Jump to content



Γιατί πιστεύετε στο Θεό;


vic

Recommended Posts

Όταν ήρθε ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα και συνεπώς μαζί του και ο Χριστιανισμός είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο ,πολύ μεγάλο διάστημα κατά το οποίο ο 12θεϊσμός είχε αρχίσει να ξεχνίεται.Οι Έλληνες δεν ήταν χαζοί,κατάλαβαν σε κάποιο σημείο περί τίνους πρόκειται και άρχισαν να ξεκόβουν.Αποτέλεσμα,υπήρξε για πολλά χρόνια να μην έχουν πίστη σε συγκεκριμένους θεούς και έτσι να αρχίζουν να δανείζονται και από άλλες χώρες,όπως πχ. Αίγυπτος ή Μεσσοποταμία κτλπ.Αυτά φαίνονται και από πάπυρους με ελληνικές κατάρες σε θεούς Αιγυπτίων κ.ά.

Τα χρόνια του Βυζαντίου υπήρχε τόσος Δωδεκαθεϊσμός ,όσος και ο Βουδισμός σήμερα στην Ελλάδα.Το ότι υπήρχαν μειονότητες δεν λέει τίποτα.Πολύ πριν έλθει ο Χριστιανισμός,είχε εκπέσει ο δωδεκαθεϊσμός.

Αν το δούμε λίγο πιο πλατιά,γιατί και πώς ήρθε και σφήνωσε το χριστιανικό πνεύμα σε μια χώρα που είχε τελείως άλλο πνεύμα για τον έρωτα,τη ζωή,το θάνατο,ακόμα και την ίδια την πίστη στους θεούς,που ήταν λιγότερο δογματική ,αν σκεφθεί κανείς ότι είχαν χιλιάδες θεούς οι Έλληνες.

Και ναι εδώ ξεφεύγουμε λίγο.Απλώς μέσα σε όλα αυτά τα post σκέφθηκα να θίξω και αυτό το γεγονός.Που προσωπικά υποτιμά τον πολιτισμό μου και την ταυτότητά μου. Και το πνεύμα των προγόνων μου,που φαίνεται να μη το σεβασθήκαμε.

Υιοθετήσαμε το εβραϊκό,το επιπόλαιο,που ούτε οι ίδιοι δεν το ενστερνίστηκαν. Έλεος. :getlost:

Υ.Γ: Και @narta συγγνώμη για το πρώτο μου post.Ήμουν λίγο απότομος.Δεν παίζει θέμα πάντως,για να ξέρεις...

Ο δωδεκαθεϊσμος ουσιαστικα ειναι παγανιστικο παρακλαδι. Ο παγανισμος συνεχιζε να υφίσταται και μετα τον εκφυλισμο του δωδεκαθεϊσμου αυτο καθ' αυτου. Και ο χριστινισμος, οπως υφίσταται σημερα ειναι ουσιαστικα ενα συνοθυλευμα χριστιανικων διδασκαλιων και παγανιστικων εορτών. Ψαξε να βρεις γιατι επιλέχθηκε η 25η Δεκεμβριου σαν ημερα γενησης του Χριστου και γιατι εχει σχεση με τα Σατουρνάλια. Και πολλα αλλα.

Και φυσικα δεν παιζει θεμα, αν πιανομασταν απο το παραμικρο που λεει ο αλλος εδω μεσα δεν θα ηταν forum του ξεκατινίασματος θα ηταν :hehe:

Άρα αφήνεις στο άτομο να διαλέξει ή βάζεις νομικό πλαίσιο?

Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι ενα ατομο εχει ελευθερια επιλογης μεσα στα πλαισια του νομου;

Τι έκανε λέει οι χριστιανοί; Ποιον εννοείς χριστιανό; Τον καλόγερο ή τον αγρότη της εποχής; Δηλαδή αν δεν ήταν χριστιανός θα συνέχιζε ακόμα η οθωμανική αυτοκρατορία; Όχι απλώς παίζει ρόλο το πλακάκι ιερέων-αρχόντων της αυτοκρατορίας, αλλά είναι το Α και το Ω του βυζαντίου και των καταλοίπων του...

Ειρωνικα το ειπα man... :hehe:

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι το προφανές; !!

Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία, αλλά με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό που εξάγουν με πρόσχημα την θρησκεία.

Στην Ελλάδα έχουμε ισότητα των δυο φύλων κατοχυρωμένοι με νόμους.

Όταν κάποιος έρχεται και επιβάλει στις γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους γιατί ερεθίζεται, αυτό κατά αρχάς καταλύει την νομιμότητα και κατά δεύτερον δίνει μια υπόσχεση: Όταν θα αποκτήσει δύναμη θα κουκουλώσει όλες τις γυναίκες που τον ερεθίζουν.

Αν φόραγε μπουργκα στο εαυτό του όπως οι παπάδες δεν νομίζω να υπήρχε πρόβλημα.

Επίσης υπάρχουν κανόνες για το πως πρέπει να δέρνει ο μουσουλμάνος την γυναίκα του, γιατί γυναίκα είναι και το ξύλο το έχει ανάγκη.

Για να μην αναφερθώ στην κλητοριδοεκτομη, η στην υποχρεωτική έκτρωση όταν η κυοφορία αποδεικνύετε υποδεέστερη ( κορίτσι)

Νομίζω ότι αυτές οι πρακτικές θα έπρεπε να σε βρίσκουν αντίπαλο αντί για σύμμαχο.

Πριν λίγο καιρό ένας μουσουλμάνος κυνηγούσε ένα 12χρονο να το πηδήξει επειδή ήταν έξαλα ντυμένο και ερεθίσθηκε. Αυτό κατάφερε και χώθηκε σε μια πολυκατοικία της οποίας οι ένοικοι κατέβηκαν και τον έκαναν "μαύρο" στο ξύλο. Ο άνθρωπος ήταν έκπληκτος, γιατί κανένας δεν του είπε ότι εδώ στην Ελλάδα δεν είναι όπως τα ήξερε στην πατρίδα του.

Που ειπα οτι ειμαι υπερ της επιβολης; Ποιος μιλησε για τους κανονες που εβγαλε ο Χ μουφτης/μουσουλμανοπαπας; Στο Κορανι δεν αναφερεται πουθενα οτι λες. Το πως τα ερμηνευει ο καθενας (συνηθως οπως τον βολευει, και στις περισσοτερες περιπτώσεις παραφράζωντας και διαστρεβλώνοντας τα - βλ. τζιχαντ) δεν εχει να κανει με το τι ειναι ο μουσουλμανισμος. Εκτος αν πιστευεις οτι η ορθοδοξια εχει σχεση με τον χριστιανισμο ετσι οπως ειναι...

Προσωπικα βιωματα μου εχουν δειξει οτι στην συντριπτικη πλειονοτητα οι μουσουλμανοι ειναι ευγενικοι και καλοι ανθρωποι. Εχω γνωρισει καλους ορθοδοξους, καθολικους και ινδους. Φανατικοι υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ! Απλα ειναι ωραιο να κοιτάμε τους φανατικους απεναντι και οχι τους δικους μας... Πάντα ετσι γινοταν, παντα ετσι θα γινεται. Οπως ο φανατικος μουσουλμανος θεωρει τους χριστιανους ξεδιαντροπους και βαρβαρους, ετσι θεωρει και ο φανατικος χριστιανος/εβραιος/αθεος τον μουσουλμανο.

