JaguarOne Ιούνιος 29, 2011 #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Πάντως dunkel το θεωρώ πολύ φυσιολογικό που σου ζήτησε να ψάξει την τσάντα σου από την στιγμή που χτύπησε το alarm. Δεν σε ξέρει και απο χθες, και αμα εκλεβες τίποτα μετά αυτός θα έβρισκε τον μπελά του. Οι εποχές είναι δύσκολες και πιθανώς με αυτά που είπες και έκανες να πεινάσει ένα σπίτι, για ένα καπρίτσιο. Φιλικά τα νόμιμα δικαιώματα μας δεν είναι καπρίτσιο αντιθέτως, η παρανομία είναι προϊόν καπρίτσιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούνιος 29, 2011 #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Ν. 2518/1997 - Προϋποθέσεις λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Προσόντα και υποχρεώσεις του προσωπικού αυτών και άλλες διατάξεις1997 - http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/164a_97.1163076256584.pdfΤροποποιηση 2008 - http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/209a_08.1254467281921.pdfΜονο αυτα ειδα που μπορει να αναφερονται στην περιπτωση σου , αλλα και παλι δεν εχω σχεση με τα νομικαβ. να μην χρησιμοποιούν στην επωνυμία, στο διακρι−τικό τίτλο, στα έγγραφα, στις διαφημίσεις και γενικά κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους λέξεις ή φράσεις, της ελληνικής ή άλλης γλώσσας, ικανές να παραπλανήσουν το κοινό ότι αντιπροσωπεύουν δημόσια αρχή και ιδιαίτερα αστυνομική,στ. να μην θίγουν, κατά την άσκηση των δραστηριοτή−των τους, τα κάθε είδους συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτώνΑρθρο 4 του κειμενου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιούνιος 29, 2011 #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Πάντως dunkel το θεωρώ πολύ φυσιολογικό που σου ζήτησε να ψάξει την τσάντα σου από την στιγμή που χτύπησε το alarm. Δεν σε ξέρει και απο χθες, και αμα εκλεβες τίποτα μετά αυτός θα έβρισκε τον μπελά του. Οι εποχές είναι δύσκολες και πιθανώς με αυτά που είπες και έκανες να πεινάσει ένα σπίτι, για ένα καπρίτσιο. Φιλικά Εάν είναι νόμιμο να μου κάνει και κολποσκόπηση ο φρουρός κάθε φορά που μπαίνω στο μαγαζί. Εάν δεν είναι και είναι στην δική μου διακριτική ευχέρεια, να είναι ευγενικός και σωστός και θα συνεργαστώ. Εάν δεν είναι ευγενικός θα μπορέσει να ψάξει εξονυχιστικά τα φρύδια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 μα η φάση είναι πως ήταν τέρμα εριστικός στο θέμα αρμοδιοτήτων του ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!το έπαιξε μάγκας με την προϋπόθεση πως δεν θα κάνει κανεις τίποτα.εγώ άλλο ξέρω από προσωπική εμπειρία.Aμα δουλεύεις κάπου και θέλεις την θέση σου, δεν προκαλείς κανέναν χωρίς κανένα λόγο.Aμα είσαι υπάλληλος και δεν θέλεις να μπλέκεις, ακούς τον άλλον ότι βλακεία και να σου πει του λες ένα ok και κανεις την δουλειά σου.άμα σου πει κάτι το οποιο δεν ξέρεις, μετά πας στον αρμόδιο και τον ρωτάς.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (όπως να μην αφήσεις έναν πελάτη να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο σου λέγοντας του ΨΕΜΑΤΑ!)Aμα εγώ πάρω αποφάσεις οι οποιες δεν είναι στην αρμοδιότητα μου μονος μου, θα χάσω την δουλειά μου.. τι αλλάζει στην δικη του περίπτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 29, 2011 #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (όπως να μην αφήσεις έναν πελάτη να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο σου λέγοντας του ΨΕΜΑΤΑ!)Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ή δεν έχεις γνωστό σε ανάλογη δουλειά...