το 3d Studio Max 2011 (αν θυμάμαι καλά), μαζί με το Plug in Octadesign. Εννοείται πως δε θα γίνει ποτέ overclock. Το κόστος θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στα 1100-1400€ Προφανώς, όσο περισσότεροι πυρήνες, και όσο περισσότερη μνήμη, τόσο καλύτερο, σωστά; Όσον αφορά στον επεξεργαστή, τι επιλέγω; Αξίζει ο AMD Phenom II X6 1100 ή πάω "υποχρεωτικά" σε κάποιον Intel; Οι 6πύρηνοι intel είναι στα 500€, για αυτό και το τριπλοσκέφτομαι (θα πρέπει να κόψω από αλλού, μιας και το budget είναι αυστηρό) **Αξίζει να κοιτάξω για 4πύρηνους xeon, ή δεν κερδίζω κάτι; Κάρτα γραφικών κοιτάμε για επαγγελματικές, ή παίρνουμε μια φθηνή "κανονική" και είμαστε εν τάξει; Υπάρχει λόγος να προτιμήσω μόνο nVidia ή μόνο ATi; Εδώ δεν ξέρω τίποτα και έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει. Αρχικά, αυτές οι δύο είναι οι απορίες μου. Τώρα αν κάποιος έχει να προτείνει και σύνθεση, ευπρόσδεκτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 3, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Μεγάλη οθόνη, 16gb+ μνήμες έναν sandy i7 και είσαι κομπλέ. Quadro/firegl δε σε παίρνει σε αυτό το budget και ειλικρινά, δε πιστεύω ότι χρειάζεσαι τόσο viewport performance, μιας και δε θα παίζεις με πολλά m πολυγώνων. 4ΧΧ series nv μην πάρεις γιατί έχουν πρόβλημα (είχαν τουλ. δε ξέρω άμα το έφτιαξαν) με όλα τα σχεδιαστικά και ιδιαίτερα άμα παίζεις με opengl.Edit: Μεγάλο+ σοβαρό ποντίκι, και αν και θα ακουστεί περίεργο, ένα φτηνιάρικο digitizer (pen/tablet) θα σου λύσει τα χέρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 3, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Η οθόνη θα είναι ξεχωριστό έξοδο, οπότε τα 1100-1400 πάνε μόνο για πύργο. Έκανα μια σύνθεση, με βάση τα όσα είπες και τα όσα έχω βρει: Η μητρική είναι καλή/κακή/υπερβολική; Σε αυτά τα λεφτά, μήπως θα ήταν καλύτερο να παίξω σε κάποια nvidia 560; Κάποια άλλη αντίρρηση/διαφωνία/πρόταση; Δυστυχώς, δε μου έχουν ξεκαθαρίσει αν είναι υποχρεωτική η αγορά από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, ή αν μπορούμε να τα αγοράσουμε κομμάτι κομμάτι από διάφορα μαγαζιά. Επίσης, το μηχάνημα δεν είναι για εμένα (εγώ μόνο τσαγιέρες ξέρω να φτιάχνω ). Εμένα απλώς με έχωσαν να βρω σύνθεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Η οθόνη θα είναι ξεχωριστό έξοδο, οπότε τα 1100-1400 πάνε μόνο για πύργο.Έκανα μια σύνθεση, με βάση τα όσα είπες και τα όσα έχω βρει: Η μητρική είναι καλή/κακή/υπερβολική; Σε αυτά τα λεφτά, μήπως θα ήταν καλύτερο να παίξω σε κάποια nvidia 560; Κάποια άλλη αντίρρηση/διαφωνία/πρόταση; Δυστυχώς, δε μου έχουν ξεκαθαρίσει αν είναι υποχρεωτική η αγορά από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, ή αν μπορούμε να τα αγοράσουμε κομμάτι κομμάτι από διάφορα μαγαζιά. Επίσης, το μηχάνημα δεν είναι για εμένα (εγώ μόνο τσαγιέρες ξέρω να φτιάχνω ). Εμένα απλώς με έχωσαν να βρω σύνθεση Aφού το μηχάνημα είναι επαγγελματικό και ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ OVERCLOCKING να αλλάξεις τα παρακάτω : 1) Nα πάρεις επεξεργαστή 2600 (όχι Κ) !! Οι Κ είναι για OVERCLOCKING ! 2) Να αγοράσεις φτηνότερη μητρική. Δεν χρειάζεσαι μητρική πάνω από 130€ οταν ΔΕΝ ασχoλείσαι με OVERCLOCKING!!! 3) Να αγοράσεις μικρότερο = φτηνότερο αλλά εξίσου ποιοτικό τροφοδοτικό. 4) Τα παραπάνω χρήματα να τα δώσεις σε καλύτερη κάρτα γραφικών . 