Tsilibillys Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Καλησπέρα,έκανα ενα Search μηπως βρώ κάτι σχετικό,αλλα δεν βρήκα,οπότε άνοιξα το θέμα(Ελπίζω να το χω στην σωστή κατηγορία)Θέλω να κανω ενα πάρα πολυ καλό καθάρισμα στο τάουερ κ ειδικότερα στο εσωτερικό του.Οταν λέω εσωτερικό εννοώ περα απ το case και τα εξαρτήματα (Μητρική,καρτα γραφικών,μνήμες ράμ,ψύκτρα,τροφοδοτικό κτλπ.)Εχω ήδη ολοκληρώσει ενα μίνι καθάρισμα(Χνούδια σκόνης κτλπ..) παρολο αυτα θέλω να το καθαρίσω κ να φαίνεται σαν καινούριο,αν γίνεται κατι τετοιο)Όπως είπα εχω απομακρύνει τα χοντρα χοντρα,αλλα κ παλι παρατηρώ πχ τις πλακέτες κ είναι έντονη η είκονα της (απιστευτα λεπτής στρώσης ) σκόνης που εχει συγκεντρωθεί πάνω τους.Καθαρίζουν περισσότερο? κ αν ναι, πως?Εχω αγοράσει και ενα σπρέι αέρα απο το πλαίσιο, Air Duster της Q-Connect ( 400ml - HFC Free - 224 g net )Q-Connect Σπρέι Καθαρισμού - Καθαριστικά - plaisio.gr.Αυτό κάνει η θα τα καταστρέψω? Γιατι παρατήρησα οτι κατα τον ψεκασμό ,αφήνει καποιο είδος υγρού που εξαφανίζεται σε κλάσματα.Επίσης για τον καθαρισμό της οθόνης (Tv-Monitor) LG Flatron M2262D 22" Full HD LCD TVμπορώ να χρησιμοποιήσω τα παρακάτω πανάκια η θα καταστραφεί κάτι? ( Wet and Dry Screen Wipes της Q-Connect)Q-Connect Μαντηλάκια Καθαρισμού Οθονών - Καθαριστικά - plaisio.grΕυχαριστώ
Aligator21 Ιούνιος 23, 2011 #2 Ιούνιος 23, 2011 Εάν κάποιος φίλος σου έχει ένα Blower, δανείσου το και κάνε την δουλειά σου με αυτό.Εάν δεν βρεις και μπορείς να πάρεις ένα, πάρε. Θα στο κάνει λαμπίκος μέσα.Απλά το Blower θέλει προσοχή στους ανεμιστήρες, δεστους με κάτι έτσι ώστε να μην γυρνάνε με τον αέρα.Υ.Γ. Το Blower είναι αυτό.
Tsilibillys Ιούνιος 23, 2011 Author #3 Ιούνιος 23, 2011 Σε ευχαριστώ Aligator21 για την απαντηση σου.Θα κοιταξω να το αγοράσω αυτο που μου πρότεινες.Αν μπορεί(και γνωρίζει) κάποιος να μου πει για το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το εν λόγω σπρει που εχω αγοράσει ηδη για τα εξαρτήματα.Οπως κ τα πανακια.Ευχαριστω!
Tsilibillys Ιούνιος 24, 2011 Author #4 Ιούνιος 24, 2011 μα καλα κανεις δεν ξερει να μου πει αν θα βλαψω καπιο εξαρτημα με το σπρει?η για τα πανακια που αφορουν την συγκεκριμενη οθονη?!?!
Aligator21 Ιούνιος 24, 2011 #5 Ιούνιος 24, 2011 Για την οθόνη σου θα κάνεις το εξής : 1. Πάρε ένα vetex, βρέχτο και στίφτο πολύ καλά, να είναι δηλαδή απλά νωπό. 2. Καθάρισε την οθόνη σου (το γυαλί) και μετά με ένα πανάκι καθαρό και στεγνό πέρνα την οθόνη σου πάλι. Για τα πλαστικά μέρη της οθόνης, με άζαξ κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Όσο για την φιάλη του πεπιεσμένου αέρα, όχι δεν θα πάθει τίποτα, αρκεί εννοείτε να μην είναι σε λειτουργία Αλλά εάν έχει πιάσει "μάκα" επάνω σε κάποιο hardware (μνήμες, ανεμιστήρες κλπ) δεν πρόκειται να σου κάνει δουλειά.
Stallone Ιούνιος 24, 2011 #6 Ιούνιος 24, 2011 Tsilibillys έγραψε: μα καλα κανεις δεν ξερει να μου πει αν θα βλαψω καπιο εξαρτημα με το σπρει?η για τα πανακια που αφορουν την συγκεκριμενη οθονη?!?!Xρησιμοποίησέ το άφοβα. Αφού είναι γι' αυτήν την δουλειά. Μην φοβάσαι την υγρασία που βγάζει. Είναι επειδή μέσα στο μπουκάλι είναι συμπιεσμένο. Μετά εξατμίζεται μόνο του.Εγώ πάντως τον υπολογιστή τον καθαρίζω με αυτό το κομπρεσεράκι πεπιεσμένου αέρα. Τον κάνει καινούργιο και προπαντός δεν τελειώνει όπως το spray.
pano Ιούνιος 24, 2011 #7 Ιούνιος 24, 2011 Όχι Tsilibillys δεν θα βλάψεις τίποτα,εξάλλου γι'αυτήν την δουλειά προορίζονται,απλώς λίγο προσοχή με το σπρέυ γιατί έχει μεγάλη πίεση ο αέρας που βγάζει.
Tsilibillys Ιούνιος 25, 2011 Author #8 Ιούνιος 25, 2011 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις σας.Τελικα εκανα τον καθαρισμό και με το σπρει κ με τα πανακια.Καινουριο πισι δειχνει με τον καθαρισμό,πολυ καλη δουλεια το σπρει,το χρησιμοποιησα παντου,αλλα νομίζω πως η αγορά ενος μπλόουερ θα ηταν απο τις πιο χρήσιμες και απαραιτητες.:lock:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.