Jump to content

Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

vic

Recommended Posts

Και εγω που ειμαι χριστιανος αλλα οχι ορθοδοξος, με θες ή οχι;

Αν δεν μπορεις να ανεχτεις την ελευθερια επιλογης θρησκειας/αθέισμου τοτε sorry αλλα χριστιανος δεν εισαι ;)

Τώρα μήπως βγάζεις κάποιο κόμπλεξ?

Τι με νοιάζει εμένα τι είσαι?

Ας είσαι ό,τι θες.

Δεν θέλω όμως να βλέπω μπούρκες και να αισθάνομαι ότι κυκλοφοράω σε μοναστήρι.

Αν φοράς μπούρκα λόγω θρησκείας, βάλτη στο σπίτι σου, όχι σε δημόσιο χώρο, θίγεις τη δική μου ανεξιθρησκεία και καλαισθησία.

Επίσης δεν πολυγουστάρω τους θρησκευτικούς φανατισμούς, τα αυτομαστιγώματα κλπ. Δεν λέω, εξαρτάται από την ηλιθιότητα του ατόμου, αλλά καθοδηγείται και λίγο από το μουλά (γ)ομάρ.

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply
Ακόμα.. Όπως κάποτε δεν ξέραμε τι είναι οι κεραυνοί και το ονόμασαν θεότητα. Αλλά ξαναγυρνάμε στην αρχή του thread έτσι και κάνουμε κύκλους.

Νομίζω είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε.

Αν νομίζεις ότι όχι, έχεις κάποια πηγή?

Αν κάποιος έχει προβλήματα το πιο εύκολο είναι να πει "αχ παναγιά μου βοήθα με". Εγώ προτιμώ να αφήσω τους αγίους εκεί που ναι και να δω τι θα κάνω χωρίς το "θείο" χέρι. Ο καθένας έχει τον τρόπο του για να ξεπεράσει τα θέματα του, απόλυτα κατανοητό. Σέβομαι απόλυτα την ανάγκη του καθενός να πιστεύει εκεί που θέλει όπως θέλει, δεν την καταλαβαίνω, αλλά την σέβομαι.

Δεν είναι ακριβώς έτσι...

Όλοι κάνουμε ευχές και ζητάμε βοήθεια, από κατί. Είτε πιστεύουμε είτε όχι. Αυτό είναι ανθρωπινη ανάγκη. Δεν είμαστε μηχανές να κάνουμε φιλτράρισμα όλα τα inputs μιας κατάστασης, να αναλύουμε στατιστικές και πιθανότητες και να πράτουμε ανάλογα σε dt. Και όλοι πάλι κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα μας. Αν κάποιος δεν κάνει, δεν είναι επειδή περιμένει μόνο το ΚΑΤΙ να τον βοηθήσει, αλλά είναι έτσι σαν άνθρωπος.

Επίσης θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Σωτήρης. Πιστεύω ότι όταν πλησιάζεις να "πιάσεις" την αλήθεια, αυτή "απομακρύνεται" διότι ακριβώς το σύμπαν δεν είναι κάτι πεπερασμένο.

Νομίζω είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε.

Αν νομίζεις ότι όχι, έχεις κάποια πηγή?

Με ποια λογική είναι αναπόδεικτο; Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι θα μπορεί να κάνει η επιστήμη και η τεχνολογία σε 100-200 χρόνια; Πριν 200 χρόνια δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, πριν 20 χρόνια δεν υπήρχαν κινητά, τώρα ένα κινητό έχει 100.000 φορές πιο γρήγορο cpu από το πρώτο PC. Θα το πίστευες αν ζούσες το 1900 αν σου εξηγούσαν τα κινητά; Επειδή είμαστε πολύ λίγοι να το κατανοήσουμε σήμερα δε σημαίνει ότι δε θα μπορούμε σε 100-200-500 χρόνια. Και όχι δε το θεωρώ λόγο να συντηρούμε τις θρησκείες.