Παντα βαρβαρος ειναι ο αλλος, επειδη ΕΓΩ ειμαι ανωτερος. Αν δεν μπορέσουμε να καταλαβουμε οτι ολοι ειναι ανθρωποι και οπως μεσα σε ενα σακι με μηλα υπαρχουν καλα και σαπια, ετσι και σε μια ομαδα ανθρωπων υπαρχουν καλοι και σαπιοι. Και συνηθως μια μικρη - αλλα προβεβλημενη για διαφορους λογους - μειοψηφία, δινει το κακο ονομα σε ολη την ομαδα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 866
  • Created
  • Last Reply
Παντα βαρβαρος ειναι ο αλλος, επειδη ΕΓΩ ειμαι ανωτερος. Αν δεν μπορέσουμε να καταλαβουμε οτι ολοι ειναι ανθρωποι και οπως μεσα σε ενα σακι με μηλα υπαρχουν καλα και σαπια, ετσι και σε μια ομαδα ανθρωπων υπαρχουν καλοι και σαπιοι. Και συνηθως μια μικρη - αλλα προβεβλημενη για διαφορους λογους - μειοψηφία, δινει το κακο ονομα σε ολη την ομαδα.

Με αυτό που λες αγνοείς κάποιες πραγματικότητες του 20 - 21 ου αιώνα.

Οι φονταμεταλιστές χριστιανοί έχουν εκλείψει σήμερα.

Δεν έχω δει πολλούς χριστιανούς να ζώνωνται με εκρηκτικά και να σκάνε στις αγορές.

Εκτός αν τα 'κρύβουν' τα ΜΜΕ.

Αντιθέτως το μίσος που έχουν πολλοί από τους ανατολικούς λαούς για το δυτικό κόσμο (δικαιολογημένο έως ένα βαθμό) το βγάζουν μέσω της θρησκείας τους.

Κι εγώ ξέρω πολλούς νορμάλ χριστιανούς, μουσουλμάνους, κλπ., και δε με ενδιαφέρει καθόλου η θρησκεία του άλλου, αρκεί να μην υποτιμά τη γυναίκα (μπούρκα, τσαντόρ κλπ.) ή τα δικαιώματά μου.

Link to comment
Share on other sites

Με αυτό που λες αγνοείς κάποιες πραγματικότητες του 20 - 21 ου αιώνα.

Οι φονταμεταλιστές χριστιανοί έχουν εκλείψει σήμερα.

Δεν έχω δει πολλούς χριστιανούς να ζώνωνται με εκρηκτικά και να σκάνε στις αγορές.

Εκτός αν τα 'κρύβουν' τα ΜΜΕ.

Αντιθέτως το μίσος που έχουν πολλοί από τους ανατολικούς λαούς για το δυτικό κόσμο (δικαιολογημένο έως ένα βαθμό) το βγάζουν μέσω της θρησκείας τους.

Κι εγώ ξέρω πολλούς νορμάλ χριστιανούς, μουσουλμάνους, κλπ., και δε με ενδιαφέρει καθόλου η θρησκεία του άλλου, αρκεί να μην υποτιμά τη γυναίκα (μπούρκα, τσαντόρ κλπ.) ή τα δικαιώματά μου.

Ω, πιστεψε με δεν εχουν εκλειψει καθόλου. Απλα δεν ζωνονται με εκρηκτικα. Εχουν βρει πολυ πιο politically correct τροπους να καταπιέζουν τους αλλοθρησκους. Πραγματικο γεγονος: Στην Κομοτηνη μεχρι πριν λιγα χρονια, ηταν πρακτικα αδύνατο σε καποιον μουσουλμανο να βγαλει διπλωμα οδήγησης. Και σε κλειστες ομάδες, οπως πχ. ο στρατος, ειναι πολυ πιο ξεκαθαρα τα πράγματα.

Και οσον αφορα τους ανατολικους λαους, σκεψου το εξης: Γουσταρεις που ηρθε η Μερκελ να σε βαλει σε τάξη και να σε κανει "ανθρωπο"; I think..NOT. Ετσι δεν γουσταρουν και αυτοι τους δυτικους. Απλα λόγω έλειψης παιδειας και χαμηλου επιπέδου (που σε σημαντικο βαθμο οφείλεται στα θεοκρατικα κρατη αυτα καθ' αυτα) δεν εχουν καταλληλους τρόπους να τα εκφράσουν.

Σωτηρη, δεν διαφωνω οτι υπαρχει καταπίεση. Ουτε διαφωνω οτι αρκετες απο τις πρακτικες τους ειναι τουλαχιστον αμφισβητησιμες. Αλλα δεν φταει ο Αχμετ ο μουσουλμανος, φταει ο μ@λ***ς ο Αχμετ. Στην θεση του Αχμετ, θα μπορουσε να ειναι ο Μπαμπης (γιατι ολοι ξερουμε οτι και στην Ελλάδα υπαρχει ενδοοικογενειακη βια πχ) ή ο John Doe (γιατι και στην πλεον "δυτικη" χωρα υπαρχει ενδοοικογενειακη βια).

Οπως υπάρχουν τα αρνητικα παραδειγματα, υπαρχουν και τα θετικα: Εχω συγγενη, θεια για την ακριβεια, η οποια παντρευτηκε στην Ιορδανια και εχει μια πολυ καλη ζωη και κανενα παραπονο εκτος της αποστασης που την χωριζει απο την Ελλάδα. Οι κορες της επιλεγουν να φορεσουν μαντιλα. Το να επικεντρωνόμαστε στο Πακισταν και στο Ιραν δεν λεει τιποτα. Σε εβλαψαν; Σου εκαναν κατι κακο; Γιατι να τους "αλλαξεις" ωστε να ταιριαζουν στον δικο σου "σωστο τροπο";

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικο γεγονος: Στην Κομοτηνη μεχρι πριν λιγα χρονια, ηταν πρακτικα αδύνατο σε καποιον μουσουλμανο να βγαλει διπλωμα οδήγησης. Και σε κλειστες ομάδες, οπως πχ. ο στρατος, ειναι πολυ πιο ξεκαθαρα τα πράγματα.

Μιλαμε για τεραστια καταπιεση δηλαδη.Ακου τι τραβαει η ερμη η """μειονοτητα""" κει απανου.Το ποιος καταπιεζει ποιον και πως δεν νομιζω πως θα το βρει κανεις με "πραγματικα γεγονοτα" επιπεδου διαδοσης τουρκικου "στοχου"....

Οτι εκει απανω οι μουφτηδες (μωαμεθανοι θρησκευτικοι λειτουργοι) εχουν και δικαστικη εξουσια (η οποια ειναι κρατικη εξουσια και δεν ανηκει στην θρησκεια) και μισθοδοτουνται σαν δημοσιοι υπαλληλοι απο το ελληνικο κρατος και τα λεφτα του ελληνα φορολογουμενου το λεει κανεις???

το Κορανι δεν αναφερεται πουθενα οτι λες. Το πως τα ερμηνευει ο καθενας (συνηθως οπως τον βολευει, και στις περισσοτερες περιπτώσεις παραφράζωντας και διαστρεβλώνοντας τα - βλ. τζιχαντ) δεν εχει να κανει με το τι ειναι ο μουσουλμανισμος.
\

μα βεβαια,και τα ενδοοικογενειακα μαμησια στην παλαια διαθηκη αλληγορικα ηταν βρε παιδι μου,ηρθαν οι βρωμοδυτικοι και τα διαστρεβλωσαν...

Η ανεξιθρησκεία ή η ισότητα των φύλων?

Και τα δύο είναι προσωπικές ελευθερίες προστατευομενες από τον νόμο. Είναι σαν να ρωτάς αν αξίζει να πεθάνει ένας για να ζήσει καποιος άλλος.

