dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Ποιος είναι ακριβώς ο νομος τις "παράνομης κατακράτησης" από πολίτη και γενικά άμα ένας securitas το παίξει αστυνομικός και δεν σε αφήσει να φύγεις και σου ψάξει τα πράγματα?άμα έχεις και μερικά links να μου στείλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούνιος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Δεν είμαι ο τσακωνας (προφανώς) αλλά αποσο ξέρω απαγορεύεται να σε κρατήσει αν δεν είναι αστυνομικός, και πυρηνικά όπλα να κουβαλάς δεν μπορεί να σου πει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 27, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Δεν είμαι ο τσακωνας (προφανώς) αλλά αποσο ξέρω απαγορεύεται να σε κρατήσει αν δεν είναι αστυνομικός, και πυρηνικά όπλα να κουβαλάς δεν μπορεί να σου πει κάτι.τα ξέρω τα δικαιώματα, αλλα θέλω να μάθω ακριβώς την νομοθεσία πάνω σε αυτάόπως το τι θα πάθει άμα σε κάνει παράνομη κατακράτηση-σύλληψη, άμα σου ψάξει με το ζόρι τα πράγματα κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούνιος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Μήνυση και όπου βγάλει λογικά. (στο παραπάνω ποστ φυσικά εξαιρείται ο Jack Bauer που μπορεί να σου κάνει ότι θέλει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 27, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 βασικά θέλω να τυπώσω μετικά χαρτάκια με την ακριβή νομοθεσία και αύριο να πάω σε ένα supermarket να τα τρίψω στα μούτρα του προισταμενου του σουπερμάρκετ ώστε να μαζέψει τα αλητ@κι@ που το παίζουν καουμπόηδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούνιος 27, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 βασικά θέλω να τυπώσω μετικά χαρτάκια με την ακριβή νομοθεσία και αύριο να πάω σε ένα supermarket να τα τρίψω στα μούτρα του προισταμενου του σουπερμάρκετ ώστε να μαζέψει τα αλητ@κι@ που το παίζουν καουμπόηδεςΕχω την εντυπωση πως και στο Jumbo κανουν το ίδιο πράγμα. Μια σκεψη μου είναι πως επειδή εισαι μέσα στο χώρο τους έχουν δικαίωμα να σε ελέγξουν για κλοπή (αν και παλι ακούγεται παράνομο)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Ποινικος κωδιξ...Παράνομη καταΚράτηση Αρθρο 325. Οποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του τιμωρείται με Φυλάκιση και αν η καταΚράτηση διήρκεσε μακρό χρονικό διάστημα, με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 27, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Ποινικος κωδιξ...και για το ψάξιμο των πραγμάτων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 27, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 και για το ψάξιμο των πραγμάτων?ρε ντουνκελινο,δεν ειμαι μπακαλης.Αυτο που εχεις στο μυαλο σου σαν ψαξιμο πραγματων ,νομικα μπορει ναναι 10 διαφορετικα μεταξυ τους πραγματα,και δεν μπορω να δινω απαντησεις στον αερα.Το πρωτο πουμουρχεται στο μυαλο ειναι αυτο αλλα μπορει ναναι κατι αλλοΠαράνομη βία Αρθρο 330. Οποιος χρησιμοποιώντας σωματική βία ή Απειλή σωματικής βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης έξαναγκάσει άλλον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή για τις οποίες ο παθών δεν έχει υποχρέωση τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, ανεξάρτητα αν το απειλούμενο κακό στρέφεται εναντίον εκείνου που απειλείται ή κάποιου από τους οικείους του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 27, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 ένα τελευταίο.. pppplzεπίσης το να σου ζητήσει ταυτότητα κάποιος ο οποιος δεν είναι αστυνομικός η αρμόδιος τι άρτιο υπάρχει για αυτό?btw έχεις κάποιο link που τα τσιμπάς ώστε να μπορούμε και εμείς να τα ψάχνουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούνιος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Προφανώς δεν είσαι αναγκασμένος να του τη δείξεις/δώσεις. Τι έγινε ρε συ? Όλους μέσα με ισόβια θες να τους βάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 27, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Προφανώς δεν είσαι αναγκασμένος να του τη δείξεις/δώσεις. Τι έγινε ρε συ? Όλους μέσα με ισόβια θες να τους βάλεις?δεν είναι η πρώτη φορα που στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ το παίζει ο securitas τον Rambo, ψάχνει πράγματα e.t.c. και σήμερα που έτυχε σε εμενα και τον γιόσα μπροστά σε όλο το σουπερμάρκετ και χώθηκε στην τρυπα του μου άρχισε να λέει πως δεν είναι απλός πολίτης και τέτοιες μπούρδες που εκεί το θεώρησα πως όντως το παρατράβηξε.κατά προσωπική του τύχη ο προϊστάμενος του σουπερμάρκετ δεν ήταν εκεί, αύριο σκοπεύω να τον πιάσω και να του πω δυο φωνήεντα στον προϊστάμενο και να τον προειδοποιήσω πως την επομενη φορα θα κινητής δικαστικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 ένα τελευταίο.. pppplzεπίσης το να σου ζητήσει ταυτότητα κάποιος ο οποιος δεν είναι αστυνομικός η αρμόδιος τι άρτιο υπάρχει για αυτό?btw έχεις κάποιο link που τα τσιμπάς ώστε να μπορούμε και εμείς να τα ψάχνουμε?