Όλοι κάνουμε ευχές και ζητάμε βοήθεια, από κατί. Είτε πιστεύουμε είτε όχι. Αυτό είναι ανθρωπινη ανάγκη. Δεν είμαστε μηχανές να κάνουμε φιλτράρισμα όλα τα inputs μιας κατάστασης, να αναλύουμε στατιστικές και πιθανότητες και να πράτουμε ανάλογα σε dt. Και όλοι πάλι κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα μας. Αν κάποιος δεν κάνει, δεν είναι επειδή περιμένει μόνο το ΚΑΤΙ να τον βοηθήσει, αλλά είναι έτσι σαν άνθρωπος.

Δεν χρειάζεται να σαι μηχανή, ορθολογισμός χρειάζεται. Και φυσικά συμφωνούμε ότι έτσι είναι ο άνθρωπος, αυτό είπα και σε προηγούμενο ποστ, απλά κάποιος εύχεται σε κάτι που θεωρεί μεγαλύτερο από τον εαυτό του και κάποιος άλλος απλά εύχεται..

Οταν πιστευω στον εαυτο μου ειναι πιστη η οχι τελικα;

Οταν ακολουθω δηλαδη την λογικη δε συνεπαγεται οτι πιστευω σε αυτη;

Ανθρωπος χωρις πιστη υπαρχει; Νομιζω πως δεν μπορει να συμβει.

Τα παντα και το τιποτα ειναι πιστη δυστυχως η ευτυχως. Τα ενδιαμεσα ειναι τα ανθρωπινα.

Δεν υπάρχει ορθολογισμός όταν σου κάτσει η στραβή. Ο ορθολογισμός αργεί να εδραιωθεί στην σκέψη σου. Η πρώτη αντίδραση είναι το συναίσθημα, το οποίο δεν αποτελεί ορθολογισμό με την "στεγνή" έννοια. (Διότι και τα συναισθήματα αποτελούν κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, ΑΡΑ και της λογικής εξήγησης).

Τώρα αυτό που λες με τις...ευχές. Όταν κάποιος εύχεται, δεν εύχεται σε κάτι κατώτερο ούτε ίσο προς αυτόν. Η ΤΥΧΗ ή η ΜΟΙΡΑ την οποία παρακαλάς ή καταριέσαι, είναι και αυτή ΘΕΟΣ για σένα. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να την ελέγξεις πλήρως. Αν μπορούσες, δεν θα είχες την ανάγκη της. Δεν θα υπήρχε η έννοια της διότι θα είχες 100% έλεγχο σε ότι σου συνέβαινε. Πράγμα που ορθολογιστικά δεν ισχύει.

Όλη αυτή η αύξηση της γνώσης γιατί νομίζετε ότι οδηγεί και σε ανακάλυψη της αλήθειας/πραγματικότητας; Συμβαδίζει αυτή η εξέλιξη της γνώσης, και της υλικής εξέλιξης, με την εξέλιξη του πνεύματος του ανθρώπου ώστε αυτός να οδηγηθεί σε κορύφωση; Εδώ μόνοι μας το λέμε. Ανακαλύπτουμε διαρκώς πράγματα ώστε ο άνθρωπος να σκέφτεται λιγότερο. Μήπως για να ελευθερώσουμε το μυαλό μας και το απασχολούμε όλο και περισσότερο με τέτοια φιλοσοφικά ζητήματα; Δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Άρα; πως θα βρει την γνώση; Θα του το κάνει upload κάποιος; Το πιθανότερο είναι να φτάσει σε σημείο να καταστρέψει και αυτά που έχει μάθει χιλιετίες τώρα από ...άγνοια. Αλλά μήπως αυτή είναι και η "μοίρα μας"; Να ανακυκλωθούμε κάποια στιγμή συνολικά; Και μέτα πάλι από την αρχή, και ξανά και ξανά;

Τώρα μήπως βγάζεις κάποιο κόμπλεξ?

Τι με νοιάζει εμένα τι είσαι?

Ας είσαι ό,τι θες.

Δεν θέλω όμως να βλέπω μπούρκες και να αισθάνομαι ότι κυκλοφοράω σε μοναστήρι.

