Jump to content

OCZ 3700EB + Ramsinks + 40mm Deltas

brwmogazos

Recommended Posts

Μετα απο τοσο περιμενε μου ηρ8ε και εμενα η μνημη...Εβαλα επισης μερικα ramsinks ποθ βρηκα πολυ φτηνα με λιγο ψαξιμο και τις εκανα ala rootx look :p

2x40mm delta fans μπηκαν πλεον πανω τους που τα βρηκα επισης φτηνα

Δεν εχω παιξει ακομα μαζι τους...πρεπει να φυγω και για δουλεια σε λιγο :(

Micron chips

3700EB+Naked.jpg

3700EB+heatspreaders+1.jpg

3700EB+heatspreaders+2.jpg

Με τους 2 x 40mm deltas τα ramsinks ειναι πολυ κρυα παντως μου φωναζουν να τους δωσω λιγο ακομα ρευμα :p

3700EB%2BDelta.jpg

Με ενα γρηγορο memtest πριν τους βαλω ψηξη

μερασαν loops memtest 5@ 230 2.5 2 2 6...

με 3.05 ρευμα παντα που ειναι το λιγοτερο που μπορω να τους δωσω...235 παπαλα...πολλα errors. Δεν τους αρεσουν επισης τα πειραγματα σε settings εκτος απο τα γνωστα timings...στην P4C800E μου

@ 3 2 2 6 δεν αντεξανε τα 250fsb στα8ερα πρεπει να ασχολη8ω λιγο μαζι τους αργοτερα να δω τι κανουν....παντως απο αποδοση μου φενεται πως φυσανε σε bandwith

δοκιμασε 3-2-2-8 και οπωσδηποτε ψυξη γιατι ζεματανε.... δοκιμασα 2 κιτ του 1 giga και τα 2 δεν μπορουσες να τα ακουμπησεις με 2.7 volt και πανω. τις πηγα με 2.5 volt 217 errorfree memtest 5 με timings 3-2-2-8 (pc3200 ηταν και τα 2 κιτ)

λιγο πριν φυγω για δουλεια εμα μικρο update

Δεν γουσταρουν Dram Burst 8το εβαλα 4

memtest error free στο τεστ 5 για κανα 6αρι λουπες(δεν εχω χρονο) @ 240fsb 2.5 2 2 5 :eek:

3.05V τους δινω ακομα...εβγαλα τους ανεμιστηρες γιατι αρχισαν να γλυστρανε σιγα σιγα απο την ζεστη...πρεπει να βρω τροπο να τους στερεωσω...

λεω να τις βαλω για prime στα 240(δεν δοκιμασα πιο ψηλα ακομα...no time) για ολη την νυχτα που δουλευω στο μπαρ

sandra bench buffered

5777

5863

Unbuffered

3351

3417

Αρχική απάντηση από Brwmogazos

βρηκα το οριο αποτι φενεται...234mhz 109 passes 22 errors...αρα γυρω στα 232 πρεπει να ειναι στα8ερες με 2.5 2 2 5...

δεν ξερω αν για 3.05V ειναι καλα η λιγα....

Δοκίμασε με cas 3.0.

Θα δεις ότι δεν χάνεις καθόλου σε mem bw(σε abit και msi, ίδιο unbuffered τόσο σε sandra όσο και σε memtest) και βοηθά τις μνήμες να ανέβουν λίγο.

Μα τις έχει ίδη ψύξει..

Θα έχεις πολύ καλύτερη ψύξη αν βάλεις heatspreader με arctic ceramique στα τσιπάκια αντί για ψυκτράκια...τουλάχιστον στις μνήμες μου δεν αρέσουν καθόλου...

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 08:47]

Δοκίμασε με cas 3.0.

Θα δεις ότι δεν χάνεις καθόλου σε mem bw(σε abit και msi, ίδιο unbuffered τόσο σε sandra όσο και σε memtest) και βοηθά τις μνήμες να ανέβουν λίγο.

χεχε...ελα ομως που η ασους δεν δουλευει με κας 3 και 5/4!!!

