Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2011 Επειδή θα είμαι στη Ζυρίχη για ~2 χρόνια λόγω μεταπτυχιακού, θα ήθελα να μου πείτε ποιοι χάρτες & ποιο πρόγραμμα θεωρείται καλύτερο για την εν λόγω χώρα & πόλη. Για την Ελλάδα χρησιμοποιώ το Destinator που ειδικά με τους τελευταίους χάρτες (με 3 χρόνια καθυστέρηση άλλα δεν πειράζει πλέον) είναι μια χαρά. Ωστόσο έχω ακούσει ότι το Destinator δεν είναι καλό για εξωτερικό όσο άλλα προγράμματα (πχ. iGO).Η συσκευή που έχω είναι το HTC Touch Diamond 2 με WM 6.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 26, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 google maps όσοι ξέρω στη ζυρίχη, αυτό χρησιμοποιούν, ή τις εφαρμογές του zvv (του οργανισμού για τα μέσα μεταφοράς της Ζυρίχης). Δε νομίζω να χρειαστείς κάτι άλλο - δε χάνεσαι σε αυτήν την πόλη (εκτός αν φύγεις πολύ προς τα έξω ) ETH ή στο Πανεπιστήμιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούνιος 26, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 ΕΤΗτο google maps από όσο ξέρω δεν είναι gps όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 26, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 κανονικότατα λειτουργεί ως gps. Το κακό είναι ότι πρέπει να κατεβάζεις τους χάρτες εκείνη την ώρα (βέβαια, τα προγράμματα data από τις ελβετικές εταιρίες κινητής (orange.ch swiwsscom.ch sunrise.ch) είναι φθηνά). Πολλές απορίες σχετικά με τη ζωή στην Ελβετία, και ειδικότερα στη Ζυρίχη, θα σου λυθούν στο English Forum Switzerland (edit: δες κι ετούτο: Living in Switzerland -- For Expats, By Expats | Expatica Switzerland) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 26, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 Αν θα μετακινήσαι μέσα στην πόλη τότε τα ΜΜΜ και ένας χάρτη που να δείχνει τα δρομολόγια τους σου είναι υπέραρκετός. Γενικά μέσα στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης το αυτοκίνητο είναι υπερβολή και κοστίζει (σε πάρκινγκ). Αν συνηθίσεις τα δρομολόγια και μάθεις λίγο την τοπολογία θα δείς ότι δεν θα χρειάζεσαι τίποτε άλλο και η μετάβαση από το ένα στο άλλο θα σου γίνει συνήθεια. Για διαδρομές τώρα εκτός της πόλης, αν το π.χ. πανεπιστήμιο είναι μακρυά τότε ίσως και να σε βολεύει καλύτερα το τρένο αφού όλα τα μεγάλα ιδρύματα έχουν τέτοιες προβλέψεις. Εννοείτε ότι για όλα τα παραπάνω βγάζεις κάρτα απεριορίστων και σαν φοιτητής δικαιούσε φθηνότερα εισιτήρια. Επίσης κοίτα και για το ποδήλατο που σαν προοπτική είναι ότι πρέπει για Ευρώπη. Αν είσαι με τα πόδια δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει το gps από άποψη αυτονομίας. Ένας χάρτης της πόλης τουριστικός και ένας με τα δρομολόγια των ΜΜΜ και είσαι jet νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούνιος 26, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 καλά το αυτοκίνητο μάλλον σταματημένο θα το έχω και θα κινείται μόνο για τις Άλπεις (επιτέλους θα αποσβέσουμε τα σκι γιατί στην Ελλάδα δεν ξαναβλέπω χιόνια), σίγουρα κατ'άλλα τα ΜΜΜ, ειδικά στη Ζυρίχη που έχει από τραμ μέχρι intercityωστόσο το gps το θέλω με το σκεπτικό ότι ποτέ δεν ξέρεις που θα βρεθείς, ένας δορυφόρος πάντα σε βλέπει, να μπορείς να βρεις το δρόμο