sun6 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2011 ξερει κανεις αν το "κουμπι" που παταμε για να ανοιξει/κανει επανεκκίνηση ο υπολογιστης ειναι διακοπτης ή μπουτον ; τι ταση και τι ρευμα δεχεται ; ( ειναι στανταρ ή βρίσκεται μονο με μετρηση ; )
apostolis22 Ιούλιος 2, 2011 #3 Ιούλιος 2, 2011 Εγώ κλείνω τον υπολογιστή απολλές φορές απλά ακουμπόντας τα δυο πινακια της μητρικής με ενα κατσαβιδι
sun6 Ιούλιος 2, 2011 Author #4 Ιούλιος 2, 2011 ευχαριστω για τις απαντησεις ( ρωταω γιατι ψαχνω τροπο να κανω απομακρισμενη εκκινηση του υπολογιστη, αλλα μεχρι τωρα τιποτα )
billpeppas Ιούλιος 2, 2011 #5 Ιούλιος 2, 2011 Έλα να πέφτουνε οι πατέντες ( κινητό τηλέφωνο, καλωδιάκια από το loudspeaker ή και τα vibration motors στο power switch )
sun6 Ιούλιος 3, 2011 Author #6 Ιούλιος 3, 2011 Έλα να πέφτουνε οι πατέντες ( κινητό τηλέφωνο, καλωδιάκια από το loudspeaker ή και τα vibration motors στο power switch ) καπως ετσι κινητο και power on απο τα "ηχεια" (+black list για τα λαθος τηλεφωνηματα) αλλα το ψαχνω ακομα... μην καψω καμια μητρηκη και κλαιω (γιατι με το wake on lan δεν γινεται τιποτα...)
pol77 Ιούλιος 3, 2011 #7 Ιούλιος 3, 2011 ΟΧΙ τάση στο power switch! Απλά πρέπει να βραχυκυκλωθούν (ενωθούν) 2 Pins της μητρικής. Το ένα έχει την τάση, το άλλο τη δέχεται. Αν χρειάζεσαι να δώσεις εντολή, το κάνεις με ένα ρελέ. Έτσι δε θα κάψεις τη μητρική σου.
AgentCain Ιούλιος 3, 2011 #8 Ιούλιος 3, 2011 Ούτε καν ρελέ. Τα ρελέ είναι για μεγάλα ρεύματα και κολλάνε.Ένα MOSFET ή BJT σε διακοπτική λειτουργία.
MadCatMk21416003342 Ιούλιος 3, 2011 #9 Ιούλιος 3, 2011 Παλιό καλό WOL δε σου κάνει..; Edit: Τώρα είδα το μικροσκοπικό comment σου
sun6 Ιούλιος 3, 2011 Author #11 Ιούλιος 3, 2011 το wake on lan δεν μου κανει γιατι ο υπολογιστης ειναι πισω οπο "περιεργο" δικτυο (πολυπλοκο) και δεν μπορω να ανοιξω καποια πορτα. τοπικα μπορω να του κανω wol αλλα οταν παω να το κανω απο το internet δεν γινεται. ετσι απεριψα αυτη την επιλογη. wake on ring σε παλιο μοντεμ ; η μητρικη μου δεν εχει καποια επιλογη για wake on ring ( ip35-pro ) προς ρελε κλεινω, γι αυτο και ρωτουσα τι ρευμα περνα (φανταζομουν πολυ μικρο) για να κοιταξω στην αγορα για καταλληλο, (ρελε - delay on 1 δευτερολεπτου) φανταζομαι οτι θα υπαρχει και για μικρα ρευματα ... MOSFET ή BJT σε διακοπτική λειτουργία. δεν εχω γνωσεις πανω στα τρανζίστορ. αν επελεγα τρανζίστορ στην συνδεσμολογια τι θα επρεπε να λαβω υποψην μου/πως να ειναι/επιπλεον υλικα;
Seafalco Ιούλιος 3, 2011 #12 Ιούλιος 3, 2011 Ούτε καν ρελέ. Τα ρελέ είναι για μεγάλα ρεύματα και κολλάνε.Ένα MOSFET ή BJT σε διακοπτική λειτουργία.Εξαρτάται από το ρελέ.Πράγματι τα περισότερα έιναι για μεγάλα ρεύματα και οι επαφές τους χαρακτηρίζονται και από αντιστοίχως "υψηλό" ρεύμα καθαρισμού.Με συνέπεια από κάποια στιγμή και μετα το ρελέ να κλείνει μηχανικά τις επαφές του , αλλά αυτες να παραμένουν ηλεκτρικά "ανοιχτές" !!!Στην προκείμενη περίπτωση , δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Το σύστημα παίζει με μια pull up αντίσταση η οποία γειώνεται όταν πατάς το μπουτόν εκκίνησης, άρα τα ρεύματα που καλείται να αντέχει η επαφή, είναι της τάξης των μερικών mA , άρα όποιοδήποτε ρελέ σήματος, κάνει για την περίπτωση.Θα έλεγα -αν διατίθεται 12Volt για την διέγερση του ρελέ- να χρησημοποιήσεις ρελέ 12 V sensitive (δηλαδή με αντίσταση πηνίου γύρω στο 1KOhm) και τα οποία θα πρέπει να έχουν διχαλωτές επαφές (Bifurcated).Θα βρείς στον Κατουμά της Takamisawa [ RY12W-K ] ο τύπος είναι ο πιθανός τύπος για τα 12 volt , ξέρω ότι σίγουρα είχε 24 Volt {RY24W-K} και σίγουρα στον Φανό της Omron [ G5V-2-H1 ].Το "πατημά" τους στην πλακέτα έιναι όσο και ένα ολοκληρωμένο DIL 16.Αυτά τα ρελέ έχουν πολύ χαμηλό ρεύμα καθαρισμού και έτσι δεν προκειται να σε προβληματίσουν με άστοχες λειτουργίες.Πάντα βέβαια παραμένει το ζήτημα του πώς θα διεγείρεις τα ρελέ, βάλε κανα κύκλωμα και τι τάσεις έχεις καθώς και ποιά θα έιναι η αρχική "πηγή" των εντολών και τα λέμε.Άντε καλή διασκέδαση!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.