Jump to content

UPS TURBOX από το Πλαίσιο...σιγά μην δούλευε

Passenger57

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα ενα ups για τον εργασιακό μου χώρο, για τον ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ μου 650VA turbox το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα μηχάνημα intel 4πύρηνο με 2 σκληρούς δίσκους, μια κάρτα γραφικών ΑΤΙ, 2 dvd και 2gb ram.ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ UPS κλείνει αυτόματα και δεν ανοίγει.ΔΕΝ διατήρησε την τάση ποτέ, όταν κόπηκε το ρεύμα εδώ και 2 μήνες. Πήγα στο πλαισιο Πάτρας στο service και μου είπε ο τύπος το εξωφρενικο...πως το ups αυτό δεν ειναι για υπολογιστές...ειναι πολύ "μικρό" και πως το παιρνουν μόνο για κάτι τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα, τηλεφωνικά κέντρα και κάτι τέτοιες ΤΡΙΧΕΣ. Πιστεύω πως το μηχάνημά μου δεν καταναλώνει σε idle κατάσταση παραπάνω από 150watt ενώ το ups πρέπει να εξυπηρετεί τουλάχιστον 390 watt.Τι να κάνω;Να το επιστρέψω στο πλαισιο και να κάνω φασαρία;Εαν δεν ειναι για υπολογιστές γιατι δεν γράφουν στο διαδικτυακό τους κατάστημα με ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;"

ΤΟ UPS ειναι αυτο: Turbo-X 650 SD Line Interactive - UPS - plaisio.gr

Να πας και να τους το τρίψεις στα μούτρα.

Άκους εκεί δεν είναι για υπολογιστές λέει. Δουλεύουν ψιλό γαζί τον κόσμο που δεν γνωρίζει δυο πράγματα παραπάνω.

Σε παρόμοια περίπτωση με το 1000va, κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει καπνούς.

Το πάω πίσω και τους λέω έριξα τον γενικό φοβάμαι να το βάλω πάλι στην πρίζα άσε τα χημικά που ανέπνευσα και τι μπορεί να είχε γίνει αν δεν ήμουν εκεί και δεν θα ήθελα πάλι της ίδιας μάρκας ups.

Δεν το άνοιξαν καν να δουν τι παίζει και φάνηκε ότι έχουν παραλάβει και αλλά με αυτό το πρόβλημα μιας και σε 3 λεπτά μου έκοψαν πιστωτικό.

Εγώ που έχω το ίδιο στον υπολογιστή της γυναίκας μου, δεν παρουσίασε τίποτα σε διακοπές και κρατάει άνετα 10-12'. Το σύστημα είναι Intel Core i7-920, 6GB, 3870-512MB, 2HDD, Samsung LCD 20".

Σε παραπέμπω στην πρώτη γραμμή που δίνει το site του Πλαισίου. Δεν διάβασα παρακάτω!!!

"Οι έντονες εναλλαγές τάσης του δικτύου σας αποτελούν τον καθημερινό εχθρό του υπολογιστή σας"

Πήγαινέ το πίσω και ή πάρε ένα που το ίδιο και η μπαταρία του δουλεύουν σωστά, ή πάρε κάποιο μεγαλύτερο.

Είναι που θα πέσεις μου φαίνεται. Turbo-X UPS ούτε σε εμένα δούλεψε, και στον κολλητό μου το ίδιο.

Παιδιά και γω turrbo x 1000va έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου με το σύστημα της υπογραφής και δεν με απογοήτευσε ποτέ. Κρατάει γύρω στα 15 λεπτά απο τη στιγμή που κόβεται το ρεύμα.

Τα πολύ φθηνα UPS δεν βγαζουν ημιτονοειδη ταση, κατα συνεπεια τα καλα τροφοδοτικα να μην παιζουν με αυτα τα UPS. Αποσυνδεοντας το ups απο το ρευμα και μετρωντας με πολύμετρο η τιμη που βλεπουμε ειναι περιπου 150V αντι για 220V AC.

