wesker Ιούλιος 25, 2011 #201 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 δωσε βαση στο απ ολα : μπιφτεκολουκανικοσαλαμικοτοπουλοζαμπονμπεικον με ολες τις σαλατες. θρεπτικο υγιεινο γευστικο -υπολογισε λεφτα για τουμποφλο- Ένας τρώει, δέκα πεθαίνουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούλιος 25, 2011 #202 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Ένας τρώει, δέκα πεθαίνουν..... Βασικά ένας στους δέκα ζει ώστε να πει ότι το έφαγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 25, 2011 #203 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Η Τσεχία θέλει και διαβατήριο ή φτάνει και ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες;Δεν έχει σύνορα, είναι εντός Σένγκεν.Με τις τιμές που βλέπω όπου πάω (χειρότερες από πέρυσι), αυτό που θα καταφέρουν τα μαστόρια είναι να πηγαίνουμε διακοπές σε άλλη χώρα.Αν είναι τη χώρα μου να την πληρώσω σαν να πήγαινα στις Κάννες, πάω στις Κάννες να κάνω και πράκτις τα Γαλλικά μου.Ενδεικτικά να αναφέρω τιμές που με έχουν "χαλάσει":1. Σέσουλα νέα μάκρη -> και καλά ψιλο-φτηνό, καλές μερίδες κλπ. -> 1.8 ευρώ το 1 lt νερό και 3 ευρώ το κουβέρ σε τραπέζι 2 ατόμων. Δηλαδή μας ζήτησε 30 ευρώ και τα 5 ήταν φύρα. Για 4 άτομα να καταλάβω το κόστος, αλλά στα 2 με τίποτα.2. Μαγαζάκια σε διάφορα τουριστικά μέρη: χαμηλή ποιότητα, ψηλές τιμές. Τηγάνι μέχρι θανάτου, σόλα στη φόλα, και πάρε 5-10 ευρώ τα καλαμαράκια.Μόνο στην Κρήτη έχω πραγματικά χαρεί φαγητό, πας Πηγές Αργυρούπολης και παίρνεις με 3 ευρώ ντολμαδάκια και σου φέρνει 20. Σε αντίστοιχη παραγγελία στην παραλιακή προς σούνιο (ανάβυσσο?) μου είχαν έρθει 3 (τρία) που στοίχιζαν 6 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούλιος 25, 2011 #204 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Γιατί δέχτηκες να πληρώσεις κουβέρ?Ενώ πχ η Ιταλία είναι φθηνή Σωτήρη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 25, 2011 #205 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Γιατί δέχτηκες να πληρώσεις κουβέρ?Ενώ πχ η Ιταλία είναι φθηνή Σωτήρη?Ναι είναι.Όταν με 10-15 ευρώ (αυτά που δίνω στη σέσουλα) παίρνω 1 πίτσα + 1 γλυκό + 1/4 σαμπάνια (vino d'oro) τη θεωρώ φτηνή.Πάντα εξαρτάται πού πας.Σαφώς κι εκεί έχει πανάκριβα φαγάδικα, π.χ. στη Ρώμη (δεν έχω πάει Ρώμη, μού 'χουν πει).Αλλά άλλο το πανάκριβο ποιοτικό, άλλο το πανάκριβο τηγάνι.Και στην Αθήνα έχουμε ωραία φαγάδικα με καλές τιμές.Το πρόβλημά μου είναι με τα διακοπομάγαζα, που χτυπάνε αλύπητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούλιος 25, 2011 #206 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Στην Ιταλια, σε σουπερμαρκετ, τα 2.5€ στις κοκακολες (500ml) και 1.5€ στο νερο (νομιζω 750), δεν μ'αρεσαν παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούλιος 25, 2011 #207 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 ΜΕ 10 ευρώ με την καμία (ήμουν πριν 8 μέρες εκεί)7 πίτσα- 2 ως 4 ευρώ κουβέρ, 3 ευρώ γλυκό και 3 ευρώ αφρώδες κρασί (vino d' oro)αρά μιλάμε για 20 ευρώ και αν ζήτησεις μπουκάλι νερό 1 λίτρο 3 ως 5 ευρώ...ΦΥσικά εξαρτάται που πας και επιλέγεις...Και σε ρώτησα και πριν γιατί δέχτηκες στην Ελλάδα να πληρώσεις κουβέρ όταν ειναι παράνομοΥπουργική Απόφαση Αριθ. Α2-2207 (ΦΕΚ Β΄ 815/24.5.2007) Αντικατάσταση ορισμένων άρθρων της α.δ. 14/1989, στα πλαίσια αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού των ρυθμίσεων αυτής. Άρθρο 8 Τροποποιήσεις ορισμένων διατάξεων του κεφαλαίου 11 της α.δ. 14/1989…………… 2. Το άρθρο 211 αντικαθίσταται ως ακολούθως: "Άρθρο 211 Παροχή κουβέρ στα κέντρα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης το οποίο δεν χρεώνεται στους πελάτες Προκειμένου για κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία, που αφορά το λεγόμενο "ΚΟΥΒΕΡ" (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κλπ.