Jump to content

Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

vic

Recommended Posts

Βασικά, γιατί εξακολουθείτε να μπερδεύετε τον Θεό με τις θρησκείες; Η ερώτηση του θέματος είναι "γιατί πιστεύετε στο Θεό" και όχι "γιατί πιστεύετε το δόγμα που πιστεύετε, αν πιστεύετε".

Μάλλον σου διαφεύγει ότι κάποιοι δεν κάνουν διάλογο, αλλά απλά αναλώνονται στο να στάζουν χολή σε οτιδήποτε μιλάει για Θεούς και θρησκείες. Δεν διαβάζουν καν τα ποστς, ή μάλλον τα διαβάζουν, κάποιες συγκεκριμένες λέξεις "κόκκινο πανί", αλλά δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το νόημα των posts διότι

"Αυτό είναι πόλεμος και η άποψή μου θα υπερισχύσει. Δεν υπάρχει χώρος για την δική σου άποψη. Δεν με ενδιαφέρει η δική σου άποψη".

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply
Let me zoom that for you:

p1QyI.png

"οι διάφορες τεχνικές γιόγκα, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη". Σα να θέλει να μας πει ότι αντί για την Πανεπιστημιακή Φυσική του Young, εναλλακτικά διαβάστε την Καινή Διαθήκη... Βρε λες;:woot:

Τηρώντας απολύτως ουδέτερη στάση (δεν μπλεκομαι πλέον σε καμία συζήτηση τέτοιου θέματος γιατί δεν έχει νόημα) και χωρίς να θέλω να πάρω τη μια ή την άλλη πλευρά, μιλώντας για μορφωτικό επίπεδο θα είχε ενδιαφέρον να ρίξετε και μια ματιά σε αυτό εδώ το σύντομο βιογραφικό.

(ίσως το έχω ξαναποστάρει και παλαιότερα)

Μετά θα μπορούσατε να αναζητήσετε ομιλίες του συγκεκριμένου στο YouTube και να ακούσετε και τη δική του άποψη, έχοντας πάντα κατά νου και τις περγαμηνές του κλπ, και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας :)

μα γιατί τους το χαλάς τώρα, αφού το έχουν δέσει ότι κανείς επιστήμονας ή άνθρωπος που έχει φωτιστεί με την γνώση και μέθοδο των επιστημών δεν δύναται να έχει ουδεμία επαφή με τον παραλογισμό των θρησκειών...

μα γιατί τους το χαλάς τώρα, αφού το έχουν δέσει ότι κανείς επιστήμονας ή άνθρωπος που έχει φωτιστεί με την γνώση και μέθοδο των επιστημών δεν δύναται να έχει ουδεμία επαφή με τον παραλογισμό των θρησκειών...

Το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Για αυτό άλλωστε και ο χείμαρρος αποδείξεων περί ηλιθιότητας όσων ασχολούνται με θρησκείες.

Το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Για αυτό άλλωστε και ο χείμαρρος αποδείξεων περί ηλιθιότητας όσων ασχολούνται με θρησκείες.

Ο μόνος που χρησιμοποιήσε την λέξη "ηλιθιότητα" είσαι εσύ, just for the record.

Ο μόνος που χρησιμοποιήσε την λέξη "ηλιθιότητα" είσαι εσύ, just for the record.

Ναι σωστά, όλοι οι άλλοι απλά την ζωγραφίσατε. Και η πλάκα είναι ότι ο [MENTION=3673]hayabusa[/MENTION] έδωσε ένα link όπου κάθεται και λέει "Παιδιά εγώ απλά το ποστάρω for the record, ως ουδέτερος παρατηρητής". Τι ακολούθησε? Ένας χείμαρρος περί ανέμων και υδάτων, σκιτσάκια, σκαναρίσματα, βιβλία, βίντεο. ΚαράLOL κατάσταση και ο [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] να έχει την αυταπάτη ότι στο παρόν thread κάποιοι ενδιαφέρονται να κάνουν διάλογο. :dance3:

Εσύ δηλαδή τον προσκαλείς τον διάλογο; Που κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε κάτι που δε συμφωνείς σηκώνεις το ιερό λάβαρο της επανάστασης για τους άπιστους. Και κανείς δε σύγκρινε την εξυπνάδα/ηλιθιότητα με την θρησκεία. Η μόρφωση δε σε κάνει χαζό ή έξυπνο, η μόρφωση σου ανοίγει το μυαλό και σου προσφέρει κριτική σκέψη. Έχω ξαναγράψει ότι σέβομαι τους λόγους που κάποιος θέλει να πιστεύει εκεί που θέλει. Κάποιοι χρειάζονται την ησυχία του μυαλού ότι υπάρχει μεταθάνατο ζωή, κάποιοι θέλουν να έχουν τον φόβο του θεού, κάποιοι άλλοι βρίσκουν νόημα στην ζωή τους μέσα από τον θεό και κάποιοι άλλοι πιστεύουν από συνήθεια.

