Jump to content

Μετατροπη molex 4 pin σε usb

geo18p

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας labιτες.Χρειαζομαι την βοηθεια σας σε κατι που σκεφτομαι τελευταια.Εχω ενα 200mm φουρφουρι απο το παλιο μου κουτακι.Σκεφτηκα λοιπον αφου δεν παιζει να τον χρησημοποιησω πουθενα αλλου να φτιαξω ενα κοολερακι για το λαπτοπ μια και βλεπω να χτηπαει κατι 80αρια τελευταια και να εχω κολληματα:weep:.Το μονο θεμα που εχω ειναι αν υπαρχει κανενα adaptor molex 4 pin σε usb ή πρεπει να κανω καποια μοντα για να το πετυχω και πως μπορω να το κανω.Περιμενω απαντησεις:)

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό, σκέψου όμως ότι το USB δίνει 5V ενώ το φουρφούρι μάλλον θα θέλει 12V, θέλεις πρώτα να δοκιμάσεις το φουρφουρι στα volt του USB να δεις αν γυρνάει καλα?

EDIT: Το mod δεν πρέπει να είναι δύσκολο, κόβεις ένα καλώδιο USB, βρίσκεις τα 2 ακριανά καλώδια (είναι αυτα με το ρευμα http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml), τα βάζεις στον ανεμιστήρα..

Εκτός αν οι συμφορουμητες modders έχουν να πουνε κάτι διαφορετικο εδώ :T:

Το λοιπόν, 200ρης με καμία να γυρνάει με 5V. Και γω στην παρακάτω μόντα δοκίμασα με usb, και ο 12ρης low rpm coolermaster ίσα ίσα που γύρναγε.

fan-6123.jpg

routercooling-6124.jpg

Αυτό που έκανα: Είχα ένα χαλασμένο κιτ εξωτερικού δίσκου, το τροφοδοτικό έδινε 12V και 5V, σύνδεσα το 12V σε ένα 3pin fan => molex adaptor (κίτρινο νομίζω 12V μαύρο grounding) και κάνω την δουλειά μου.

EDIT: έκοψα την molex μεριά του adaptor και σύνδεσα το 12V του "μετασχηματιστή" για να μη κόψω το καλώδιο του ανεμιστήρα (μήπως και τον χρειαστώ στο μέλλον).

Εγω εκοψα το καλωδιο απο ενα 120αρι(κοκκινο και μαυρο) και ενα καλωδιο usb που ειχα(προεκταση)και συνδεσα μαυρο με μαυρο και κοκκινο με κοκκινο.το καλωδιο του usb ειχε και ενα πρασινο και ασπρο καλωδιο αλλα αυτα τα αφησα και το καλυψα με μονωτικη.Τι λετε σωστα το εχω κανει,να τον συνδεσω ή θα μου μεινει το λαπτοπ στο χερι?:hmm:

Ναι σωστά τα έχεις βάλει νομίζω. To laptop δε θα πάθει τίποτα. Απλά μη περιμένεις με 5v να κάνει τίποτα ο 12ρης. Εγώ δοκίμασα και 6ρη fan από μια παλιά ψύκτρα στα 5v και πάλι δεν έδινε τίποτα. Έβαζα το χέρι μου από πάνω και δε καταλάβαινα καθόλου ροή αέρα.

Τελικα παιδια το καταφερα και εβαλα τον 200.Πολυ καλο το αποτελεσμα.Δεν περιμενα να γυρναει καν ο 200αρης αλλα τελικα παει αρκετα καλα στις μισες περιπου στροφες.Το ανοιξα του εκανα και ενα καθαρισμα αλλα δεν ειχε και τρελη σκονη.Στις θερμοκρασιες απο τους 80+ πηγα στους 55 σε full load:dance3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.