journeyman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 Καλημέρα,ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα μικρό σε διαστάσεις htpc, με δυνατότητα να παίζει κανά pro (όχι άλλα παιχνίδια) και φυσικά HD ταινίες.Θα συνδεθεί με μια 46άρα samsung και θα τοποθετηθεί στο σαλόνι.Μπάτζετ κανά 300άρι πτωτικές τάσεις :hang3: και όσο το δυνατόν αθόρυβο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
STINK Ιούνιος 22, 2011 #2 Ιούνιος 22, 2011 Για αυτήν την δουλεία που θέλεις νομίζω και ένα XBOX 360 σου κάνει. Pro παίζει και μπορείς να το συνδέσεις μέσω wifi με το desktop και να βλέπεις ταινίες από το media center. Δεν το έχω ψάξει πολύ όμως για να δω τι παίζει με υπότιτλους κλπ αλλά δεν χάνει τίποτα να το κοιτάξεις. Κοστίζει 100€ φθηνότερα και αν θέλεις παίρνεις και kinect που το γουστάρω πάρα πολύ, συν ότι θα παίζεις pro για πολλά χρόνια χωρίς να κολλάει.
GoMaR Ιούνιος 22, 2011 #3 Ιούνιος 22, 2011 σα να λεμε θελω να αγορασω μηλα με 5Ε και να μου λες εσυ παρε μπανανες με 3Ε
journeyman Ιούνιος 22, 2011 Author #4 Ιούνιος 22, 2011 σα να λεμε θελω να αγορασω μηλα με 5Ε και να μου λες εσυ παρε μπανανες με 3Ε τρελό σχόλιο :dance3:
STINK Ιούνιος 22, 2011 #5 Ιούνιος 22, 2011 σα να λεμε θελω να αγορασω μηλα με 5Ε και να μου λες εσυ παρε μπανανες με 3ΕΓια να ισχύει αυτό σαν παράδειγμα θα πρέπει οι μπανάνες να έχουν ίδια γεύση με τα μήλα.Απλά σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ HTPC των 300€ και η ιδέα του XBOX 360 μου άρεσε περισσότερο. Έτσι είπα να κάνω την πρόταση μου την οποία ίσως δεν είχε σκεφτεί ο journeyman.Αν θεωρείται off topic θα παρακαλούσα κάποιον admin να το διαγράψει.
GoMaR Ιούνιος 22, 2011 #6 Ιούνιος 22, 2011 ναι βρε καλα εκανες και μη την παιρνεις προσωπικα την απαντηση μου.απλως σε καθε θεμα με htpc , σιγουρα δε λειπει και το θεμα της κονσολας.και ναι το παραδειγμα μου στεκει πολυ σωστα απο μονο του γιατι αν ειχαν ιδια γευση θα συγκρινοντουσαν τα φρουτα μεταξυ τους.κονσολα με htpc ειναι 2 διαφορετικα πραγματα αν με πιανεις
sokinsohim Ιούνιος 22, 2011 #7 Ιούνιος 22, 2011 Για αυτήν την δουλεία που θέλεις νομίζω και ένα XBOX 360 σου κάνει. Pro παίζει και μπορείς να το συνδέσεις μέσω wifi με το desktop και να βλέπεις ταινίες από το media center. Δεν το έχω ψάξει πολύ όμως για να δω τι παίζει με υπότιτλους κλπ αλλά δεν χάνει τίποτα να το κοιτάξεις. Κοστίζει 100€ φθηνότερα και αν θέλεις παίρνεις και kinect που το γουστάρω πάρα πολύ, συν ότι θα παίζεις pro για πολλά χρόνια χωρίς να κολλάει. +1
journeyman Ιούνιος 24, 2011 Author #8 Ιούνιος 24, 2011 Καλημέρα,να πω ότι "βρέθηκε" μια GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-ES2L (rev. 2.3) με κάποιον Core2Duo (που δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή) και μνήμη KINGSTON KVR 800 -2 GB, οπότε τι μπορώ να προσθέσω για να ολοκληρωθεί το εν λόγω htpc?Το κουτί ιδανικά θα ήταν κάποιο σαν Thermaltake Element Q | Skroutz.gr ή αντίστοιχο, αλλά με δεδομένο πως θα μπεί μια GPU για το Προ, να χωράει στο κουτάκι.Όσον αφορά τους θορύβους, σαφώς και πρέπει να μην ακούγεται αλλά αν αυτό είναι αδύνατο σε κουτί htpc, τότε θα μπορούσα να σκεφτώ (τελευταία) και την λύση ενός μικρού midi tower.Τις απόψεις σας παρακαλώ...!