Και τέλος πάντων, όπως εσύ κι ο κάθε εσύ (χριστιανός, ινδουιστής, μουσουλμάνος, βουδιστής, σατανιστής κτλ κτλ) με στέλνει στην δική του κόλαση επειδή δεν πιστεύω στον έναν και μοναδικό του θεό (έναν ανά θρησκεία, πρέπει να ανήκω σε 7 κολάσεις τώρα) έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να παίρνω στην πλάκα οτιδήποτε προβάλλεται από τις θρησκείες. Αν εγώ πρέπει να υποστώ τους "κανόνες" της κόλασης του μοναδικού σου θεού επειδή είμαι μαύρο πρόβατο έτσι κι εσύ θα πρέπει να υποστείς τους δικούς μου κανόνες.

Εσύ δηλαδή τον προσκαλείς τον διάλογο; Που κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε κάτι που δε συμφωνείς σηκώνεις το ιερό λάβαρο της επανάστασης για τους άπιστους.

Το να κατασκευάσεις μια άσχημη εικόνα για μένα δεν είναι επιχείρημα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο χλευασμός που στοχεύει σε αυτούς που πιστεύουν (ξέρεις αυτοί που έχουν φανταστικούς φίλους) και σε κάποιες περιπτώσεις αστείες εικόνες που είναι εμετικές (θυμάμαι κάποια Jesus F^&^^ Christ - όχι δική σου - που ευτυχώς κατέβηκε σχετικά γρήγορα) σε κάποιον που πιστεύει. Αν αυτό το θεωρείς κακό ή υπερβολικό τότε εσύ κάπου κάπως κάνεις λάθος. Προσωπικά, περί λάβαρου επανάστασης, δεν ανεβάζω σε σχεδόν καθημερινή βάση σκιτσάκια που μιλάνε για τους.... απίστους(LOL... ναι ρε της Αλ Κάιντα είμαι) όπως κάποιοι που μας ζητάνε και τα ρέστα. Εμένα δεν μου έχει γίνει εμμονή το θέμα τη θρησκείας. Ούτε threads ξεκινάω, ούτε νέα ποστς κάνω για να ξεκινήσω κουβέντα περί θρησκείας. Απαντάω σε ποστς άλλων, όποτε θεωρώ ότι ξεφεύγουν των ορίων του τυπικού σεβασμού και ευγένειας ή όποτε θεωρώ ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να προσεγγίσεις κάποια θέματα (βασικό στον διάλογο). Και έχει πλάκα γενικά να κατηγορείς τον άλλον για επαναστάσεις όταν ο ίδιος ΔΕΝ ξεκινάει τέτοιου είδους συζητήσεις, όταν ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να ασχολούνται συνεχώς με αυτά τα θέματα λες και είναι η πρώτη σκέψη τους κάθε μέρα με τον πρωινό καφέ.

