Jump to content

Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

vic

Recommended Posts

Πάντως [MENTION=188]yanni[/MENTION] ως προς την λογική συμφωνώ με τον Chosen, εμένα προσωπικά και να με προσέβαλες ευθέως δεν με νοιάζει, γιατί είναι ανούσιο το αν "νίκησε" ή όχι κάποιος σε μία τυχαία λογομαχία.

Όμως μην προσβάλεις την λογική. Τι εννοώ;

Όσοι πιστεύουν στον θεό, τον πιστεύουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις της ύπαρξης του. Γούστο τους καπέλο τους.

Για μένα όμως, αυτός που πιστεύει στον θεό δεν χρησιμοποιεί την λογική, ξάστερα όμως. Αυτό δεν είναι απλά μια άποψη, είναι απλά ένα γεγονός που απορρέει από την παραπάνω πρόταση. Μπορείς να εκφράζεις όποια άποψη γουστάρεις προφανώς αλλά προσπάθησε να καταρρίψεις την πάνω πρόταση και θα αποτύχεις σε κάθε γύρο.

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=2165]Shadow Keeper[/MENTION]

Αν όντως δε σε ενδιαφέρει η ύπαρξη ή όχι του θεού και παραύτα ασχολείσαι και αγωνιάς να αποδείξεις κακήν κακώς με ότι μπορείς ότι δεν υπάρχει ούτε αυτό έχει λογική.

Δε θα επέμβαινα τώρα ,αλλά λέγονται πράγματα όπως "μην προσβάλεις τη λογική" ,χωρίς να ξέρει κανείς ότι την προσβάλει.

Όσοι πιστεύουν στον θεό, τον πιστεύουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις της ύπαρξης του. Γούστο τους καπέλο τους.

Και όσοι δεν πιστεύουν στο θεό,δεν τον πιστεύουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις της μη υπαρξής του.Θα σου πει.

Η ακόμη πιο σωστά ,τους ενδιαφέρουν.Θα σου πω.

Για να κάθονται να το ζαλίζουν τόσο. Χειρότερο!!!

Τον πείρατε μονότερμα ,χειρότεροι γίνεστε. Την επιστήμη αφήνετέ την απ' έξω. Δεν μας απέδειξε ότι δεν υπάρχει θεός .Προσβάλετε και εκείνην.

Συνειδητοποιείστε το γεγονός ότι δεν θα ανακαλύψουμε ποτέ την αλήθεια έξω απ'τη συνείδηση και την εμπειρία μας!! :getlost:

Και όσοι δεν πιστεύουν στο θεό,δεν τον πιστεύουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις της μη υπαρξής του.Θα σου πει.

Η ακόμη πιο σωστά ,τους ενδιαφέρουν.Θα σου πω.

Για να κάθονται να το ζαλίζουν τόσο. Χειρότερο!!!

Αν δε επέμβαινε συνεχώς η θρησκεία στη σύχρονη κοινωνία δε θα υπήρχε κανένας λόγος να ασχοληθούμε. Τώρα όμως είναι πλείστοι, απτοί, καθημερινοί και πάνω από όλα σοβαροί και επιτακτικοί.

Τον πείρατε μονότερμα ,χειρότεροι γίνεστε. Την επιστήμη αφήνετέ την απ' έξω. Δεν μας απέδειξε ότι δεν υπάρχει θεός. Προσβάλετε και εκείνην.

Έχεις δίκιο. Τι έχει κάνει η επιστήμη τα τελευταία 3.000 που να είχε ως αποτέλεσμα να καταρρίψει θρησκευτικές θεωρίες...

Hydra διάλεξε. Ή θα αποδεχτείς ότι η έλλειψη αποδείξεων συνιστά απόρριψη μίας θεωρίας ή θα μου εξηγήσεις το λόγο για τον οποίο δεν πιστεύεις σε νεράιδες και μονόκερους. Δεν υπάρχει μέση οδός σε αυτό το ερώτημα.

Αν όντως δε σε ενδιαφέρει η ύπαρξη ή όχι του θεού και παραύτα ασχολείσαι και αγωνιάς να αποδείξεις κακήν κακώς με ότι μπορείς ότι δεν υπάρχει ούτε αυτό έχει λογική.

Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Μήπως θες να διαστρεβλώσεις την εικόνα των συνομιλούντων;

[MENTION=9387]victor[/MENTION]

Ρε ποιά θρησκεία μου πετάς τώρα; Να παν να κρεμαστούν και οι εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Για το Θεό μιλάμε γενικά,όχι την οργανωμένη πίστη. Αυτή να καεί ,πρώτος να σε βοηθήσω.Αλλά συγκεντρώσου μιλάω για το Θεό,το Έν - Ένα όπως θες πες το κ.ο.κ.

Ανώτερη ύπαρξη κτλπ.

Έχεις δίκιο. Τι έχει κάνει η επιστήμη τα τελευταία 3.000 που να είχε ως αποτέλεσμα να καταρρίψει θρησκευτικές θεωρίες...

Ξεκόλα,αν θες να σε πάρω σοβαρά τώρα.Τέτοια λέω και εγώ για να σε αντικρούσω,αλλά είναι για να το φέρνουμε γύρω γύρω και την ουσία να τη ξεχνάμε.

Η αστρονομία θα είχε προκύψει αν δεν υπήρχε μαντική και οιονοσκοπία; (που σχετιζόταν με τη θρησκεία στα αρχαία χρόνια)

Και σου λέω και άλλα,αλλά θα είναι απόλυτα χαζό και δίχως νόημα.

Ποιές αποδείξεις και ποιά έλλειψη . Δε με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δε θα κάτσω να ασχοληθώ με κάτι που για εμένα δεν έχει σημασία. Εσύ του δίνεις σημασία και πέφτεις στο δόγμα σου.

Υπάρχει μέση οδός και την ακολούθησαν πολλοί άνθρωποι.

Για τις νεράιδες τί θες να σου πω; Είσαι λογικός άνθρωπος τώρα; Σκέψου μόνος γιατί είναι χαζό. Εξάλλου ούτε και αυτό με απασχολεί για να του δώσω σημασία.

[MENTION=8837]l2phile[/MENTION] Όχι δεν υπερβάλω. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι ομιλούντες τρελαίνονται με τον yanni και όποιον άλλο εδώ μέσα. Θα πεις και εσύ ρε Χύτρα τρελαίνεσαι. Ναι ,αλλά το βλέπω και σαν θεατρική παράσταση από την οθόνη. Έχει το γέλιο του.

Άλλο πίστη,άλλο γνώση και άλλο επιστήμη.

Για την πρώτη δε χρειάζονται συστάσεις,για τη δεύτερη καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι σε τέτοια αιώνια ερωτήματα αν θέλουμε να είμαστε λίγο ορθολογιστές και στην τρίτη να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η επιστήμη δεν χρειάζεται να ασχολείται με την πίστη ,ούτε να αποδείξει κάτι. Θα ήταν ηλίθιο.

Είσαι ένας από τους top posters (σε αριθμό μηνυμάτων, δε μιλάω για επιχειρήματα) σε αυτό το θέμα, καταλαβαίνεις ότι πολλές φορές οι απαντήσεις είναι μεγάλες και πολυδιάστατες, οπότε διατηρώ το δικαίωμα να απαντώ σε μέρος των απαντήσεων των συνομιλητών. Σαφώς και θα απαντήσω στα κομμάτια που θέλω, όταν βλέπω 2-3 απαντήσεις σου από την τελευταία φορά που είδα το θέμα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα έπρεπε να απαντήσω σε κάθε τι που γράφεις, κι όχι μόνο σε αυτά που θέλω να απαντήσω. Όταν διαλέγεις τι θα απαντήσεις εσύ (άποψή σου) και τι όχι (αποδείξεις), δεν είναι μεμπτό δηλαδή;

Η διαστρέβλωση δεν είναι στο στυλ μου, αν σου φαίνεται ότι μεταφέρω κάτι διαφορετικά απ΄ό,τι είπες, κατά πάσα πιθανότητα το κατάλαβα λάθος.

