Jump to content

Προβλημα επιλογης Μητρικης-Μνημης,pls HELP

Giannis_231416003539

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες καταρχην καλησπερα και καλως σας βρηκα θελω βοηθεια/συμβουλη και οσο πιο γρηγορα μου την λυσετε τοσο πιο υποχρεος θα ειμαι...

Λοιπον εχουμε και λεμε χτιζω εναν Η/Υ ο οποιος προοριζεται για πολυ βαρυ gaming αλλα και για multimedia χρηση αλλα κυριως το 1ο και θελω να σας ρωτησω κατι...

Εχω παρει ηδη μνημες(εδω και αρκετο καιρο) Corsair DDR3 2x1GB(εχω παρει 3 πακετα οποτε σαν συνολο μνημης εχουμε 6x1GB)οι οποιες ειναι χρονισμενες στα 7-7-7-20 και στα 1600ΜΗz οι οποιες επισης ειναι στα 1.80v...

Αυτες τις μνημες ειχα σκοπο να τις συνδυασω(δεν εχει γινει ακομα αγορα μητρικης) με αυτη τη μητρικη GIGABYTE - Motherboard - Socket 1156 - GA-P55A-UD6 (rev. 1.0) καθως ειναι η μονη της σειρας της η οποια χωραει και τις 6 μνημες αλλα εχει και usb3.0...

Ομως η τιμη της ανεβηκε στα 250ευρω και υπαρχει σε απειροελαχιστα καταστηματα πλεον...

Τωρα παω στην ερωτηση που ειναι η εξης->

Μηπως ειναι προτιμοτερο να παω να παρω αυτην εδω τη μητρικη Gigabyte GA-P55-USB3 (s1156, DDR3, P55) - Μητρικές - plaisio.gr η οποια βρισκεται και σε τιμη εκπληκτικης ευκαιριας και να παω για αυτες εδω τις μνημες Corsair XMS3 8GB DDR3-2000 Kit (2x4GB, PC3-16000, 9-10-9-27, CMX8GX3M2A2000C9) - Μνήμες - plaisio.gr ...

Αυτο που θελω να μου πειτε ειναι αν αξιζει να παω σε αυτην την αλλαγη πλανου...

Οι δευτερες μνημες μπορει να ειναι πιο αργες στα timings αλλα ειναι στα 2000MHz και ειναι και 8GB..

Τι προτεινετε εσεις?huh.gif

Εγω λεω να παω στο δευτερο που λεω σαν επιλογη καθως μου φαινεται καλυτερο και δεν υστερει σε ποιοτητα...

Συνολικα θα μου κοστισει γυρω στα 200ευρω μητρικη-μνημες(απ'τα 250 ευρω που θα στοιχησει μονο η αλλη μητρικη)..

Ομως ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ GAMING...

Μην επηρεασει την συμβουλη σας οτι ηδη εχω παρει τις μνημες που αναφερω γιατι μπορει να πουληθουν...

Πειτε μου pls SOS SOS SOS SOS grin.gif

Αυτα βεβαια θα λειτουργησουν μαζι με Sapphire 6970 full και επεξεργαστη i5 Intel Core i5 760 (s1156, 2,8GHz, 8MB, L3 Cache, Box) - Επεξεργαστές - plaisio.gr που ειναι ηδη αγορασμενα αν σας βοηθαει...

Τι λετε να παω στο plan b ή να μεινω στο σχεδιο το αρχικο μου...

Επισης αν θελετε να προτεινετε κατι αλλο ειναι καλοδεχουμενο αλλα θετω σαν προυποθεση να υπαρχει usb3.0 και βεβαια να μπορει να σταθει εξαιρετικα σε πολυ βαρυ gaming:)

αν πας στο 2ο σχέδιο (μνήμες + μητρική) να ξέρεις ότι έτσι και βάλεις 2η κάρτα πάνω θα κτυπάει πάνω στις Sata θύρες. Αν πας στο 1ο σχέδιο (μητρική μόνο) τότε θα είσαι καλύτερα από άποψη motherboard.

αν πας στο 2ο σχέδιο (μνήμες + μητρική) να ξέρεις ότι έτσι και βάλεις 2η κάρτα πάνω θα κτυπάει πάνω στις Sata θύρες. Αν πας στο 1ο σχέδιο (μητρική μόνο) τότε θα είσαι καλύτερα από άποψη motherboard.

Και όχι μόνο!!:p

Gigabyte GA-P55-USB3

1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (Note 2) (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard.)

1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4_X1) (Note 3)

[MENTION=14427]BloodMage[/MENTION] η συγκεκριμένη δεν έχει USB3 (η MSI P55-GD65 USB3 έχει).

[MENTION=20839]Giannis_23[/MENTION] Αν θα κάνεις OC + δυνατότητα για δεύτερη GPU (x8x8) + USB3, θα πρέπει να "ανέβεις" σε τιμή.