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούλιος 25, 2011 #208 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2011 Καλά μπορείς να πας και στη Νότιο Ιταλία παρέα με τη Μαφία αλλά μπορείς να πας και στα καλύτερα του Μιλάνου αλλά σε γενικές γραμμές εχω την εντύπωση πως είμαστε πάνω κάτω τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιούλιος 26, 2011 #209 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Διακοποσενάριο 2012 - The American Dream Αθήνα - Νέα Υόρκη αεροπορικώς. Ενοικίαση αυτοκινήτου & road trip 3.620 μίλια. New York, Statue of Liberty, Empire State Building, Ground Zero, Washington DC. Μετά μεγάλο μονοπάτι στον Ι40 (aka Route 66 - ενα κομμάτι του) προς Tennesse για λαϊκο προσκύνημα στον μεγαλύτερο ψυχολόγο του κόσμου (Jack Daniels). Το Ε στον χάρτη ειναι το Roswell. Area 51, μετά Grand Canyon. Απο εκεί Las Vegas και 3 διανυκτερεύσεις στο Ceasar's Palace. Το ταξίδι τελειώνει west side στα ιερά εδάφη που πάτησε ο 2PAC (Inglewood) στο Los Angeles, βολτα στην Santa Barbara και τέλος στην Golden Gate του San Fransisco. Απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στην Νεα Υόρκη (5 ωρες και 35 λεπτά πτήση) και απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στο ΔΝΤ.... Αντε να περάσει ο καιρός... Πρώτα ο Θεός... Τόσα πολλά πράγματα να οργανώσουμε και πάλι ο ενας χρονος παρα κατι φαντάζει πολύ λίγος, αλλα θέλω τα 30 μου να τα θυμάμαι σαν -ισως- την καλύτερη χρονική περίοδο της ζωής μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 26, 2011 #210 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 ΜΕ 10 ευρώ με την καμία (ήμουν πριν 8 μέρες εκεί)7 πίτσα- 2 ως 4 ευρώ κουβέρ, 3 ευρώ γλυκό και 3 ευρώ αφρώδες κρασί (vino d' oro)αρά μιλάμε για 20 ευρώ και αν ζήτησεις μπουκάλι νερό 1 λίτρο 3 ως 5 ευρώ...ΦΥσικά εξαρτάται που πας και επιλέγεις...Και σε ρώτησα και πριν γιατί δέχτηκες στην Ελλάδα να πληρώσεις κουβέρ όταν ειναι παράνομοΠροφανώς δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο. Αλλα ακόμη κι έτσι, προτιμώ να μην ξαναπατησω το πόδι μου, παρά να του κάνω φασαρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούλιος 26, 2011 #211 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 ΟΧι Σωτήρη να τους κάνει φασαρία και να τον κάνεις ρόμπα έτσι ώστε να σταματήσει η κοροιδία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούλιος 26, 2011 #212 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 [MENTION=4482]LevelOne[/MENTION] Πόσο υπολογίζεις σε κόστος και χρόνο που θα χρειαστεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούλιος 26, 2011 #213 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Διακοποσενάριο 2012 - The American Dream Αθήνα - Νέα Υόρκη αεροπορικώς. Ενοικίαση αυτοκινήτου & road trip 3.620 μίλια. New York, Statue of Liberty, Empire State Building, Ground Zero, Washington DC. Μετά μεγάλο μονοπάτι στον Ι40 (aka Route 66 - ενα κομμάτι του) προς Tennesse για λαϊκο προσκύνημα στον μεγαλύτερο ψυχολόγο του κόσμου (Jack Daniels). Το Ε στον χάρτη ειναι το Roswell. Area 51, μετά Grand Canyon. Απο εκεί Las Vegas και 3 διανυκτερεύσεις στο Ceasar's Palace. Το ταξίδι τελειώνει west side στα ιερά εδάφη που πάτησε ο 2PAC (Inglewood) στο Los Angeles, βολτα στην Santa Barbara και τέλος στην Golden Gate του San Fransisco. Απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στην Νεα Υόρκη (5 ωρες και 35 λεπτά πτήση) και απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στο ΔΝΤ.... Αντε να περάσει ο καιρός... Πρώτα ο Θεός... Τόσα πολλά πράγματα να οργανώσουμε και πάλι ο ενας χρονος παρα κατι φαντάζει πολύ λίγος, αλλα θέλω τα 30 μου να τα θυμάμαι σαν -ισως- την καλύτερη χρονική περίοδο της ζωής μου... Ειλικρινά στο εύχομαι Μήτσο. Το δικό μου ονειρο είναι ταξίδι NY - San Diego και Comic Con:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 26, 2011 #214 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Σε ένα μήνα έχω αρχίσει να προγραμματίζω το Αθήνα - Birmingham. 