Jump to content

APPLE iMAC 27' 2600K sandy!!!

sebastian

Recommended Posts

Σήμερα απο νωρίς στην Regent και το μαγαζί της APPLE...Μπενω μεσα λεω μάγκες θελω iMAC...Οκ μου λένε!!!! Τους ρωτάω εχω ακούσει σου ξου μου ξου μανταλάκια στο net για προβλήματα σε οθόνες με κηλίδες κίτρινες και άλλα κούφα.

Μου λεει ο υπάλληλος της Apple, οτιδήποτε δεν σας αφήσει ευχαριστημένο τα λεφτά σας τα δίνουμε πίσω ή σας αλλάζουμε το μηχάνημα με νέο! Λεω εδω είμαστε....

Μου λεει θα το πάρετε τωρα? Λέω Ναι!!! 1809 λίρες το μαλλί!!! Αλλα θελω καμουφλάζ γιατι ολο και καποιος θα μου την πέσει στο δρόμο :hehe: Αpple ειναι! στο Λονδινο ειμαστε...applemania!!!!

img20110629211049.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img20110629211318.jpg

img20110629214132.jpg

img20110629215715.jpg

Παιδιά install προγράμματα πως κάνουμε?? ...δεν λεω το φυσιολογικό με δισκάκι!

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Καλορίζικο! Ακόμα δεν το πιστεύω :p

Προγράμματα υπάρχουν στο App Store. Όσα δεν υπάρχουν, τα ψάχνεις και τα κατεβάζεις όπως θα έκανες στo :p windows. Τα dmg ουσιαστικά είναι σαν iso, όταν κατεβαίνουν τα κάνει mount και εμφανίζει το εικονίδιό τους. Από το φάκελο τους τα κάνεις drag 'n' drop στο Applications (αρχίζει η αντιγραφή) και μετά αν θες το τραβάς και στη dock. Αυτή ουσιαστικά είναι η εγκατάσταση. Αν θες να βγάλεις κάτι, απλά το τραβάς από το dock και το applications στην επιφάνεια εργασίας ;)

Sync δε δοκίμασα, αλλά παρότι το ΜΒΡ είχε "τα ζώα μου αργά" 500άρη 2.5" σκληρό και το windowz PC μου έχει X-25M G2, το iTunes το άνοιγε ΠΟΛΥ πιο γρήγορα (=τσακ μπαμ, σαν να ανοίγω εγώ τον φίφη) και γενικά δεν είχε αυτή τη laggy αίσθηση που έχει στα 7 μου.

Κάτι άλλο που θα παρατηρήσει και ο seb είναι πως όταν κλείνεις μια εφαρμογή* με το Χ, αυτή δεν κλείνει εντελώς αλλά ουσιαστικά κάνει ελαχιστοποίηση [όπως γίνεται και στα iPhone/iPad] (εμφανίζει στη dock ένα φωτάκι από κάτω) ώστε -μάλλον- να επανέρχεται γρήγορα όταν την ξανανοίξεις. Για να κλείσει εντελώς, θέλει δεξί κλικ και Quit.

* Δε συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές βέβαια, γιατί οι βαριές, όπως το FCP X με το οποίο έπαιζα εγώ, έκλειναν εντελώς.

Seb, το Magic Mouse δεν είναι αυτό; Για πες εντυπώσεις, γιατί εγώ θα παραδεχτώ -αν και έχω γίνει λίγο Apple fanboy τελευταία :p- πως το έχω χρησιμοποιήσει και εργονομικά μπορώ να πω πως είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Κάτι άλλο που θα παρατηρήσει και ο seb είναι πως όταν κλείνεις μια εφαρμογή* με το Χ, αυτή δεν κλείνει εντελώς αλλά ουσιαστικά κάνει ελαχιστοποίηση [όπως γίνεται και στα iPhone/iPad] (εμφανίζει στη dock ένα φωτάκι από κάτω) ώστε -μάλλον- να επανέρχεται γρήγορα όταν την ξανανοίξεις. Για να κλείσει εντελώς, θέλει δεξί κλικ και Quit.

* Δε συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές βέβαια, γιατί οι βαριές, όπως το FCP X με το οποίο έπαιζα εγώ, έκλειναν εντελώς.

Seb, το Magic Mouse δεν είναι αυτό; Για πες εντυπώσεις, γιατί εγώ θα παραδεχτώ -αν και έχω γίνει λίγο Apple fanboy τελευταία :p- πως το έχω χρησιμοποιήσει και εργονομικά μπορώ να πω πως είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Ναι το magic mouse ειναι και εχω πάθει πλάκα.... σήμερα ξενυχτάω!!!

Παίζω με final cut και με βολευει απίστευτα.... κάνω τα δάχτυλα δεξια και παει δεξια στο time line or το video κάνει rewind slow και άλλα πολλά!

Πείτε πράγματα που πρέπει να περάσω....

FCP X - Motion 5 - Compressor 4, τα νέα προγράμματα για video editing της Apple αν σε ενδιαφέρουν.

iWork 09, το αντίστοιχο του Office.

