Chosen Ιούλιος 5, 2011 #141 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Το έχω ξαναπεί και παλιότερα: Το καλό με την πίστη είναι ότι δεν χρειάζεσαι αποδείξεις, μπορείς να πουλάς τρέλα όσο θέλεις.Τα στραβά ξεκινάνε όταν κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν την ύπαρξη του θεού μέσα από μη-λογικές συναρτήσεις του στυλ "δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, άρα υπάρχει θεός". Δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν μου λες "δεν χρειάζομαι αποδείξεις, πιστεύω γιατί έτσι νιώθω", αυτό ήταν και είναι το μεγάλο ατού της πίστης. Το πρόβλημα το έχω όταν καμουφλάρεις την άγνοια και την εθελοτυφλία με φρου-φρου και αρώματα για να τα κάνεις να φαίνεται ως "αποδείξεις". Το να θεωρείς την Βίβλο απόδειξη ότι υπάρχει θεός, είναι το ίδιο με το να χρησιμοποιείς τα comics της Marvel για να αποδείξεις ότι υπάρχει ο Spiderman. Εν ολίγοις, χρειάζονται κάποιες παραπάνω αποδείξεις, εκτός κι αν το ακροατήριό σου είναι fans του συγκεκριμένου "comic" Σε κανένα δικαστήριο δεν λένε "δεν έχουμε αποδείξεις ότι δεν είσαι φονιάς, άρα θα σε θεωρώ φονιά μέχρι να μου αποδείξεις την αθωότητά σου". Δεν υποχρεώθηκε κανείς να συμμετέχει στην συζήτηση, αν αισθάνεστε άβολα με τα γεγονότα και τις αποδείξεις, μπορείτε να τις αγνοήσετε και να συνεχίσετε να πιστεύετε σε ό,τι σας είπαν οι παππούδες και οι γονείς σας, καμία ένσταση από μένα. Επειδή όμως άνθρωποι παραπλανιούνται από γεννησιμιού τους και καθοδηγούνται σε έναν τρόπο ζωής γεμάτο με παρά φύση περιορισμούς και απειλές για κολάσεις και τιμωρίες και ως θύμα του συγκεκριμένου συστήματος αποκτώ αυτόματα το δικαίωμα να "πολεμώ" αυτά τα παραμυθάκια, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Πριν από 600 χρόνια η θρησκεία της αγάπης και της αλληλεγγύης θα με έκαιγε ζωντανό, τώρα όμως σκοπεύω να εξασκήσω κάθε μου δικαίωμα. Deal with it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούλιος 5, 2011 #142 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 σωστά αυτά που λές αλλά είναι και άσχετα με το θεό. μιλάς για θρησκείες που είναι ανθρώπινο προϊόν και οι οποίες βασικά είναι παρασιτικές οντότητες. ακόμα και εαν δεν υπήρχε ούτε μια θρησκεία αυτό δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός. Κολάσεις και ξεκολάσεις είναι προϊόντα των θρησκειών κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι... δεν υπάρχει καθολική αποδοχή αυτών από όλες τις θρησκείες.πάντως, μιας και μιλάτε για αποδείξεις, και την πλήρη εξελικτική θεωρία να υποστηρίζει κανείς, ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για όλα τα βήματα της και ειδικά για την αρχή. Και οι θεωρίες δεν είναι αυτόματα ούτε αποδείξεις ούτε γεγονότα.όταν η επιστήμη καταφέρει και τα αποδείξει όλα, από το Α εως το Ω, τότε οι θρησκείες θα είναι obsolete μιας και η κύρια "δουλειά" τους είναι να προσπαθούν να δώσουν μια κάποια εξήγηση στο ανεξήγητο. Μέχρι τότε απλά κάποιοι θυμώνετε και εκνευρίζεστε άνευ λόγουsidenote:Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι και όχι η ύπαρξη ή μη του θεού. Οι άνθρωποι (γονείς,σχολείο,κοινωνία, θρησκευτικές οργανώσεις) είναι οι υπεύθυνοι για αυτά που λες. Και είναι άνθρωποι αυτοί που τρολάρουν και προκαλούν την εμπάθεια, το μίσος, την κακία κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούλιος 5, 2011 #143 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Στρογγυλοκάθεστε στο θρόνο που σας παρέχει η νομιμοποίηση της εγκαθιδρυμένης επίσημης κρατικής θρησκείας, και κοιτάτε αφ' υψηλού όσους έχουν αντίθετη άποψη.