Jump to content

EVGA GTX 550 2gb

thanulee

Recommended Posts

Tι εχετε να πειτε? Την θελω για games και για δουλεια! Είμαι μεταξυ αυτης EVGA GTX 550 VGA (PCI-Express, GDDR5, 2GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr και αυτης PNY Nvidia Quadro 600 - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr Απλα επειδη θελω να παιζω παιχνιδια δεν ξερω ποσο καλα μπορει να ανταποκριθει η quadro. Επισης αυτη η EVGA εχει CUDA cores?

Εγω θα σου προτεινα να δωσεις λιγα παραπανω χρηματα και να παρεις αυτη

Sapphire 6870 (PCI-Express, GDDR5 , 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

η αυτη

Sapphire 6950 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

η qauadro απο τα λιγα που ξερω δεν κανει για games,σιγουρα ενας πιο εμπειρος χρηστης θα σε βοηθησει καλυτερα απο εμενα.

Όταν λες δουλεια τι δουλεια εννοείς;

Παντως σε fullhd χωρις φιλτρα έχει αρκετα καλες επιδόσεις μια εκδοση που εχω δοκιμάσει του 1gb σε παιχνίδια με κυριότερο το bc2.

Για τα λεφτα της την κατανάλωση και την ησυχια που προσφέρει ειναι καλη επιλογή.

Σίγουρα και της ΑΤΙ η 6870 ξεχωρίζει.

3D studio και νομιζω βοηθαει και στο Afterfx αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Παιζει games? Παιζω league of legends βασικα και γενικα RPG οχι first person που νομιζω θελουν ακομα πιο δυνατες καρτες ή κανω λαθος?

Προσφατα τα τελευταια rpg που εχω δοκιμασει εχουν στριφνο κώδικα και δεν

έτρεχαν αξιοπρεπώς γενικά και όχι ότι ήθελαν απαιτήσεις.

Αλλά εφόσον έθιξες θέμα λεφτών και cuda τότε η 560gtx είναι η πρόταση μου!

190 ευρω η asus gtx560

ASUSTeK Computer Inc. - Graphics Cards- ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5

my-shop.gr : ASUS VGA ENGTX560 DC/2DI/1GD5

με δωρεαν μεταφορικα

Φυσικα οπως και η msi GTX560 Twin FrozR II/OC που ειπατε πριν ειναι η απλη gtx560 και οχι η 560ti .Η διαφορα τους ειναι 336cores vs 384 cores στις ti

Engine Clock 870 MHz 900 MHz

Memory Speed 1020 MHz (4080 MHz) 2004 MHz (4008 MHz)

Χωρητικότητα Μνήμης 1 GB 2 GB

Memory Interface 256 bit 192 bit

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι σημαινουν περιπου αυτα για να μαθαινω? :p Γιατι νομιζα οτι η πιο πολυ RAM ειναι αυτο που μετραει :) thanx

θεωτητικα οσο μεγαλυτερο memory bandwidth εχει η μνημη καρτας γραφικων τοσο καλυτερες επιδοσεις εχει στα games...οποτε μπες στην nvidia και συγκρινε ποια απο αυτες που θες εχει μεγαλυτερο. αν και το bandwidth της καρτας απο μονο του δεν ειναι κριτηριο εκτος αν προκειται για πανομοιοτυπα gpus. για παραδειγμα δες εδω τρια ομοια gpu GeForce GTX 460 (μπες στα specifications). τα 2 πρωτα ειναι πανομοιοτυπα η μονη διαφορα τους ειναι στο μεγεθος της μνημης και στο bandwidth. αυτη με 256 bit width ειναι ποιο δυνατη...

Το ποσό της μνήμης έχει να κάνει με το μέγεθος των πληροφοριών που μπορεί να αποθηκεύσει η κάρτα γραφικών. Πληροφορίες τέτοιες αποτελούν τα textures, τριγωνομετρικές συντεταγμένες των πολύγωνων, τα οποιαδήποτε post-processing εφέ κ.τ.λ.

Η ταχύτητα της μνήμης έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα μπορεί η κάρτα γραφικών να διαβάσει/γράψει/ψάξει τις προαναφερθέν πληροφορίες.

