Jump to content

Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

vic

Recommended Posts

Σου είπα εγώ κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κιόλας;

Σου είπα δε με ενδιαφέρει αυτό που με ρωτάς και δε γουστάρω να απαντήσω. Απάντα μόνος σου που σε ενδιαφέρουν και οι νεράϊδες και ο θεός.

Όχι δεν το αποδέχομαι. Δεν είμαι βλάκας. Καταφέρνω να ξεφεύγω απ΄τις ορθο-δοξίες παντός είδους. Πολύ περισσότερο μάλλον γιατί δε με ενδιαφέρουν οι δόξες για τέτοια θέματα.

Ξέρω μέχρι που φτάνει η γνώση μου και εκεί σταματάω να μιλάω.

Και δε σου εξηγώ κανένα λόγο. Δε με ενδιαφέρει και το ερώτημά σου - το χαζό ,συγγνώμη όμως... - και ούτε να μου δώσεις αντεπιχειρήματα.

Όσοι πιστεύετε και όσοι δεν πιστεύετε κλονιστείτε μόνοι σας ,εγώ θέλω να μείνω ακλόνητος. :T:

Σιγά μη σπαταλήσω τη ζωή μου χωρίς λόγο για θέματα που δε μου επιτρέπει το επιτρεπτό της γνώσης μου.

Καλό βράδυ.

Μην είσαι κωλοτούμπας βρε αδερφάκι μου...

Δηλαδή πραγματικά θα με κάνεις να τραβάω τα βυζι@ μου.

Γράφεις το ένα , γράφεις το άλλο και μόλις σε κολλήσουν στο τοίχο πετάς ένα δε με ενδιαφέρει αυτό που με ρωτάς και δε γουστάρω να απαντήσω

Αυτό τι είναι? Το επιχείρημά σου για να συνεχίσεις τον διάλογο? Για να σε πάρει ο συνομιλητής σου στα σοβαρά?

Και ερωτώ εγώ ο χαζούλης.. αφού δεν σε ενδιαφέρουν ούτε οι πιστοί ούτε οι άθεοι ούτε οι δράκοι ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα στο θέμα?

(Και για να μην απορήσεις από πού ξεφύτρωσα, διαβάζω το θέμα απο την γέννησή του και έχω επιλέξει να μην πάρω θέση αλλά δεν μπορώ να σε διαβάζω, πολύ αερολογία βρε παιδί μου, πολύ αερολογία.) :hang3:

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply

Δε με στρίμωξε κανείς. Θα το είχες καταλάβει αν διάβαζες όλο το post.

Και ερωτώ εγώ ο χαζούλης.. αφού δεν σε ενδιαφέρουν ούτε οι πιστοί ούτε οι άθεοι ούτε οι δράκοι ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα στο θέμα?

Πλέον κανένας, εφόσον τα έχω πει όλα.

Δύσκολη έως και αδύνατη η απάντηση στο θέμα της ύπαρξης του Θεού.

Η ύπαρξη του Θεού είναι θέμα πίστης, όχι απόδειξης. Εξάλλου, αυτό είναι το χαρακτηριστικό του.

(Περιμένετε πάω να διαβάσω το "Θεός και νέα Φυσική" του Paul Davies).

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=j6P8_VKG31A]This is why I am a Militant Atheist... - YouTube[/ame]

Το ποστάρω γιατί είναι σχετικά μικρό και περιεκτικό. Να προβλιματιστούμε όλοι μας

• 6 months later...

Μία νέα έρευνα για διάφορες χώρες του κόσμου (η Ελλάδα φυσικά λείπει) περί θρησκείας, πίστης και αθεϊσμού.

http://redcresearch.ie/wp-content/uploads/2012/08/RED-C-press-release-Religion-and-Atheism-25-7-12.pdf

Έχει πολλά ενδιαφέρον στοιχεία μέσα του, κι ιδιαιτέρως τα ποσοστά που αλλάζουν με το μορφωτικό επίπεδο.