Ο μέσος Έλληνας 'εξαναγκάζεται' σε ενα σωρό συμβάσεις και αποδοχές (βάπτιση, σχολική κατήχηση, πρωϊνή προσευχή, γάμος κτλ), και εσείς θίγεστε όταν τολμήσει να διαμαρτυρηθεί και τον εγκαλείτε.Θυμίζετε τους βουλευτές που εγκαλούν τους πολίτες για τους προπηλακισμούς.Αλήθεια, έχετε προσπαθήσει ποτέ να μπείτε στα ρούχα μας ;Γιατί εμείς έχουμε μπει στα δικά σας, και η αλήθεια είναι πως αν και κομματάκι στενάχωρα, τα ανεχθήκαμε για κάποια χρόνια.Πόσο πιο έμπρακτα να σας σεβαστούμε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούλιος 5, 2011 #144 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 σωστά αυτά που λές αλλά είναι και άσχετα με το θεό. μιλάς για θρησκείες που είναι ανθρώπινο προϊόν και οι οποίες βασικά είναι παρασιτικές οντότητες. ακόμα και εαν δεν υπήρχε ούτε μια θρησκεία αυτό δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός. Κολάσεις και ξεκολάσεις είναι προϊόντα των θρησκειών κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι... δεν υπάρχει καθολική αποδοχή αυτών από όλες τις θρησκείες.Μάλλον δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί η επιστήμη. Από την στιγμή που σου δείχνω με απτές αποδείξεις ότι Χ=1, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το Χ δεν είναι ούτε 0, ούτε 2. Όταν θα αποδειχθεί τι εστί και με το Ψ, βλέπουμε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Χ είναι ίσο με 1.Δεν χρειάζεται να αποδειχθούν τα πάντα από το Α ως το Ω, όταν φτάνοντας μέχρι το Θ έχεις αποδείξει ότι οι ιστορίες της Βίβλου είναι παραμυθάκια. Ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε κάποτε και στο πως δημιουργήθηκε ο κόσμος κλπ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να τεκμηριωθεί με αποδείξεις θα δεχθούμε ως πραγματικότητα ένα παραμύθι 2000 χρόνων.πάντως, μιας και μιλάτε για αποδείξεις, και την πλήρη εξελικτική θεωρία να υποστηρίζει κανείς, ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για όλα τα βήματα της και ειδικά για την αρχή. Και οι θεωρίες δεν είναι αυτόματα ούτε αποδείξεις ούτε γεγονότα.Η Βίβλος λέει ότι η ζωή στον πλανήτη μας επιβίωσε πάνω σε μια ξύλινη βάρκα.Οι αποδείξεις λένε για πολλά μύρια είδη ζώων που θα χρειαζόσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια Κιβωτό για να τα χωρέσεις.Η Βίβλος μας λέει ότι ο πλανήτης είναι 4.000 ετών.Οι αποδείξεις λένε ότι ο Άνθρωπος των Πετραλώνων είναι περίπου 700.000 ετών.Μπορώ να γράφω όλη νύχτα για αποδείξεις που κάνουν την Βίβλο να αποκτά ίδιο ειδικό βάρος με το "Ο Χάρυ Πότερ και η φιλοσοφική λίθος". Εσύ μετά από πόσες αποδείξεις θα έλεγες "ώπα ρε παιδιά, ποιος το έγραψε αυτό και γιατί να το πάρω ως ευαγγέλιο ζωής"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούλιος 5, 2011 Author #145 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Μπορώ να γράφω όλη νύχτα για αποδείξεις που κάνουν την Βίβλο να αποκτά ίδιο ειδικό βάρος με το "Ο Χάρυ Πότερ και η φιλοσοφική λίθος". Εσύ μετά από πόσες αποδείξεις θα έλεγες "ώπα ρε παιδιά, ποιος το έγραψε αυτό και γιατί να το πάρω ως ευαγγέλιο ζωής";Παραθέτω εδώ ένα μικρό δείγμα βιβλικής δοξασίας, αντιφάσεως και ασυναρτησίας:Ο Μαθουσάλας έζησε 969 έτη!Ο Μωυσής σκότωσε κάποιον επειδή εργαζόταν το Σάββατο!Ο Λωτ, αν και άφησε έγκυες τις κόρες του, τιμάται και θεωρείται δίκαιος.Ο ήλιος κινείται γύρω από μια σταθερή Γη και το φεγγάρι έχει το δικό του φως!Ο Ιησούς υποτίθεται ότι ήταν θεός, αλλά συνεχώς προσευχόταν και παρακαλούσε το θεό, δηλαδή τον εαυτό του.Ο θεός απειλεί να φονεύσει τα παιδιά για τις αμαρτίες των μανάδων τους (Αποκάλυψις 2:23)Ο θεός αποστέλλει αρκούδες να κατασπαράξουν τα παιδιά!