Σε γενικές γραμμές, ναι, ψάχνω απαντήσεις και φυσικά είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε κάθε ερώτηση που μπορώ να απαντήσω. Συμμετέχω αρκετά ενεργά στο θέμα ώστε να καταλάβεις ότι δεν αποφεύγω ερωτήσεις. Αν με ρωτήσει κάποιος κάτι και δεν έχω απαντήσει, μπορεί σαφώς να με ξαναρωτήσει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, πως γίνεται να είσαι από τους πιο ενεργούς συνομιλητές αυτού του θέματος, από την στιγμή που έχεις αναφέρει τουλάχιστον 3 φορές στους 5-6 μήνες ζωής του θέματος ότι δε σε ενδιαφέρουν οι αποδείξεις, τα υπαρξιακά ζητήματα των άλλων, το τι πιστεύει ο Chosen κλπ.

Από τη μια βλέπεις π.χ. να ξεκινάει μια υπο-συζήτηση στο θέμα για το αν μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη του θεού, θα απαντήσεις 5-10 φορές με ελλιγμούς ώστε να μην χρειαστεί να φέρεις κάποιο επιχείρημα επί του θέματος κι από την άλλη μόλις βρεθείς σε αδιέξοδο, σου φταίνε όλα τα υπόλοιπα: θα δεις βλασφήμια, θα φταίει το TheLab που επιτρέπει την προπαγάνδα των άθεων (=σαν την χριστιανική προπαγάνδα που λέει ότι "όλοι οι άλλοι θεοί δεν υπάρχουν", απλά αυτή των άπιστων περιλαμβάνει έναν θεό επιπλέον), θα κατηγορήσεις τον συνομιλητή σου ότι αλλάζει τα λεγόμενα σου (ενώ έχεις ήδη εκτροχιάσει την υπο-συζήτηση μακριά από αποδείξεις και γεγονότα) και θα αισθανθείς υποχρεωμένος να μας πεις πόσο σε προσβάλει το γεγονός ότι θεωρούμε τους ανθρώπους που πιστεύουν σε κάτι υπερφυσικό πέραν απτών αποδείξεων, ως ευκολόπιστους.

Το γεγονός και μόνο ότι μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με την χρήση κοινής λογικής για οποιοδήποτε θέμα, αλλά όταν μιλάμε για πιστούς πρέπει να αλλάξουμε μέτρα και σταθμά, αποδεικνύει το αντίθετο από αυτό που θέλεις να πεις - εσύ κάνεις τον χριστιανό άτομο που χρίζει ειδικής μεταχείρησης, όχι ο victor :)

Όχι βρε, προς Θεού...

:hehe:

Ωραία όλα αυτά, αλλά είναι άλλο να απαντάμε επιλεκτικά, που όλοι το κάνουμε και είναι άλλο να αλλάζουμε βολικά το νόημα αυτών που γράφει ο άλλος. Αυτό είπα, δεν είπα να απαντήσεις σε κάθε λέξη, κανείς δεν το κάνει. Στα έχω γράψει. Δεν θέλεις να το καταλάβεις, δεν θέλεις να υπάρξει εντύπωση ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να συνέβη, θέλεις να πάμε μερικά posts ποιο κάτω και να ξεχαστούν, ε εντάξει. Γενικά με κουράζουν οι άνθρωποι που κάνουν διάλογο και καλά, στον οποίο ποτέ δεν σφάλουν. Μην μου πεις "τι πως που", στα έχω γράψει. Δεν τα βλέπεις; Not my problem.

Απαντήσεις δεν θεωρώ προσωπικά ότι ψάχνεις. Όχι σε αυτό το θέμα. Σε αυτό το θέμα ψάχνεις επιβεβαίωση. Προσωπική άποψη. Μπορεί εδώ να σφάλω εγώ, ναι, μερικές φορές, πολλές φορές, σφάλω. Άνθρωπος είμαι. Και όπως κάθε άνθρωπος συμμετέχω σε συζητήσεις και εκφράζω απόψεις. Και μια από αυτές τις απόψεις είναι ότι δεν μπορούν να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, απαντήσεις οι οποίες να μπορούν να αλλάξουν τις απόψεις των άλλων. Αν κάνω λάθος και το παρόν θέμα είναι μόνο για όποιον θα λύσει τα υπαρξιακά προβλήματα των άλλων ή θα δώσει ξεκάθρες απαντήσεις στον Chosen τότε ναι, κακώς συμμετέχω.