Και κανείς δε σύγκρινε την εξυπνάδα/ηλιθιότητα με την θρησκεία. Η μόρφωση δε σε κάνει χαζό ή έξυπνο, η μόρφωση σου ανοίγει το μυαλό και σου προσφέρει κριτική σκέψη. Έχω ξαναγράψει ότι σέβομαι τους λόγους που κάποιος θέλει να πιστεύει εκεί που θέλει. Κάποιοι χρειάζονται την ησυχία του μυαλού ότι υπάρχει μεταθάνατο ζωή, κάποιοι θέλουν να έχουν τον φόβο του θεού, κάποιοι άλλοι βρίσκουν νόημα στην ζωή τους μέσα από τον θεό και κάποιοι άλλοι πιστεύουν από συνήθεια.
Εντάξει αν θέλεις να κρύβεσαι πίσω από τα δάκτυλό σου επειδή εγώ είμαι ο κακός, να μην σου το χαλάσω. Ειλικρινά. Και δεν σκοπεύω να κάνω τον κόπο, απλά ψάξε να βρεις τις δικές σου αναρτήσεις στα αστεία.
Και τέλος πάντων, όπως εσύ κι ο κάθε εσύ (χριστιανός, ινδουιστής, μουσουλμάνος, βουδιστής, σατανιστής κτλ κτλ) με στέλνει στην δική του κόλαση επειδή δεν πιστεύω στον έναν και μοναδικό του θεό (έναν ανά θρησκεία, πρέπει να ανήκω σε 7 κολάσεις τώρα) έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να παίρνω στην πλάκα οτιδήποτε προβάλλεται από τις θρησκείες. Αν εγώ πρέπει να υποστώ τους "κανόνες" της κόλασης του μοναδικού σου θεού επειδή είμαι μαύρο πρόβατο έτσι κι εσύ θα πρέπει να υποστείς τους δικούς μου κανόνες.
Δεν σε στέλνω σε καμία κόλαση διότι απλούστατα δεν έχω σχολιάσει αμφισβητήσει κριτικάρει τις επιλογές σου, σε αντίθεση με σένα, διότι πολύ απλά δεν μου πέφτει και λόγος. Οπότε τις σάλτσες περί κολάσεως άστες και δεν είμαστε όλοι μουτζαχεντιν. Έχω κριτικάρει την συμπεριφορά σου σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις και άλλων, όπου θα ξεφύγει και κάποια άποψή για τους, κατά τα άλλα σεβαστούς, πιστούς. Αν τώρα επειδή εσύ φαντάζεσαι ότι ήδη σου έχουν κλείσει εισιτήριο για 7 κολάσεις (Ολυμπιακός να υποθέσω?) θα πρέπει να τους το ξεπληρώνεις αυτό καθημερινά μέσα στο forum, εντάξει, ξανά λέω, κάπου το έχεις πάρει στραβά.

Γενικά αν έπαιζα στοίχημα τα ποστς σου, θα έπαιζα στάνταρ ότι ένα τουλάχιστον από τα επόμενα 3 ποστς σου θα έχει θέμα, θρησκεία, κυβέρνηση ή ΧΑ. Είναι 100% δικαίωμά σου, αλλά μην μου μιλάς για ιερά λάβαρα της επανάστασης.

Εσύ δηλαδή τον προσκαλείς τον διάλογο; Που κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε κάτι που δε συμφωνείς σηκώνεις το ιερό λάβαρο της επανάστασης για τους άπιστους. Και κανείς δε σύγκρινε την εξυπνάδα/ηλιθιότητα με την θρησκεία. Η μόρφωση δε σε κάνει χαζό ή έξυπνο, η μόρφωση σου ανοίγει το μυαλό και σου προσφέρει κριτική σκέψη. Έχω ξαναγράψει ότι σέβομαι τους λόγους που κάποιος θέλει να πιστεύει εκεί που θέλει. Κάποιοι χρειάζονται την ησυχία του μυαλού ότι υπάρχει μεταθάνατο ζωή, κάποιοι θέλουν να έχουν τον φόβο του θεού, κάποιοι άλλοι βρίσκουν νόημα στην ζωή τους μέσα από τον θεό και κάποιοι άλλοι πιστεύουν από συνήθεια.

Η Αθεΐα οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα. Σύνελθε όσο είναι καιρός

pagkalos_384945.jpg

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Δηλαδή εσύ τις αστείες εικόνες τις παίρνεις κυριολεκτικά; Όλες τις φορές που κάποιος έχει ποστάρει το "die please" ήταν κυριολεκτικό κι αυτό; Ότι τις εικόνες τις βρίσκω αστείες και τις ποστάρω αυτό με κάνει να έχω εμμονή με την θρησκεία; LOL Σε λίγο θα αρχίσω να χτυπάω και τα κουδούνια "Συγνώμη έχετε χρόνο να σας μιλήσω για την μη ύπαρξη του θεού;" Μήπως θες να ξαναπιάσουμε δηλαδή την συζήτηση για το τι θεωρεί κανείς χιούμορ και πώς προσβάλεται ο καθένας;

Που να μπλέκω ρε Γιάγκο τώρα, άσε ένα πράγμα λιγότερο στο μυαλό μου, οι κυριακές μου είναι πιασμένες.

Η Αθεΐα οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα. Σύνελθε όσο είναι καιρός

pagkalos_384945.jpg

Συγνώμη αλλά το να είσαι Άθεος , αυτομάτως θα έχεις και ως αποτέλεσμα να βιώσεις μία τραγική ζωή ή μία μεταθανάτια τιμωρία?

