Jump to content

Ηχεία για beach bar

salonicafan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φτιάχνουμε beach bar στο camping isa (Τορόνη Χαλκιδικής)και είπα να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάτι.

Επειδή όμως το bar είναι πολύ κοντά στους κατασκηνωτές σκεφτόμαστε να βάλουμε μικρά ηχεία πάνω στο μπαρ και 2 μεγάλα στην παραλία και να συνδέονται όλα σε υπολογιστή με 2 κάρτες ήχου.

Απο τιμή δεν θα θέλαμε να ξεπεράσουμε πολύ το διχίλιαρο.

Δεν παίζει να τα σηκώσει απλά ένα laptop, σίγουρα θα χρειαστείς και ενισχυτές.

Για τα ηχεία εξωτερικού χώρου δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Υπολογιστής με 2 κάρτες ήχου δεν φτάνει;

Έστω ενισχυτής και ηχεία.

Το camping είναι οικογενειακό δεν σκοπεύουμε σε ξεσαλώματα μέχρι πρωίας. Ότι παίζει απογευματινές ώρες κυρίως θανε..

Όσες κάρτες ήχου και να βάλεις, τα ηχεία θέλουνε ενισχυτή για οποιαδήποτε ένταση πέραν αυτής μιας normal φωνής ανθρώπινης συνομιλίας ( όχι από την βουνοκορφή με το λιβάδι :p )

Αν έχεις PC ήδη το χρησιμοποιείς ως πηγή.

Ανάλογα την κάρτα που έχει, ίσως χρειαστείς μια κάρτα ήχου της προκοπής ( 60-80 ευρώ ).

Μετά θα πας είτε σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με 2-4 ηχεία είτε σε προ και τελικό ( πιο ακριβή επιλογή, πιο ποιοτική και δυνατή, δεν ξέρω τι εντάσεις και πόσες ώρες θα παίζουνε και σε τι ένταση ).

Χρειαζόμαστε καλύτερες info, τι έκταση θες να καλύψεις ( εσωτερική και εξωτερική ? εξωτερική μόνο ? ), τι εντάσεις θα παίζεις ( club φάση ? χαλαρό καφέ φάση ? ) έχεις πηγή ήχου ? ( κάποιο PC ή CD Player όχι Jaga :p )

Όσες κάρτες ήχου και να βάλεις, τα ηχεία θέλουνε ενισχυτή για οποιαδήποτε ένταση πέραν αυτής μιας normal φωνής ανθρώπινης συνομιλίας ( όχι από την βουνοκορφή με το λιβάδι :p )

Αν έχεις PC ήδη το χρησιμοποιείς ως πηγή.

Ανάλογα την κάρτα που έχει, ίσως χρειαστείς μια κάρτα ήχου της προκοπής ( 60-80 ευρώ ).

Μετά θα πας είτε σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με 2-4 ηχεία είτε σε προ και τελικό ( πιο ακριβή επιλογή, πιο ποιοτική και δυνατή, δεν ξέρω τι εντάσεις και πόσες ώρες θα παίζουνε και σε τι ένταση ).

Χρειαζόμαστε καλύτερες info, τι έκταση θες να καλύψεις ( εσωτερική και εξωτερική ? εξωτερική μόνο ? ), τι εντάσεις θα παίζεις ( club φάση ? χαλαρό καφέ φάση ? ) έχεις πηγή ήχου ? ( κάποιο PC ή CD Player όχι Jaga :p )

Πολύ χαλαρό καφέ φάση το πρωί και λίγο πιο δυνατά το απόγευμα μέχρι τις 12, αλλα αν θέλουμε να κάνουμε και κάνα παρτάκι μετά τις 12 μην παραμορφωθεί ο ήχος. Με το μάτι υπολογίζω γύρω στα 300 τ.μ. μόνο εξωτερικός χώρος, θα σας ανεβάσω αύριο μια φωτο να το δείτε και θα ρωτήσω τι κάρτες ήχου βάλαμε.

Πηγή ήχου μόνο το pc, θα παίζει κυρίως flac και mp3 320kbit άντε και κάνα cd απτο cd player του pc.