σου ρε παιδί μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 26, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2011 Αν πάντως επιμείνεις να μην χρησιμοποιήσεις το google maps (σε διαβεβαιώ ότι είναι άριστο για τη Ζυρίχη, ενώ έχει και πληροφορίες για τα ΜΜΜ σε συνεργασία με το ZVV & το SBB), για ρίξε μια ματιά εδώ: swisstopo: Swiss Map Mobile Windows Mobile Edition Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούνιος 27, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Κοίταξε και να μην είναι πολύ καλό το πρόγραμμα που έχεις (δηλαδή οι χάρτες) τη δουλειά σου την κάνεις. Δεν λέω για κάθε μέρα, αλλά αν το πρόβλημά σου είναι στην αρχή, θα επιλέξεις γρηγορότερη διαδρομή (και όχι συντομότερη) οπότε οι κεντρικοί δρόμοι πολύ δύσκολο να αλλάξουν / μονοδρομηθούν κλπ.Μετά καλύτερα να δεις εκεί τι πουλάνε στα καταστήματα και τι προτείνουν, και εφόσον θα κάτσεις 2 χρόνια, έχεις καιρό να το ψάξεις!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Ιούνιος 27, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 για δοκίμασε tom tom ... το προτιμούν στο εξωτερικό.. (μου έκανε εντύπωση ότι στην Ολλανδία όταν δίνουν εξετάσεις οδήγησης... έχουν το tom tom μαζί...!!!)όσο αφορά Ζυρίχη .... ποδηλατάκι και τραμ/τρένο και είσαι μια χαρά... ως και στις στάσεις των τραμ έχει πίνακα που σου λέει σε real time πότε θα έρθει το τραμ... επίσης τα τρένα τους είναι... ακριβείας... Ποοοοολύ χρήμα στη Ζυρίχη... !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούνιος 27, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Ποοοοολύ χρήμα στη Ζυρίχη... !!!!!! αυτό έλειπε, αφού όλες οι τράπεζες εκεί έχουν μαζευτεί, ούτε ευρώ χρειάζονται ούτε αντιπυραυλική ασπίδα, δύο World Wars έγιναν και όταν τα τανκς έβλεπαν Switcherland πήγαιναν περιφερειακά, τι να λέμε τώρα για το ποδήλατο το σκέφτομαι όντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Ιούνιος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 Βασικά ποδήλατο είναι standar... και αμα μπορείς πάρε και κανένα από εδώ γιατί εκεί οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές...... σαν το κρύο τους... όταν είχα πάει στη Ζυρίχη ένιωθα...... φτωχός..... ανά 10 μέτρα έβλεπες τράπεζα.... ο κόσμος με 4-5 σακούλες ψώνια... ο καθένας... ( βέβαια ήταν και πριν 5 χρόνια..) θυμάμαι εντύπωση μου είχε κάνει ότι είχα πληρώσει ένα πενιρλί 10€ !!!!~!!!!!!!~!!!!!!! στο χέρι ήταν όχι σε μαγαζί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 4, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Βρήκες κάτι φίλε μου; Έπεσα τυχαία στο θέμα σου και επειδή πήγα πριν 2 μήνες Ελβετία είπα μήπως σε βοηθήσω.. εμένα τελικά δε μου χρειάστηκε το gps γιατί είχα ντόπιο που βοηθούσε και όσο οδηγήσαμε με αυτοκίνητο, είχε το αμάξι gps. Πριν πάω όμως, είχα περάσει στο κινητό (hd2) τους χάρτες της Ελβετίας στο iGO μου. Αν τους θες, στείλε μου ένα pm να στους στείλω κάπως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούλιος 4, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 δεν κάθισα ακόμη να ασχοληθώ πλήρως με το θέμα, θα το κάνω μέσα στην εβδομάδα και θα σε έχω υπόψη, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.