Periklis_pap Ιούλιος 26, 2011 #221 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Κατ' αρχην είναι κάτι που το σχεδιάζουμε (σχεδον) 2 χρονια, μη συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος.@unstoppable εν μέρη ο λόγος που θα κλείσουμε άμεσα είναι οι τιμές που έχουμε πετύχει. Αν κλείσεις απο τώρα για τον επόμενο Μαϊο (στις 25) για Νέα Υόρκη, θα δείς οτι το άτομο βγαίνει τελική τιμή μαζί με φόρους κλπ, γυρω στα 570 μετ' επιστροφής. Απο εκεί εχω ήδη πάρει προσφορά για 2010 Chevrolet Aveo 1.6 Auto με A/C προς 350 το άτομο. Επίσης αν κλειστεί και άμεσα το San Fransisco - New York, βγαίνει 179 το άτομο. Τα πάγια έξοδα δηλαδή είναι 1100 το άτομο για τα πηγαινε-ελα και το αυτοκίνητο. Απο εκεί, επειδή δεν έχουμε και πολύ χρόνο στην διάθεσή μας (15 ημέρες), θα παίξουμε πολύ με interstate motels & diners ($25 δολάρια η βραδιά). Η βενζίνη έχει υπολογιστεί περίπου στα $4.50 το γαλόνι [~ 3 τα 3.85 λίτρα (εδω κλαίμε ελεύθερα)]. Οπότε αν μας βγάλει ενα avg 25mpg το Aveo βγαίνει περι τα $450 κόστος για όλο το ταξίδι. 150 το άτομο δηλαδή χονδρικά (υπ' οψην εχει παίξει στρογγυλοποίηση αρκετά προς τα πάνω για να εχουμε και ενα περιθώριο λάθους). Αν όλα πάνε κατ' ευχήν με ~2500 εχουμε περάσει φίνα. Ειναι ΠΟΛΥ καλά τα λεφτά, αν φανταστείς οτι πρόπερσι για 15 ημέρες στην Κω, χάλασα περίπου 1500... Σας συνιστώ σε όλους κάποια στιγμή να διοργανώσετε ενα τέτοιο road trip, ειναι εμπειρία ζωής πραγματικά.... @Periklis_pap είμαστε σε υπερβολικά tight schedule αν και όλο το planning ειναι draft και θα αλλάζει κατα βούλησιν και ανάλογα το τι θα συναντήσουμε... Πετάγομαι και ΝΥ εγώ δεν εχω θέμα Με τι εταιρία βγάζεις τα εισιτήρια? Γιατί και εγώ απο τόσο πριν τα κλείνω για να μου βγουν φτηνά (και ως τώρα αν και πετάω με Delta η BA έχει την καλύτερη τιμή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Ιούλιος 27, 2011 #222 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 Μητσο 25 Μαιου αναχωρηση και επιστροφη απο ΝΥ?Σκεψου το και για Σεπτεμβρη-Οκτωβρη γιατι KLM, Lufthansa και AirFrance βγαζουν προσφορα πηγαινε ελα για JFK (NY) απο 399-499€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιούλιος 27, 2011 Author #223 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 3 και σήμερα για 9 μέρες Κύθηρα-Αντικύθηρα.Κάποιος με προτάσεις για ταβέρνες, παραλίες, διασκεδάσεις; Τα Κύθηρα είναι απο τα πιο όμορφα νησιά που έχω πάει. (Δυστυχώς δεν έχω πάει Αντικύθυρα) Σου προτείνω να πας οπωσδήποτε στις παραλίες Μελιδόνι, Καλαδί και Χαλκός (γενικά το νησί έχει πολύ καλές παραλίες). Για φαγητό να πας στην κυρα Μαρία στα λογοθετιάνικα, "γενναίες" μερίδες σε καλές τιμές. Γενικά είναι "γενναίες" οι μερίδες στο νησί και οι τιμές καλές. Α και μια απογευματινή βόλτα στη χώρα και στο κάστρο της είναι "must". Πήγα πριν 5-6 χρόνια, οπότε ίσως κάποια πράγματα να έχουνε αλλάξει ( ειδικά μετά το σεισμό ). Επίσης τότε δεν ήταν πολύ οργανωμένο το νησί (ξαπλώστρες στις παραλίες, καντίνες κτλ.), οπότε να είσαι προετοιμασμένος., btw Μόλις γύρισα από Πόρο. Όμορφο νησί για μια εξόρμηση κοντά στην Αθήνα. Δε ξετρελάθηκα με τις παραλίες, αλλά είχε καλές τιμές για νησί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 2, 2011 #224 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 αυριο παμε καμπινγ 4 ατομα, στο χωριο Στουπα, εξω απο την Καλαματα, παραλια καλογριας ελπιζω να ειναι ωραια :crazy_pilot: Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Αύγουστος 2, 2011 #225 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 Η Στούπα είναι ωραία, το camping είναι GTP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 2, 2011 #226 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 [MENTION=4655]racer[/MENTION] Γιατι τι κακο εχει?