5) Να αγοράσεις καλύτερη ψύκτρα για να έχεις αθόρυβο σύστημα για cpu. 6) Να αγοράσεις κουτί που να δίνει usb III στο front panel, αφού θα πληρώσεις για αυτό κοντά στα 80€ ! Νομίζω το πλαίσιο έχει με 90+€ ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 3, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Δες εδώ έχει benches αναμεταξύ quadro/firegl/radeon/geforce. Έχει και 3dstudio 10/11 wireframe bench που υποτίθεται είναι από τα δυνατά σημεία των quadro. Από εκεί και ύστερα υπάρχουν άτομα που λένε ότι αξίζει, ακόμα και την low end quadro. Προσωπικά άμα δεν πρόκεται να ασχοληθείς με πολλά πολύγωνα, δεν αξίζει. Και άμα είναι να ασχοληθείς με πολλά πολύγωνα πάρε μιά καλύτερη , αυτή είναι ψόφια (430 είναι νομίζω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 4, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Με βάση τα όσα πρότεινε ο [MENTION=7477]adpanos[/MENTION] έβγαλα την παρακάτω σύνθεση: Αλλά μετά είδα και το τελευταίο ποστ του Volrath, και δεν ξέρω μήπως αξίζει να βάλω καλύτερα μία nvidia 560/570 ?????, και να προσθέσω και μία Noctua με τη διαφορά. ΥΓ Το κουτί, σύμφωνα με το review που έχουμε στο thelab.gr έχει μία usb3.0 και μία 2.0, οπότε με καλύπτει (αν χρειάζονται κι άλλες usb3.0 ας πηγαίνουν από πίσω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Ιούλιος 4, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν η μητρική,και εξηγούμαι.Θεωρώ και παίρνω σαν δεδομένο πως το μηχανακι θα δουλευει εφαρμογες 3δ που θα εχουν τον 2600 συνεχεια στην τσιτα και θα δουλευει πολυ - αρκετη ωρα σε 100%. και ερωτώ: γιατι να μην του δωσεις πιο "σωστο" ρευμα απο μια αλλη μητρικη με πιο πολλες φασεις και καλυτερο συστημα ψύξης? θα δουλευει νομιζω καλυτερα και πιο 'στρωτα" και για περισσότερο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 4, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Εγώ θα άλλαζα μόνο την μητρική με μια ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ που να υποστηρίζει LUCID VIRTU ! Αυτό θα το έκανα για να μπορώ αυτόματα να εκμεταλευτώ την IGP του SANDY σε απλές εργασίες και multimedia εφαρμογές όπου η QUADRO 2000 μόνο ρεύμα θα μου κατανάλωνε ........άδικα !!Αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει κάποιος .Πχ. Gigabyte Z68MA-D2H-B3 (s1155, Z68, DDR3) Gigabyte Z68MA-D2H-B3 (s1155, Z68, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Ενα ποιοτικό τροφοδοτικό 500W και όχι κινέζικο θα σε καλύψει 100% εφόσον δεν κάνεις OC. Νομίζω ότι με αυτή τη διαφορά αμμέσως αμμέσως παίρνεις μια καλή ψύκτρα. Οσον αφορά την κάρτα γραφικών, αν εσύ που ασχολείσαι με 3DSMax δεν ξέρεις να σου χρειάζεται μια quadro τότε γιατί να την πάρεις; Κατ εμέ (αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά) είτε ψάξε αν σου προσφέρει κάτι είτε απλά πήγαινε σε μια 550/560. Οπως και να έχει φαίνεται καταπληκτικό μηχάνημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 4, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Ενα ποιοτικό τροφοδοτικό 500W Το κακό είναι ότι αγοράζει από ΠΛΑΙΣΙΟ και το πλαίσιο ΔΕΝ έχει κανένα ποιοτικό τροφοδοτικό 500-550Watt σε καλή τιμή ..... ΥΓ Το κουτί, σύμφωνα με το review που έχουμε στο thelab.gr έχει μία usb3.0 και μία 2.0, οπότε με καλύπτει (αν χρειάζονται κι άλλες usb3.0 ας πηγαίνουν από πίσω ) Η USB 3.0 παίρνει παροχή με φισάκι USB τύπου A από τις πίσω θύρες της μητρική προς το front panel ή έχει το φισάκι το 20pin που χρειάζεται να για τραβήξει από μεσα (πάνω από την μητρική) ??? Αυτό θέλει μια διευκρίνιση ! Δηλαδή έτσι : ή έτσι : Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Εχω την εντύπωση ότι το πλαίσιο είναι κ 5-10% ακριβότερο από άλλα μαγαζιά, στα 1200 αυτό σημαίνει περί τα 120ε. Με μια ψακτική του λεπτού στο skroutz, κάρτα γραφικών,δίσκος,επεξεργαστής υπάρχουν με -70e.