Αμε,πας λιεκ εδω Τμήμα Νομικής ΕΚΠΑ - law.uoa.gr περιμενεις 4 χρονια ,μετα πας εδω http://www.dsa.gr/ περιμενεις αλλον 1μιση ,μετα πας εδω ,σου δινουν κατι χαρτια Καλως ορίσατε στην ιστοσελίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών ,αυτο μονο τιποτα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 28, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 τσάκωνα μην βρίσεις, αλλα έτσι για αν σφίξουν λίγο οι ξέρεις ποίες, με έναν φίλο (aka άσχετοι με το νομικό θέμα) με διαφορα πράγματα που ψιλοβρήκαμε στο net.γράψαμε αυτήν την επιστολή για τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου καταστήματος, ρίξε μια τελευταία χαριστική ματια, είναι τελείως off?Χθες 28/06/2011 και ώρα 19:20 στον κατάστημα σας το οποίο βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη, Λαγκαδά 11.Εκτυλίχθηκε περιστατικό με υπάλληλο Security το οποίο έχει πέσει στην αντίληψη μου ουκ ολίγες φορές.Ο υπάλληλος ο οποίος εργαζόταν ως Security μου ζήτησε να ψάξει την τσάντα μου χωρίς φανερή αιτία επειδή χτύπησε κάποιο μηχάνημα, επίσης με απέτρεψε από το να αποχωρήσω από το κατάστημα, κάτι το οποίο πίπτει στο άρθρο 325 ΠΚ (Κατακράτηση παράνομη) επίσης μου ζήτησε να κοιτάξει στο περιεχόμενο της τσάντας μου κάτι το οποίο πίπτει σε αρκετά άρθρα όπως Αστικό Δίκαιο Άρθρο 283, Άρθρο 281, Άρθρο 282 & Άρθρο 331 ΠΚ.Εγώ εθελοντικά συνεργάστηκα, ώστε να εξηγήσω πως δεν είναι υποχρεωμένος κανένας πολίτης να εκτελέσει εντολή του, στην οποία εξήγηση είχε άκρως αρνητική στάση και προσπάθησε να με παραπλανήσει λέγοντας πως έχει εξουσιοδότηση την οποία αρνήθηκε να μου την δείξειΕπίσης αρνήθηκε κατηγορηματικά με πλάνη "λέγοντας πως είναι ο ίδιος υπεύθυνος του καταστήματος" να με αφήσει να επικοινωνήσω με τον τυχόν αρμόδιο του καταστήματος για να τον ενημερώσω για την συμπεριφορά του υπαλλήλου.Θα ήθελα αυτό το συμβάν να πέσει στην αντίληψη σας διότι την επόμενη φορά που θα πέσει στην προσωπική μου αντίληψη θα αναγκαστώ να κινηθώ νομικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούνιος 28, 2011 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Αλλαξε τη τελευταια φραση, μου ακουγεται καπως Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούνιος 28, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Αλλαξε τη τελευταια φραση, μου ακουγεται καπως ακούω προτάσεις (ούτε εμένα με τρέλανε) :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 28, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 ρε συ ντουνκελ ,επειδη σουπα εναν νομο δεν σημαινει οτι θα τον πεις στο bawss εκει περα και θα λυθουν ολα δια μαγειας.Πες δηλαδη οτι σου στελνουν ενα μεηλ του στυλ "Αγαπητε ντουνκελΧΘες Δευτερα και ωρα 3.43 πρωτα λεπτα διαπιστωσαμε οτι ψειριζατε την μαιμου σας με τις αισθησιακες ταινιες που κατεβασατε απο τον ιστοτοπο μας κατα παραβασιν του νομου 2121/1993 και σας προειδοποιουμε δια της παρουσης οτι εαν προβειτε σε παρεμφερη ενεργεια στο θα σας μηνύσουμε κατα το αρθρο 66Α του προαναφερθεντος νομου"ΦιλακιαΘα τοπαιρνες στα σοβαρα?Γνωμη μου.Θες να το τραβηξεις?Τσαμπουκα στον σεκιουριτα να σε ακουσει ολο το μαγαζι του στυλ "φωναξε την αστυνομια ΤΩΡΑ να μου τα ψαξει." και οταν ερθει υποβαλλεις μηνυση ενωπιον του καπ κι ας γνωρισει το Αυτοφωρο Μονομελες απο κοντα.Εχει βεβαια 120 ευρω παραβολο δημοσιου η μηνυση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούνιος 28, 2011 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Μήπως έτσι? "Με αυτή την επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για το αυτό το συμβάν και επίσης σας προειδοποιώ πως την επόμενη φορά μπλα μπλα μπλα μπλα......." Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούνιος 28, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 "Θα ήθελα το συγκεκριμένο συμβάν να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, διότι την επόμενη φορά που θα πέσει στην προσωπική μου αντίληψη θα αναγκαστώ να κινηθώ νομικά."something like that...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 28, 2011 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 dunkel, εφόσον δεν έχεις γνώση νομικών θεμάτων και θέλεις να γράψεις κάτι σοβαρό που:θα έχει τα κατάλληλα τεκμήρια για ληφθεί υπόψιν, και ταυτόχροναδεν θα δώσει λαβές στον παραλήπτη για να αναφερθεί στη δική σου αντιμετώπισή κλπ.πρέπει να απευθυνθείς σε έναν Τσάκωνα.Οι επιστολές τέτοιου είδους δεν είναι έκθεση ιδεών και πρέπει να συντάσσονται από άνθρωπο που γνωρίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.