Αν φοράς μπούρκα λόγω θρησκείας, βάλτη στο σπίτι σου, όχι σε δημόσιο χώρο, θίγεις τη δική μου ανεξιθρησκεία και καλαισθησία.

Επίσης δεν πολυγουστάρω τους θρησκευτικούς φανατισμούς, τα αυτομαστιγώματα κλπ. Δεν λέω, εξαρτάται από την ηλιθιότητα του ατόμου, αλλά καθοδηγείται και λίγο από το μουλά (γ)ομάρ.

Κανενα κομπλεξ. Η ανεξιθρησκεια δεν μπορει να ειναι επιλεκτικη. Αν σε ενοχλει η μπουρκα, το κιππα, η μαντιλα ή η τακία τοτε θα επρεπε να σε ενοχλουν και τα ρασα. Εζησα 2 χρονια στην Κομοτηνη και δεν ενοχληθηκα ποτε απο την εμφανιση των μουσουλμανων. Αν θελεις κατι ομοιομορφο και αυστηρο, πηγαινε σε καποιο θεοκρατικο μουσουλμανικο κρατος για να μην εχεις τετοια προβληματα, θα φορανε ολοι τα ιδια και η καλαισθησια σου θα ειναι απαγορευμενη λεξη.

Η ελευθερια σου τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου. Ειτε αυτο, ειτε δικτατορικο καθεστως με μηδενικες ελευθεριες. Διαλεγεις και παιρνεις.

Επίσης θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Σωτήρης. Πιστεύω ότι όταν πλησιάζεις να "πιάσεις" την αλήθεια, αυτή "απομακρύνεται" διότι ακριβώς το σύμπαν δεν είναι κάτι πεπερασμένο.

ανθρωπινη αναγκη ειναι αν πιστευεις στην ευχη.

Με ποια λογική είναι αναπόδεικτο; Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι θα μπορεί να κάνει η επιστήμη και η τεχνολογία σε 100-200 χρόνια; Πριν 200 χρόνια δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, πριν 20 χρόνια δεν υπήρχαν κινητά, τώρα ένα κινητό έχει 100.000 φορές πιο γρήγορο cpu από το πρώτο PC. Θα το πίστευες αν ζούσες το 1900 αν σου εξηγούσαν τα κινητά; Επειδή είμαστε πολύ λίγοι να το κατανοήσουμε σήμερα δε σημαίνει ότι δε θα μπορούμε σε 100-200-500 χρόνια. Και όχι δε το θεωρώ λόγο να συντηρούμε τις θρησκείες.

Το ότι έφτιαξες ένα φτυάρι δε σημαίνει ότι άλλαξες τις ιδιότητες του βαρυτικού πεδίου.

Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι σύγχρονα εργαλεία ΥΠΕΡ-χρήσιμα και ΥΠΕΡ-κρίσιμα, που όμως διέπονται από τους ίδιους παλιούς καλούς νόμους και κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση, εντελώς φιλοσοφικά, ο ορθολογισμός δεν είναι κάτι άλλο από μια πίστη στην ορθή λογική. Όπως κάποιοι πιστεύουν στην αποκάλυψη, εσύ πιστεύεις ότι θα μπορέσουμε να δούμε πριν από το big bang. Εγώ δεν το πιστεύω, δεν έχω κάποια στοιχεία που η ορθή λογική να μου λέει ότι μπορώ. Το ίδιο το big bang είναι υπό αμφισβήτηση άλλωστε, μια θεωρία είναι:

Big Bang - Wikipedia, the free encyclopedia

Αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύω στο θεό.

Ούτε ότι ασπάζομαι κάποια θρησκεία.

Αλλά δεν έχω κάποια πρεμούρα να πάω να σβήσω την ... ιδιότητά μου ως Χ.Ο.