Aperture 3 - Photo editor, έχει αρκετές δυνατότητες αλλά εμένα δε με βόλεψε γιατί έχω συνηθίσει σε άλλο τρόπο δουλειάς (CS5, NX2 κλπ).

Garageband - Πρόγραμμα που παίζεις μουσικά όργανα και γράφεις τραγούδια κλπ, με πολλές δυνατότητες, αλλά προσωπικά το προτιμώ στο iPad λόγω touch :p

Τι άλλο σε ενδιαφέρει να κάνεις;

Το νέο FCP X τα σπάει, έπαιζα συνεχόμενα μαζί του 6-7 ώρες. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ξανά με video editing αλλά με βοήθησε να βγάλω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στην πρώτη μου φορά. Έχει άπειρες δυνατότητες και σχετικά εύκολη χρήση, και είναι ο κύριος λόγος που ψάχνομαι για το πως θα έχω Mac OS, είτε με Hackintosh αν μπορέσω να βάλω, είτε με πώληση του PC μου και αγορά ενός ΜΒΡ.

Seb 2-3 συμβουλες, μιας και εισαι νεος apple user.

- Καταρχας, μαθε τα keyboard shortcuts του mac. Εχουν το καλο οτι τα βασικα, ειναι σε ολα τα προγραμματα τα ιδια ακριβως. Στην αρχη ισως σου την σπανε λιγο, αλλα απαξ και τα μαθεις, θα κανεις πολυ γρηγορα την δουλεια σου. Τι θελω να πω.

cmd + Q : exit το προγραμμα (επειδη αναφερθηκε πριν κατι για δεξι κλικ και ιστοριες - πολυ αργα πραγματα). Δουλευει σε ολα, εκτος απο τον finder, που ειναι σαν τον explorer των windows και αρα δεν μπορεις να τον κανεις quit (για τον finder κανεις το επομενο)

cmd + W : close το παραθυρο του προγραμματος (συνεχιζει να τρεχει ομως)

cmd + , : μπαινει στα properties του προγραμματος

Υπαρχουν και αλλα πολλα. Αν θες να τα δεις (και να αλλαξεις πιθανως καποια που δεν σε βολευουν), πηγαινε system preferences -> keyboard -> shortcuts

- Μιας και εισαι δικος μας, βαλε το iStat menu. Ειναι για να βλεπεις θερμοκρασιες, load, fan, network και αλλα πολλα. Καθεται στην πανω μπαρα, και ειναι απιστευτα μινιμαλιστικο. Πιανει λιγο χωρο για τα πραγματα που δειχνει. Μεχρι την εκδοση 2 ηταν δωρεαν, τωρα θελουν καμποσα λεφτα. Google iStat menu 2 και θα το βρεις για κατεβασμα.

- Αμα βαλεις ssd πανω, προτιμησε καποιο με καλο garbage collection καθως δεν υπαρχει trim. Και μην βαλεις chrome :p

Οτιδηποτε χρειαστεις, εδω ειμαστε. Αν μου ερθει και τπτ αλλο, θα ποσταρω.

Αααααα και ξεχασα. Μεγειες :D

Επισης, αν θες να σου βγαινει pop-up οταν συνδεεται usb, παιρνεις ip, συνδεεσαι σε δυκτιο κλπ κλπ, βαλε Growl (αυτο διαχειριζεται τα events και τα pop up) και hardware growler (εiναι στα extras του ιδου site)

Τελος, χρησιμοποησε το spotlight (cmd + space) για τα παντα, ειναι απιστευτα γρηγορο. Εγω κυριως για να τρεχω εφαρμογες το χρησιμοποιω και για πραξεις :p

P.S Can it run crysis2? :p

Με 6970m 1gb εχει πανω οποτε λιγο δύσκολο :hehe:... αλλα οκ σιγουρα θα παιζει καλά κάποια games!

Ετσι και αλλιώς σε μια εβδομάδα έρχομαι Ελλάδα οπότε θα ξανασμιξω με το θηρίο!

Τσέκαρα το άσπρο, δεν είδα τίποτα κηλίδες....

Καλορίζικο και από μένα!

Apps:

Switch : μετατροπέας αρχείων

Perian : codec pack

Ntfs for mac : patch για να γράφει σε ntfs δίσκους

Littlesnitch : firewall

Stuffit : zip,rar και τα λοιπά

Vlc : media player

Appzapper : ολική διαγραφή αρχείων (πολλές φορές όταν διαγράφης ένα πρόγραμμα με cmd + backspace η το σέρνεις στο κάδο αφήνει υπολοίματα, με αυτό δεν μένει τίποτα)

Macscan : antispyware

Transmission : torrent app

Magicprefs : ξεκλειδώνεις τις δυνατότητες του magic mouse

Speed downloader : download manager

Xmarks : κάνει synch όλα τα bookmark σου ανάμεσα στις συσκευές σου

Interfacelift : icons,wallpapers και τα λοίπα..

Έχει και άλλα άπειρα apps καλή αρχή!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.