Jump to content

Νεα καρτα γραφικων

Periklis_pap

Recommended Posts

Λοιπόν παίδες ένας φίλος θέλει νέα κάρτα γραφικών. Ταβάνι είναι τα 600 ευρώ μου είπε. Θέλει μια κάρτα η οποία θα τον κρατήσει περίπου 3 χρόνια (δεν θέλει να παίζει το crysis 234 στο θεό σε 3 χρόνια, απλά να είναι αξιοπρεπείς μέχρι τότε). Δεν έχει προτίμηση σε κόκκινους και πράσινους.

Εγω θα ελεγα μια 6990.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Παίδες το pc έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-CPU: i7-950

-RAM: 8GB DDR3 Corsair XMS3

-Mobo: unknown

-ενας 80-120gb SSD (θα τον αγοράσει, γιαυτό δεν είμαι σίγουρος για χωρητικότητες)

-Western Digital 1TB @ 7200rpm

-PSU: Corsair 750

Το τροφοδοτικό λογικα αντεχει την 6990. Αντέχει ομως και μια 8800gtx για τα physcis

πιστευω ανετα τις αντεχει και τις 2....!! στο περιπου υπολογιζω να "καιει" γυρω στα 500W +- 50W, το συστημα και με τις 2 καρτες!

edit: κι αυτα σε full load εννοειται...εε? για idle στα μισα, μην σου πω και παρακατω!

κ για 1920χ1080 κ παλι ειναι υπερβολη ρε παιδες η 6990 ας παρει μια 6970 η 6950,το 3 χρονια που λεει ο ιδιος οτι θα την κρατησει ειναι σχετικο γιατι σε 6 μηνες θα εχουμε παλι κατι καινουριο το οποιο θα σκορπαει ολες τις παραπανω με πολυ λιγοτερα λεφτα.

Υ.Σ:εξαλλου κ ο ιδιος το σκεφτεται το να την παρει εφοσον μονο αυτη ειναι στα 600 ευρω μιας κ η 590 εχει εξαφανιστει απο την αγορα μιας κ αποδειχτηκε πατατα!!

Ναι αλλά θα την κρατήσει για 3 χρόνια σιγουρα και δεν θα πάρει άλλη κάρτα αυτό το καιρό. Γιαυτό το λόγο η 6990 πιστεύω πως είναι καλή επιλογή αφού θα παίζει με αξιοπρέπεια τα περισσότερα.

(εκτός και αν σε 2 χρόνια βγουν κβαντουπολογιστες και πετάει άδικα τα λεφτά του τώρα :p)

γτ να μην δωσει 250 τωρα ? για να παρει μια 6950, να παρει την οθονη που υπολογιζει του χρονου κ τα υπολοιπα 350 απο το 600€ budget να τα δωσει σε 1-2 χρονια οταν δεν θα τον καλυπτει η καρτα ? ετσι θα ειναι παντα κοντα στην τεχνολογια .

Το να δωσεις ενα μισθο τωρα για μια καρτα που σε 3 χρονια κανεις δεν θα την θελει δεν ειναι και η πιο σοφη επιλογη γιατι μεχρι τοτε θα εχει βγει η gforce 880 και η ΑΤΙ 960 και ποιος ξερει τι αλλο

Πιστευω οι περισοτεροι θα προτειναν παρει καλη και να την εχει οσο κρατησει και οσο του αρεσει αλλα με τα μισα χρηματα και τα αλλα μισα τα δινει για να παρει μια καλη που θα εχει βγει τοτε,γιατι στις καρτες γραφικων δεν παιζει ρολο μονο η δυναμη αλλα και τι directx υποστηριζει ,τι acceleration εχει ταινιες κτλ

Τι να κανεις σημερα πχ μια καρτα που ναι μεν ειναι θηριο αλλα δεν υποστηριζει τα τελευται direct x και δεν εχει hardware επιταχυνση για hd video ?

Εγω συμφωνω απολυτα με p_under

Μια gtx570 / 6970 τωρα , και μετα απο 1.5 χρονο παιρνει με 300 ευρω τοτε καρτα.

Και γω την 6800gt την ειχα παρει 550 ευρω οταν βγηκε.

Μετα απο 1,5χρονο οταν η 7950 gt εκανε σκονη τη δικια μου και εκανε τα μισα λεφτα , με ματωσε.

Ναι αλλά θα την κρατήσει για 3 χρόνια σιγουρα και δεν θα πάρει άλλη κάρτα αυτό το καιρό. Γιαυτό το λόγο η 6990 πιστεύω πως είναι καλή επιλογή αφού θα παίζει με αξιοπρέπεια τα περισσότερα.

(εκτός και αν σε 2 χρόνια βγουν κβαντουπολογιστες και πετάει άδικα τα λεφτά του τώρα :p)

Και πολύ καλά θα κάνει να προτιμήσει 6990, όταν είναι να πάρει οθόνη, δεν θα πάρει κάποια απλή των 300 ευρώ, ας πάρει μια των 700+ Eizo, για να του κρατήσει 5++ χρόνια με εγγύηση(σε 1 χρόνο όταν είναι να το αποφασίσει).

Ακόμη και με μια 3870X2 μπορείς να παίξεις σημερινά games (που είναι κάρτα του 2008!)

Και πολύ καλά θα κάνει να προτιμήσει 6990, όταν είναι να πάρει οθόνη, δεν θα πάρει κάποια απλή των 300 ευρώ, ας πάρει μια των 700+ Eizo, για να του κρατήσει 5++ χρόνια με εγγύηση(σε 1 χρόνο όταν είναι να το αποφασίσει).

Ακόμη και με μια 3870X2 μπορείς να παίξεις σημερινά games (που είναι κάρτα του 2008!)

κάπως έτσι το σκέφτεται ο φίλος μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.