]

Φοβαμαι πως απλα αρνεισαι να αντιληφθεις την πραγματικοτητα.Σου λεει ο σωτηρακης ανεξιθρησκεια vs ισοτητα των φυλων, και εσυ το βαφτιζεις ανθρωπινη ζωη vs ανθρωπινη ζωη.Οι δυο ανθρωπινες ζωες ,ειναι δυο ιδια πραγματα.Αλλα η ανεξιθρησκεια και η ισοτητα των φυλων ειναι διαφορετικα και σταθμιζονται.Δηλ η ισοτητα των φυλων ειναι πιο σημαντικη απο την ανεξιθρησκεια.Για αυτο και τα συνταγματα οταν κατοχυρωνουν δικαιωματα τα βαζουν σε σειρα.Δες οποιο συνταγμα πολιτισμενης χωρας θελεις.Το ελληνικο βαζει στο άρθρο 2 την ανθρωπινη αξιοπρεπεια,στο αρθρο 4 την ισοτητα,στο 7 το "καμμια ποινη χωρις νομο" και στο αρθρο 13 την θρησκευτικη ελευθερια.Τυχαιο?Δεν νομιζω.

Τα δικαιωματα σταθμιζονται μεταξυ τους,αλλιως θα μπλοκαραμε καθε φορα που θα βρισκομασταν μπροστα σε συγκρουση δικαιωματων.Οι ελβετοι χαζοι ειναι η μισανθρωποι που με δημοψηφισμα ειπαν μιναρεδες γιοκ???

ΥΓ: Εαν εδραιωθουν εδω αυτες οι βαρβαρες θρησκειες,ειναι θεμα χρονου να γινουμε οπως τα κρατη στα οποια επικρατουν.Θυμηθειτε τον χαμο που ειχε γινει για τον καπ που δηθεν εσκισε μια σελιδα απο το κορανι.Θυμηθειτε τις απειλες κατα της ζωης δημοσιογραφων και τις επιθεσεις σε πρεσβειες οταν οι δημοσιογραφοι ειχαν κανει σκιτσα του μωαμεθ σε εφημεριδες και οι υπαναπτυκτοι θιχτηκαν.Αντιλαμβανεται κανεις τι σημαινει να ερχονται αυτοι και να επιβουλευονται την ελευθεροτυπια μας????...Αν επιτρεπεται ο μιναρες και η μπουρκα αυριο,μετα την ελευθεροτυπια μας,θα κινδυνευσει και η προσωπικη μας ελευθερια.

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για τεραστια καταπιεση δηλαδη.Ακου τι τραβαει η ερμη η """μειονοτητα""" κει απανου.Το ποιος καταπιεζει ποιον και πως δεν νομιζω πως θα το βρει κανεις με "πραγματικα γεγονοτα" επιπεδου διαδοσης τουρκικου "στοχου"....

Οτι εκει απανω οι μουφτηδες (μωαμεθανοι θρησκευτικοι λειτουργοι) εχουν και δικαστικη εξουσια (η οποια ειναι κρατικη εξουσια και δεν ανηκει στην θρησκεια) και μισθοδοτουνται σαν δημοσιοι υπαλληλοι απο το ελληνικο κρατος και τα λεφτα του ελληνα φορολογουμενου το λεει κανεις???

Φυσικα και υπηρχε καταπίεση. Αν το συγκεκριμένο παράδειγμα σου φαινεται ασχετο, τι να πω. Επίσης η μουσουλμάνικη κοινότητα ειναι εσωστρεφής και εχθρικη με τους ντοπιους. Οπως ηταν και οι ελληνες της Κων/πολης με τους ντοπιους Τουρκους.

Το οτι οι μουφτηδες εχουν δικαστικης εξουσια ειναι ΛΑΘΟΣ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ. Το οτι μισθοδοτουνται σαν δημοσιοι υπάλληλοι, μαλλον θα πρεπει να συσχετηστει με το οτι το ιδιο συμβαινει και με τους ορθόδοξους ιερεις ισως; Ισοτητα, problem officer? (προσωπικα πιστευω οτι η οποια χρηματοδότητση θα επρεπε να προερχεται απο τους ακολουθους της εκαστοτε θρησκειας)

μα βεβαια,και τα ενδοοικογενειακα μαμησια στην παλαια διαθηκη αλληγορικα ηταν βρε παιδι μου,ηρθαν οι βρωμοδυτικοι και τα διαστρεβλωσαν...

Για δωσε ενα link or citation plox

Φοβαμαι πως απλα αρνεισαι να αντιληφθεις την πραγματικοτητα.Σου λεει ο σωτηρακης ανεξιθρησκεια vs ισοτητα των φυλων, και εσυ το βαφτιζεις ανθρωπινη ζωη vs ανθρωπινη ζωη.Οι δυο ανθρωπινες ζωες ,ειναι δυο ιδια πραγματα.Αλλα η ανεξιθρησκεια και η ισοτητα των φυλων ειναι διαφορετικα και σταθμιζονται.Δηλ η ισοτητα των φυλων ειναι πιο σημαντικη απο την ανεξιθρησκεια.Για αυτο και τα συνταγματα οταν κατοχυρωνουν δικαιωματα τα βαζουν σε σειρα.Δες οποιο συνταγμα πολιτισμενης χωρας θελεις.Το ελληνικο βαζει στο άρθρο 2 την ανθρωπινη αξιοπρεπεια,στο αρθρο 4 την ισοτητα,στο 7 το "καμμια ποινη χωρις νομο" και στο αρθρο 13 την θρησκευτικη ελευθερια.Τυχαιο?Δεν νομιζω.

Τα δικαιωματα σταθμιζονται μεταξυ τους,αλλιως θα μπλοκαραμε καθε φορα που θα βρισκομασταν μπροστα σε συγκρουση δικαιωματων.Οι ελβετοι χαζοι ειναι η μισανθρωποι που με δημοψηφισμα ειπαν μιναρεδες γιοκ???

Αρα δεν υπάρχει θεμα επιλογης, ειναι ξεκάθαρο νομικα το ζητημα. Ή κανω λάθος; Ο κυρ Νικος που εσπαζε στο ξυλο την κυρα Κατινα, και ο γιος του οποιου σηκώνε χερι στην γυναικα του είναι μουσουλμάνοι; Και στην τελικη, να γινει δημοψηφισμα για τους μιναρεδες. Να γινει ενα και για τις ορθόδοξες εκκλησίες, για τις εβραικές συναγωγές κοκ.

ΥΓ: Εαν εδραιωθουν εδω αυτες οι βαρβαρες θρησκειες,ειναι θεμα χρονου να γινουμε οπως τα κρατη στα οποια επικρατουν.Θυμηθειτε τον χαμο που ειχε γινει για τον καπ που δηθεν εσκισε μια σελιδα απο το κορανι.Θυμηθειτε τις απειλες κατα της ζωης δημοσιογραφων και τις επιθεσεις σε πρεσβειες οταν οι δημοσιογραφοι ειχαν κανει σκιτσα του μωαμεθ σε εφημεριδες και οι υπαναπτυκτοι θιχτηκαν.Αντιλαμβανεται κανεις τι σημαινει να ερχονται αυτοι και να επιβουλευονται την ελευθεροτυπια μας????...Αν επιτρεπεται ο μιναρες και η μπουρκα αυριο,μετα την ελευθεροτυπια μας,θα κινδυνευσει και η προσωπικη μας ελευθερια.