PClord Ιούνιος 24, 2011 #9 Ιούνιος 24, 2011 Καλημέρα,να πω ότι "βρέθηκε" μια GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-ES2L (rev. 2.3) με κάποιον Core2Duo (που δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή) και μνήμη KINGSTON KVR 800 -2 GB, οπότε τι μπορώ να προσθέσω για να ολοκληρωθεί το εν λόγω htpc? Το κουτί ιδανικά θα ήταν κάποιο σαν Thermaltake Element Q | Skroutz.gr ή αντίστοιχο, αλλά με δεδομένο πως θα μπεί μια GPU για το Προ, να χωράει στο κουτάκι. Όσον αφορά τους θορύβους, σαφώς και πρέπει να μην ακούγεται αλλά αν αυτό είναι αδύνατο σε κουτί htpc, τότε θα μπορούσα να σκεφτώ (τελευταία) και την λύση ενός μικρού midi tower. Τις απόψεις σας παρακαλώ...! Αρχικά,το κουτάκι που θέλεις δέχεται mini-itx mobos και η mobos που έχεις βρει είναι micro-atx (κοινώς δεν "μπαίνει" στο κουτάκι)... Οπότε η γνώμη μου είναι η εξής.. 1)βρες ένα κουτάκι στα μέτρα σου 2)ψάξε για έναν μεταχειρισμένο Core2Duo και έλεγξε αν είναι συμβατός με το mobos σου από το CPU Support list που περιλαμβάνει το site που έστειλες (GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-ES2L (rev. 2.3)) 3)φρόντισε να μπει έστω μια κάρτα γραφικών με 1gb gddr3 με καλούς χρονισμούς για να είσαι ικανοποιημένος με τα game,κοίτα και αυτήν : GIGABYTE RADEON HD5570 GV-R557OC-1GI OVERCLOCK 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR 4)τροφοδοτικό κάποιο οικονομικό επώνυμο γύρω στα 400-500watt και έπειτα ό,τι σκληρό δίσκο θέλεις και μπορείς να αγοράσεις..! καλό θα ήταν να είναι sataII.. Γενικώς μην ξοδέψεις πολλά λεφτά για S775,έχει παλιώσει.. Κοίτα να αγοράσεις ό,τι μπορείς μεταχειρισμένο για να γλιτώσεις λεφτά και από καινούργια μόνο ότι πιστεύεις πως θα σου μείνει..! :mobile1:
journeyman Ιούνιος 24, 2011 Author #10 Ιούνιος 24, 2011 Το γνωρίζω σχετικά με το s775. Απλά είπα να συμπληρώσω ότι χρειάζεται.Με το κουτί έχω θέμα, δεν ξέρω τι να κοιτάξω για να είναι αθόρυβο και με καλές θερμοκρασίες.Τελικά ο cpu είναι ο Celeron E3200.Λέτε να είναι αρκετός για την δουλειά (αν και θα κοιτάξω και για μεταχειρισμένο Core2Duo)????
PClord Ιούνιος 24, 2011 #11 Ιούνιος 24, 2011 Το γνωρίζω σχετικά με το s775. Απλά είπα να συμπληρώσω ότι χρειάζεται.Με το κουτί έχω θέμα, δεν ξέρω τι να κοιτάξω για να είναι αθόρυβο και με καλές θερμοκρασίες. Τελικά ο cpu είναι ο Celeron E3200. Λέτε να είναι αρκετός για την δουλειά (αν και θα κοιτάξω και για μεταχειρισμένο Core2Duo)???? Φαίνεται αρκετά καλός..! αφού είναι dualcore στα 2.4ghz νομίζω πως θα ανταπεξέλθει σε αυτό που ζητάς..! Για κουτί ψάξε προς το παρών κάτι απλό και οικονομικό για να στήσεις το μηχάνημα και να το τεστάρεις και έπειτα παίρνεις κάτι καλύτερο όταν θα έχεις την οικονομική δυνατότητα...!