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι :)

[MENTION=14120]narta[/MENTION]:

Όσον αφορά τη μπούρκα και το ράσο, ούτε του ράσου είμαι fan (απορώ άλλωστε, πού είπα ότι μου αρέσουν τα ράσα). Γενικά δεν μου αρέσουν οι θρησκευτικοί φανατισμοί, από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επειδή είμαι αμερικανάκι όμως, έχω ιδιαίτερη απέχθεια προς τις πιο φανατισμένες θρησκείες που επιβάλλουν παρθένες, εσωτερικούς γάμους, μπούρκες / κεμπάπ / γιαουρτλού / δενξέρωπώςλέγονταιταδιαόλια κλπ. Και μάλιστα αυτά, αντιτίθενται στην κοινή λογική. Το να οδηγάς με μπούρκα, δεν είναι λογικό, αν σου στραβοκάτσει μπορεί να σκοτωθείς. Το ίδιο να δουλεύεις σε εργαστήριο με μπούρκα. Καλώς ή κακώς, πρέπει να βλέπεις μπροστά σου για να κάνεις κάποια πράγματα.

Δεν νομίζω ότι εφαρμόζουμε τόσο φανατικά το χριστιανισμό στην Ελλάδα ώστε να έχω πρόβλημα.

ο σωτηρακης μας εγινε χριστιανος εθνικοφρων.Τωρα στο μακρινο γιου-κεη μαζευεται με αλλους ομογενεις που μεταξυ τους αποκαλουν ο ενας τον αλλον "πατριωτη" και ακουνε καζαντζιδη ολημερις απο χαη μπιτρεητ mp3 που παιζουν σε 42αρες οθονες με λινουξ ντεσκτοπ και wallpaper την Αγια Σοφια η τον δικεφαλο του Βυζαντιου,εχουνε φωτογραφιες του Βασιλεως Κωνσταντινου (μην αλλαξετε το κεφαλαιο θα εκνευριστει) και καθε Κυριακη πρωι πανε στην ορθοδοξη εκκλησια να παρουν την ευχη του παππα-Αμβροσιου και εξομολογουνται τακτικα για να μπορουν να κοινωνησουν.Αν δειτε εχει καιρο να αναφερθει σε πιανα/μουσικες/τεχνες γιατι ολα αυτα περιφρονουν την σεμνοτητα και την απλοτητα του αληθινου Θεου.

Παντως συντασσομαι με τον σωτηρη,η μπουρκα και ο μιναρες,ειτε το θελουμε ειτε οχι,ειναι συμβολα εξουσιας και δεν εχουν θεση σε μια πολιτισμενη δυτικη χωρα.Δεν θελω τσαντορ στην Αθηνα.Ουτε στην επαρχια.Δεν ειναι θεμα ατομικης ελευθεριας των πιστων,το τσαντορ η μπουρκα κλπ ειναι δημοσια εκδηλωση πολιτιστικης υποτιμησης της γυναικας και επιδειξη ισχυος των θρησκειων /πολιτισμων αυτων εναντι του δικου μας και ο μιναρες ειναι το εμβλημα της υποβοσκουσας θρησκευτικης επιβολης.Γιατι ναμαστε υποχρεωμενοι να το ανεχτουμε?Πανε οι δικες μας οι μπιτσιζ με μπικινι στην αντιστοιχη πλατεια κολωνακιου του Ιραν???Η στο αντιστοιχο Κεφαλαρι του Πακισταν?Δεν εχουμε περιθωριο να τους επιτρεψουμε αυτην την επιθετικη εκδηλωση.Εαν θελουν το μισθο και τις ελευθεριες του δυτικου κοσμου πρεπει αυτοι να προσαρμοστουν σε εμας και οχι εμεις σε αυτους.Γιατι??

Γιατι ειμαστε κυριαρχος λαος.Και οποιον περιφρονει τα δικαιωματα του δυτικου μας κοσμου και εκδηλωνει ορθανοιχτα την περιφρονηση αυτη οφειλουμε να τον εμποδισουμε.

Δεν θα αναφερθώ κάπου συγκεκριμένα,αλλά τα διάβασα όλα τα παραπάνω μηνύματα.