Βέβαια μετά βλέπεις και τέτοιες ειδήσεις Woman 'denied a termination' dies in hospital - The Irish Times - Wed, Nov 14, 2012... και καταλαβαίνεις ότι ακόμα και σήμερα στις αναπτυγμένες δυτικές χώρες χάνονται ζωές στο όνομα κάποιας θρησκείας.

κι ιδιαιτέρως τα ποσοστά που αλλάζουν με το μορφωτικό επίπεδο.

Αυτό που με μπερδεύει εμένα είναι πως στο καλό τόσοι πολλοί πολιτικοί, εκδότες, δικηγόροι, γιατροί, χρηματιστές, επιστήμονες, επιχειρηματίες κ.τ.λ. είναι και διεφθαρμένοι; Η μόρφωση δεν αποτρέπει τη διαφθορά, διότι αυτή την αίσθηση είχα ή μήπως τελικά η μόρφωση διαφθείρει το άτομο; Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια έρευνα. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε μπόλικα λανθασμένα συμπεράσματα επικεντρώνοντας αποκλειστικά στο θέμα μόρφωση και διαφθορά.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι αν έπεφτες μπροστά σε μια έρευνα με όχι και τόσο ..."ενδιαφέροντα" :devil: συμπεράσματα θα την ποστάριζες.

Αυτό που με μπερδεύει εμένα είναι πως στο καλό τόσοι πολλοί πολιτικοί, εκδότες, δικηγόροι, γιατροί, χρηματιστές, επιστήμονες, επιχειρηματίες κ.τ.λ. είναι και διεφθαρμένοι; Η μόρφωση δεν αποτρέπει τη διαφθορά, διότι αυτή την αίσθηση είχα ή μήπως τελικά η μόρφωση διαφθείρει το άτομο; Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια έρευνα. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε μπόλικα λανθασμένα συμπεράσματα επικεντρώνοντας αποκλειστικά στο θέμα μόρφωση και διαφθορά.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι αν έπεφτες μπροστά σε μια έρευνα με όχι και τόσο ..."ενδιαφέροντα" :devil: συμπεράσματα θα την ποστάριζες.

Ναι αν έκανες έρευνα μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά θα είχες δίκιο. Αλλά επειδή βγαίνουν στην φόρα οι κομπίνες των επωνύμων, δεν πάει να πει ότι ο λαουτζίκος είναι προβατάκι.

Ναι αν έκανες έρευνα μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά θα είχες δίκιο. Αλλά επειδή βγαίνουν στην φόρα οι κομπίνες των επωνύμων, δεν πάει να πει ότι ο λαουτζίκος είναι προβατάκι.

Δεν μιλάμε για επώνυμους αλλά για μορφωμένους vs όχι και τόσο μορφωμένους. Άλλωστε και η έρευνα δεν μιλάει για επωνύμους και ανώνυμους.

Ωχ ρε γιάννη κυνηγάς δαίμονες και απαντήσεις τέτοιου στυλ δε πρόκειται να πάρεις από μένα, ειδικά όταν κόβεις αυτό που σε συμφέρει να σχολιάσεις ειρωνικά και να βγάλεις και το συμπέρασμα σου.

Όπως και να χει γιατί αμφιβάλεις; Όσο χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο κι η κριτική ικανότητα, τόσο πιο εύκολο δεν είναι να πειστείς και να καθοδηγηθείς σε κάτι; Θες να το πεις εκκλησία; Χριστιανισμό; Καθολικισμό; Ισλαμισμό; Βουδισμό;

Δεν κυνηγάω δαίμονες, μόνο τα ποστς που με βάση το αν κάποιος είναι θρησκευόμενος ή όχι βγάζουν "ασφαλή" συμπεράσματα για το επίπεδό μόρφωσής του, την κριτική του ικανότητα, το IQ του και το αν παρουσιάζει συμπτώματα ψυχασθένειας μιλώντας σε φανταστικούς φίλους.

Δεν τρολιάζω τώρα αλλά: λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή?

Ο Σατανισμός θεωρείται προτέρημα των μορφωμένων ή ελάττωμα των αμόρφωτων?

Κουβέντα να γίνεται:patsak:

Η θρησκεία του μέλλοντος είναι η Μασονική και ο Παγανισμός :devil:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.