Εχεις(-ετε) να προτείνεις κατι καλύτερο?Δεν έχουμε κλείσει θεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Αύγουστος 2, 2011 #227 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 Δεν έχω πάει σε άλλο camping, αλλά γενικά δε μου άρεσε η όλη φάση. Τα κοινά μπάνια, η αναμονή, τα πολλά "αγκάθια" κάτω (αυτά που πέφτουν από τα δέντρα, δε θυμάμαι το όνομα ) κλπ. Είχαμε πάει πέρυσι εκεί, φέτος μιας και ήμαστε 6 άτομα κλείσαμε 2 τρίκλινα και η διαφορά ήταν μικρή (~8€ τη μέρα παραπάνω), ειδικά αν υπολογίσουμε ότι έχεις A/C, δικό σου μπάνιο, κουζινίτσα κλπ . Αν θες info για τα δωμάτια πες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Αύγουστος 2, 2011 Author #228 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 [MENTION=4655]racer[/MENTION] Πεύκο λέγεται το δέντρο. PS. Πάντως, νομίζω πως αν δεν είναι καλά οργανωμένο ένα camping, δε λέει και πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Αύγουστος 2, 2011 #229 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2011 Τριβόλια ήταν η λέξη που έψαχνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Αύγουστος 10, 2011 #230 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2011 Δεν έχω πάει σε άλλο camping, αλλά γενικά δε μου άρεσε η όλη φάση. Τα κοινά μπάνια, η αναμονή, τα πολλά "αγκάθια" κάτω (αυτά που πέφτουν από τα δέντρα, δε θυμάμαι το όνομα ) κλπ. Είχαμε πάει πέρυσι εκεί, φέτος μιας και ήμαστε 6 άτομα κλείσαμε 2 τρίκλινα και η διαφορά ήταν μικρή (~8€ τη μέρα παραπάνω), ειδικά αν υπολογίσουμε ότι έχεις A/C, δικό σου μπάνιο, κουζινίτσα κλπ . Αν θες info για τα δωμάτια πες μου. μαν, αυτό δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου camping, απλά δεν είσαι τύπος του camping γενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 10, 2011 #231 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2011 μαν, αυτό δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου camping, απλά δεν είσαι τύπος του camping γενικά. Μπα, προφανώς δεν είναι και το πιο οργανωμένο camping που έχω δει. Υπάρχουν και χειρότερα ( ΕΟΤ aka η ποντικοφολιά )... αλλά υπήρχαν ( δεν ξέρω αν υπάρχουνε ακόμα ) πολύ καλύτερα, με καλύτερες εγκαταστάσεις, καθάρισμα χώρων & διαδρόμων κάθε μέρα δύο φορές, μπαράκι, εστιατόριο μεγάλο, κλπ κλπ όπως ήταν π.χ. κάποτε το Blue Bay στον Αγ. Κωνσταντίνο. Το Tennis είχε και αρκετά γηπεδάκια, 5x5, tennis, basket πέραν των κλασικών παροχών, ωραίο ήταν και το Venezuela ( Αγ. Σεραφείμ αν θυμάμαι καλά η περιοχή ) αλλά η παραλία ήταν πολύ πέτρα ( είχε όμως ωραία μέρη για ψάρεμα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 10, 2011 #232 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2011 Μολις ηρθα απο Στουπα, καμπινγ Καλογριας, μια χαρά τζαματα περάσαμε.:clap: Οι χωροι ήταν καθαροί γενικα (υπηρχε καθε μέρα καθαρίστρια πρωι (και απόγευμα νομιζω)) Πηγαμε Γυθειο, σε ενα ναυάγιο