Φυσικα και αν εδραιωθουν οι φανατικοι θα υπάξουν τεράστια προβήματα. Φαντασου να κανει αυτοδυναμη κυβερνηση ο Καρατζαφυρερ για 2-3 τετραετίες. Ο Παπαδόπουλος θα μοιάζει παιδακι μπρστά του. Ελλάς Ελληνων Χριστιανων και τα μυαλα στα καγκελα. Το ιδιο θα γίνει και αν κανει αυτοδυναμη κυβερνηση ο Μουχμετ Αλη Σαρδαναπανογλου. Μωαμεθ ή θανατός θα γραφει το συνταγμα.

Τσακμαν, την πραγματικοτητα την βλεπω. Τυφλος δεν ειμαι. Οπως ειπα και πιο πανω, οι πρακτικες που επικρατουν σε συγκεκριμενες, ακρα φανατισμενες κοινωνίες σε χωρες οπως το Πακισταν, το Ιραν, η Συρια και το Αφγανισταν ειναι τουλαχιστον αμφισβητισιμες. Και πολλες φορες κατακριτεες. Αλλα, επικεντρωνόμαστε εκει που μας συμφέρει. Δεν ειδα πολλους να κανουν λογο για την παιδικη εργασία και την γενικοτερη εξαθλιωση στην Κινα. Γιατι βλέπεις, απο εκει παιρνεις ολα τα ωραια γυαλιστερα και κυριως φθηνα πραγματα που κατέχεις. Το Πακισταν εχει μονο πακιστανους και πυρηνικα. Το Ιραν το ιδιο. Και πετρέλαιο. Και απο την στιγμη που το πετρέλαιο ΔΕΝ ειναι φθηνο, προσπαθει ο Χ πλανιταρχιδης να το κλεψει. Πανω σε αυτο πατανε οι εξυπνοπουληδες θρησκευτικοι αρχηγοι, εκμεταλεύνται την (μερικως) δικαιη αγανακτιση και την κανουν μισος. Και το μισος ειναι καταστροφικο. Το μισος ζωνεται εκρηκτικα και σπερνει τον θανατο. Παλαιοτερα, ζωνονταν ασπιδα, πανωπλια και σπαθι, εβαζε ενα σταυρο, αυτοανακυρρησώταν ιπποτισμος και εσπερνε παλι τον θανατο. Και μετα φορουσε κουκουλα και λεγοταν Ιερα Εξεταση. Σχεδον ολες οι παγκοσμιες κυριαρχες θρησκειες εχουν τα χερακια τους βουτηγμενα σε αιμα και λεφτα.

Τεσπα, το παραξηλωσαμε. Δεν ειμαι τυφλος, απλα δεν μου αρεσει το "θα αλλαξεις επειδη το δικο μου ειναι καλυτερο". Προτιμω το "αν θες αλλαξε γιατι εγω το βλεπω ετσι. Δεν θες, so be it."

Link to comment
Share on other sites

Που ειπα οτι ειμαι υπερ της επιβολης; Ποιος μιλησε για τους κανονες που εβγαλε ο Χ μουφτης/μουσουλμανοπαπας; Στο Κορανι δεν αναφερεται πουθενα οτι λες. Το πως τα ερμηνευει ο καθενας (συνηθως οπως τον βολευει, και στις περισσοτερες περιπτώσεις παραφράζωντας και διαστρεβλώνοντας τα - βλ. τζιχαντ) δεν εχει να κανει με το τι ειναι ο μουσουλμανισμος. Εκτος αν πιστευεις οτι η ορθοδοξια εχει σχεση με τον χριστιανισμο ετσι οπως ειναι...

Προσωπικα βιωματα μου εχουν δειξει οτι στην συντριπτικη πλειονοτητα οι μουσουλμανοι ειναι ευγενικοι και καλοι ανθρωποι. Εχω γνωρισει καλους ορθοδοξους, καθολικους και ινδους. Φανατικοι υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ! Απλα ειναι ωραιο να κοιτάμε τους φανατικους απεναντι και οχι τους δικους μας... Πάντα ετσι γινοταν, παντα ετσι θα γινεται. Οπως ο φανατικος μουσουλμανος θεωρει τους χριστιανους ξεδιαντροπους και βαρβαρους, ετσι θεωρει και ο φανατικος χριστιανος/εβραιος/αθεος τον μουσουλμανο.

Παντα βαρβαρος ειναι ο αλλος, επειδη ΕΓΩ ειμαι ανωτερος. Αν δεν μπορέσουμε να καταλαβουμε οτι ολοι ειναι ανθρωποι και οπως μεσα σε ενα σακι με μηλα υπαρχουν καλα και σαπια, ετσι και σε μια ομαδα ανθρωπων υπαρχουν καλοι και σαπιοι. Και συνηθως μια μικρη - αλλα προβεβλημενη για διαφορους λογους - μειοψηφία, δινει το κακο ονομα σε ολη την ομαδα.

Όταν αναφέρεσαι σε θέματα που έχουν απασχολήσει την διεθνή αμνηστία τον ΟΗΕ αλλά και τις απανταχού γυναικείες οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι κανόνες του Χ μουφτή και ερμηνείες του καθένα, ένα πράγμα καταλαβαίνω. Δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα.

Σε αυτό συμβάλει και το επιχείρημα του προσωπικού βιώματος. Οι μουσουλμάνοι υπολογίζονται σε 1.57 δισεκατομμύρια, εσύ πόσους έχεις γνωρίσει; : )

Link to comment
Share on other sites

Όταν αναφέρεσαι σε θέματα που έχουν απασχολήσει την διεθνή αμνηστία τον ΟΗΕ αλλά και τις απανταχού γυναικείες οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι κανόνες του Χ μουφτή και ερμηνείες του καθένα, ένα πράγμα καταλαβαίνω. Δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα.

Σε αυτό συμβάλει και το επιχείρημα του προσωπικού βιώματος. Οι μουσουλμάνοι υπολογίζονται σε 1.57 δισεκατομμύρια, εσύ πόσους έχεις γνωρίσει; : )

Για να το καταλαβω, η Διεθνης Αμνηστια και ο ΟΗΕ και οι γυναικείες οργανώσεις ασχοληθηκαν με τους μουσουλμάνους εν γενει ή με τις πρακτικές σε γνωστες θεοκρατικες χώρες; Το να ταυτιζεις ακραίες πρακτικες ορισμένων με την συγκεκριμένη θρησκεια ειναι σαν να λες οτι ο Χριστιανισμος ευθύνεται για τις σφαγες των σταυροφοριών και το ολοκάυτωμα του Hitler (ο οποιος ηταν δηλωμένος χριστιανος, εθνικιστης, πατριώτης). Το οτι υπαρχουν ατομα που εκμεταλλευονται την θρησκευτικη επιρροή για να φανατίσουν, ειναι ευρεως γνωστο. Το οτι ΟΛΑ τα ατομα ειναι τι ιδιο, ειναι μια αυταπατη που χρησιμοποιουμε για να δικαιολογησουμε την μισαλλοδοξια μας.

Και οσον αφορα το προσωπικο βίωμα, το μοναδικο που ειδα ειναι οτι ολοι ειμαστε ανθρωποι. Οτι χρωμα και αν εχει καποιος, ασχετος αν συμφωνει ή διαφωνει με τα πιστευω μου, απο την στιγμη που δεν με βλαπτει, δεν παραβιάζει τις δικες μου ελευθερίες, τοτε για μενα θα συνεχισει να ειναι ενας ανθρωπος, τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο. Ο ελληνας δεν ειναι περισσοτερο ανθρωπος απο τον τουρκο, ουτε συμπαθω περισσοτερο εναν λευκο απο εναν εγχρωμο.