Στα υπόλοιπα που γράφεις εδώ και προσπαθείς να πλάσεις μια εικόνα για μένα τι να απαντήσω; Το έκανες και σε προηγούμενα posts το κάνεις και εδώ. Είναι ελιγμός δικός μου το κατεβατό του Chosen για το πόσο παράλογα συμπεριφέρεται ο yanni; Ίσως να είναι και αυτό σφάλμα του yanni.

Πάντως [MENTION=188]yanni[/MENTION] ως προς την λογική συμφωνώ με τον Chosen, εμένα προσωπικά και να με προσέβαλες ευθέως δεν με νοιάζει, γιατί είναι ανούσιο το αν "νίκησε" ή όχι κάποιος σε μία τυχαία λογομαχία.

Όμως μην προσβάλεις την λογική. Τι εννοώ;

Για μένα όμως, αυτός που πιστεύει στον θεό δεν χρησιμοποιεί την λογική, ξάστερα όμως. Αυτό δεν είναι απλά μια άποψη, είναι απλά ένα γεγονός που απορρέει από την παραπάνω πρόταση. Μπορείς να εκφράζεις όποια άποψη γουστάρεις προφανώς αλλά προσπάθησε να καταρρίψεις την πάνω πρόταση και θα αποτύχεις σε κάθε γύρο.

Ποιος προσπαθεί να κερδίσει σε μια λογομαχία; Αυτός που επιμένει να βγάλει τον άλλον λάθος ή αυτός που επιμένει ότι δεν μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο και επίσης ότι δεν μπορείς εσύ να τον πείσεις για το αντίθετο;

Η λογική δεν δίνει πάντα ξεκάθαρες απαντήσεις και μερικές φορές προσβάλλεις την λογική με το να επιδιώκεις να δώσεις απάντηση σε πράγματα που αγνοείς.

Κοίτα πόσο απλό είναι. [MENTION=10676]Hydra[/MENTION]

Η ύπαρξη ή μη, του θεού με ενδιαφέρει και για αυτό μιλάω σε ένα φόρουμ για το θέμα αυτό. (και φυσικά έχω αναλύσει μόνος αρκετά τα παρεμφερή θέματα).

Πάμε στο επόμενο. Όσοι δεν πιστεύουν σε κάτι, που δεν υπάρχουν αποδείξεις, συμπεριφέρονται λογικά. Γιατι;

Εγώ σου λέω λοιπόν ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες. Αυτό δεν έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα. Εγώ λοιπόν στο παράδειγμα αυτό, πιστεύω οτι υπάρχει ζωή. Ενώ εσύ μου λές, ότι δεν μπορώ να πιστέψω σε αυτό μέχρι να δω τις αποδείξεις.

Ποιός απο τους δύο στο παράδειγμα είναι πιο λογικός;

Εσύ λοιπόν προσεβάλεις και την επιστήμη.:p

Σίγουρα, η επιστήμη δεν απέδειξε ότι ο θεός (δεν) υπάρχει. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της μόνο. Σε αντίθεση με τη θρησκεία σου μαθαίνει πως να συμπεριφέρεσαι/σκέφτεσαι όταν δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη για κάποιο θέμα.

Αυτός που πιστεύει στο θεό, αντί να σταματήσει μέχρι εκεί που φτάνουν οι αποδείξεις και να προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά με αναζήτηση νέων αποδείξεων, κάνει το λεγόμενο "leap of faith" και φτάνει απευθείας στο αποτέλεσμα. (αν το κάνεις αυτό η λογική έχει ήδη μπει στην λεκάνη και μόλις τράβηξες καζανάκι)

Τέλος, φυσικά και μπορούμε να ανακαλύψουμε αλήθειες έξω απο την εμπειρία μας, αυτό είναι εν μέρει, ο ορισμός της σοφίας. Μαθαίνω μέσα απο τις εμπειρίες και των άλλων. Όσο για την συνείδηση, είναι γερό θέμα.

Αλλά να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει απαραίτητα μια καθολική πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα που γνωρίζουμε περιορίζεται απο το επίπεδο αντίληψης μας. Οπότε είναι μάλλον λογικό να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς αρκετά στοιχεία.

jackie-chan-meme.png%3Fw%3D224%26h%3D112

Βαθιά ανάσα και απάντηση.