Επίσης δεν είδα να λες τίποτα για οθόνη, που με παραξενεύει σε μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για 3D. Καλοφόρετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 4, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 [MENTION=9497]nspattak[/MENTION] Η οθόνη είναι άσχετη, και θα είναι μια Dell 2711. Ίσως και μια 26άρα Samsung, για δευτερεύουσα. Ο υπολογιστής, όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι για εμένα. Τα 3d που κάνω εγώ (τσαγιέρες δηλαδή) τα κάνει ρέντερ και netbook Το Πλαίσιο είναι ενδεικτικό, και το διάλεξα επειδή στον Online κατάλογό του έχει τα περισσότερα προϊόντα. Μόλις βγει μια σύνθεση, θα ζητηθεί προσφορά για αντίστοιχο μηχάνημα από τα υπόλοιπα μαγαζιά. Δυστυχώς, ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει αν μπορεί να αγοραστεί κομμάτι κομμάτι, ή αν πρέπει να είναι από ένα κατάστημα. (είμαστε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ). Αν γίνεται να το πάρουμε κομμάτι κομμάτι, θα μου λυθούν τα χέρια, το ξέρω. Αλλά μέχρι τότε, ψάχνομαι για το αντίθετο [MENTION=7477]adpanos[/MENTION]: θα σε quote-άρω στο ριβιού, να μας απαντήσει το παιδί που έκανε το review [MENTION=3403]madg[/MENTION]: Αυτή που πρότεινε ο adpanos έχει καλύτερο σύστημα τροφοδοσίας; Έψαξα στα specs στο σάιτ της gigabyte αλλά δεν είδα να αναφέρει πουθενά αριθμό φάσεων. Gigabyte Z68MA-D2H-B3 (s1155, Z68, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιανουάριος 6, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2014 [MENTION=9497]nspattak[/MENTION] Η οθόνη είναι άσχετη, και θα είναι μια Dell 2711. Ίσως και μια 26άρα Samsung, για δευτερεύουσα.Ο υπολογιστής, όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι για εμένα. Τα 3d που κάνω εγώ (τσαγιέρες δηλαδή) τα κάνει ρέντερ και netbook Το Πλαίσιο είναι ενδεικτικό, και το διάλεξα επειδή στον Online κατάλογό του έχει τα περισσότερα προϊόντα. Μόλις βγει μια σύνθεση, θα ζητηθεί προσφορά για αντίστοιχο μηχάνημα από τα υπόλοιπα μαγαζιά. Δυστυχώς, ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει αν μπορεί να αγοραστεί κομμάτι κομμάτι, ή αν πρέπει να είναι από ένα κατάστημα. (είμαστε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ). Αν γίνεται να το πάρουμε κομμάτι κομμάτι, θα μου λυθούν τα χέρια, το ξέρω. Αλλά μέχρι τότε, ψάχνομαι για το αντίθετο Εξαιρετική επιλογή! (έχω μια 2713hm ). Δεν ξέρω σίγουρα σχετικά με ΕΣΠΑ, αν κρίνω από τα ιδρύματα που έχω δει, οι επιλογές σου θα καθοριστούν από το πως και από που ψωνίζει το ίδρυμά σου. Και αν χρειαστεί να βγάλεις προδιαγραφές, καλή τύχη με το πως θα τις βγάλεις χωρίς να είναι φωτογραφικές! Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα γλύτωνες χρόνο και θα έκανες τη ζωή σου ευκολότερη διαλέγοντας απλά ένα dell σταθερό (και ειδικά precission). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 6, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2014 Εξαιρετική επιλογή! (έχω μια 2713hm ). Δεν ξέρω σίγουρα σχετικά με ΕΣΠΑ, αν κρίνω από τα ιδρύματα που έχω δει, οι επιλογές σου θα καθοριστούν από το πως και από που ψωνίζει το ίδρυμά σου. Και αν χρειαστεί να βγάλεις προδιαγραφές, καλή τύχη με το πως θα τις βγάλεις χωρίς να είναι φωτογραφικές! Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα γλύτωνες χρόνο και θα έκανες τη ζωή σου ευκολότερη διαλέγοντας απλά ένα dell σταθερό (και ειδικά precission). I SEE DEAD PEOPLE... Χμμμμ... αλαξε βρε λιγο τον τιτλο σου εκει αριστερα που λεει lab user και καντο "νεκρομαντης" η "τυμβορυχος" Αν δεις ημερομηνια ποστ που απαντησες θα καταλαβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιανουάριος 7, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 :help1: Μου ήρθε email και μπήκα και απάντησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.