Το memory interface αποτελεί το μέγιστο ρυθμό με τον οποίο oi προαναφερθέν πληροφορίες μπορούν να διατεθούν από την gpu στην μνήμη (και ανάποδα).

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Δεν έχει ιδιαίτερο κέρδος να έχεις 2 τόνους μνήμη, άμα το μέγεθος του memory interface είναι μικρό, μιας και δεν θα μπορεί να τροφοδοτεί με πληροφορίες γρήγορα η gpu στην μνήμη (και το ανάποδο).

Δεν έχει ιδιαίτερο κέρδος να έχεις 2 τόνους μνήμη/μεγάλο memory interface άμα η gpu είναι πολύ αργή και δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα με το ρυθμό που τα τροφοδοτεί η μνήμη.

Δεν έχει νόημα να έχεις γρήγορη μνήμη, άμα δεν έχει αντίστοιχες απαιτήσεις η εφαρμογή που τρέχεις. Π.χ. σε κάμποσες περιπτώσεις GPGPU computing η ταχύτητα της μνήμης δεν έχει καμία σημασία.

@thanulee και εγώ Nvidia είχα (μια GTX 470) αλλά δεν την κράτησα, απαράδεκτη κάρτα για εμένα, τίγκα τα προβλήματα είναι(υπερθέρμανση συνέχεια, artifacts μετά τους 96C). Πάρε μια 6870 όπως προτείνουν και οι περισσότεροι εδώ. Το Stream της ATI στην σειρά 6xxx αποδίδει καλύτερα με σχέση το CUDA(που δεν μου δούλεψε ποτέ και καθόλου σε Nv αυτό το CUDA!).

Προτείνω (πέρα από 6870) και αυτή > http://www.skroutz.gr/s/290571/HP-FirePro-V4800-1-GB.html κάνει και για σχέδιο και για games που θες.

[MENTION=15504]Pokemon640[/MENTION] Ευχαριστω για τα tips. Εχω την HD4870 1gb και ειμαι ικανοποιημενος με την χρηση που της κανω. Αυτη που μου προτεινεις, ειναι ισαξια? Η δικη μου ειναι προ διετιας και παραμενει αρκετα καλη απο ο τι βλεπω. Αν δεν παρω QUADRO (τα CUDA δουλευουν με το 3D κανονικα), θα παρω ξανα ATI απο ο τι βλεπω και μου προτεινουν ολοι, αρκει να ειναι ισαξια και ισως λιγο καλυτερη απο αυτη που εχω ηδη :D

@thanulee και εγώ Nvidia είχα (μια GTX 470) αλλά δεν την κράτησα, απαράδεκτη κάρτα για εμένα, τίγκα τα προβλήματα είναι(υπερθέρμανση συνέχεια, artifacts μετά τους 96C). Πάρε μια 6870 όπως προτείνουν και οι περισσότεροι εδώ. Το Stream της ATI στην σειρά 6xxx αποδίδει καλύτερα με σχέση το CUDA(που δεν μου δούλεψε ποτέ και καθόλου σε Nv αυτό το CUDA!).

Προτείνω (πέρα από 6870) και αυτή > HP FirePro V4800 1 GB | Skroutz.gr κάνει και για σχέδιο και για games που θες.

Η GTX560 εχει πολυ πιο χαμηλές θερμοκρασίες από την GTX470 πάντως.Νομίζω πως καλύτερo value είναι να προτιμησεις είτε την GTX560Ti απο Nvidia ή την 6950 από ΑΤΙ ανάλογα με το τι θέλεις.

Η 550 είναι πατάτα ίσα ίσα που ξεπερνά την 5770 σε επιδόσεις ενώ καίει όσο μια 5870. Πάρε καλύτερα μία AMD 6870 ή μια Nvidia 560 Ti. Ακόμη αν βρείς τίποτε παλιές 460 1 GB πάρτες μια και αυτές είναι σημαντικά γρηγορότερες.

BTW οι Quadro είναι οι επαγγελματικές κάρτες της NVIDIA. Δίνουν optimised drivers Autocad, Maya, 3D Studio Max κλπ οπότε να δεν χρησιμοποιείς επαγγελματικά προγράμματα για rendering σου είναι άχρηστες (και έχουν 3πλασια τιμή από τις αντίστοιχες consumer).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.