εκει κοντα, και σε κάτι αλλα πολυ ομορφα μέρη, νοικιάσαμε ποδήλατο θαλάσσης και κατακαικα , βγαλαμε φωτογραφιες υποβριχιες , μεσα σε σπηλαια κλπ. Ηταν απο τα καλύτερα 7μερα που εχω περάσει μεχρι στιγμής, αμα εχεις καλή παρεα περνάς υπέροχα κοστος 55 το ατομο για 7μερες, μεγαλη σκηνη + αυτοκινητο αλλα 100 για φαι βενζινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeroengine Αύγουστος 10, 2011 #233 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2011 Ηταν η τριτη φορα στην ζωη μου που παω στην Παρο αυτον τον Ιουλη και ομολογω οτι δεν μου αρεσε καθολου.Υπερβολικα ακριβες τιμες σε ολα και γενικα δεν βρηκα την ομορφια σε αυτον τον τοπο.Εχουν γινει πια στο νησι ολα τοσο εμπορευσιμα που χανεται η ουσια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Αύγουστος 10, 2011 #234 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2011 Μολις ηρθα απο Στουπα, καμπινγ Καλογριας, μια χαρά τζαματα περάσαμε.:clap:Οι χωροι ήταν καθαροί γενικα (υπηρχε καθε μέρα καθαρίστρια πρωι (και απόγευμα νομιζω)) Πηγαμε Γυθειο, σε ενα ναυάγιο εκει κοντα, και σε κάτι αλλα πολυ ομορφα μέρη, νοικιάσαμε ποδήλατο θαλάσσης και κατακαικα , βγαλαμε φωτογραφιες υποβριχιες , μεσα σε σπηλαια κλπ. Ηταν απο τα καλύτερα 7μερα που εχω περάσει μεχρι στιγμής, αμα εχεις καλή παρεα περνάς υπέροχα κοστος 55 το ατομο για 7μερες, μεγαλη σκηνη + αυτοκινητο αλλα 100 για φαι βενζινη Μεσσηνία FTW Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Αύγουστος 11, 2011 #235 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 sirdman η καλόγρια πως σου φάνηκε --- I am here: [ame]http://maps.google.com/maps?ll=36.725724,24.446791[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 11, 2011 #236 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 Πολυ ωραια παραλια, ξαπλωστρες-ομπρελες δωρεαν, χωρος για τενις/βολει, αμμος για μικρα παιδια,πεντακαθαρο νερο και ωραιες παρουσίες απο Αγγλια, Ιταλια :smoke: Το μονο που μου εκανε εντύπωση και το βαζω στα "μειονεκτήματα" ηταν οτι κατω απο τους βράχους υπήρχε ροη παγωμένου νερου απο τον Ταύγετο (υποθέτω) και εκανε το νερο σε κάποια σημεία υπερβολικά κρύα (5-10 βαθμους). Πολλους τουριστες προσελκύει (δικαιολογημένα βεβαια) αυτο το μερος απο Ιταλια, Γαλλια Γερμανια κυριως, εχει 2 ωραιες καφετεριες μπαρ, φτηνεςκαι καλες ταβερνες (το Πανοραμα ειχε ωραιο φαι,με φυσιολογικές τιμες και με ευκαταφρόνητα σε μεγεθος πιάτα, με πολυ ωραία θεα στη παραλια της καλογριας, αν παει κάποιος το προτείνω). Ευτυχώς το βραδυ ειχε μπόλικη δροσια στο καμπινγ και κοιμηθήκαμε χωρις προβλήματα ή φασαρία απο γειτονες (ήμασταν καπου στην ακρη ισως γιαυτο δεν ενοχληθήκαμε), κλασσικα τα κουνούπια να έρχονται κατα 2αδες (FFFUUU). Οι τουαλετες/ντουζιερες ηταν καθαρές απο οτι κατάλαβα σε σχεση με αλλα καμπινγ (δεν εχω αλλη εμπειρία,μόνο οι φίλοι μου) και ενω υπηρχε μινι μαρκετ μεσα οι τιμες ηταν τσουχτερές (4 ευρω για 6αδα νερο) αλλα δεν ειχαμε προβλημα σε αυτο το τομεα (ποδηλατο με σχαρα) και τρεχαμε στο σουπερ μαρκετ ,5-10 λεπτα με τα ποδια. Αυτα μου έρχονται τώρα καποια στιγμη θα ακολουθήσουν φωτογραφίες οταν τις μαζέψουμε απο τις φωτογραφικές (δυστυχως δεν ειχα δικη μου όποτε παιζαμε με compact, τουλάχιστον ειχαμε kai μια canon sx130 is) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Αύγουστος 11, 2011 #237 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 Τα Κύθηρα είναι απο τα πιο όμορφα νησιά που έχω πάει. (Δυστυχώς δεν έχω πάει Αντικύθυρα)Σου προτείνω να πας οπωσδήποτε στις παραλίες Μελιδόνι, Καλαδί και Χαλκός (γενικά το νησί έχει πολύ καλές παραλίες).