sabrolios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Καλησπέρα παιδιά,ήθελα να ρωτήσω το εξής:μόλις παρέλαβα την dell u3011 αλλά συνδέοντας την ως external monitor του macbook μέσω hdmi (mini display port-->hdmi adapter) η ανάλυση έφτανε μέχρι 1920χ1200 μόνο. Διαβάζοντας ξένα forum βρήκα ότι για να φτάσω στο 2540x1600 χρειάζεται adapter minidisplay port -->dual link dvi. Υπάρχει άλλος τρόπος ή είναι η μοναδική λύση; Ευχαριστώ προκαταβολικά
goku_dbz Ιούνιος 21, 2011 #2 Ιούνιος 21, 2011 ειτε με το dual link dvi που λες ή με minidisplayport to displayport!
sabrolios Ιούνιος 22, 2011 Author #3 Ιούνιος 22, 2011 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Ξέρεις αν πωλείται πουθενά Ελλάδα minidisplay to display port cable ή έστω adapter minidisplay to display port ώστε να χρησιμοποιήσω το καλώδιο που παρέχεται με την οθόνη; Γιατί αν κάνει την ίδια δουλειά συμφέρει πολυ περισσότερο από το dual link dvi που ο adapter κανει 111Ε! Πάλι απέτυχα στην έρευνα αγοράς και με εξοργίζει να μην μπορώ να λειτουργήσω άμεσα μια καινούργια αγορά! Edit: βρήκα αυτά http://www.gefen.com.gr/products/extenders.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-gefen.tpl&product_id=693&category_id=127 http://www.gefen.com.gr/products/extenders.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-gefen.tpl&product_id=642&category_id=167 Υπάρχει άποψη για αυτά;εναλλακτική;
ison Ιούνιος 22, 2011 #4 Ιούνιος 22, 2011 displayport - Μετατροπείς/Adaptors | Skroutz.grdisplayport - Καλώδια Οθόνης | Skroutz.grΛογικα η u30 θα ειχε μεσα dp καλωδιο οποτε μπορεις να παρεις μονο adaptor.Οταν το παρεις ποσταρε γιατι και εγω ψαχνω για την u2711 αλλα εχω δει αυτο http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19339056.aspx και δεν ξερω αν τελικα θα εχω προβλημα.
sabrolios Ιούνιος 22, 2011 Author #5 Ιούνιος 22, 2011 Πήρα όλα τα καταστήματα που βρηκα από το skroutz ότι εχουν καλωδια/ανταπτορα minidisplay se dispaly port, αλλά κανένα δυστυχώς δεν το έχει ετοιμοπαράδοτο. Μου φαίνεται με βλέπω λόγω κάψας να πηγαίνω και να τα σκάω για dual dvi οσο γελοιο και αν ειναι 111 για ενα ανταπτορα.Edit: Βρηκα στο multirama γλυφαδα οπότε θα το δοκιμάσω και θα ποσταρω μετα φιλε.
ison Ιούνιος 22, 2011 #6 Ιούνιος 22, 2011 Εχε υποψη οτι με το dp θα μπορεις να περνας και ηχο (αν χρειαζεσε) στο monitor
maverick23 Ιούνιος 22, 2011 #7 Ιούνιος 22, 2011 Με mini display port - display port δουλέυει μια χαρά. Τουλάχιστον με το Mac Mini unibody που έχω, δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα. Τέλεια εικόνα στην native ανάλυση. Το μόνο που με παραξενεύει είναι ότι στο refresh rate γράφει 60Hertz (NTSC). Αυτό είναι οκ; Δεν αφήνει να κάνω άλλη επιλογή...
Zenor Ιούνιος 22, 2011 #8 Ιούνιος 22, 2011 Τυχερός είσαι, έχω ένα mini-displayport to vga official της apple, από τότε που είχα macbook και μου ξέμεινε. Αν σου κάνει το συγκεκριμένο στείλε μου ένα π.μ να συννενοηθούμε, είναι αυτό εδώ:
sabrolios Ιούνιος 22, 2011 Author #9 Ιούνιος 22, 2011 Ευχαριστώ φιλε μου αλλά όπως είπε και ο goku_dbz, μονο to displayport k to dual link dvi κανουν για να φτάσεις max resolution. Δυστυχώς δεν κατάφερα να παω γλυφάδα να πάρω τον αντάπτορα και κανόνισα να μου τον φέρουν σε ένα πιο κοντινό κατάστημα, αλλά ενώ πίστευα ότι αύριο θα είναι εκεί τελικά μου παν για παρασκευή. Οπότε θα πρέπει να κάνω υπομονή για την απόλαυση σε όλο το μεγαλείο..
sabrolios Ιούνιος 24, 2011 Author #10 Ιούνιος 24, 2011 Πηρα τελικά τον adaptora και η οθόνη δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια η χρήση που την ήθελα ήταν απλή (ποκερ) και γενικά ειμαι ψιλοάσχετος για πιο ειδικά πράγματα περί monitors όποτε αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο ευχαρίστως να σας πω, απλώς εξηγήστε λίγο!Ευχαριστώ πολύ και πάλι μάγκες για την συμβουλή, πήγαινα καρφωτός για το dual dvi.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.