και με τισ adata..bh 5 ocz le..etc ποτε δεν ξεκινησε σε 5/4 με κας 3...

Αρα με λιγα λογια παιδες δεν μου εχουν κατσει καλα στικακια...τεσπα..

Rootx μπορεις να μου πεις λιγο γρηγορα πως τις καις εσυ συγκεκριμενα?

αν καταλαβα καλα κσεκινας με λιγο ρευμα...τις περνασ memtest μεχρι πριν βρουν error και τισ αφηνεις για ωρες πχ 8? σε λουπες τεστ 5...μετα 3dmark 2001 loopes 100?...μετα prime blend ωρες...μετα?

Προσωπικά, δεν ακολουθώ κάποια standard διαδικασία.

Ξεκινώ με memtest με την τάση/συχνότητα που λέει ο κατασκευαστής και τα timings που θεωρώ ότι με ικανοποιούν , και τις ανεβάζω μέχρι το σημείο που αρχίζουν τα λαθάκια στο memtest. Στο σημείο που περνάνε memtest(2 ωρίτσες στο test 5/8) χωρίς λάθη, ξεκινώ το prime. Αν περάσουν και το blend test του prime για 2 ώρες καλώς, ανεβάζω 0.1 την τάση και 4-5 μεγάκυκλους και συνεχίζω.

Αν δεν περάσουν prime ανεβάζω ούτως ή άλλως 0.1 και δοκιμάζω....

Την ίδια δουλειά κάνω συνέχεια, με ενδιάμεσα καμιά 100στη loops 01 για κάψιμο. Αν οι μνήμες έχουν περάσει prime, σε μένα τουλάχιστον, δεν έχουν κολλήσει στο 01.

Έ σε κάποια φάση φτάνεις στο σημείο που ανεβάζοντας τάση συνεχίζουν να βγάζουν λάθη, όπου και εκεί σταματώ και τρέχω κάνα 8ωρο prime για να δω μήπως θέλουν λίγο κατέβασμα στην συχνότητα.

χεχε...ελα ομως που η ασους δεν δουλευει με κας 3 και 5/4!!!

και με τισ adata..bh 5 ocz le..etc ποτε δεν ξεκινησε σε 5/4 με κας 3...

Αρα με λιγα λογια παιδες δεν μου εχουν κατσει καλα στικακια...τεσπα..

Γιατί δεν τις δοκιμάζεις σε 1:1, να δεις μέχρι που φθάνουν?

8α τις αρχησω σε λιγο 1:1...απλα εχω πλακω8ει να τελειωσω αυτη την πτυχιακη με watercooling που μου εχει παρει τοσους μηνες δουλειας...και εχω πυρωσει να την τελειωσω σημερα αυριο για να κατεβω επιτελους ελλαδα μονιμα...χεχε...

8α τις αρχησω σε λιγο 1:1...απλα εχω πλακω8ει να τελειωσω αυτη την πτυχιακη με watercooling που μου εχει παρει τοσους μηνες δουλειας...και εχω πυρωσει να την τελειωσω σημερα αυριο για να κατεβω επιτελους ελλαδα μονιμα...χεχε...

Χεχε, άντε με το καλό, :T:

Ναι τελείωνε τη διπλωματική και φέρτε τες με το καλό στο Ελλάντα για να λιαστούν μιας και είμαστε γεμάτοι ήλιο ... θα καούν μια χαρά στις παραλίες με 40 + βαθμούς και θα ανέβουν παραπάνω...μην παιδεύεσαι άλλο εκεί...

τις εβαλα χτες σε prime 95 για 8 ωρες + και για λιγες λουπες 3ντιμαρκ

εβαλα και τα φανακια πανω τους παλι με πατεντα και δεν πεφτουν...

τις αρχισα παλι memtest και μεχρι τα 242fsb και 20 λουπες δεν πεταξαν ερρορς...ενω πριν στα 234 εβγαζαν....

τι εγινε ξαφνικα...καηκαν χεχε

8α τις αφησω σε λουπες στα 242 τωρα 3ντι μαρκ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.