Ξέρεις ποιό είναι το πιό πιθανό σενάριο; Του έχουν πει από το κατάστημα να φέρεται έτσι, αυτός το κάνει και τώρα που έπεσε σε εσένα που δε μάσησες και θέλησες να το κυνηγήσεις, απλά τον φώναξαν και του είπαν, "αυτόν να τον θυμάσαι, μας έκανε φασαρία, να είσαι ευγενικός μαζί του. με τους άλλους, ως έχει"Απλά και όμορφα, κι εσύ νομίζεις ότι έλυσες το πρόβλημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 φιλε, το είπα εξαρχής, δεν ξέρω τι θα κάνουν δεν με νοιάζει τη θα κάνουν και τι θα πουν. εγώ ξέρω πως κατά προσωπική μου συνείδηση είμαι ok.ΣΤΑΝΤΑΡ ένα click έσφιξαν παραπάνω, τώρα άμα δεν γίνει τίποτα, με για τους και με χαρά τους.επίσης ξέρω πως δεν συμπεριφέρθηκα θερμοκέφαλα, δεν τους έκανα υποδείξεις απλά πήγα και είπα πως με ενόχλησε αυτό αυτό και αυτό.η ιδέα μου είναι πως άμα συμπεριφερθώ εγώ έτσι σημαίνει πως θα βρίσκονται και άλλοι που θα κάνουν το ίδιο (γιατί δεν θεωρώ πως είμαι ο μοναδικός και ανεπανάληπτος).και αυτό το κάνω παντού.ούτε ουτοπιστής είμαι ούτε ζω σε κάποιο μαγικό κόσμο.το θεώρησα σωστό και έπραξα όπως μου κάθισε καλύτερα στο μυαλό μου.επίσης ευχάριστο στον τσάκωνα πως όσο λάθος και αν θεώρησε την πράξη μου, με βοηθησε χωρίς να είναι υποχρεωμένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούνιος 29, 2011 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Εάν είναι νόμιμο να μου κάνει και κολποσκόπηση ο φρουρός κάθε φορά που μπαίνω στο μαγαζί.Εάν δεν είναι και είναι στην δική μου διακριτική ευχέρεια, να είναι ευγενικός και σωστός και θα συνεργαστώ. Εάν δεν είναι ευγενικός θα μπορέσει να ψάξει εξονυχιστικά τα φρύδια μου. Προφανώς και συμφωνούμε Dolly ότι θα έπρεπε να το ζητήσει ευγενικά και όχι να προσβάλει τον κόσμο και τον Dunkel. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι απαιτείται έλεγχος της τσάντας. Χτύπησε το αλάρμ; Σημαίνει ότι πρέπει κάποιος αρμόδιος να ψάξει την τσάντα. Τώρα θα το κάνει η αστυνομία; Θα το κάνει σεκιουριτάς; Θα το κάνει ο προϊστάμενος; Κάποιος αρμόδιος θα το κάνει και προσωπικά δεν με αφορά το "ποιος". Καλύτερα να με ψάξει ο σεκιουριτάς που είναι εκεί πρόχειρος και χωρίς το νομικό δικαίωμα όπως λένε οι δικηγόροι του φόρουμ, παρά να περιμένω μία ώρα να έρθει περιπολικό. Στο thread μερικοί προσεγγίζουν λάθος το θέμα του Dunkel. Το θέμα και το πρόβλημα του φίλου Dunkel είναι η άσχημη συμπεριφορά του σεκιουριτά και ο προσβλητικός τρόπος που του ζητήθηκε να του ψάξει την τσάντα, και όχι το γεγονός ότι του ζητήθηκε να του ψάξουν την τσάντα. Αυτό έλειπε να χτυπάει το αλάρμ και να αρνούμαστε να μας ψάξουν. Ας είμαστε λογικοί Αυτό που ήθελα να πω στο προηγούμενο post μου, το οποίο παρερμνηεύτηκε από μερικούς, είναι ότι θεωρώ κάπως υπερβολικό να συντάξει κάποιος επιστολή με δικηγόρο νόμους και παραγράφους για ένα τέτοιο θέμα. Αντε να γινόταν κατ' επανάληψη σε καθημερινη βάση να πω ΟΚ -- αγανάκτισε ο άνθρωπος με τον μλκα να τον πριζει τα φρυδια καθε μερα... Αλλά! Για μία φορά που συνέβει σαν μεμονομένο περιστατικό θα έδινα τόπο στην οργή χωρίς να το τραβήξω. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και ίσως και να είμαι λάθος Διαφορετικά θα έπρεπε κάθε μέρα θα στέλνω εξώδικα και να χαλιέμαι ψυχολογικά για τον κάθε Μπέο. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούνιος 29, 2011 #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Εγω ξερω πως δεν ψαχνουν τσαντες, απλα πρεπει να ζητανε να αδειασεις καπου την τσαντα (σε περιπτωση που χτυπησουν τα αλαρμ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούνιος 29, 2011 #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Αυτό έλειπε να χτυπάει το αλάρμ και να αρνούμαστε να μας ψάξουν. Ας είμαστε λογικοί τίθεται άμεσο θέμα ευθιξίας. όπως το βλέπω εγώ ο σεκιουριτάς είναι εκεί για να σταματήσει τον κλέφτη να φύγει (έστω και εαν ειναι μόνο ύποπτος). τα υπόλοιπα τα κάνει η αστυνομία. αν κάποιος πολίτης δεν επιθυμεί ο σεκιουριτάς να τον ελέγξει τότε ο σεκ. δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να καλέσει την αστυνομία. Πολιτισμένα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Εγώ την ΑΠΑΙΤΗΣΗ δεν την καταλαβαίνω, όπως δεν καταλαβαίνω γιατί με ένα μη φερέγγυο μηχάνημα το οποιο χτυπάει οποτε γουστάρει και άμα γουστάρει πρέπει να θεωρείτε δεδομένο το πως έκλεψες ώστε να σου ψάξουν και την τσάντα, να σε κάνουν ρεζίλι, να δουν τα προσωπικά σου αντικείμενα τα οποια μπορεί να είναι οτιδήποτε.άμα από την άλλη είναι τόσο σίγουρο πως τα μηχανήματα τους είναι φερέγγυα, τότε να σε πιάσουν και να φωνάξουν την αστυνομία, γιατί εγώ από ότι ξέρω με την υποψία κλοπής δεν μπορεί πολίτης να σε ακινητοποιήσει η να μην σε αφήσει απλά να φύγεις.sorry ρε παιδιά αλλα μου φαίνεται πολύ τρύπιο όλο αυτό το πράγμα με τα security.όπως επίσης είναι τελείως μη φερέγγυα αυτά τα μηχανήματα που χτυπάνε (όπως και αποδείχθηκε), και θεωρώ πως με την υποψία πως ίσος να έκλεψες δεν μπορεί πολίτης να με περιορίζει, να μου συμπεριφέρεται ως κλέφτης, να νομίζει πως είναι αστυνομικός, και να κοιτάει τα πράγματα μου... εγώ μπορεί να έχω δονητές και μαστίγια στην τσάντα και δεν γουστάρω να τα δει ούτε ο σεκιουριτάς, ούτε ο κοσμάκης που είναι τριγύρω...η αστυνομία από την άλλη όσες φορες μου έκανε ψαχτήρι τους ζήτησα να πάμε στο τμήμα και να το κάνουν εκεί, γιατί πιτσιρικάς ντρεπόμουνα να μου βγάλουν τα προφυλακτικά και να τα πετάξουν στο καπό του αυτοκινητου μπροστά στον κόσμο, και με πηγαίνανε στο τμήμα με γάντια και όλα κομπλέ.ακόμα τότε που έπιανα και μια κουβέντα με τους αστυνομικούς μου είχαν πει πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέτουν μη αναγκαστικό το επιτόπου ψαχτήρι και σε άλλες περιπτώσεις είναι αναγκαίο.θεωρώ πως το επιτόπου ψαχτήρι με την υποψία κλοπής δεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να γίνει στο τμήμα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και από άτομα τα οποια θέλω να θεωρώ πως είναι εκπαιδευμένα.και επαναλαμβάνω, άμα δεν μου το έπαιζε ο σεκιουριτάς προϊστάμενος, δικηγόρος και αστυνομικός. θα το είχα λήξει εκεί το θέμα. όπως επίσης άμα δεν ήταν τόσο εριστικός χωρίς λόγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούνιος 29, 2011 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 αν κάποιος πολίτης δεν επιθυμεί ο σεκιουριτάς να τον ελέγξει τότε ο σεκ. δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να καλέσει την αστυνομία. Πολιτισμένα πράγματα. Αν τον μιλήσουν με αγένεια και τον προσβάλουν, θα καταλάβω την άρνησή του. Αλλά αν τον μιλήσουν με ευγένεια και του το ζητήσουν ευγενικά (και είναι πράγματι αθώος και δεν έχει κλέψει τίποτα) τότε γιατί να μην το κάνει και να αποδείξει ότι είναι εσφαλμένος ο συναργεμός; Σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχει τελειώσει η παρεξήγηση και θα πάει σπιτακι του ο άνθρωπος. Τελος πάντων, κάθε άνθρωπος έχει τις δικιές του ιδιοσυγκρασίες, στην τελική ισχύει αυτό που είπες πιο πάνω με βάση τον νόμο, το οποίο είναι νομικά σωστό. Εσύ το θεωρείς πολιτισμένο τον πολίτη στην δεύτερη περίπτωση, εγώ τον θεωρώ υπερευαίσθητο. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι Όπως και να χει, μέσα από το thread πλέον ξέρουμε όλοι τι ισχύει από νομικής πλευράς και ο καθένας μπορεί να πράξει ανάλογα σε παρόμοια περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Αν τον μιλήσουν με αγένεια και τον προσβάλουν, θα καταλάβω την άρνησή του. Αλλά αν τον μιλήσουν με ευγένεια και του το ζητήσουν ευγενικά (και είναι πράγματι αθώος και δεν έχει κλέψει τίποτα) τότε γιατί να μην το κάνει και να αποδείξει ότι είναι εσφαλμένος ο συναργεμός; Σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχει τελειώσει η παρεξήγηση και θα πάει σπιτακι του ο άνθρωπος.Τελος πάντων, κάθε άνθρωπος έχει τις δικιές του ιδιοσυγκρασίες, στην τελική ισχύει αυτό που είπες πιο πάνω με βάση τον νόμο, το οποίο είναι νομικά σωστό. Εσύ το θεωρείς πολιτισμένο τον πολίτη στην δεύτερη περίπτωση, εγώ τον θεωρώ υπερευαίσθητο. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι Όπως και να χει, μέσα από το thread πλέον ξέρουμε όλοι τι ισχύει από νομικής πλευράς και ο καθένας μπορεί να πράξει ανάλογα σε παρόμοια περίπτωση. βασικά μην ξεχνάς πως είπα και στον υπεύθυνο και στον διευθυντή, πως άμα δεν ήταν εριστικός και ψεύτης... δεν θα είχε γίνει κανένα πρόβλημα ειδικά από την στιγμή που δεν τον προκάλεσα αλλα του εξήγησα με πολύ ευγενικό τρόπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Σήμερα όπως ψώνιζα στο συγκεκριμένο σούπερμαρκερ.Aπρόκλητα με έπιασε ο προϊστάμενος που του είχα μιλήσει και μου είπε, ευχάριστο και bravo που επιτέλους κάποιος γραπτά ενημέρωσε έτσι τον διευθυντή, γιατί δεν είναι η πρώτη φορα που ο συγκεκριμένος δημιουργεί πρόβλημα αλλα επειδή τους στέλνουν από εταιρία δεν μπορούσε ο προϊστάμενος του σουπερμάρκετ να κάνει και πολλά από μονος του στα λόγια.και η ταμίας με έπιασε και μου είπε πως επιτέλους μπας και ξεκαβαλισει αυτός από εκεί γιατί τους έχει πρήξει όλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 29, 2011 #54 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 Σήμερα όπως ψώνιζα στο συγκεκριμένο σούπερμαρκερ.Aπρόκλητα με έπιασε ο προϊστάμενος που του είχα μιλήσει και μου είπε, ευχάριστο και bravo που επιτέλους κάποιος γραπτά ενημέρωσε έτσι τον διευθυντή, γιατί δεν είναι η πρώτη φορα που ο συγκεκριμένος δημιουργεί πρόβλημα αλλα επειδή τους στέλνουν από εταιρία δεν μπορούσε ο προϊστάμενος του σουπερμάρκετ να κάνει και πολλά από μονος του στα λόγια.και η ταμίας με έπιασε και μου είπε πως επιτέλους μπας και ξεκαβαλισει αυτός από εκεί γιατί τους έχει πρήξει όλουςΟΚ,οποτε δικιο ειχες που επεμεινες.Τελικα σαυτη την χωρα ειναι μεχρι να τρομαξεις καποιον οτι θα τον βαλεις να μπλεξει με την αστραπιαια ελληνικη δικαιοσυνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 29, 2011 Author #55 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2011 τσάκωνα πάντως πέρα από την πλακα, ποσα θα έπαιρνες εσύ για τις υπηρεσίες σου σε μια τέτοια υπόθεση και ποσο θα κόστιζε γενικά στο σύνολο μια τέτοια υπόθεση άμα την τραβούσε κάποιος δικαστικά?(πολύ χοντρικά πάνω κάτω ποσο θα κόστιζε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 30, 2011 #56 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2011 Ρε παιδιά, έλεος πια. Τον έχετε τσακίσει τον άνθρωπο, λίγο τακτ δεν έχετε; Τσάκωνα δω, Τσάκωνα κει, πόσο αυτό πόσο εκείνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 30, 2011 Author #57 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2011 Ρε παιδιά, έλεος πια. Τον έχετε τσακίσει τον άνθρωπο, λίγο τακτ δεν έχετε; Τσάκωνα δω, Τσάκωνα κει, πόσο αυτό πόσο εκείνο. πάλι καλά που έχουμε αρκετούς γραφίστες XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 30, 2011 #58 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2011 Όλα με μέτρο Dunkel, όχι τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.