Για τον Παύλο («Α’ προς Κορινθίους», ζ’ 1) η γυναίκα δεν είναι καν άνθρωπος: «Είναι καλό ο άνθρωπος να μην αγγίζει γυναίκα».Πηγή: http://blog.atheia.gr/2011/05/27/2011-05-27/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 5, 2011 #146 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Με τα ποστ του Βίκτορα ξεσκεπάζεται ο οχετός ασυναρτησίας, ανηθικότητας και λανθάνοντος μίσους για τους Έλληνες μέσα από τα "ιερά" κείμενα. Ειδικά τα πρόσωπα της Βίβλου είναι σκέτοι γκάνγκστερ.Γεμάτο το νετ με αναλύσεις αντιχριστιανών όπου μπορεί κανείς να διαβάσει σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλα αυτούσια κομμάτια και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματά. Η χριστιανική απολογητική πάντα τα ίδια. "Δεν τα ερμηνεύετε σωστά γιατί δεν έχετε φώτιση." Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Ιούλιος 5, 2011 #147 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 πωπω δεν παλευεστε. θα αρχισω να μοιραζω καρτες,,,η ανοιχτε αλλο thread...θρησκευτικες πεποιθησεις κοσμογονικες θεωριες....μπαζαλο το καναμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούλιος 5, 2011 #148 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Μάλλον δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί η επιστήμη. Από την στιγμή που σου δείχνω με απτές αποδείξεις ότι Χ=1, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το Χ δεν είναι ούτε 0, ούτε 2. Όταν θα αποδειχθεί τι εστί και με το Ψ, βλέπουμε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Χ είναι ίσο με 1.Δεν χρειάζεται να αποδειχθούν τα πάντα από το Α ως το Ω, όταν φτάνοντας μέχρι το Θ έχεις αποδείξει ότι οι ιστορίες της Βίβλου είναι παραμυθάκια. Ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε κάποτε και στο πως δημιουργήθηκε ο κόσμος κλπ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να τεκμηριωθεί με αποδείξεις θα δεχθούμε ως πραγματικότητα ένα παραμύθι 2000 χρόνων.Μπορώ να γράφω όλη νύχτα για αποδείξεις που κάνουν την Βίβλο να αποκτά ίδιο ειδικό βάρος με το "Ο Χάρυ Πότερ και η φιλοσοφική λίθος". Εσύ μετά από πόσες αποδείξεις θα έλεγες "ώπα ρε παιδιά, ποιος το έγραψε αυτό και γιατί να το πάρω ως ευαγγέλιο ζωής";μην με quotaρεις chosen αν δεν είναι να μιλάς για το ίδιο πράγμα.ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι θρησκείες != θεός. αν θες μην θολώνεις και ξαναδιάβασε το.Αλλά δεν με ξέρεις και από αυτά που γράφεις φαίνεται δεν σε ενδιαφέρει καν τι λέω.Επειδή όμως κάνουμε μια συζήτηση, έχει νόημα να μην γράφονται αρλούμπες* δεν μιλάω για τις θρησκείες και το τι λένε. μου είναι τελείως αδιάφορο το τι λένε. από όσο ξέρουμε εσύ και εγώ μπορεί να είναι 100% λάθος. αυτό όμως δεν είναι από μόνο του απόδειξη για την ύπαρξη ή όχι του θεού.* ξέρω πολύ καλα τι λέει και τι πράττει η επιστήμη. και δεν είπα κάτι διαφορετικό, απλά τόνισα ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη για να έχει μια καθολική απάντηση. αν ήξερες εσύ πως λειτουργεί η επιστήμη θα ήξερες ότι δεν αρκεί να αποδείξεις το Α->Θ για να βγάλεις συμπέρασμα ότι Α->Ω==crap. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου, όταν έχει ο κατήγορος 10 κατηγορίες, δεν αρκείται στο να αποδείξει τις 4 και ως δια μαγείας o κατηγορούμενος καταδικάζεται και για τις 10. Πρέπει να μαζέψει αποδεικτικά στοιχεία και για τα 10.* το είπα όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν στο ποστ που δήθεν διάβασες άλλα το ξαναλέω: οι θρησκείες είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του ανθρώπου να εξηγήσει το ανεξήγητο...