Jump to content

Ποιό usb hub?

kreach

Recommended Posts

Καταρχάς, στο λάπτοπ της υπογραφής έχω συνδέσει: Notebook Cooler (ZM NC2000), πληκτρολόγιο Logitech Compact Keyboard K300, ποντίκι logitech G1. Αμέσως αμέσως έχω χρησιμοποιήσει όλα τα usb ports... (υπάρχει κι ένα στο Cooler, αλλά για κάποιο λόγο δεν το "εμπιστεύομαι")

Θέλω τώρα να συνδέσω τουλάχιστον έναν εξωτερικό σκληρό κι ένα εξωτερικό dvdrw. Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω ένα usb hub με 3 θύρες. Κοιτάζοντας τιμές βλέπω πως ίσως να άξιζε να πήγαινα σε 4 port - όμως σκέφτηκα πως ίσως πέσουν "βαρείς" 2 εξωτερικοί hdds και ένα dvdrw (και ότι άλλο προκύψει) ... Σωστά? Δηλαδή ίσως να έπερνα άλλο ένα μικρό 2 port hubbάκι για να βάλω τον δεύτερο δίσκο - από την άλλη ίσως μια ακριβότερη λύση να ήταν ό,τι πρέπει... ?

Tώρα πάμε στην μάρκα... ποιά μάρκα είναι αξιόπιστη? D-Link???

Eυχαριστώ :)

Υπάρχουν εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που απαιτούν 2 ports και επομένως το 4-port hub νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο.

Όσο για την D-Link, δεν θα την συνιστούσα καθώς είχε θέμα ασυμβατότητας με ένα usb bluetooth receiver και προκαλούσε κολλήματα στο σύστημα. Το δε service τους κάτω του μετρίου και αναξιόπιστο.

Τι σκληρούς θέλεις να πάνω καταρχήν; 3.5άρηδες (ακα ξεχωριστή τροφοδοσία από πρίζα) ή 2.5άρηδες (που είτε θέλουν δεύτερη USB είτε δεν θέλουν καθόλου) ;

Για μένα, πάρε αυτό που θα σε υπερ-καλύψει (για την ωρα τουλάχιστον) και είναι και σε αρκετά καλή τιμή: Turbo-X USB HUB BH056 7 Port - Controllers - Hub - plaisio.gr

Με συνδεδεμένη την εξωτερική του τροφοδοσία μπορεις να βάλεις ότι θες πάνω.

Μάρκες πλέον σε αυτά δεν κοιτάω. Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως όλα τα ίδια είναι πάνω-κάτω οπότε σε περίπτωση προβλήματος τουλάχιστον με αυτό του πλαισίου δεν θα έχεις πολλά μπλεξίματα με το RMA

Οι μάρκες είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Πρέπει να προσέξεις:

1- το hub να έχει οπωσδήποτε καί εξωτερική τροφοδοσία έτσι ώστε να βλέπει ενεργοβόρες συσκευές.

2- Ότι και να βάλεις επάνω δεν θα είναι πρόβλημα του hub αλλά πρόβλημα της θύρας στον φορητό που θα πρέπει να μοιράσει το bandwidth σε όλες τις συσκευές που θα έχεις συνδέσει.

Αν δουλεύουν όλα ταυτόχρονα τότε ενδεχωμένος να είναι καλύτερα να πάρεις 2 hubs, ένα για κάθε θύρα για να έχεις καλύτερο bandwidth στις συσκευές σου.

Φυσικά το παραπάνω ισχύει για μεταφορές data, για πληκτρολόγια/ποντίκια δεν θα έχεις τέτοια θέματα άρα αν συνδέσεις επάνω σε ένα 4θυρο hub το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το cooler θα είσαι οκ...

Eυχαριστώ πολύ παιδιά! :T:

Πάω σήμερα σε κάποιο μαγαζάκι να προμηθευτώ δυο χαμπάκια, ένα για τους σκληρούς, dvdrw κι ένα άλλο για πληκτρολόγιο*, ποντίκι, κούλερ

*Δεν ξέρω για σας αλλά όποτε αναφέρομαι σε αυτό νοιώθω πάντα λίγο "κάπως"... έχοντας δει τον Κυνόδοντα :p

Edit: @Zaννής (Haya): Οι εξωτερικοί hdds είναι 3.5" άρα με δική τους τροφοδοσία :)

Edit 2: Πήγα να κάνω at Ζαννής και μου έβγαλε mention για τον ... Ζαν! Παίδες προσοχή :p

Αγόρασα τελικά αυτό που μου πρότεινες Ζαννή :)

Παιδιά, το χρησιμοποιώ το χαμπάκι λίγα λεπτά... ως τώρα όλα κυλάνε κανονικά :)

Αν κάποια στιγμή προκύψει κάτι, θα σας ενημερώσω!

Eυχαριστώ πολύ και πάλι :-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.