Jump to content

Κρυφή IP camera ?

Athanasios2104

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να βάλω σε έναν προστατευόμενο χώρο κρυφή κάμερα την οποία να μπορώ να βλέπω από έναν οποιοδήποτε υπολογιστή (πχ. από το σπίτι) μέσω internet. Νομίζω IP κάμερες λέγονται αυτές που μπορείς να παίρνεις feedback μέσω internet, για αυτό το έβαλα στον τίτλο.

Το θέμα επείγει λόγω πρόσφατης διάρρηξης, οπότε αν έχετε κάτι αξιόπιστο να προτείνετε, όπως επίσης και κανά link με οδηγίες εγκατάστασης, με σώζετε :help: .

Θέλω να βάλω σε έναν προστατευόμενο χώρο κρυφή κάμερα την οποία να μπορώ να βλέπω από έναν οποιοδήποτε υπολογιστή (πχ. από το σπίτι) μέσω internet. Νομίζω IP κάμερες λέγονται αυτές που μπορείς να παίρνεις feedback μέσω internet, για αυτό το έβαλα στον τίτλο.

Το θέμα επείγει λόγω πρόσφατης διάρρηξης, οπότε αν έχετε κάτι αξιόπιστο να προτείνετε, όπως επίσης και κανά link με οδηγίες εγκατάστασης, με σώζετε :help: .

τσεκαρε κινεζοσαιτς ... Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From China .σΤΗΝ εε τα εισαγει ο safe2sell2u στο ebay.

και αυτές ρε παιδιά πως δουλεύουν, συνδέονται πχ. μέσω WiFi και πρέπει να υπάρχει ένα PC στο χώρο ανοιχτό; Από το σπίτι πως θα τη βλέπω όμως;

Συνδέεσαι πάνω τους και βλέπεις ή ρυθμίζεις κάποιον ftp server να ανεβάζουν το βίντεο που τραβάνε. Φρόντισε αυτή που θα πάρεις να έχει δυνατότητα για motion detection ώστε να μην καταγράφει αν δε γίνεται τίποτα.

κάμερα μου είπανε την Foscam FI8918W, τώρα χρειάζομαι και ένα απλό pc που θα χρησιμοποιώ για ftp server/καταγραφικό στο σπίτι. Προφανώς κάμερα + καταγραφικό δεν θέλω να είναι στον προστατευόμενο χώρο, γιατί αν μπει ο άλλος θα τα ξυλώσει και τα δύο.

Είναι δυνατόν να στηθεί ένα pc (με οθόνη μέσα) στα 200 ευρώ; Αθόρυβο κατά το δυνατόν. Όπως είπα, στην ουσία καταγραφικό θα είναι, δεν θα χρειάζεται για καμία άλλη δουλειά.

Για ρίξε μια ματιά παρακάτω:

Αναζήτηση για ip cameras με παραμέτρους Κατηγορία : IP Cameras - plaisio.gr

e-develop - IP - CCTV Surveillance Systems

IP WIFI

Πάτα πάνω σε αυτό MOTHERBOARD :: Asus Socket 559 AT5NM10T-I Vga GLan Audio (Integrated Atom D525 Dual Core 1.8GHz) - Visionstudio.gr

Θέλεις ακόμα δίσκο, μνήμη, τροφοδοτικό και ένα κουτάκι. Νομίζω ότι βγαίνει.

ωραίος, κάτι σαν htpc είχα κι εγώ κατά νου, άλλα η καινούργιες της amd zacate που έχουν στο Πλαίσιο πάνε ~130.

Με αυτήν την asus νομίζω όμως ότι βγαίνει, άντε κανά 50αρι διαφορά για την οθόνη + ups.

Στο Visionstudio που έδωσες (btw έχω ξανα-αγοράσει, σε κάποια έχει πολύ καλές τιμές) στο πλάι έχει και αυτές:

Asus Socket 559 AT4NM10T-I Vga GLan Audio (Integrated Atom D425 Single Core 1.8GHz) - 73 ευρώ, ολόιδια με αυτήν που μου έδωσες :nothing:

Intel Socket 559 BLKD425KT Vga Lan Audio (Integrated Atom D425 Single Core 1.8GHz) - 55 ευρώ

Δεν τα πρόσεξα, ναι πάρε καλύτερα τα φθηνότερα μοντέλα, φτάνουν και περισσεύουν οι δυνατότητές τους για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Για δες λίγο το όλο σύστημα (attached pdf), θα πάω και αύριο αν είναι από Visionstudio να μου βγάλει καμιά προσφορά (και 20ευρώ να κόψει καλά είναι).