* η ελευθερία είναι αυτή που επιτρέπει στον κάθε άνθρωπο να πιστεύει ότι θέλει. Πάλι καλά που κάποιοι σε αυτό το κόσμο ενδιαφέρονται ακόμη γι'αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούλιος 5, 2011 #149 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 μην με quotaρεις chosen αν δεν είναι να μιλάς για το ίδιο πράγμα.ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι θρησκείες != θεός. αν θες μην θολώνεις και ξαναδιάβασε το. Αλλά δεν με ξέρεις και από αυτά που γράφεις φαίνεται δεν σε ενδιαφέρει καν τι λέω. Καθαρά λάθος Ctrl-X/Ctrl-V, νομίζω φαίνεται ότι απαντούσα στο κομμάτι που έλεγες για Α-Ω... :s Επειδή όμως κάνουμε μια συζήτηση, έχει νόημα να μην γράφονται αρλούμπες Πολλά θες, έχω ακούσει αρκετά εδώ μέσα. Μέχρι και το κορυφαίο "είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ό,τι θέλεις" * δεν μιλάω για τις θρησκείες και το τι λένε. μου είναι τελείως αδιάφορο το τι λένε. από όσο ξέρουμε εσύ και εγώ μπορεί να είναι 100% λάθος. αυτό όμως δεν είναι από μόνο του απόδειξη για την ύπαρξη ή όχι του θεού. Έλα βρε αδερφέ, κοροϊδευόμαστε; Θρησκείες χωρίς θεούς δεν θα υπήρχαν. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι θεοί αν δεν υπήρχαν οι θρησκείες * ξέρω πολύ καλα τι λέει και τι πράττει η επιστήμη. και δεν είπα κάτι διαφορετικό, απλά τόνισα ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη για να έχει μια καθολική απάντηση. αν ήξερες εσύ πως λειτουργεί η επιστήμη θα ήξερες ότι δεν αρκεί να αποδείξεις το Α->Θ για να βγάλεις συμπέρασμα ότι Α->Ω==crap. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου, όταν έχει ο κατήγορος 10 κατηγορίες, δεν αρκείται στο να αποδείξει τις 4 και ως δια μαγείας o κατηγορούμενος καταδικάζεται και για τις 10. Πρέπει να μαζέψει αποδεικτικά στοιχεία και για τα 10. Μα δεν χρειάζεται να αποδειχθούν και οι 10 μπαρούφες τις Βίβλου για να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου πάλι: αν ο κατηγορούμενος καταδικαζόταν για τους 4 βιασμούς από τους 10 που κατηγορήθηκε, θα τον άφηνες ελεύθερο; Θα τον άφηνες να μεγαλώσει την κόρη σου; * το είπα όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν στο ποστ που δήθεν διάβασες άλλα το ξαναλέω: οι θρησκείες είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του ανθρώπου να εξηγήσει το ανεξήγητο... Το είπες πολύ καθαρά, αλλά κάνεις ένα μικρό λαθάκι: οι θεοί ανέκαθεν ήταν και είναι το "αποτέλεσμα της προσπάθειας του ανθρώπου να εξηγήσει το ανεξήγητο". Οι θρησκείες είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας ανθρώπων να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των συνανθρώπων τους να πιστεύουν σε κάτι στο οποίο μπορούν να εύχονται και να ζητάνε πράγματα. Τεράστια διαφορά. * η ελευθερία είναι αυτή που επιτρέπει στον κάθε άνθρωπο να πιστεύει ότι θέλει. Πάλι καλά που κάποιοι σε αυτό το κόσμο ενδιαφέρονται ακόμη γι'αυτή Ναι, πάλι καλά που οι Χριστιανοί έχουν την ελευθερία να επιλέξουν... Το έχω ξαναπροτείνει αλλά απάντηση δεν πήρα: αν πιστεύετε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα είναι ελεύθερα να διαλέξουν το αν θα πιστεύουν και σε ποιον θα πιστεύουν, γιατί δεν βάζετε το δικό σας παιδί σε ένα μουσουλμανικό σχολείο από τα 5 του και στα 18 του αφήστε το να διαλέξει. Αν πιστεύετε πραγματικά ότι η θρησκευτική εκμάθηση δεν κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδικά και άπλαστα μυαλά, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε από ένα Ισλαμικό σχολείο, το παιδί σας μπορεί άνετα να επιλέξει να γίνει Χριστιανός μόλις γίνει 18 Έχετε μπερδέψει τις ελευθερίες μου φαίνεται: μετά από 18 χρόνια πλύσης εγκεφάλου, έχεις την ελευθερία μόνο να ΑΛΛΑΞΕΙΣ θρήσκευμα, όχι και να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ. Η επιλογή για το τι θα πιστεύεις ανήκε σε άλλους, και πάρθηκε προτού μάθεις να μιλάς. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο Έλληνας είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει, δεν έχω να πω τίποτα άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Ιούλιος 5, 2011 #150 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Περπατησα πανω στην θαλασσα,ανεστησα νεκρούς (εμ τετοιο πιπινι που ειμαι) and more τι αλλο θελετε να κανω για να πιστέψετε σε μενα να φωναξω τον father να πει καμια κουβεντα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούλιος 5, 2011 #151 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Περπατησα πανω στην θαλασσα,ανεστησα νεκρούς (εμ τετοιο πιπινι που ειμαι) and moreτι αλλο θελετε να κανω για να πιστέψετε σε μενα να φωναξω τον father να πει καμια κουβεντα? Τώρα που το ανέφερες, η οικογενειοκρατία καλά κρατεί εκεί πάνω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Ιούλιος 5, 2011 #152 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Τώρα που το ανέφερες, η οικογενειοκρατία καλά κρατεί εκεί πάνω ε?Οπως και στα πολιτικα της ελλαδας ενα πραγμα:fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούλιος 6, 2011 #153 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Έλα βρε αδερφέ, κοροϊδευόμαστε; Θρησκείες χωρίς θεούς δεν θα υπήρχαν. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι θεοί αν δεν υπήρχαν οι θρησκείες οι θεοί θα μπορούσαν να υπάρχουν ανετότατα και χωρίς την ύπαρξη των θρησκειών. και θρησκείες χωρίς θεούς υπάρχουν όχι απλά θα υπήρχαν: Ο Βουδισμός δεν περιφέρεται γύρω από μια δημιουργό οντότητα με λατρείες, δοξασίες κλπ Μα δεν χρειάζεται να αποδειχθούν και οι 10 μπαρούφες τις Βίβλου για να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου πάλι: αν ο κατηγορούμενος καταδικαζόταν για τους 4 βιασμούς από τους 10 που κατηγορήθηκε, θα τον άφηνες ελεύθερο; Θα τον άφηνες να μεγαλώσει την κόρη σου; το πρόβλημα με αυτή την ολοκληρωτική λογική είναι χάνεται η δυνατότητα να δεις και το ίσως ένα καλό που έχει να σου δώσει κάτι. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου σφάλεις: δεν χρειάζεται να περιμένω τα άλλα 6 κατηγορητήρια βιασμού μιας και από το πρώτο κιόλας αποδεικνύεται ότι είναι βιαστής. Δεν είπα όμως αυτό. Και τα ιερά κείμενα των μεγαλυτέρων θρησκειών δεν λένε 1 και μόνο 1 πράγμα για χιλιάδες σελίδες. Μιλάνε για πολλά πράγματα και έτσι και ο κατηγορούμενος έχει κατηγορία για βιασμό,κλοπή,ομηρία κλπ και για κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να αποδειχθεί ένοχος ή αθώος. Το είπες πολύ καθαρά, αλλά κάνεις ένα μικρό λαθάκι: οι θεοί ανέκαθεν ήταν και είναι το "αποτέλεσμα της προσπάθειας του ανθρώπου να εξηγήσει το ανεξήγητο". Οι θρησκείες είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας ανθρώπων να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των συνανθρώπων τους να πιστεύουν σε κάτι στο οποίο μπορούν να εύχονται και να ζητάνε πράγματα. Τεράστια διαφορά. Αυτή είναι η άποψη του ανθρώπου που καταρρίπτει την ύπαρξη του θεού δίχως δεύτερη κουβέντα. Μεγειά σου και χαρά σου. Είναι και αυτό ένα "πιστεύω" το οποίο όμως δεν αποδεικνύεται. Αν μη τι άλλο δεν εχω δει κανένα θεό να έρχεται και να πράττει κάτι είτε αυτό είναι καλό είτε είναι κακό. Ναι, πάλι καλά που οι Χριστιανοί έχουν την ελευθερία να επιλέξουν... Το έχω ξαναπροτείνει αλλά απάντηση δεν πήρα: αν πιστεύετε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα είναι ελεύθερα να διαλέξουν το αν θα πιστεύουν και σε ποιον θα