Απλά να πω ότι μερικοί κάνετε Θεό την επιστήμη και δεν πιάνετε το νόημα.

Ακόμα και στην επιστήμη , τα πάντα είναι ρευστά.

Χωρίς να κάνω σύγκριση επιστήμης - πίστης. Απλά το λέω,γιατί αυτά που διαβάζω φαίνονται πολύ επιφανειακά όσον αφορά τις αναφορές στην επιστήμη.

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION] Σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ μαζί σου, αλλά το λάθος που κάνεις είναι ότι εξακολουθείς να σκέφτεσαι με τα σημερινά δεδομένα. Σκέψου να έλεγε κάποιος το 1600 ότι το 1969 κάποιος θα πάταγε το πόδι του στο φεγγάρι. Θα γέλαγε μαζί του κι ο κάθε πικραμένος. Δε ξέρω αν το big bang έφτιαξε το σύμπαν αλλά κάποια μέρα, κάπως, θα είμαστε ικανοί να το καταλάβουμε. Αν σκεφτείς πόσο μικρό κομμάτι του μυαλού μας χρησιμοποιούμε και πως υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε όλο το φάσμα τότε προβλέπω μεγαλειώδη πράγματα ή ένα πιο γρήγορο τέλος και reset της ανθρωπότητας όπως είπε κι ο Snips.

μπλα μπλα μπλα

Παντως συντασσομαι με τον σωτηρη,η μπουρκα και ο μιναρες,ειτε το θελουμε ειτε οχι,ειναι συμβολα εξουσιας και δεν εχουν θεση σε μια πολιτισμενη δυτικη χωρα.Δεν θελω τσαντορ στην Αθηνα.Ουτε στην επαρχια.Δεν ειναι θεμα ατομικης ελευθεριας των πιστων,το τσαντορ η μπουρκα κλπ ειναι δημοσια εκδηλωση πολιτιστικης υποτιμησης της γυναικας και επιδειξη ισχυος των θρησκειων /πολιτισμων αυτων εναντι του δικου μας και ο μιναρες ειναι το εμβλημα της υποβοσκουσας θρησκευτικης επιβολης.Γιατι ναμαστε υποχρεωμενοι να το ανεχτουμε?Πανε οι δικες μας οι μπιτσιζ με μπικινι στην αντιστοιχη πλατεια κολωνακιου του Ιραν???Η στο αντιστοιχο Κεφαλαρι του Πακισταν?Δεν εχουμε περιθωριο να τους επιτρεψουμε αυτην την επιθετικη εκδηλωση.Εαν θελουν το μισθο και τις ελευθεριες του δυτικου κοσμου πρεπει αυτοι να προσαρμοστουν σε εμας και οχι εμεις σε αυτους.Γιατι??

Γιατι ειμαστε κυριαρχος λαος.Και οποιον περιφρονει τα δικαιωματα του δυτικου μας κοσμου και εκδηλωνει ορθανοιχτα την περιφρονηση αυτη οφειλουμε να τον εμποδισουμε.

Τα δυο σημεια με πε-θα-ναν στο γέλιο...

@narta:

Όσον αφορά τη μπούρκα και το ράσο, ούτε του ράσου είμαι fan (απορώ άλλωστε, πού είπα ότι μου αρέσουν τα ράσα). Γενικά δεν μου αρέσουν οι θρησκευτικοί φανατισμοί, από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επειδή είμαι αμερικανάκι όμως, έχω ιδιαίτερη απέχθεια προς τις πιο φανατισμένες θρησκείες που επιβάλλουν παρθένες, εσωτερικούς γάμους, μπούρκες / κεμπάπ / γιαουρτλού / δενξέρωπώςλέγονταιταδιαόλια κλπ. Και μάλιστα αυτά, αντιτίθενται στην κοινή λογική. Το να οδηγάς με μπούρκα, δεν είναι λογικό, αν σου στραβοκάτσει μπορεί να σκοτωθείς. Το ίδιο να δουλεύεις σε εργαστήριο με μπούρκα. Καλώς ή κακώς, πρέπει να βλέπεις μπροστά σου για να κάνεις κάποια πράγματα.