adpanos Ιούνιος 24, 2011 #12 Ιούνιος 24, 2011 Αγοράζεις : CPU: Αγοράζεις μια από τις δυο νέες APU της AMD, κατά προτίμηση την AMD FUSION A6- 3650 QUAD CORE APU με IGP H6550D !! 105€ Mobo: Κάτι σε micro-ATX, υπάρχει και MINI-ITX από οποιονδήποτε κατασκευαστή σου δίνει μια με 60-65€ ! με chip HUDSON D3 για να έχεις NATIVE SATA III και NATIVE USB III υποστήριξη. Θα εμφανιστούν μητρικές τις επόμενες ημέρες. Μοντέλα μητρικών μπορείς να δεις παρακάτω: http://www.thelab.gr/mitrikes-gia-amd-epeksergastes/neo-fm1-socket-apo-tin-amd-kai-95331.html Ram: Θα βάλεις όσο το δυνατόν ποιο υψηλά χρονισμένες μνήμες για να πετύχεις τις καλύτερες επιδόσεςι για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Η6550D της APU οι δαφορές είναι μεγάλες αν δεις το γράφιμα: Aρα πας σε: Corsair XMS3 4GB 2000MHz DDR3 (2x2GB) CMX4GX3M2B2000C9 (55€) Corsair XMS3 4GB 2000MHz DDR3 (2x2GB) CMX4GX3M2B2000C9 - MgManager HD:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB (47€) HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr DVD-RW: SONY OPT.DVDRW AD-7260S-0B 24X SATABLACK Storage :: DVD-RW Drives :: SONY OPT.DVDRW AD-7260S-0B 24X SATABLACK - DataWorld.gr κουτί: AOPEN G325 RED/SILVER - ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ (39€) Το κουτί είναι σε ξεφτίλα τιμή και παίρνει οποιοδήποτε τροφοδοτικό !!! και μεγάλες κάρτες γραφικών αν χρειαστεί επάνω του!! Εχει χώρο και για καλή aftermarket ψύκτρα ! AOPEN G325 RED/SILVER - ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ :: CA-MICROLAND.GR Aopen G325 case ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ!!!! :: www.1store.gr Tροφοδοτικό: CORSAIR CMPSU-430CX BUILDER SERIES 430W (40€) pc1 -------------------------------------------------------------------------------------- ΣΥΝΟΛΟ: Περίπου στα 350€ !!! Αλλά έχεις στην ουσία ένα κανονικότατο PC με κάρτα γραφικών που θα μπορεί να τρέξει και άλλα GAMES ικανοποιητικά ενώ αν στο μέλλον θες να το μετατρέψεις σε καθαρά παιχνιδομηχανή κάνεις ένα HYBRID CROSSFIRE της ενσωματωμένης με μια ATI/AMD 6670 ή 6570 και παίζεις τα παιχνίδια σου με πολύ χαμηλό κόστος στην FULL-HD TV σου. Επίσης υποστηρίζεις και το personal computer (pc), το οποίο είναι ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε για τις κονσόλες ............. *****Λοιπά στοιχεία για την σύνθεση! Την δυναμικότητα και τις δυνατότητες της APU που σου προτείνω μπορείς να τις δεις παρακάτω. Ο 3850 με τον 3650 έχουν ακριβώς τα ίδια γραφικά (6550d). http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/new-amd-fusion-quad-core-igp-apu-94558-2.html#post1063042493
journeyman Ιούνιος 24, 2011 Author #13 Ιούνιος 24, 2011 Τούμπανο η πρότασή σου φίλε adpanos!!!:magic::dance3:Απ'οτι κατάλαβα πρέπει να περιμένουμε καμιά 15αρια μέρες για να τα δούμε Ελλάδα ε?Ας παραγγείλω το κουτάκι γιατι μου φαίνετα καλή περίπτωση, για αρχή!!!!
adpanos Ιούνιος 24, 2011 #14 Ιούνιος 24, 2011 Σε 5-6 ημέρες θα πρέπει να είναι σε όλα τα καταστήματα.
journeyman Ιούνιος 25, 2011 Author #15 Ιούνιος 25, 2011 Επίσης υποστηρίζεις και το personal computer (pc), το οποίο είναι ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε για τις κονσόλες ............. Με τις κονσόλες έχω θέματα, δεν είμαι πολύ φίλος αν και αναγνωρίζω πως έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Άλλωστε το pc θα σερφάρει (κατά μια έννοια), κιόλας!:OT: Πάντως θα περιμένω να δω τι παίζει και με τη νέα πλατφόρμα Amd γιατί μου μοιάζουν (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον), πολύ ενδιαφέρον.
journeyman Ιούλιος 1, 2011 Author #16 Ιούλιος 1, 2011 Κάτι "έσκασε" μύτη από μητρικές ε;Από Cpu's τίποτα κανά νέο???Αυτή η φτηνή της ECS ECS Web Site λέει τίποτα??
gaig Ιούλιος 1, 2011 #17 Ιούλιος 1, 2011 Αγοράζεις :κουτί: AOPEN G325 RED/SILVER - ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ (39€) Το κουτί είναι σε ξεφτίλα τιμή και παίρνει οποιοδήποτε τροφοδοτικό !!! και μεγάλες κάρτες γραφικών αν χρειαστεί επάνω του!! Εχει χώρο και για καλή aftermarket ψύκτρα ! AOPEN G325 RED/SILVER - ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ :: CA-MICROLAND.GR Aopen G325 case ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ!!!! :: www.1store.gr φθηνο μεν, αλλα δε βλεπεται! Ποσο μαλλον για να κατσει σε επιπλο σαλονιου..
journeyman Ιούλιος 1, 2011 Author #18 Ιούλιος 1, 2011 Για 39 ευρά, είναι μια χαρά.Παρεπιπτόντως εγώ θα το κρύψω σε ένα ντουλάπι και δεν θα φαίνεται καθόλου!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.