πιστεύουν, γιατί δεν βάζετε το δικό σας παιδί σε ένα μουσουλμανικό σχολείο από τα 5 του και στα 18 του αφήστε το να διαλέξει. Αν πιστεύετε πραγματικά ότι η θρησκευτική εκμάθηση δεν κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδικά και άπλαστα μυαλά, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε από ένα Ισλαμικό σχολείο, το παιδί σας μπορεί άνετα να επιλέξει να γίνει Χριστιανός μόλις γίνει 18 Έχετε μπερδέψει τις ελευθερίες μου φαίνεται: μετά από 18 χρόνια πλύσης εγκεφάλου, έχεις την ελευθερία μόνο να ΑΛΛΑΞΕΙΣ θρήσκευμα, όχι και να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ. Η επιλογή για το τι θα πιστεύεις ανήκε σε άλλους, και πάρθηκε προτού μάθεις να μιλάς. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο Έλληνας είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει, δεν έχω να πω τίποτα άλλο... Η θρησκεία ή η έλλειψη αυτής είναι καθαρά θέμα επιλογής. Υπάρχουν γονείς που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά τους και υπάρχουν αυτοί που δεν κάνουν. Αν εσύ (όχι απαραίτητα εσύ προσωπικά) νιώθεις ότι οι γονείς σου με τις επιλογές τους, σου καταστρέψανε τα καλύτερα σου χρόνια, λυπάμαι, αλλά deal with it. Δεν έχει σχέση με το θεό αλλά ούτε με τη θρησκεία. Ο μέσος Έλληνας πιστεύει πραγματικά σε ότι θέλει γιατί ούτως η άλλως δεν ακολουθεί το χριστιανικό δόγμα εκτός απο εκεί που τον συμφέρει. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αυτή η χώρα κατοικείται από μια στρατιά από zombie-like πιστούς μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούλιος 6, 2011 Author #154 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 το πρόβλημα με αυτή την ολοκληρωτική λογική είναι χάνεται η δυνατότητα να δεις και το ίσως ένα καλό που έχει να σου δώσει κάτι. Στο παράδειγμα του δικαστηρίου σφάλεις: δεν χρειάζεται να περιμένω τα άλλα 6 κατηγορητήρια βιασμού μιας και από το πρώτο κιόλας αποδεικνύεται ότι είναι βιαστής. Δεν είπα όμως αυτό. Και τα ιερά κείμενα των μεγαλυτέρων θρησκειών δεν λένε 1 και μόνο 1 πράγμα για χιλιάδες σελίδες. Μιλάνε για πολλά πράγματα και έτσι και ο κατηγορούμενος έχει κατηγορία για βιασμό,κλοπή,ομηρία κλπ και για κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να αποδειχθεί ένοχος ή αθώος.Η Βίβλος αναφέρει ότι ο Θεός σκοτώνει, αφανίζει και απειλεί. Οπότε μάλλον καταδικάζεται για όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Ιούλιος 6, 2011 #155 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Μέχρι τώρα διάβαζα τα πόστ και κυριολεκτικά δεν ήθελα να πάρω μέρος διότι θα πάρει και εμένα η μπάλα...αλλά ιτσ οκ. Αυτό που βλέπω από τα πόστ (για χρήστες του συγκεκριμένου φόρουμ μιλώ οπότε παρακαλώ μην γενικεύσετε τα λεγόμενα μου) χωρίζονται σε 2 γκρούπ: "πιστούς" και "άπιστους" (τι μας λες?). "Πιστοί": Πιστεύουν στον θεό ή σε όποια θεϊκή οντότητα και πολύ καλά κάνουν...επίσης έχουν την διαύγεια, μερικοί απ' ότι βλέπω, να διαχωρίζουν έννοιες όπως εκκλησία, θρησκεία κλπ από πίστη σε ανώτερη ύπαρξη..Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι στο όνομα θρησκείας, οποιασδήποτε, έχουν γίνει άρκετοί πόλεμοι οδηγώντας σε αρκετές απώλειες ζωής. Επίσης δεν τους δίνει το δικαίωμα, λίγοι μέσα εδώ, να κράζουν τους υπολοίπους ή να προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχει θεός αναφερόμενοι στην βίβλο ή σε θαύματα ή σε άλλες περιπτώσεις χωρίς καμμία ουσιαστική τεκμηρίωση, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει. Όταν εφευρεθεί η μηχανή του χρόνου τότε θα λύσει πολλές απορίες. Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει θεός. Οπότε και πάλι Το μόνο που χρειάζεται να πεις, κατ΄ εμού, είναι πιστεύω και αν δεν γουστάρεις τράβα,....κοιμίσου "Άπιστοι": Εδώ δυστυχώς απ' ότι βλέπω είναι καθαρά ψυχολογικό(?) το φαινόμενο. Και εξηγώ: Η ανικανότητα να πιστέψουν ή να "νιώσουν" κάτι το οπίο δεν αποτελείται από 0,1 εκφράζει την αγανάκτηση τους στους υπολοίπους που απλά δέχονται να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο ή αν θέλετε ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω το οποίο ενώνει όλους μας, καταλήγοντας στο να χλευάζουν, μην το αρνηθείτε απλά διαβάστε τα προηγούμενα πόστ, να κοροιδεύουν και να θεωρούν ότι είναι αδύναμοι επειδή δεν βασίζονται στις ικανότητες ή την νοημοσύνη/λογική τους και μερικές φορές οι αποφάσεις που παίρνουν επηρεάζονται από την πίστη σε κάτι που οι δε θεωρούν μη υπαρκτο. Προσπαθούν με χιλιάδες τρόπους να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει και το μόνο που καταφέρνουν είναι μια τρύπα στο νερό. Διότι, όπως και οι "πιστοί", προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάτι ΔΕΝ υπάρχει με είτε αναφορές σε επιστημονικές μελέτες είτε αναφορές σε αντικρουόμενα και αντιφατικά "κείμενα" από την βίβλο κλπ. Αυτό, επίσης, δεν αποδεικνύει ότι ΔΕΝ υπάρχει. Οπότε και οι 2 πλευρές έχουν δίκιο και άδικο συγχρώνος. Όταν κάποιος λέει ότι πιστεύω στον Θεό και αιτιολογεί την πίστη του ο άλλος δεν έχει παρά να δεχθεί την απόφαση του και όχι να τον κοροιδεύει ή να χλευάζει την πίστη του. Απ' την άλλη αυτός που πιστεύει δεν χρειάζεται αιτιολογώντας την πίστη να προσπαθεί να κάνει τον άλλον να δει από την δικιά του σκοπιά γιατί μπορεί, πολύ απλά, να μην θέλει. Δεν νομίζω ότι είναι πρέπον ούτε για τους μεν ούτε για τους δε να κοροιδεύουν να πιστεύω του αλλουνού διότι πολύ απλά δεν είναι σωστό και γεννά μίσος το οποίος τρέφεται συνεχώς με τέτοιων ειδών συμπεριφορές και έχει σοβαρό αντίκτυπο στις συμπεριφορές ενός κοινωνικού συνόλου. My 2 cents:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούλιος 6, 2011 Author #156 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 "Άπιστοι": Εδώ δυστυχώς απ' ότι βλέπω είναι καθαρά ψυχολογικό(?) το φαινόμενο. Και εξηγώ: Η ανικανότητα να πιστέψουν ή να "νιώσουν" κάτι το οπίο δεν αποτελείται από 0,1 εκφράζει την αγανάκτηση τους στους υπολοίπους που απλά δέχονται να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο ή αν θέλετε ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω το οποίο ενώνει όλους μας, καταλήγοντας στο να χλευάζουν, μην το αρνηθείτε απλά διαβάστε τα προηγούμενα πόστ, να κοροιδεύουν και να θεωρούν ότι είναι αδύναμοι επειδή δεν βασίζονται στις ικανότητες ή την νοημοσύνη/λογική τους και μερικές φορές οι αποφάσεις που παίρνουν επηρεάζονται από την πίστη σε κάτι που οι δε θεωρούν μη υπαρκτο. Προσπαθούν με χιλιάδες τρόπους να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει και το μόνο που καταφέρνουν είναι μια τρύπα στο νερό. Διότι, όπως και οι "πιστοί", προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάτι ΔΕΝ υπάρχει με είτε αναφορές σε επιστημονικές μελέτες είτε αναφορές σε αντικρουόμενα και αντιφατικά "κείμενα" από την βίβλο κλπ. Αυτό, επίσης, δεν αποδεικνύει ότι ΔΕΝ υπάρχει. Και τα φαντάσματα δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε ότι υπάρχουν ούτε ότι δεν υπάρχουν. So? Επίσης μιλάς για ανικανότητα να πιστέψουν ή να νιώσουν κάτι; Το να μη πιστεύω σε κάτι όχι μόνο αναπόδεικτο αλλά και το οποίο δεν έχει καν εμφανιστεί είναι ανικανότητα; Πραγματικά ανικανότητα; It annoys me that the burden of proof is on us. It should be: "You came up with the idea. Why do you believe it?" I could tell you I've got superpowers, but you can't go up to people saying "Prove I can't fly." They'd go: "What do you mean 'Prove you can't fly'? Prove you can!"Ricky Gervais [ame] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApolloTonKosmo Ιούλιος 6, 2011 #157 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Ο μέσος Έλληνας πιστεύει πραγματικά σε ότι θέλει γιατί ούτως η άλλως δεν ακολουθεί το χριστιανικό δόγμα εκτός απο εκεί που τον συμφέρει. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αυτή η χώρα κατοικείται από μια στρατιά από zombie-like πιστούς μάλλον ζεις σε άλλη χώρα.Ο μεσος ελληνας ριχνει την μια χρηστοπαναγια μετα την αλλη καθε πρωι στην κηνηση και καθε πασχα παει στην εκκλησια απο συνηθεια. Αυτος ειναι ο μεσος Ελληνας χριστιανος απο συνηθεια και οχι απο πεπηθηση.Μαλλον αναφερεσε σε καποιο αλλο ποσοστο!Οι γιαγιαδες πανε σχεδον απο συνηθεια στην εκκλησια οπως εμεις παμε στης καφετέριες. Και μην μου πεις πως καποιος παει στις καφετερειες γιατι εχει αναγκη απο καφε!Θα ανεβασω μολις μπορεσω ενα αρθρο που μου εκανε εντηπωση μια μερα που ημουνα στο τρενο!Το ειδα στην εφημεριδα που διαβαζε ενας που καθοτανε μπροστα μου!Αναφερω μονον τον τιτλο: <<Μηνυση για Βλασφημια στην χωρα της χρηστοπαναγιας>> Και μην μου πεις πως εχεις στο μυαλο σου καποιον αλλον λαο που να δηλωνει χριστιανος και να βριζει τον χρηστο ή να δηλωνει μουσοθλμανος και να βριζει τον αλαχ επιδη πατησε σκατα με το καινουργιο του παπουτσι!Ειμαστε το απολυτο παραδειγμα χρηστιανων απο καθαρη συνηθεια και παραδοση!Τιποτε αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Ιούλιος 6, 2011 #158 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 [MENTION=9387]victor[/MENTION]. Το πόστ σου είναι και η απάντηση στο ερώτημα σου. Ξαναλέω για τελευταία φορά ΔΕΝ μιλώ για αποδείξεις ούτε προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Απλά πιστεύουν. Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις φαίνεται. Επίσης το περί ανικανότητας δεν το λέω προσβλητικά και εύχομαι να μην το είδες έτσι. Απλά η λογική σκέψη ΣΟΥ εμποδίζει να δεις τα πράγματα όπως τα βλέπει κάποιος που πιστεύει. Ωραίο το quote αλλά άστοχο γιατί πάλι μπλέκεσαι. Εσύ για να πιστέψεις κάτι θές αποδείξεις θές να μπορείς το κατανοήσεις. Ε το συγκεκριμένο ΔΕΝ μπορείς και αυτό σε εξοργίζει. Εκεί μπάινει η λογική σκέψη and so on...Ξαναλέω αυτό δεν είναι κακό και ούτε σε κρίνω. Δεν είναι ο σκοπός μου αυτός. Απλά ήθελα να διατυπώσω τις σκέψεις μου περί του θέματος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούλιος 6, 2011 Author #159 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Η ανικανότητα να πιστέψουν ή να "νιώσουν" κάτι το οπoίο δεν αποτελείται από 0,1 εκφράζει την αγανάκτηση τους στους υπολοίπους που απλά δέχονται να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο ή αν θέλετε ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω το οποίο ενώνει όλους μας, καταλήγοντας στο να χλευάζουν, [MENTION=5671]raven_g20[/MENTION] Στην παραπάνω πρόταση είναι σαν να λες ότι είμαστε cyborg τα οποία καταναλώνουν 0,1. Επίσης φαίνεται σαν να παίρνεις ως δεδομένο το ότι υπάρχει κάτι υπερφυσικό εκεί έξω και εμείς είμαστε οι ανίκανοι να το κατανοήσουμε διότι μας περιορίζει η λογική και κριτική σκέψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 6, 2011 #160 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Για 3 σημαντικους λογους.1.Γιατι πήγαμε ημιτελικο, με μπαλαρα,με το καλημερα, 2.εβαζε γκολαρες, 3.ιδρωνε και επαιζε για την φανελα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.