Δεν νομίζω ότι εφαρμόζουμε τόσο φανατικά το χριστιανισμό στην Ελλάδα ώστε να έχω πρόβλημα.

Το τί σου αρεσει ή οχι, δεν εχει θέμα με το τί θα κανει ο αλλος, απο την στιγμη που δεν καταπατά τα δικαιώματα σου. Πχ. ποια η διαφορά να θες να απαγορευτεί η μπουρκα απο το να ζητησει ενας παπας/μουσουλμανος/whatever την απαγορευση της μινι φούστας/μπικινι/whatevah again? Καμμια. Πολυ απλα και οι δυο, θελετε να "περάσει" το δικο σας. Και 'μενα ενοχλει την αισθητικη μου το οτι η δεσποινίδα απεναντι μου φοραει ροζ γοβες, αλλα δεν το κανω θεμα. Μπορω να κοιταξω αλλου. Το να οδηγας με μπουρκα δεν ειναι λογικο, δεν υπαρχει οδηγος αυτοκινητου με μπουρκα. Σε εργαστηριο γιατι οχι; Το να δουλευει ομως με μινι/ξεκωλο ντυσιμο ειναι μια χαρα, ασχετος αν ο λιγουρης συναδελφος, κοιτωντας τον κωλο της μπορει να κανει την υπερ-μακακια και να βαλει φωτια. Λεω εγω τωρα...

Οταν ο Α προσπαθει να επιβάλει την γνωμη/θρησκεια/αισθητικη του στον Β, με το ετσι θελω, ειναι χουντα. Οπως και να το δεις, οπως και να το ονομάσεις.

Βρε παιδιά εμένα δε με ενοχλεί τόσο η ύπαρξη θρησκείας και η ύπαρξη πιστών.Ο καθένας μπορεί να πιστεύει εκεί που θέλει και αυτό πρέπει να το σεβασθούμε.

Εμένα με εξοργίσει ότι σήμερα φθάσαμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας κάτι που το αποκαλούν ελληνοορθόδοξη πίστη.

Πώς καταντήσαμε να συνδέουμε τον ελληνισμό με τον χριστιανισμό.Αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν. Άλλη ,τελείως διαφορετική, κοσμοθεωρία.

Το να οδηγας με μπουρκα δεν ειναι λογικο, δεν υπαρχει οδηγος αυτοκινητου με μπουρκα.

Εδώ (uk) υπάρχει :)

Ποτέ μη λες ποτέ :)

Σε εργαστηριο γιατι οχι; Το να δουλευει ομως με μινι/ξεκωλο ντυσιμο ειναι μια χαρα, ασχετος αν ο λιγουρης συναδελφος, κοιτωντας τον κωλο της μπορει να κανει την υπερ-μακακια και να βαλει φωτια. Λεω εγω τωρα...

Διότι πρέπει να βλέπεις, όταν π.χ. δουλεύεις με φλόγα δεν μπορείς να έχεις τα μάτια κλειστά ούτε να κινδυνεύεις να γίνεις παρανάλωμα λόγω ηλιθιότητας.

Φυσική επιλογή θα μου πεις, αλλά εγώ που είμαι δίπλα τι φταίω?

Εδώ (uk) υπάρχει :)

Ποτέ μη λες ποτέ :)

Διότι πρέπει να βλέπεις, όταν π.χ. δουλεύεις με φλόγα δεν μπορείς να έχεις τα μάτια κλειστά ούτε να κινδυνεύεις να γίνεις παρανάλωμα λόγω ηλιθιότητας.

Φυσική επιλογή θα μου πεις, αλλά εγώ που είμαι δίπλα τι φταίω?

Φορεσες μπουρκα και δεν εβλεπες; Δηλαδη ο super μπατσος με το balaclava δεν βλεπει και εχει οπλο;

Αν ειναι θεμα ασφάλειας, ας μην την φορανε οταν οδηγανε ή οταν δουλευουν σε εργαστηρια με φωτια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.