Link to comment
Share on other sites

Άρα που καταλήγουμε; Οργανωμένες θρησκείες = τζιζ. Η εκμετάλλευση (και η κακοποίηση) όλου του κόσμου ανά τα χρόνια από εκκλησίες, παπάδες, δήθεν θεόσταλτους ανθρώπους και προφήτες θα έπρεπε να μας είχαν βάλει μυαλό.. αλλά που... Δείτε τι γίνεται στην αμερική με τους πάστορες που "ξεσηκώνουν" τα πλήθη σαν ροκ συναυλία.. και μετά τους λένε βάλτε κάτι στο δίσκο. Ή μήπως αυτό είναι πολύ εξτρίμ παράδειγμα για τα ελληνικά δεδομένα; Τα παγκάρια δε γεμίζουν μόνα τους..

Link to comment
Share on other sites

Άρα που καταλήγουμε; Οργανωμένες θρησκείες = τζιζ. Η εκμετάλλευση (και η κακοποίηση) όλου του κόσμου ανά τα χρόνια από εκκλησίες, παπάδες, δήθεν θεόσταλτους ανθρώπους και προφήτες θα έπρεπε να μας είχαν βάλει μυαλό.. αλλά που... Δείτε τι γίνεται στην αμερική με τους πάστορες που "ξεσηκώνουν" τα πλήθη σαν ροκ συναυλία.. και μετά τους λένε βάλτε κάτι στο δίσκο. Ή μήπως αυτό είναι πολύ εξτρίμ παράδειγμα για τα ελληνικά δεδομένα; Τα παγκάρια δε γεμίζουν μόνα τους..

Το οτι η Χ θρηκεια εκμεταλευεται το ονομα δεν σημαινει οτι αυτο καθ' αυτο το πιστευω/διδασκαλια ειναι κακη. Προσωπικα πιστευω οτι αν ακολουθουσαν ολοι τις διδαχες του χριστιανισμου, θα ζουσαμε τουλαχιστον σε ΠΟΛΥ καλυτερο κοσμο.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι η Χ θρηκεια εκμεταλευεται το ονομα δεν σημαινει οτι αυτο καθ' αυτο το πιστευω/διδασκαλια ειναι κακη. Προσωπικα πιστευω οτι αν ακολουθουσαν ολοι τις διδαχες του χριστιανισμου, θα ζουσαμε τουλαχιστον σε ΠΟΛΥ καλυτερο κοσμο.

Τις διδαχές που βρίσκουμε στην "Αγία" Γραφή;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν ακολουθούσαμε το "Don't be a cu.nt everyday" (κλεμμένο από standup comedian) ο κόσμος θα ήταν 20 φορές καλύτερος. Και μάλιστα πιστεύω θα ήμασταν πολύ πιο εξελιγμένοι αν δεν υπήρχαν θρησκείες τα τελευταία 2-2.5 χιλιάδες χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Τις διδαχές που βρίσκουμε στην "Αγία" Γραφή;

Η μοναδικη βαση του χριστιανισμου ειναι η Αγια Γραφη. Ο χριστιανισμος, τουλαχιστον αυτα που διδαξε ο Χριστος ειναι ανοχη, συμπονια, αγαπη και απροσωποληψία. Εαν καποιος εχει αυτα ως αρχες στην ζωη του, υπαρχει περιπτωση να ειναι κακος, ασπλαχνος και μισαλλόδοξος; Ποιος δεν θα ηθελε ενα τετοιο ατομο στην ζωη του;

Link to comment
Share on other sites

Η μοναδικη βαση του χριστιανισμου ειναι η Αγια Γραφη. Ο χριστιανισμος, τουλαχιστον αυτα που διδαξε ο Χριστος ειναι ανοχη, συμπονια, αγαπη και απροσωποληψία. Εαν καποιος εχει αυτα ως αρχες στην ζωη του, υπαρχει περιπτωση να ειναι κακος, ασπλαχνος και μισαλλόδοξος; Ποιος δεν θα ηθελε ενα τετοιο ατομο στην ζωη του;

Ούτε εσύ ο ίδιος δε θα ήθελες να ακολουθούμε αυτά που γράφονται στην Αγία Γραφή. Οι υπόλοιπες αρετές που αναφέρεις προφανώς και είναι καλοδεχούμενες, αλλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις έχει είτε ακολουθεί κάποια θρησκεία είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Για να το καταλαβω, η Διεθνης Αμνηστια και ο ΟΗΕ και οι γυναικείες οργανώσεις ασχοληθηκαν με τους μουσουλμάνους εν γενει ή με τις πρακτικές σε γνωστες θεοκρατικες χώρες; Το να ταυτιζεις ακραίες πρακτικες ορισμένων με την συγκεκριμένη θρησκεια ειναι σαν να λες οτι ο Χριστιανισμος ευθύνεται για τις σφαγες των σταυροφοριών και το ολοκάυτωμα του Hitler (ο οποιος ηταν δηλωμένος χριστιανος, εθνικιστης, πατριώτης). Το οτι υπαρχουν ατομα που εκμεταλλευονται την θρησκευτικη επιρροή για να φανατίσουν, ειναι ευρεως γνωστο. Το οτι ΟΛΑ τα ατομα ειναι τι ιδιο, ειναι μια αυταπατη που χρησιμοποιουμε για να δικαιολογησουμε την μισαλλοδοξια μας.

τι ακριβως εννοεις "ακραιες πρακτικες ορισμενων" ???εδω λεμε για κρατικη πρακτικη ,της επισημα οργανωμενης πολιτειας των εν λογω κρατων..Δεν ειναι 5-6 ακραιοι τρομοκρατες που ειναι τα μαυρα προβατα.Λεμε ,στα κρατη αυτα,για νομοθετικο καθεστως που τιμωρει αλυπητα τις θρησκευτικου τυπου παραβασεις η για αλλοθρησκους που σαπιζουν στην φυλακη.

Το να ταυτιζεις ακραίες πρακτικες ορισμένων με την συγκεκριμένη θρησκεια

και ξανα μανα: Το ισλαμ σαν θρησκεια/ιδεολογια γουωτεβα ΔΕΝ διακρινει κρατος απο εκκλησια.Για αυτο ο Κεμαλ στην γειτονα Τουρκια λυσσαξε να διωξει αυτην την αρρωστημενη θρησκεια απο την χωρα του και εκανε την Τουρκια secular state.Φαντασου πως το δικο μας συνταγμα δεν διαχωριζει κρατος απο εκκλησια,το τουρκικο διαχωριζει.

Μηπως αραγε το δικο μας ραγιαδοσυνδρομο και το κολλημα με την θρησκεια ειναι ενα αρρωστημενο καταλοιπο της παλαιας Τουρκιας???

Το λαθος που κανεις στην ερμηνεια σου θα το αντιληφθεις αν διαβασεις την θεωρια του πολιτιστικου σχετικισμου.Δεν εισαι σε θεση να ερμηνευσεις τους πολιτισμους/κρατη αυτα με τα δικα σου δυτικα κριτηρια του εκκοσμικευμενου (secular) κρατους.Ειναι σαν να προσπαθεις να διαβασεις ενα αγγλικο κειμενο με ελληνικη προφορα.

Πχ πως θα σου φαινοταν αν σου ελεγα οτι στο ισλαμικο δικαιο προβλεπεται ως πηγη δικαιου(δικαιου με την εννοια δεσμευτικων κανονων) η συναινεση μορφωμενων μουσουλμανων καποιας ηλικιας?Ο μουσουλμανος δεν καταλαβαινει την διαφορα μεταξυ του νομου 3456/2006 και του κορανιου γιατι ποτε κανεις δεν του ειπε οτι αλλο το κρατος,αλλο η θρησκεια!!!