Με ενδιαφέρει η ανάλυση της άποψης αυτής, μιλάω σοβαρά και δεν ειρωνεύομαι ή προκαλώ.

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Δηλαδή εσύ τις αστείες εικόνες τις παίρνεις κυριολεκτικά; Όλες τις φορές που κάποιος έχει ποστάρει το "die please" ήταν κυριολεκτικό κι αυτό; Ότι τις εικόνες τις βρίσκω αστείες και τις ποστάρω αυτό με κάνει να έχω εμμονή με την θρησκεία; LOL Σε λίγο θα αρχίσω να χτυπάω και τα κουδούνια "Συγνώμη έχετε χρόνο να σας μιλήσω για την μη ύπαρξη του θεού;" Μήπως θες να ξαναπιάσουμε δηλαδή την συζήτηση για το τι θεωρεί κανείς χιούμορ και πώς προσβάλεται ο καθένας;

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". :giveup:

Δεν μίλησα εγώ για λάβαρα και επαναστάσεις και κολάσεις και άλλα όμορφα. Τώρα τα περί die και τα κουδούνια κ.τ.λ. δεν τα σχολιάζω. Είπαμε να μιλάμε σοβαρά.

εμένα (ώς άσχετου και ανεξαρτήτως των απόψεων που έχω εκφράσει), μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί απορρίπτει τόσο κατηγορηματικά και αδιαπραγμάτευτα την ύπαρξη κάποιας οντότητας ανώτερης από τη δική μας (δηλ. του Θεού) ;

Προσέξτε, δε μιλάω για την κάθε θρησκεία και τις εκφάνσεις/απόψεις της, αλλά για το Θεό πέρα από τις θρησκείες.

Δεν θέλω δηλαδή επιχειρήματα του στυλ "απορρίπτω κάθε σχέση με τους ανθρώπους γιατί υπάρχουν σάπια κόμματα και φανατισμένα κομματόσκυλα μέσα σε αυτά", γιατί δεν ανήκουν όλοι σε κάποιο κόμμα ούτε ειναι όλοι ειναι απαραίτητα σάπιοι προφανώς

Συγνώμη αλλά το να είσαι Άθεος , αυτομάτως θα έχεις και ως αποτέλεσμα να βιώσεις μία τραγική ζωή ή μία μεταθανάτια τιμωρία?

Με ενδιαφέρει η ανάλυση της άποψης αυτής, μιλάω σοβαρά και δεν ειρωνεύομαι ή προκαλώ.

Για την μεταθανάτιο τιμωρία δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί κανένας γνωστός μου δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί μου μετά θάνατον.

Στη πάρα πάνω φωτογραφεία όμως είναι εμφανή τα αποτελέσματα. Εάν νήστευε Τετάρτες, Παρασκευές, καθώς και στις μεγάλες εορτές πιστεύεις ότι θα ήταν έτσι;

Να μην αναφερθώ καθόλου στο πόσο θα βελτιωνόταν ο χαρακτήρας του αν αγαπούσε τον πλησίον του το ένα δέκατο από όσο αγαπάει τον εαυτό του.

Αυτά βεβαίως είναι μια σοβαρή παράμετρος σε ένα αρχικό ποστ που "δεν είχε αυτή τη πρόθεση"

εμένα (ώς άσχετου και ανεξαρτήτως των απόψεων που έχω εκφράσει), μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί απορρίπτει τόσο κατηγορηματικά και αδιαπραγμάτευτα την ύπαρξη κάποιας οντότητας ανώτερης από τη δική μας (δηλ. του Θεού) ;

Προσέξτε, δε μιλάω για την κάθε θρησκεία και τις εκφάνσεις/απόψεις της, αλλά για το Θεό πέρα από τις θρησκείες.

Δεν θέλω δηλαδή επιχειρήματα του στυλ "απορρίπτω κάθε σχέση με τους ανθρώπους γιατί υπάρχουν σάπια κόμματα και φανατισμένα κομματόσκυλα μέσα σε αυτά", γιατί δεν ανήκουν όλοι σε κάποιο κόμμα ούτε ειναι όλοι ειναι απαραίτητα σάπιοι προφανώς

Haya μου πάρτο από την αρχή το thread, είμαστε στον 3ο κύκλο επεισοδίων τώρα :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.