Αυτό που με ανησυχεί είναι αν (1) το τροφοδοτικό των 200W είναι αρκετό και (2) αν η ενσωματωμένη gpu σηκώνει την 19αρα οθόνη 1440x900.

Επίσης, όσον αφορά τον σκληρό, επειδή αργότερα ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες κάμερες, μήπως θα υπάρξει πρόβλημα στην εγγραφή (αφού θα υπάρχουν ταυτόχρονες εγγραφές βίντεο στον ίδιο σκληρό);

καταγραφικό Pc.pdf

με λίγο ψάξιμο, βλέπω ότι το D525 dual core έχει max tdp 13W (επομένως κάπου τόσο θα τραβάει), ο σκληρός (ακόμη και ο 7200) τραβάζει ~7.5W, η οθόνη τραβάει 35W, πες 70W στρόγγυλα... επομένως τα 200W πρέπει να φθάνουν :...:

επίσης τον σκληρό τον έβαλα ecogreen γιατί όπως είπα το μηχάνημα θα είναι 24/7 ανοιχτό και θέλω όσο τη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος (και ήχου), άλλα από ότι είδα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην κατανάλωση (από τον 7200 spinpoint) και τα 64mb buffer όντως είναι καλά, αυτό αλλάζει επομένως, δεν είναι πρόβλημα.

Παίδες, από πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής έχουμε τίποτα συγκεκριμένο/προτεινόμενο; Στο google μου βγάζει και free και με πληρωμή (κάτι ψιλά ~20$), άλλα αν ξέρουμε κανένα σίγουρο καλύτερα.

Πάντως για την κάμερα, μάλλον από ebay θα την τσιμπήσω, εδώ την έχουν 100e και έξω την βρίσκεις με 50$ (~35e) :o

• 5 months later...

καλό το ebay,αλλα το νου σου οταν αγοραζεις απο αμερικη, γιατι μπορει να πληρωσεις τον εκτελωνισμο και παιζει να σου ερθει η μια η αλλη, την εχω πατησει και προσπαθω και αγοραζω μονο απο Ευρωπη και Ελλαδα. Εγω θα σου προτεινα αυτην εδω η οποία διαθέτει και πρόγραμμα καταγραφής. Σχετικά μικρή και θα χεις και τεχνικη υποστηριξη αν χρειαστεις κατι...

Για πρόγραμμα σου προτείνω το Blue Iris

Έχει 30 ή 50 $, ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξεις, αλλά είναι το καλύτερο που έχω βρει ως τώρα.

τον εχουν κλεψει ολοκληρο 5 μηνες μετα..

αχαχαχα, και είπα να κάνω κανένα post τύπου "epic ξέθαμα thread" :hehe:

Ωραία! Είδα κι εγώ το προηγούμενο post σημερινό και δεν κοίταξα πιο πίσω!

Τουλάχιστον πες μας, 5 μήνες μετά, τι εγινε; Υπάρχει αγωνία!

Πήρα ένα συναγερμό με 2 ματιά από Mediamarkt, ~70 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Σφυρίζει + τηλεφωνεί σε 5 νούμερα. Το ένα μάτι συνδέεται ασύρματα με το κεντρικό, οπότε το βάζεις όπου θες.

Σίγουρα όχι "επαγγελματική" λύση, άλλα για την ώρα αρκεί.

Φτηνη λύση,αθόρυβη και compact είναι να παρεις ενα netbook και μια webcam.

Τα καβαντζώνεις καλα στο ταβάνι ή τοιχο και ανοίγεις ενα stream για ήχο εικόνα.

Για πιο compact σκηνικά ,παρε ενα windows mobile smartphone και κανε δουλεια απο την καμερα του..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.