Για να αντιληφθεις αυτο που σου λεω google "secular state"...

Εαν επικρατει καπου η συγκεκριμενη θρησκεια,αυτο κατι λεει για το συγκεκριμενο κρατος.Εσυ το βλεπεις σαν δυτικος πουχει αραξει με την πουρακλα του στα σαλονια και παρατηρει μια διασκεδαστικη αττραξιον που πρεπει να μεινει ανεπαφη παση θυσια.Ερμηνευεις ολο αυτο τον θρησκευτικο παραλογισμο των κρατων αυτων πολυ αγαθα "ελα μωρε τους καημενους,5-6 προβληματικους εχουν και μας φαινονται κακοι".Το trend της ανεκτικοτητας εχει πεθανει προ πολλου.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εσύ ο ίδιος δε θα ήθελες να ακολουθούμε αυτά που γράφονται στην Αγία Γραφή. Οι υπόλοιπες αρετές που αναφέρεις προφανώς και είναι καλοδεχούμενες, αλλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις έχει είτε ακολουθεί κάποια θρησκεία είτε όχι.

Enlight me Y please.

Tsakman wahtevah. Εγω πιστευω στην ανοχη και την τηρηση των νομων. Συ πιστευεις οτι οι μουσουλμανοι ειναι αρρωστοι και θα σου πηδηξουν την χωρα αν τους αφησεις. Sorry αλλα στην πηδανε χρονια τωρα αλλοι, απλα δεν σε ενοχλει γιατι ηταν επισημη θρησκεια της χωρας. Εχουμε διαφορα αποψεων. Σεβομαι την δικια σου αλλα δεν την ασπαζομαι γιατι για εμενα μετραει περισσοτερο ο ανθρωπος και οχι η ταμπελα.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14120]narta[/MENTION]

Πρώτον γιατί τα μισά (αν όχι όλα) πράγματα που λέει είναι ασυνάρτητα. Όχι μόνο από ηθικολογικής άποψης αλλά και από θέμα νοήματος.

1) Γένεσις, 5: 5-27 ~ Βλέπουμε ανθρώπους να ζουν μέχρι και 969 χρόνια (Μαθουσάλας). Αυτοί που πέθαιναν νέοι πέθαιναν στα 300+. Μετά από λίγο τους καταρράστηκε (sic) ο Θεός να ζουν μέχρι τα 120, αλλά και πάλι υπήρχαν άνθρωποι που ζούσαν παραπάνω.

2) Γένεσις, 6: 4 ~ Άγγελοι συνουσιάζονταν με κοινές θνητές. Φυσιολογικό.

3) Γένεσις, 12: 10-16 ~ Ο Γενάρχης Αβραάμ εκπορνεύει τη γυναίκα του Σάρα, όχι μία αλλά δύο φορές, υποχρεώνοντάς την να πει στους Αιγυπτίους ότι είναι αδερφή του.

4) Γένεσις, 26: 6-9 ~ Ο γιος του Αβραάμ, Ισαάκ, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα στη γυναίκα του τη Ρεββέκα.

5) Γένεσις, 19 ~ Από τα χειρότερα χωρία της Βίβλου. Έρχονται άγγελοι στο σπίτι του Λωτ στα Σόδομμα. Το πλήθος θέλει να τους "γνωρίσει" (Στη Βίβλο όπου γνωρίσει = γ@μήσει). Ο Λωτ αρνείται να παραδώσει τους Αγγέλους και αντιπροτείνει στο πλήθος να πάρει τις κόρες του, διαφημίζοντας την παρθενιά τους. Λίγο αργότερα και αφού έχουν ξεφύγει από την καταστροφή της πόλης από το φιλεύσπλαχνο Θεό, σε μια σπηλιά ο Λωτ τεκνοποιεί και τις δύο του κόρες οι οποίες τον είχαν μεθύσει γιατιί τους είχε λέιψει η ανδρική παρουσία.

6) Έξοδος, 20: 5 ~ «Εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν»

7) Αριθμοί, 22: 28-30 ~ Συνομιλία ανθρώπου και γαϊδουριού. Γιατί το φίδι δεν έφτανε.

8) Δευτερονόμιον, 34: 5-8 ~ Ο Μωυσής ο οποίος υποτίθεται ότι έγραψε το Πεντάτευχο, εξιστορεί το θάνατό του, την κηδεία του και την ταφή του.

9) Βασιλέων Α’, 11: 3 ~ Ο "τίμιος" Σολομών είχε γύρω στις 700 γυναίκες βασίλισσες και 300 παλλακίδες.

10) Βασιλέων Β’, 2: 23-24 ~ Παιδάκια κοροϊδεύουν τη φαλάκρα προφήτη. Αυτός προσεύχεται στον Κύριο και μετά από λίγο δύο αρκούδες κατεβαίνουν από το βουνό και κατασπαράζουν τα παιδιά.

11) Βασιλέων Α’, 16: 6, 8 , Χρονικών Β’, 16: 1 ~ Ο βασιλιάς Βαασά πεθαίνει και τον διαδέχεται ο γιος του ο Ασά. Μετά στον 36ο χρόνο της βασιλίας του Ασά, βλέπουμε τι έκανε ο Βαασά.

12) Χρονικών Β’, 21: 20 & 22: 1-2 ~ Ο γιος ο Οχοζίας ήταν κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον πατέρα του τον Ιωράμ.

13) Ιωνάς, 1: 17 & 2: 1, 10 ~ Ο Ιωνάς ζει τρεις μέρες στην κοιλιά, όχι μίας φάλαινας, αλλά ενός μεγάλου ψαριού.

14) Κατά Ματθαίον, 2: 16 ~ Σφαγή 14.000 νηπίων, η οποία πέραν του ότι δεν τεκμηριώνεται πουθενά, συνέβει σε πόλεις άντε των 2.000 κατοίκων.

15) Κατά Ματθαίον, 1: 20-21, Κατά Λουκάν, 1: 26-31 ~ Κατά το Ματθαίο ο άγγελος ήρθε στον Ιωσήφ. Κατά το Λουκά ήρθε στη Μαρία.

16) Κατά Ματθαίον, 1: 23-25 ~ Μέσα σε δύο γραμμές αλλάζει το όνομα του νεογνού μόνο και μόνο για "επιβεβαιώσει" όσες περισσότερες προφητείες μπορεί.

17) Κατά Ματθαίον, 10: 24 ~ Ο "νεωτεριστής" Ιησούς δε φαίνεται να αποδοκιμάζει τη δουλεία.

18) Κατά Μάρκον, 11: 12-14 ~ Καταράστηκε μια συκιά επειδή δεν έκανε σύκα... εκτός εποχής.

19) Κατά Ιωάννην, 2: 19, Κατά Μάρκον, 14: 57-58 ~ Σύμφωνα με τον Ιωάννη, ο Ιησούς για να αποδείξει ότι είναι υιός τού Θεού, προκαλεί τούς Ιουδαίους να γκρεμίσουν τον ναό κι αυτός θα τον ανοικοδομήσει σε τρεις ημέρες. Ο Μάρκος όμως ισχυρίζεται ότι αυτό είναι ψέμα και δεν ειπώθηκε ποτέ.

20) Κατά Ματθαίον, 27: 52-53 ~ Μαζί με την ανάσταση του Ιησού έχουμε ολόκληρη παρέλαση νεκρών. Αλλά οι συγγραφείς της εποχής δε το θεώρησαν αρκετά σημαντικό για να γράψουν κάτι γι' αυτό.