Ρε ποιά θρησκεία μου πετάς τώρα; Να παν να κρεμαστούν και οι εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Για το Θεό μιλάμε γενικά,όχι την οργανωμένη πίστη. Αυτή να καεί ,πρώτος να σε βοηθήσω.Αλλά συγκεντρώσου μιλάω για το Θεό,το Έν - Ένα όπως θες πες το κ.ο.κ.

Ανώτερη ύπαρξη κτλπ.

Οι "ακόλουθοί" του, οι υποστηρικτές του, αυτοί που "τελούν το θέλημά του". Όλοι αυτοί αποτελούν διάφορες θρησκείες. Για να αντιμετωπίσουμε τα πλείστα, απτά και καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται πρέπει να ασχοληθούμε και με τη ρίζα του προβλήματος. Απλό και κατανοητό.

Ξεκόλα,αν θες να σε πάρω σοβαρά τώρα.Τέτοιες μπαρούφες λέω και εγώ για να σε αντικρούσω,αλλά είναι για να το φέρνουμε γύρω γύρω και την ουσία να τη ξεχνάμε.

Μόνο σοβαρά δε μιλάς στα τελευταία ποστ.

Η αστρονομία θα είχε προκύψει αν δεν υπήρχε μαντική και οιονοσκοπία;

Και σου λέω και άλλα,αλλά δε νομίζω θα είναι απόλυτα χαζό και δίχως νόημα.

ΝΑΙ. Η ανθρώπινη περιέργεια θα είχε οδηγήσει στην επιστήμη αυτή. Απλό και κατανοητό.

Ποιές αποδείξεις και ποιά έλλειψη . Δε με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δε θα κάτσω να ασχοληθώ με κάτι που για εμένα δεν έχει σημασία. Εσύ του δίνεις σημασία και πέφτεις στο δόγμα σου.

Υπάρχει μέση οδός και την ακολούθησαν πολλοί άνθρωποι.

Για τις νεράιδες τί θες να σου πω; Είσαι λογικός άνθρωπος τώρα; Σκέψου μόνος γιατί είναι χαζό. Εξάλλου ούτε και αυτό με απασχολεί για να του δώσω σημασία.

Από τη μία λες ότι δε σε ενδιαφέρουν οι αποδείξεις και δε θα κάτσεις να ασχοληθείς. Από την άλλη όταν σε ρωτάω το λόγο που απορρίπτεις τις νεράιδες το λες με μία φυσικότητα κάθε λογικού ανθρώπου.

Και σε ξαναρωτάω.

Ή θα αποδεχτείς ότι η έλλειψη αποδείξεων συνιστά απόρριψη μίας θεωρίας ή θα μου εξηγήσεις το λόγο για τον οποίο δεν πιστεύεις σε νεράιδες και μονόκερους.

Στις νεράιδες δεν έχεις καμία απόδειξη ότι υπάρχουν, αλλά παρ' όλα αυτά κατηγορηματικά απορρίπτεις το ενδεχόμενο ύπαρξής τους. Στο διπλανό ερώτημα όπου έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, αναφέρεις ότι αδιαφορείς παντελώς για αποδείξεις. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Σε παρακαλώ να απαντήσεις και να μην ορύεσαι για "μπαρούφες".

Σου είπα εγώ κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κιόλας;

Σου είπα δε με ενδιαφέρει αυτό που με ρωτάς και δε γουστάρω να απαντήσω. Απάντα μόνος σου που σε ενδιαφέρουν και οι νεράϊδες και ο θεός.

Ή θα αποδεχτείς ότι η έλλειψη αποδείξεων συνιστά απόρριψη μίας θεωρίας ή θα μου εξηγήσεις το λόγο για τον οποίο δεν πιστεύεις σε νεράιδες και μονόκερους.

Όχι δεν το αποδέχομαι. Δεν είμαι βλάκας. Καταφέρνω να ξεφεύγω απ΄τις ορθο-δοξίες παντός είδους. Πολύ περισσότερο μάλλον γιατί δε με ενδιαφέρουν οι δόξες για τέτοια θέματα.

Ξέρω μέχρι που φτάνει η γνώση μου και εκεί σταματάω να μιλάω.

Και δε σου εξηγώ κανένα λόγο. Δε με ενδιαφέρει και το ερώτημά σου - το χαζό ,συγγνώμη όμως... - και ούτε να μου δώσεις αντεπιχειρήματα.

