Jump to content

Πληκτρολόγιο & Ποντίκι

vic

Recommended Posts

Καιρό τώρα ήθελα να αλλάξω αυτά τα δύο, αλλά τώρα που άρχισε να κάνει "νερά" το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού επιβάλεται. Να τονίσω ότι αποκλείω την Razer με αυτά που μάθαμε στο άλλο θέμα.

Πρώτα για το ποντίκι. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να έχει gaming χαρακτηριστικά. Φαντάζομαι πως έτσι αποκλείονται τα ασύρματα. Επίσης προτιμώ να έχει λιτή σχεδίαση (το Razer DeathAdder είναι καλό δείγμα - από άποψη εμφάνισης). Από τιμή τώρα δεν υπάρχει κάποιο σίγουρο όριο, αλλά θα εξαρτηθεί από το άν τα αξίζει τα χρήματα το ποντίκι. Επίπεδα όμως Razer Mamba είναι υπερβολικά.

Στα του πληκτρολογίου τώρα. * Έχω ακούσει πολλά καλά για τα μηχανικά πληκτρολόγια. Χρειάζομαι όμως βοήθεια στην επιλογή. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη διακοπτών, ο καθένας με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό που θέλω εγώ είναι: να μην είναι ιδιαίτερα σκληρά τα κουμπιά στο πάτημα, να μπορεί να ανταποκριθεί στο gaming, να μην έχει την τάση να πετάγεται πάνω όταν το κρατάς πατημένο (προφανώς κάτι τέτοιο ενοχλεί σε παιχνίδια) και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εύκολο στο γράψιμο. Θα βόλευε ιδιαίτερα να έχει και φωτιζόμενα πλήκτρα, χωρίς να είναι απαραίτητο όμως.

* Αν για αυτά που ζητάω δεν κάνει το μηχανικό πληκτρολόγιο, πάμε πάλι στα συνηθισμένα.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι σε roccat για ποντίκι.

Από κει και πέρα εγώ έχω το lycosa mirror της razer και δεν έχω κανένα παράπανω αλλά αντιθέτως με έχει καταβολέψει και ειδικά στο θέμα των φωτιζόμενων πλήκτρων!

κοιτα το Sidewinder X6 απο keyboard το οποιο κατα την δικια μου την γνωμη ειναι φανταστικο πληκτρολογιο.

Επισης εχει και φως σε ολα τα πληκτρα (ρυθμηζομενο) σε ενταση και εχει και ενα ακομα feature το οποιο εγω προσωπικα το βαζω στα μεγαλα + του πληκτρολογιου.

Ειναι το οτι εχει αποσπομενο το κομματι "αριθμομηχανη".

Επισης κοιταξε και το καινουριο mouse της Logitech το G400

Aπο ποντικι εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος απο το sharkoon fireglider (1 , 2) ιδιο ποντικι απλα αλλαζει το χρωμα (εγω οταν πηρα ειχε μονο το κοκκινο που τωρα εχει ντυθει με carbon vynil)

Απο πληκτρολογιο και εγω με το sidewinder x6 τις microsoft εχω μεινει αρκετα ικανοποιημενος (αν και μου εχει μπει η ιδεα να αλλαζω τα led απο κοκκινα σε μπλε)

Aπο ποντικι εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος απο το sharkoon fireglider (1 , 2) ιδιο ποντικι απλα αλλαζει το χρωμα (εγω οταν πηρα ειχε μονο το κοκκινο που τωρα εχει ντυθει με carbon vynil)

Απο πληκτρολογιο και εγω με το sidewinder x6 τις microsoft εχω μεινει αρκετα ικανοποιημενος (αν και μου εχει μπει η ιδεα να αλλαζω τα led απο κοκκινα σε μπλε)

ενδιαφερουσα μοντα

αν και οταν το κανεις δειξε μας xD

ενδιαφερουσα μοντα

αν και οταν το κανεις δειξε μας xD

επειδη το ανοιξα για να το περασω αυτοκολητο carbon απλες κολησεις ειναι δεν ειναι κατι ιδιετερο χρονο θελει οταν μπορεσω θα κατσω να το κανω

hpim0681.th.jpg

hpim0679d.th.jpg

hpim0683c.th.jpg

hpim0678o.th.jpg

Για τα μηχανικά πληκτρολόγια ξέρει κανείς κάτι παραπάνω, σύμφωνα με τις "προδιαγραφές" που ζήτησα;

Υπαρχει ενα πολυ καλο mechanical keyboard guide εδω: Mechanical Keyboard Guide - Overclock.net - Overclocking.net

Αρκετες πληροφοριες που μπορει να σε βοηθησουν μπορεις να βρεις και εδω: http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/mechanical-keyboards-gnwmes-kai-agora-apo-eshops-95636.html

Υπαρχει ενα πολυ καλο mechanical keyboard guide εδω: Mechanical Keyboard Guide - Overclock.net - Overclocking.net

Αρκετες πληροφοριες που μπορει να σε βοηθησουν μπορεις να βρεις και εδω: http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/mechanical-keyboards-gnwmes-kai-agora-apo-eshops-95636.html

Αυτά είναι τα πρώτα που κοίταξα. Θέλω όμως και γνώμες από ανθρώπους που τα έχουν δοκιμάσει από κοντά. Δεν μπορώ να ξέρω την αίσθηση του κάθε διακόπτη ξεχωριστά. Οπότε ρωτάω σύμφωνα με τις ανάγκες μου, ποιος από τους διακόπτες αυτούς είναι ο κατάλληλος.

Έχω ένα filco με cherry brown switches,τα πλήκτρα του είναι όπως τα θες, δηλαδή ελάχιστη αντίσταση και πολύ εύκολα στο πάτημα.Για μένα που έχω και θέμα με τενοντίτιδα μου είναι πολύ ξεκούραστο.

Είναι όμως δύσκολο να το συνηθίσεις και να είσαι ακριβής στις εντολές σου με αυτό λόγο της ελάχιστης αντίστασης.

Σε fps δεν θα έχεις θέμα,σε rts εγώ που παίζω sc2 μου βγαίνει κανα λάθος που και που,δηλαδή μπορεί να μην ελευθερώσω το πλήκτρο γρήγορα και να δώσει 2 φορές μια εντολή.

Για typing επίσης δεν το έχω συνηθίσει ακόμα(6 μήνες το έχω) και κάνω λάθη.Βέβαια δεν γράφω κείμενα συχνά,για chat το έχω κυρίως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.