21) Κατά Ματθαίον, 28: 1-2, Κατά Μάρκον, 16: 1-5, Κατά Λουκάν, 24: 1-4, Κατά Ιωάννην, 20: 1-2 ~ Στην ανάσταση είναι που γίνεται ο κακός χαμός ανάμεσα στις διαφορετικές αφηγήσεις. Ο Ματθαίος μιλάει για τη Μαρία τη Μαγδαληνή και την άλλη Μαρία (μητέρα του Ιακώβου) που είδαν έναν άγγελο κυρίου. Ο Μάρκος μιλάει για τη Μαρία τη Μαγδαληνή τη Μαρία και τη Σαλώμη, οι οποίες είδαν και αυτές έναν άγγελο. Ο Λουκάς μιλάει για "μερικές" γυναίκες που είδαν δύο αγγέλους. Ο Ιωάννης μιλάει για τη Μαρία Μαγδαληνή μόνη της, η οποία απλά είδε την πέτρα ανοιχτή και έτρεξε στο Σίμωνα Πέτρο. Και υποτίθεται οι δύο από αυτούς τα έζησαν τα γεγονότα.

22) Προς Κορινθίους Α’, 7: 1-2, 39, Προς Κορινθίους Α’, 11: 3-10, Προς Εφεσίους, 5: 2, 33, Προς Τιμόθεον Α’, 2: 11-14 ~ Απίστευτος μισογύνης ο Παύλος ο οποίος αναφέρει συνεχώς την κατωτερότητα της γυναίκας έναντι του άντρα. Φανταστείτε να διαβάζονταν οι επιστολές του στα νέα Ελληνικά.

23) Προς Κορινθίους Α’, 7: 36 ~ Αν κάποια γυναίκα μείνει γεροντοκόρη τότε ο πατέρας της μπορεί να την κάνει γυναίκα του.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα ασυνάρτητα, ανήθικα και κατάπτηστα κείμενα της "Αγίας" Γραφής. Μπορεί να πει κάποιος ότι πολλά από αυτά τα πράγματα δεν τα λαμβάνουμε με κυριολεκτική έννοια αλλά με μεταφορική. Αλλά εκεί είναι όλο το νόημα. Διαλέγουμε και παίρνουμε τα σημεία της βίβλου που μας αρέσουν και μας κάνουν σύμφωνα με τη σύγχρονη ηθική. Γίνεται κατανοητό ότι δε λαμβάνουμε την ηθική μας από τις γραφές, αλλά είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας. Φαντάσου τώρα να ακολουθούσε κάποιος μία ζωή σύμφωνα με τις προσταγές του βιβλίου αυτού.

Και για το φινάλε.

Πράγματα που απαγορεύονται στη Βίβλο.

- Ξύρισμα

- Κατάρα

- Κουτσομπολιά

- Δουλειά το Σάββατο

- Να τρως ότι θαλασσινό δεν έχει πτερύγιο και λέπια (π.χ. αστακός)

- Να τρως χοιρινό

- Απαγορεύονται τα βαμβακερά και τα ανάμεικτα

- Να συναναστρέφεσαι με γυναίκες που έχουν περίοδο

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα απ'το αν πιστεύουμε ή όχι ,προτείνω να διαβάζαμε με άλλο μάτι τη Βίβλο.

Υ.Γ: Επί ευκαιρία ,σε 2 χρόνια ακούγεται ότι θα μας φέρουν τα Βιβλικά Εβραϊκά ως μάθημα στο τμήμα,ενδιαφέρον πολύ και φυσικά θα το επιλέξω.Έχω ακούσει από πολλούς ότι έχει διαφορά η ανάγνωση της Βίβλου στα εβραϊκά απ'ότι στις άλλες γλώσσες. (θα το επιλέξω όμως πιο πολύ γιατί είναι τιμή όσων θέλουν να ασχοληθούν με τα κλασσικά γράμματα)

Link to comment
Share on other sites

@victor

1) Γένεσις, 5: 5-27 ~ Βλέπουμε ανθρώπους να ζουν μέχρι και 969 χρόνια (Μαθουσάλας). Αυτοί που πέθαιναν νέοι πέθαιναν στα 300+. Μετά από λίγο τους καταρράστηκε (sic) ο Θεός να ζουν μέχρι τα 120, αλλά και πάλι υπήρχαν άνθρωποι που ζούσαν παραπάνω.
O θεος καταραστηκε τον Αδαμ Γένεσις 3:16-19. Το γεγονος οτι ανθρωποι πεθεναν νεοι ή γεροι ειναι κατι που δεν γινεται σημερα; ολοι πεθαινουν σε συγκεκριμενη ηλικια;
2) Γένεσις, 6: 4 ~ Άγγελοι συνουσιάζονταν με κοινές θνητές. Φυσιολογικό.
Αφυσικο. Για αυτο και καταστραφηκαν οι απογονοι τους και οι ιδιοι
3) Γένεσις, 12: 10-16 ~ Ο Γενάρχης Αβραάμ εκπορνεύει τη γυναίκα του Σάρα, όχι μία αλλά δύο φορές, υποχρεώνοντάς την να πει στους Αιγυπτίους ότι είναι αδερφή του.
Γένεσις 12: 12,13 Το εκανε για να μην τον σκοτώσουν. Που λεει οτι την εκπόρνευσε;
4) Γένεσις, 26: 6-9 ~ Ο γιος του Αβραάμ, Ισαάκ, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα στη γυναίκα του τη Ρεββέκα.
Οπως πιο πανω.
5) Γένεσις, 19 ~ Από τα χειρότερα χωρία της Βίβλου. Έρχονται άγγελοι στο σπίτι του Λωτ στα Σόδομμα. Το πλήθος θέλει να τους "γνωρίσει" (Στη Βίβλο όπου γνωρίσει = γ@μήσει). Ο Λωτ αρνείται να παραδώσει τους Αγγέλους και αντιπροτείνει στο πλήθος να πάρει τις κόρες του, διαφημίζοντας την παρθενιά τους. Λίγο αργότερα και αφού έχουν ξεφύγει από την καταστροφή της πόλης από το φιλεύσπλαχνο Θεό, σε μια σπηλιά ο Λωτ τεκνοποιεί και τις δύο του κόρες οι οποίες τον είχαν μεθύσει γιατιί τους είχε λέιψει η ανδρική παρουσία.
Γεγονος. Το οποιο ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι συμβαινει και σημερα, αλλα ειμαι επίσης ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν ειναι μετην ευλογια κανενος.
6) Έξοδος, 20: 5 ~ «Εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν»
Περιλαμβανεται στις 10 εντολες. Δωσε βαρος στο bold νομιζω αυτοεξηγείται
7) Αριθμοί, 22: 28-30 ~ Συνομιλία ανθρώπου και γαϊδουριού. Γιατί το φίδι δεν έφτανε.
Εδω ειμαι θεμα το αν πιστευεις στις θαυματουργικες παρεμβασεις.
8) Δευτερονόμιον, 34: 5-8 ~ Ο Μωυσής ο οποίος υποτίθεται ότι έγραψε το Πεντάτευχο, εξιστορεί το θάνατό του, την κηδεία του και την ταφή του.
Παραδειγμα: Συγγραφέας του Silmarillion ποιος ειναι; Ο J.R.R. Tolkien θα πεις. Ναι αλλα δεν το ολοκληρωσε αυτος. Αν ο Μωυσης ειχε γραψει τα 33 και κατι κεφάλαια του Δευτερονομιου και ο Ιησους του Ναυη ισως συμπηρωσε την τελευται παράγραφο, σημαινει οτι ο Μωυσής ΔΕΝ ειναι ο συγγραφέας του βιβλιου αυτου;
9) Βασιλέων Α’, 11: 3 ~ Ο "τίμιος" Σολομών είχε γύρω στις 700 γυναίκες βασίλισσες και 300 παλλακίδες.
Yeap. Πολυγαμια allowed. Και στον Χριστιανισμο μετα ΟΧΙ.
10) Βασιλέων Β’, 2: 23-24 ~ Παιδάκια κοροϊδεύουν τη φαλάκρα προφήτη. Αυτός προσεύχεται στον Κύριο και μετά από λίγο δύο αρκούδες κατεβαίνουν από το βουνό και κατασπαράζουν τα παιδιά.

