vagsk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Έχω έναν μέτριων επιδόσεων φορητό στον οποίο είχα τοποθετήσει έναν SSD Solid series 30GB. Δεν είχε trim, ο χώρος ήταν λιγοστός και είχα αρχίσει τις αγριες τσιγκουνιές με εγκατεστημένα win 7 ώσπου πήρα την απόφαση για αναβάθμιση. Από sata II και απο απαιτήσεις και τιμή κατέληξα τελικα στο παρακάτω μοντέλλο OCZ Vertex 2 Series 120GB SSD w/BracketTo πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δίσκο ειναι οτί ενώ τον διαφημίζουν για 2,5' οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες ελαφρώς. Στον φορητό υπάρχει μεταλλικό bracket που πάνω βιδώνει ο σκληρός δίσκος. Ο παλιός μηχανικός δισκός (Western Digital) καθώς και ο SSD Solid Series χωράνε και συναργάζονται άψογα. Ο τελευταίος όμως αν καταφέρεις με brutal force και βιδώσεις μια βίδα βλέπεις το bracket και έχει παραμορφωθεί ολοκληρο γιατι και σε πάχος και σε πλάτος έχουν ξεπεράσει τις διαστάσεις του 2.5'. Αν ξεβιδώσεις το casing τότε bye-bye εγγύηση και ο ssd είναι ο τελευταίος που θες χωρίς εγγύηση. Εκανα ticket για rma στην μαμά OCZ και μου έδωσαν διευθυνση για να τον επιστρέψω και να ελεγχθεί. Πήρα τη διεύθυνση και ρώτησα σε 1-2 μεταφορικές για επιστροφή και θέλουν 40€ έξοδα αποστολής!!!Αν στείλω τον δίσκο με χρέωσει παραλήπτη το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παραλάβουν, ενώ 40€ δεν ειναι ευκαταφρόνητο ποσό τη στιγμή που όλος ο δίσκος κόστισε κάπου 200€+Για να μπει σε επιτραπέζιο pc δεν το βλέπω εύκολο γιατι ήδη έχω ένα raid-0 με συνολικά 2 terra partitions και είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο απο χώρο όσο και από ταχύτητα. Καμιά ιδέα πως να προχωρήσω; Την τελευταία φορά που κοιταξα τον πούλαγαν ακόμη για 2,5 αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι.Πιο μετά ίσως ανεβάσω και βιντεάκι να θαυμάσεται τα χάλια μου.
vagsk Ιούνιος 23, 2011 Author #3 Ιούνιος 23, 2011 To πλαισιο δεν τον αναγνωριζει για αλλαγη ???Αφήνω την επιλογή ΠΛΑΙΣΙΟ τελευταία και αυτό γιατί φοβάμαι ότι όλη η σειρά vertex II λόγω του casing μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Θα μιλήσω και μαζί τους αυριο-μεθαύριο γιατί εχω ρίξει μια μικρή παραγγελία ...
felix Ιούνιος 23, 2011 #4 Ιούνιος 23, 2011 LinkyΉδη γνωστό θέμα, έχουν όντως μεγαλύτερες διαστάσεις και έχει προκαλέσει αρκετά παράπονα σε χρήστες φορητών...Επισήμανση και από Tweaktown και απόσπασμα από το άρθρο :Those with Lenovo notebooks will be able to trade their drive in for a proper spec 2.5" form factor drive& Anyone having the issue with their Lenovo or other notebook will be able to send their drive back to OCZ in exchange for a drive with the updated casing that will allow the drive to fitΠροτείνω και ταυτόχρονη επικοινωνία με OCZ για οδηγίες...
vagsk Ιούνιος 23, 2011 Author #5 Ιούνιος 23, 2011 LOOOOL κάτι ξέρεις εσύ Lenovo είναι ο φορητός μου οπότε να απευθυνθώ σε ΠΛΑΙΣΙΟ; Γιατι για απευθείας rma και 40€ εκτός τσέπης δεν το κόβω ...
Sup3RvisoR Ιούνιος 23, 2011 #6 Ιούνιος 23, 2011 Πλαισιο και παρε και το λαπτοπι αγκαλια και αμα σου αρχισουν τα μα μου σου του πες τους να τον βαλουν μονοι τους τον ssd .....και στο χειροτερη τον περιπτοσεων ξεκινα της απειλες λεγοντας οτι εκανες φανταρος μαζι με τον Chuck Norris:P
vagsk Ιούλιος 5, 2011 Author #7 Ιούλιος 5, 2011 Kαι αφου επικαλέστηκα ακόμα και τον Chuck τελικά καταφερα και πήρα το επίμαχο πιστωτικό. Η επόμενη ερώτηση μου -αν κάποιος γνωρίζει β'εβαια- είναι αν ο OCZ Agility 3 Series 120GB SSD έχει το ίδιο πρόβλημα. Και στη σελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ αλλά και στην μαμά OCZ έχουν αναρτήσει διαστάσεις του SSD (μάλλον φαγανε γερό κραξιμο με την vertex II σειρά) και τουλάχιστον δείχνει να είναι συμβατός. Σε google search με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Αλλά επειδή δεν έχω καμιά διάθεση να πείσω τον υπάλληλο δεύτερη φορά λέω να κάνω εδω μια ερώτηση.Βάσει http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet (4).pdf έχει διστάσεις 99,70 mm x 69.75 mm το οποίο είναι ΟΚ. Αν υπάρχει πρόταση με παρόμοια χαρακτηριστικά σε παραπλήσια τιμή απο άλλο κατασκευαστή πιθανώς να προτιμηθεί.υ.γ. Αυτός εδώ τι λέει απο επιδόσεις; Ένα quick search δείχνει οτι γενικά είναι καλός και αν μη τι άλλο αξιόπιστος. Μήπως να προχωρήσς σε αγορά αυτού κια να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; (εν απουσία άλλων προτάσεων)http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-320-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-3Gbs-SSDSA2CW120.htm
Vadergr Ιούλιος 6, 2011 #8 Ιούλιος 6, 2011 εντελως τυχαια ισως, ο vertex 2 60gb μπηκε κανονικα στo hp elitebook ...Δεν ξερω αν ειχαν προλαβει να αλλαξουν το housing ...
vagsk Ιούλιος 6, 2011 Author #9 Ιούλιος 6, 2011 εντελως τυχαια ισως, ο vertex 2 60gb μπηκε κανονικα στo hp elitebook ...Δεν ξερω αν ειχαν προλαβει να αλλαξουν το housing ...Φάγανε κράξιμο. Οι νέες παρτίδες πρέπει να βγαίνουν με νεο casing ενώ στα νέα μοντέλλα έχει και διαστάσεις οι οποίες αναφέρονται σε pdf στα specs στο site της ΟCZ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.