Με 2 τετοια σετακια πιστευω εισαι κομπλε!JBL JRX 115 BUNDLE - Thomann Greek Cyberstore

ε?Τι λενε οι ειδικοι ?

Αυτά για πάνω στο μπαρ φαίνονται πολύ καλά.

Κάτι πιο δυνατό για την αμμουδιά;

Πάλι ξέχασα να βγάλω φωτό και νύχτωσε.

Το thomann σε πόσες μέρες τα φέρνει στην πόρτα μας;

1- Εννοείτε ότι χρειάζεσαι ενισχυτή για να παίξουν, οτιδήποτε άλλο το ξεχνάς.

2- Ένα φορητό με line out (ή απλά έξοδο ακουστικών) σου κάνει, δεν χρειάζεσαι υπολογιστές με πολλαπλές κάρτες ήχου, φτιάχνεις καμμιά 10αριά playlists και παίζει όλη μέρα μόνο του.

3- Συνήθως το ρεύμα σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι κουκου ρούκου οπότε μην πάρεις ακριβό εξοπλισμό.

4- Xρειάζεσαι ηχεία εξωτερικού χώρου με κάποια αντοχή και όχι τα απλά, διαφορετικά το αλάτι και η άμμος θα στα διαλύσουν. (π.χ. http://www.apothema.gr/yamaha_ns-aw592-zeygos-p)

5- Εννοείτε ότι θα τα τοποθετήσεις ψηλά (καλύτερη διασπορά του ήχου) και σε βάση με δυνατότητα να στρίβουν έτσι ώστε να κατευθύνεις τον ήχο ανάλογα γιατί έτσι και φυσάει λίγο δεν θα ακούγονται παρά μόνο αν κάθεσαι από κάτω.

Άρα ξεχνάς τα τεράστια ηχεία δαπέδου και πέρνεις κάτι μεσαίο/μικρό.

6- Συνήθως τα ηχεία στήνονται πίσω από τις ξαπλώστρες και κοιτάνε προς την θάλασσα, πολλές φορές βέβαια όσοι κάθονται κοντά σε αυτά κουράζονται από το συνηχές μπάσο και δεν μπορούν και να μιλήσουν σαν άνθρωποι. (αυτό είναι σχετικό ανάλογα με τους θαμώνες, αν είναι οικογένειες δεν είναι και ότι καλύτερο, αν είναι νεολαία δεν τους νοιάζει)

7- Ηχεία στημένα επάνω σε μπάρα είναι καλά για να κάνεις νταβαντούρι ΑΛΛΑ μετά από λίγες ώρες όσοι δουλεύεται εκεί θα καταπίνετε τις ασπιρίνες σαν καραμέλες, καλύτερα να τα στήσεις έξω από το μπάρ και να κοιτάνε σε αυτό. (ανάλογα με την διαρύθμιση του χώρου εννοείτε)

ΔΕΝ έχω να σου προτείνω κάτι άλλο, ΔΕΝ είμαι ειδικός του ήχου, απλά έχω φάει τα νιάτα μου σε beach bars σαν ΠΕΛΑΤΗΣ :tomato: οπότε έχω μια σχετική εμπειρία από αποτυχημένη ακουστική και πονοκέφαλο μετά από 2/3 ώρες που καθόμασταν...

Δεν ξέρω αν θα φτάσει το budget σου, αλλά θα πρέπει να παίξεις με αυτά:

Electro-Voice EVID Series

Κορυφαία, μικρά για να πάνε σε πολλά σημεία ώστε να μοιράζεται ο ήχος και να μην κουράζει αυτούς που είναι κοντά, αλλά κορυφαία σε απόδοση και ποιότητα. Είναι γενικά πολύ ανθεκτικά και δεν υπάρχει σύγκριση με άλλα στη συνολική απόδοση.

Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα είναι η Omikron, όπου συνήθως έχουν όλα τα μοντέλα στημένα να πας να τα ακούσεις.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

πήραμε ηχεία ‟αντοχής‟ koda, ενισχυτή tele και ένα μείκτη αλλα οταν τα συνδέουμε κάνουν ένα θόρυβο τα ηχεία ακόμα και όταν δεν παίζουν, τι μπορεί να φταίει;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.