Asrock P55 Extreme4

Expansion Slot - 2 x PCI Express 2.0 x16 slots

(Single at x16 or Dual at x8/x8 mode)

- 3 x PCI Express 2.0 x1 slots (2.5GT/s)

- 2 x PCI slots

- Supports ATI CrossFireX and Quad CrossFireX

- Supports NVIDIA® SLI and Quad SLI

- 2 x Rear USB 3.0 ports by NEC UPD720200, support

USB 1.0/2.0/3.0 up to 5Gb/s

- 1 x Front USB 3.0 header (supports 2 USB 3.0 ports) by NEC

UPD720200, supports USB 1.0/2.0/3.0 up to 5Gb/s

Και όχι μόνο!!:p

Gigabyte GA-P55-USB3

@BloodMage η συγκεκριμένη δεν έχει USB3 (η MSI P55-GD65 USB3 έχει).

@Giannis_23 Αν θα κάνεις OC + δυνατότητα για δεύτερη GPU (x8x8) + USB3, θα πρέπει να "ανέβεις" σε τιμή.

Asrock P55 Extreme4

Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τη προταση σου...

Να σε ρωτησω μονο καποια πραγματακια...

Γιατι δεν μπορω να κανω oc(η αληθεια βεβαια ειναι οτι δεν ενδιαφερομαι και πολυ,αλλα το εχω σαν απορια)

Αν δεν με ενδιαφερει να βαλω και 2η καρτα πανω τοτε η μητρικη καρτα που ειπα μπορει να ανταποκριθει στις υψηλες απαιτησεις που εχω???

Δηλαδη ενα pc με Sapphire 6970,Intel Core i5 760,την μητρικη που εχω στο ''plan b'' και τις μνημες που και εγω ''σταμπαρα'' αργοτερα με μετα απο καποιες συζητησεις που μου προτεινε 8GB στα 1600MHz δεν μπορει να σταθει και στο πιο βαρυ gaming για παρα πολυ καιρο???

Θεωρω πως ναι...

Μια χαρα μου φαινεται...

Kαι κατι αλλο αυτες εδω οι μνημες http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=F28D49B88CE9104788184A1F1D956790&pa=58C85C5D74D9F14ABC3737EB9255E42B δεν ειναι ιδιες με αυτες που μου προτεινε ο BloodMage και ειναι αυτες εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24-CMZ8GX3M2A1600C9.htm ???

Νομιζω πως ναι απλως ειναι αλλο χρωμα αλλα για επαληθευση...

Γιατι δεν μπορω να κανω oc(η αληθεια βεβαια ειναι οτι δεν ενδιαφερομαι και πολυ,αλλα το εχω σαν απορια)

Δεν είναι οτι δεν γίνεται OC με όλες τις μητρικές. Δεν μπορεί να κάνει μια "φθηνή" μητρική το ίδιο OC με μια "σούπερ". Στις επιλογές σου π.χ. η πρώτη (GA-P55A-UD6) ίσως να μπορεί να δουλέψει τον 760 σου στα 4Ghz σταθερά και η δεύτερη (GA-P55-USB3) να μην μπορεί να τον πάει πάνω από 3.5Ghz (όλα τα νούμερα είναι παράδειγμα).

Αν δεν κάνεις OC, no problem. Όμως για το extreme gaming θα πρέπει να κάνεις μάλλον (σύμφωνα με τα λεγόμενα εδώ μέσα στο thelab όσων έχουν/δοκίμασαν i5 750/760).

Αν δεν με ενδιαφερει να βαλω και 2η καρτα πανω τοτε η μητρικη καρτα που ειπα μπορει να ανταποκριθει στις υψηλες απαιτησεις που εχω???

Αν πιστεύεις πως ποτέ δεν θα χρειαστείς δεύτερη κάρτα τότε η επίλογές σου για μητρική είναι πολλές περισσότερες (το δύσκολο είναι ο συνδυασμός οικονομική μητρική + 2x pci-e x16 με x8/x8).

Εφόσον δεν θα έχεις μεγάλες απαιτήσεις σε OC (ένα μικρό μάλλον θα το κάνεις γιατί τα 2.8Ghz μάλλον είναι λίγα) και δεν θα βάλεις δεύτερη κάρτα τότε και η GA-P55-USB3 μπορεί να κάνει την δουλειά σου.

Kαι κατι αλλο αυτες εδω οι μνημες http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....3737EB9255E42B δεν ειναι ιδιες με αυτες που μου προτεινε ο BloodMage και ειναι αυτες εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...3M2A1600C9.htm ???

Οι Vengeance είναι σε μαύρες (οι συγκεκριμένες είναι CL8, υπάρχουν και σε CL9), μπλε, και κόκκινες. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι στο τελευταίο ψηφίο του κωδικού της Corsair. Μαύρη (CMZ8GX3M2A1600C9), μπλε (CMZ8GX3M2A1600C9B), κόκκινη (CMZ8GX3M2A1600C9R). Ούτε στη σελίδα της Corsair δείχνει να έχουν κάποια διαφορά εκτός από το χρώμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.