2000 ενδιαφέροντα KM + 200 αθήνα - Πάτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούλιος 26, 2011 #215 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Τα ενδιαφέροντα χλμ θα είναι όταν πατήσεις στο νησί, όπου όλα θα είναι ανάποδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούλιος 26, 2011 #216 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 3 και σήμερα για 9 μέρες Κύθηρα-Αντικύθηρα. Κάποιος με προτάσεις για ταβέρνες, παραλίες, διασκεδάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline_IS Ιούλιος 26, 2011 #217 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Διακοποσενάριο 2012 - The American Dream Αθήνα - Νέα Υόρκη αεροπορικώς. Ενοικίαση αυτοκινήτου & road trip 3.620 μίλια. New York, Statue of Liberty, Empire State Building, Ground Zero, Washington DC. Μετά μεγάλο μονοπάτι στον Ι40 (aka Route 66 - ενα κομμάτι του) προς Tennesse για λαϊκο προσκύνημα στον μεγαλύτερο ψυχολόγο του κόσμου (Jack Daniels). Το Ε στον χάρτη ειναι το Roswell. Area 51, μετά Grand Canyon. Απο εκεί Las Vegas και 3 διανυκτερεύσεις στο Ceasar's Palace. Το ταξίδι τελειώνει west side στα ιερά εδάφη που πάτησε ο 2PAC (Inglewood) στο Los Angeles, βολτα στην Santa Barbara και τέλος στην Golden Gate του San Fransisco. Απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στην Νεα Υόρκη (5 ωρες και 35 λεπτά πτήση) και απο εκεί αεροπλάνο και πίσω στο ΔΝΤ.... Αντε να περάσει ο καιρός... Πρώτα ο Θεός... Τόσα πολλά πράγματα να οργανώσουμε και πάλι ο ενας χρονος παρα κατι φαντάζει πολύ λίγος, αλλα θέλω τα 30 μου να τα θυμάμαι σαν -ισως- την καλύτερη χρονική περίοδο της ζωής μου... Απιστευτο..Αξιζει να θυσιασεις 2 καλοκαιρια,να δουλευεις συνεχεια για να κανεις τετοιες διακοπες..Ευχομαι σε ολους μας καποτε να εκπληρωσουμε ενα τετοιο ονειρο!! Πες μας αν θελεις και ενα κοστος που υπολογιζεις περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούλιος 26, 2011 #218 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 [MENTION=4482]LevelOne[/MENTION] Εμάς δεν θα περάσεις να μας δεις δλδ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιούλιος 26, 2011 #219 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Κατ' αρχην είναι κάτι που το σχεδιάζουμε (σχεδον) 2 χρονια, μη συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος.[MENTION=44]unstoppable[/MENTION] εν μέρη ο λόγος που θα κλείσουμε άμεσα είναι οι τιμές που έχουμε πετύχει. Αν κλείσεις απο τώρα για τον επόμενο Μαϊο (στις 25) για Νέα Υόρκη, θα δείς οτι το άτομο βγαίνει τελική τιμή μαζί με φόρους κλπ, γυρω στα 570 μετ' επιστροφής. Απο εκεί εχω ήδη πάρει προσφορά για 2010 Chevrolet Aveo 1.6 Auto με A/C προς 350 το άτομο. Επίσης αν κλειστεί και άμεσα το San Fransisco - New York, βγαίνει 179 το άτομο.Τα πάγια έξοδα δηλαδή είναι 1100 το άτομο για τα πηγαινε-ελα και το αυτοκίνητο. Απο εκεί, επειδή δεν έχουμε και πολύ χρόνο στην διάθεσή μας (15 ημέρες), θα παίξουμε πολύ με interstate motels & diners ($25 δολάρια η βραδιά). Η βενζίνη έχει υπολογιστεί περίπου στα $4.50 το γαλόνι [~ 3 τα 3.85 λίτρα (εδω κλαίμε ελεύθερα)]. Οπότε αν μας βγάλει ενα avg 25mpg το Aveo βγαίνει περι τα $450 κόστος για όλο το ταξίδι. 150 το άτομο δηλαδή χονδρικά (υπ' οψην εχει παίξει στρογγυλοποίηση αρκετά προς τα πάνω για να εχουμε και ενα περιθώριο λάθους). Αν όλα πάνε κατ' ευχήν με ~2500 εχουμε περάσει φίνα.Ειναι ΠΟΛΥ καλά τα λεφτά, αν φανταστείς οτι πρόπερσι για 15 ημέρες στην Κω, χάλασα περίπου 1500...Σας συνιστώ σε όλους κάποια στιγμή να διοργανώσετε ενα τέτοιο road trip, ειναι εμπειρία ζωής πραγματικά....[MENTION=15441]Periklis_pap[/MENTION] είμαστε σε υπερβολικά tight schedule αν και όλο το planning ειναι draft και θα αλλάζει κατα βούλησιν και ανάλογα το τι θα συναντήσουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούλιος 26, 2011 #220 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Μπραβο!! Στο ευχομαι να περασετε τελεια και να 'σαι σιγουρος με τετοιο ταξιδακι,δε θα κλαψεις και τα λεφτα που μπορει να ξοδεψεις λιγο παραπανω!! Χιλια μπραβο ομως γιατι ολοι λεμε να κανουμε τετοια πραγματα,αλλα μονο λεμε! Η οργανωση,η θεληση και σιγουρα η αποφαση για τετοια πραγματα ειναι για λιγους τελικα. Πολλες φωτο να φερεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.