Όσοι πιστεύετε και όσοι δεν πιστεύετε κλονιστείτε μόνοι σας ,εγώ θέλω να μείνω ακλόνητος. :T:

Σιγά μη σπαταλήσω τη ζωή μου χωρίς λόγο για θέματα που δε μου επιτρέπει το επιτρεπτό της γνώσης μου.

Καλό βράδυ.

To θέμα έχει σβήσει προ πολλού βρε παιδιά..

Και επειδή μάλλον ο ασθενής ..κατέληξε, γιατί μαζευτήκατε όλοι απο πάνω του και τον χαλβαδιάζετε; Θάψτε τον τον κακομοίρη να ησυχάσει...

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Να και μια μελέτη επί του θέματος:

Η αναλυτική σκέψη, καταστρέφει την πίστη

Το τελικό βήμα μετά και τα επόμενα στάδια της μελέτης θα είναι να βγάλουν κανένα υπογλώσσιο που θα μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις του ενστίκτου και του συναισθήματος :help: και θα προάγει την αναλυτική σκέψη. :rubik:

:p

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους για την ορθότητα αυτού που πιστεύετε εσείς. Κρατήστε το προσωπικό και μην προσπαθείτε να το χώσετε στο λαιμό κανενός. Και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους για την ορθότητα αυτού που πιστεύετε εσείς. Κρατήστε το προσωπικό και μην προσπαθείτε να το χώσετε στο λαιμό κανενός. Και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

Σκοπεύεις να δώσεις την ίδια απάντηση και σε άλλες συζητήσεις με διαφωνίες, ή μόνο η θρησκεία έχει την τιμητική; :p

Στις αδιέξοδες ναι. Όταν τα δύο μέρη δεν έχουν σκοπό να συζητήσουν αλλά να μονολογούν, τότε δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση. Αυτό που πρέπει να ξορκίσουμε για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε και να αναπτυχθούμε διαμέσου της συζήτησης είναι η πώρωση. Είτε αυτή έχει να κάνει με τη πίστη, είτε με τον ολυμπιακό, είτε με την Ati.

Στις αδιέξοδες ναι. Όταν τα δύο μέρη δεν έχουν σκοπό να συζητήσουν αλλά να μονολογούν, τότε δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση. Αυτό που πρέπει να ξορκίσουμε για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε και να αναπτυχθούμε διαμέσου της συζήτησης είναι η πώρωση. Είτε αυτή έχει να κάνει με τη πίστη, είτε με τον ολυμπιακό, είτε με την Ati.

Ρε πάρε ATI

Αδιέξοδη γίνεται μια συζήτηση όταν το ζητούμενό της είναι να βγει κάποιο αποτέλεσμα και βάσει των δειγμάτων αυτό δεν φαίνεται εφικτό.

Όταν όμως έχεις ένα ανοικτό topic με προβληματισμούς και συζήτηση πάνω στην θρησκεία, τότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν να συμμετέχουν. Και όπως έχω πει και παλιότερα, για τους μη ενδιαφερόμενους υπάρχει η καλύτερη λύση απ'όλες (να μην το διαβάζουν και να μην συμμετέχουν).

Αδιέξοδη γίνεται μια συζήτηση όταν το ζητούμενό της είναι να βγει κάποιο αποτέλεσμα και βάσει των δειγμάτων αυτό δεν φαίνεται εφικτό.

Όταν όμως έχεις ένα ανοικτό topic με προβληματισμούς και συζήτηση πάνω στην θρησκεία, τότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν να συμμετέχουν. Και όπως έχω πει και παλιότερα, για τους μη ενδιαφερόμενους υπάρχει η καλύτερη λύση απ'όλες (να μην το διαβάζουν και να μην συμμετέχουν).

Η παρούσα συζήτηση είναι αδιέξοδη διότι η μία πλευρά, αυτή που είναι υπέρ της θρησκείας, δεν έχει καμιά απολύτως ελπίδα να στηρίξει τις απόψεις της. Η μόνη περίπτωση να στηρίξει τις απόψεις της είναι όχι απλά να κατέβει ο Θεός ο ίδιος κάτω, αλλά το σημαντικότερο, να πειστεί η άλλη πλευρά ότι είναι όντως ο Θεός και όχι ο ΕΤ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.