11) Βασιλέων Α’, 16: 6, 8 , Χρονικών Β’, 16: 1 ~ Ο βασιλιάς Βαασά πεθαίνει και τον διαδέχεται ο γιος του ο Ασά. Μετά στον 36ο χρόνο της βασιλίας του Ασά, βλέπουμε τι έκανε ο Βαασά.

12) Χρονικών Β’, 21: 20 & 22: 1-2 ~ Ο γιος ο Οχοζίας ήταν κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον πατέρα του τον Ιωράμ.

13) Ιωνάς, 1: 17 & 2: 1, 10 ~ Ο Ιωνάς ζει τρεις μέρες στην κοιλιά, όχι μίας φάλαινας, αλλά ενός μεγάλου ψαριού.

14) Κατά Ματθαίον, 2: 16 ~ Σφαγή 14.000 νηπίων, η οποία πέραν του ότι δεν τεκμηριώνεται πουθενά, συνέβει σε πόλεις άντε των 2.000 κατοίκων.

15) Κατά Ματθαίον, 1: 20-21, Κατά Λουκάν, 1: 26-31 ~ Κατά το Ματθαίο ο άγγελος ήρθε στον Ιωσήφ. Κατά το Λουκά ήρθε στη Μαρία.

16) Κατά Ματθαίον, 1: 23-25 ~ Μέσα σε δύο γραμμές αλλάζει το όνομα του νεογνού μόνο και μόνο για "επιβεβαιώσει" όσες περισσότερες προφητείες μπορεί.

17) Κατά Ματθαίον, 10: 24 ~ Ο "νεωτεριστής" Ιησούς δε φαίνεται να αποδοκιμάζει τη δουλεία.

18) Κατά Μάρκον, 11: 12-14 ~ Καταράστηκε μια συκιά επειδή δεν έκανε σύκα... εκτός εποχής.

19) Κατά Ιωάννην, 2: 19, Κατά Μάρκον, 14: 57-58 ~ Σύμφωνα με τον Ιωάννη, ο Ιησούς για να αποδείξει ότι είναι υιός τού Θεού, προκαλεί τούς Ιουδαίους να γκρεμίσουν τον ναό κι αυτός θα τον ανοικοδομήσει σε τρεις ημέρες. Ο Μάρκος όμως ισχυρίζεται ότι αυτό είναι ψέμα και δεν ειπώθηκε ποτέ.

20) Κατά Ματθαίον, 27: 52-53 ~ Μαζί με την ανάσταση του Ιησού έχουμε ολόκληρη παρέλαση νεκρών. Αλλά οι συγγραφείς της εποχής δε το θεώρησαν αρκετά σημαντικό για να γράψουν κάτι γι' αυτό.

21) Κατά Ματθαίον, 28: 1-2, Κατά Μάρκον, 16: 1-5, Κατά Λουκάν, 24: 1-4, Κατά Ιωάννην, 20: 1-2 ~ Στην ανάσταση είναι που γίνεται ο κακός χαμός ανάμεσα στις διαφορετικές αφηγήσεις. Ο Ματθαίος μιλάει για τη Μαρία τη Μαγδαληνή και την άλλη Μαρία (μητέρα του Ιακώβου) που είδαν έναν άγγελο κυρίου. Ο Μάρκος μιλάει για τη Μαρία τη Μαγδαληνή τη Μαρία και τη Σαλώμη, οι οποίες είδαν και αυτές έναν άγγελο. Ο Λουκάς μιλάει για "μερικές" γυναίκες που είδαν δύο αγγέλους. Ο Ιωάννης μιλάει για τη Μαρία Μαγδαληνή μόνη της, η οποία απλά είδε την πέτρα ανοιχτή και έτρεξε στο Σίμωνα Πέτρο. Και υποτίθεται οι δύο από αυτούς τα έζησαν τα γεγονότα.

22) Προς Κορινθίους Α’, 7: 1-2, 39, Προς Κορινθίους Α’, 11: 3-10, Προς Εφεσίους, 5: 2, 33, Προς Τιμόθεον Α’, 2: 11-14 ~ Απίστευτος μισογύνης ο Παύλος ο οποίος αναφέρει συνεχώς την κατωτερότητα της γυναίκας έναντι του άντρα. Φανταστείτε να διαβάζονταν οι επιστολές του στα νέα Ελληνικά.

23) Προς Κορινθίους Α’, 7: 36 ~ Αν κάποια γυναίκα μείνει γεροντοκόρη τότε ο πατέρας της μπορεί να την κάνει γυναίκα του.

And the list goes on and on. Ολα τα σημεια που ανεφερες, αν ανφερθουν εκτος context εποχης και συγκυριών, μπορεοεις να τα ερμηνεύσεις οπως θες. Cudos to you.

Next time ομως, παρεθεσε και τι λεει η αποκοπη, οχι απλα το συμπερσμα που εβγαλες ή αντέγραψες στην συγκεκριμενη περίπτωση. Το 23) για παραδειγμα δεν λεει τιποτα τέτοιο, απεναντιας συμβουλευει οτι αν καποιος/α δεν μπορει να παραμεινει αγαμος ας παντρεύεται. Οι σ.σ. του ακυρου μεταφραστη δεν ειναι πιστη μεταφραση, ειναι ελευθερη εκθεση ιδεων.

Και για επιδορπιο

Πράγματα που απαγορεύονται στη Βίβλο.

- Ξύρισμα - Στους Ναζηραίους, τους αντιστοιχους μοναχους της εβραϊκης περιοδου/επι Μωσαϊκου νόμου

- Κατάρα - Δεν νομιζω το να καταριεσαι καποιον ειναι και ωραίο...

- Κουτσομπολιά - Που ειναι το κακο σε αυτο; Ωφελησε κανενα το κουτσομπολιο;

- Δουλειά το Σάββατο - Μωσαϊκος νομος, οχι στους χριστιανους. Ο Χριστος το ξεκαθαρισε Λουκας 13:15

- Να τρως ότι θαλασσινό δεν έχει πτερύγιο και λέπια (π.χ. αστακός) - Μωσαϊκος νομος επίσης

- Να τρως χοιρινό - Επίσης

- Απαγορεύονται τα βαμβακερά και τα ανάμεικτα - Ditto

- Να συναναστρέφεσαι με γυναίκες που έχουν περίοδο - Ditto too, θεωρούνταν απο τον μωσαϊκο νομο σωματικα και τελετουργικα ακαθαρτες

Οταν δεν συμφωνεις με κατι και ιδιως οταν το κατηγορεις για επαισχυντα πραγματα καλο ειναι να εχεις κανει έρευνα πρωτα, εστω και επιφανειακη, αλλα το κυριότερο ΔΙΚΗ σου.

Αρκετα ομως γιατι οχι απλα ξεφυγαμε, αλλα σκισαμε το topic. Μπορειτε να συνεχίσετε χωρις εμενα :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.