και τι τάση βγάζουν δηλαδή; τριγωνική; DC;

Έχεις βάλει κάποιο πάνω σε παλμογράφο και το λες ή το υποθέτεις;

Επίσης αν βγάζανε 150V δεν θα δούλευε καμία συσκευή.

Τα πολύ φθηνα UPS...

Δώσε μας τάξη μεγέθους... Γιατί το δικό μου είναι MGE Line Interactive, των 300€ (όταν το πήρα) και οι προδιαγραφές του δε λένε ότι βγάζει "true sine wave". Αν είναι να δώσω 1000€ για να κάνω τη δουλειά μου, παίρνω απλά ένα πολύπριζο με φίλτρα...

γενικως παιδια, ενας rule of the thump για την ποιοτητα του ups, ειναι οι εξοδοι του. Ενα ups με shuko εξοδους ειναι χαμηλης ποιοτητας..

Κάποια δίνουν τετραγωνικό παλμό που προσεγγίζει ημιτονοειδές, δε το έχω τσεκάρει με παλμογράφο, το λένε οι ίδιες οι εταιρίες. Πιστεύω όμως πως δεν έχουν θέμα να λειτουργήσουν με το οποιοδήποτε τροφοδοτικό/pc, αρκεί να το καλύπτουν.

to true rms που προσπαθουν να μετρησει το πολυμετρο οταν το γυρναμε στο ac θεωρει οτι η κυμματομορφη ειναι sine wave και το αποτελεσμα ειναι βασει αυτης της θεωρησεις, γι αυτο βγαζει 150V.

To true rms της εξοδου ειναι 220V αλλα δεν υπολογιζεται σωστα απο το πολυμετρο.

ups output waveform

Electrical Waveform Output

και οι τρεις κυμματομορφες εχουν true rms 220V

μπορεί να μου πει κανείς...το συγκεκριμένο UPS....τι μπορεί να σηκώσει;

HY με τροφοδοτικο χαμηλου κοστους.

Τι να κάνω;Να το επιστρέψω στο πλαισιο και να κάνω φασαρία;Εαν δεν ειναι για υπολογιστές γιατι δεν γράφουν στο διαδικτυακό τους κατάστημα με ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;"

1)Ο υπάλληλος που σου είπε ότι το συγκεκριμένο ups είναι μικρό μπορεί να ήταν άσχετος. Δηλ. να μην ήξερε πόσα Watt και πόσα VA "σηκώνει" αυτό το ups. Εγώ πιστεύω ότι είναι ελλατωματικό.

Στον [MENTION=173]Wizard![/MENTION] (post #4) πως δουλεύει;

Σου συνιστώ να γράψεις το θέμα σου και στο forum του ΠΛΑΙΣΙΟ (myplaisio). Πιστεύω ότι τα παιδιά εκεί θα έχουν αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο θέμα και θα σε συμβουλέψουν ανάλογα.

2)Εάν ισχύει η εγγύηση ακόμη τότε πήγαινέ το πίσω και πες τους να σου κόψουν πιστωτικό για κάτι άλλο με την δικαιολογία ότι "το συγκεκριμένο ups δεν λειτουργεί". Αυτό αφού σιγουρευτείς ότι το συγκεκριμένο ups "σηκώνει" τον υπολογιστή σου. Για το αν "σηκώνει" τα Watt που λέει ρώτα στο forum του hlektronika.gr.

Τί τροφοδοτικό έχει ο υπολογιστής σου και τί άλλο είχες επάνω στο ups αυτό ;;;

Σιγα μην κάτσω να διαβάσω...όλη την θεωρία για τα ups λες και δίνω μάθημα για πανεπιστήμιο....πήρα ένα %^$^%$ ups για εναν απλό υπολογιστή και ΘΕΛΩ να δουλεύει....ψάχνω ήδη να βρώ το τιμολόγιο να το πάω πίσω.Το Τροφοδοτικό του ειναι ενα απλό chieftek (δεν θυμαμαι πόσα watt είμαι σπίτι τώρα ) και έχω απλά συνδεδεμένο ένα pc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.