Για φαγητό να πας στην κυρα Μαρία στα λογοθετιάνικα, "γενναίες" μερίδες σε καλές τιμές. Γενικά είναι "γενναίες" οι μερίδες στο νησί και οι τιμές καλές. Α και μια απογευματινή βόλτα στη χώρα και στο κάστρο της είναι "must".Να πω ότι ενθουσιάστηκα 7 μέρες στα Κύθηρα. Νησί για ήρεμες διακοπές. Το δημοτικό camping είχε καλό κόσμο και ήταν σε καλό σημείο. Οι παροχές του δεν είναι και από τις καλύτερες (γεμάτα τα λίγα ψυγεία του, λίγες ντουζιέρες) αλλά ήταν όμορφο. Οι παραλίες όλες όσες πήγαμε υπέροχες (Κομπονάδα, Λίμνη, Καλαδί, Χαλκός, Λυκοδήμου κ.α.) δύο ταβέρνες τρομερές η κ. Μαρία που πρότεινες και η Φιλιώ και με καλές τιμές, τα σουβλάκια του Ζορμπά στη Χώρα ωραία αλλά με πολλή αναμονή και τα γλυκά στο μαγαζί (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του) απέναντι από τον Ζορμπά, ένα όνειρο.Το νησί το συστήνω ανεπιφύλακτα σε ζευγάρια ή άτομα που θέλουν απόλυτα ήρεμες διακοπές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Αύγουστος 11, 2011 #238 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 ξαπλωστρες-ομπρελες δωρεαν Wat? Αν ήταν δωρεάν, θα έπαιρνα και εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Αύγουστος 11, 2011 #239 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 καλησπέρα παίδες.σήμερα θα έφευγα από Μήλο για Ίο αλλά το superjet ακυρώθηκε λόγο κακοκαιρίας..θα ήθελα να ρωτίσω τι μπορώ να κάνω σε σχέση με τις προκαταβολές που έχω δώσει στο ξενοδοχίο στην Ίο.έχει δικαίωμα να τις κρατήσει ολόκληρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Αύγουστος 11, 2011 Author #240 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2011 [MENTION=9359]performer[/MENTION]Έχω την εντύπωση πως πρέπει να πληρώσεις το 50% της τιμής που συμφωνήθηκε (για κάθε νύχτα) για τις ημέρες που έκλεισες αλλά δε χρησιμοποίησες το δωμάτιο... (Σύμφωνα με το νόμο)«Όποιος παραγγείλει δωμάτια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για προκαθορισμένη χρονική περίοδο και τελικά δεν τα χρησιμοποιήσει για όλη ή μέρος της περιόδου, οφείλει να αποζημιώσει το ξενοδόχο με το μισό της τιμής που συμφωνήθηκε για την περίοδο που δεν τα χρησιμοποίησε. Αν όμως ο πελάτης προειδοποίησε τον ξενοδόχο πριν από 21 τουλάχιστον ημέρες, τότε απαλλάσσεται από την αποζημίωση και ο ξενοδόχος υποχρεούται στην άμεση επιστροφή της προκαταβολής που τυχόν εισέπραξε.Ο πελάτης οφείλει: α) Να δεχθεί το δωμάτιο που κρατήθηκε από τον ίδιο ή με εντολή του μέσω τρίτου, εκτός αν τούτο δεν είναι σύμφωνο με την παραγγελία του. β) Να διατηρήσει το δωμάτιο μέχρι το τέλος του χρόνου που συμφωνήθηκε, διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον ξενοδόχο αποζημίωση ίση με το μισό του μισθώματος όλων των υπολοίπων ημερών, που αναλογεί στη συμφωνημένη τιμή διανυκτέρευσης.Tα πιο πάνω ισχύουν και στην περίπτωση που ο πελάτης δεν προσήλθε στο ξενοδοχείο την καθορισμένη ημερομηνία.» Αν λοιπόν κάνετε κράτηση και δεν εμφανιστείτε τη συγκεκριμένη μέρα, τότε χάνετε τη προκαταβολή που έχετε στείλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.