Jump to content

Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)

hayabusa

Recommended Posts

Για δωρεάν λογισμικό της MS, όσοι είστε φοιτητές μπείτε εδώ.

Στην ανακοίνωση που έιχα διαβάσει, απευθύνεται σε συγκεκριμένες σχολές, όμως κανένα πρόβλημα... συνδθέθηκα μέσω Ευδόξου, διάλεξα τη σχολή μου και κατεβάζω. Απλά μπαίνω μέσω Εθνικού Αστεροσκοπίου (το link που δίνω είναι ακριβώς αυτό, άμα θέλετε πάτε αρχική και βρείτε το τμήμα/ίδρυμα που προτιμάτε).

Κατέβασα τα 8.1, τα 7 και το Office. Πριν κάνετε download κρατήστε το Product Key που θα σας δώσει.

Ποιό office είναι δηλαδή;

Δεν είδα, τα κατέβασα τσακ-μπαμ στο laptop.

Δεν το ήξερα. Θυμάμαι μόνο ότι υπήρχε για σχολές σχετικές με Η/Υ (άρα εσείς το είχατε από πάντα και το θυμάσαι έτσι..). Πέρσι π.χ. δεν με άφηνε να κατεβάσω. Πράμα που ποτέ δεν κατάλαβα, κι εμείς σε word γράφουμε τις εργασίες μας, όχι στον κολαράκο μας. :p

Από Office κανονικά έχει Access, Visio, Project, OneNote, Groove. Αν γράφετε τις εργασίες σας σε Word, υποτίθεται ότι αγοράζετε τις ακαδημαϊκές εκδόσεις του Office. Παλιότερα τις έλεγαν Student and Teacher Edition, πιο πρόσφατα Academic. ;)

Με την εξαίρεση του Calc που υπολείπεται λίγο του Excel, βρίσκω όλη τη σουίτα του LibreOffice υπεραρκετή για όλες τις καθημερινές εργασίες.

Γιατί κρύβεται η ΟΝΝΕΔ πίσω από το anoixtessxoles.gr;

Χωρίς πολιτική ταυτότητα επιχειρεί να εμφανιστεί η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr η οποία στρέφεται εναντίον της απεργίας για τη διάσωση της δημόσιας και δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε ανακοινωθεί στον Τύπο, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας προτίμησαν να κρύψουν την κομματική τους ταυτότητας.

Όπως παρατήρησε βέβαια και ο χρήστης @O_Ktiniatros στο Twitter, ξέχασαν να βγάλουν το e-mail της ΟΝΝΕΔ με το οποίο έκαναν την καταχώρηση του ονόματος.

BWuQMsCCIAEfbeI.jpg&w=606&h=&zc=1&q=90

Για δωρεάν λογισμικό της MS, όσοι είστε φοιτητές μπείτε εδώ.

Στην ανακοίνωση που έιχα διαβάσει, απευθύνεται σε συγκεκριμένες σχολές, όμως κανένα πρόβλημα... συνδθέθηκα μέσω Ευδόξου, διάλεξα τη σχολή μου και κατεβάζω. Απλά μπαίνω μέσω Εθνικού Αστεροσκοπίου (το link που δίνω είναι ακριβώς αυτό, άμα θέλετε πάτε αρχική και βρείτε το τμήμα/ίδρυμα που προτιμάτε).

Κατέβασα τα 8.1, τα 7 και το Office. Πριν κάνετε download κρατήστε το Product Key που θα σας δώσει.

Πανω στην ωρα φιλος :D :baby:

Γελάει ο ντουνιάς -προς το παρόν*- με τις κινήσεις στην εκπαίδευση. Γενικότερα, όχι μόνο την τριτοβάθμια.

Εδώ και μια 10ετία -την τελευταία 5ετία, πολύ πιο έντονα- διώχνουμε τα καλύτερα μυαλά, τώρα φροντίζουμε να μην υπάρχουν καν.

*Οσονούπω θα βάλουμε τα κλάματα...

Πλέον δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά την υπερδιόρθωση στον αριθμό των διοικητικών, ήταν προφανές ότι θα κόψουν και ΔΕΠ για νά έρθει στα ίσα της η αναλογία...

Πάντως έτσι όπως φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα (με μειώσεις προσωπικού και προϋπολογισμούς στα τάρταρα),

θα προτιμούσα να πληρώνω ένα ποσό το εξάμηνο και να πηγαίνει απευθείας στα ταμεία του Πανεπιστημίου, ακόμη θα προτιμούσα να έμπαιναν και οι "κακές" εταιρείες στα Πανεπιστήμια.

Αφού εκεί το πάνε και μάλιστα με τον άσχημο τρόπο, υποβαθμίζοντας κι άλλο την ποιότητα εκπαίδευσης που προσέφεραν τα Πανεπιστήμια.

Φυσικά πλέον δε θέλουν δημόσια Πανεπιστήμια και ρίχνουν την ποιότητα για να μπορέσει να υπάρξει ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά :whistle2:

..Η διαδικασία της απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν 1.700 από τους 1.968. ..

Πάντως για να τα λέμε κι όλα... οι πολλά αγωνιζόμενοι υπάλληλοι κιότεψαν όπως φαίνεται και η αλληλεγγύη ακόμη και μεταξύ τους πήγε στον κάδο. Αυτοί είναι. Σε κάθε τομέα, όχι μόνο οι διοικητικοί. Τον Κάλβο τον έχουμε για τις γιορτές... αρετή και τόλμη μέχρι τέλους - κανείς στην πράξη, όταν φαίνεται έστω και λίγο ότι θα ξαναβρούμε τη θεσούλα μας.

Εντάξει, δεν κρύβω πως γέλασα με τα παραπάνω νούμερα, κι ας είχα επιλέξει να μην παίρνω θέση όλον αυτόν τον καιρό στις συζητήσεις με ανθρώπους μου. :rolleyes:

Αυτοί είναι, λούστροι μια ζωή. Σε κάθε τομέα, υπενθιμίζω.

Φυσικά πλέον δε θέλουν δημόσια Πανεπιστήμια και ρίχνουν την ποιότητα για να μπορέσει να υπάρξει ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά :whistle2:

Αν υποννοείς ότι τα ιδιωτικά είναι πολύ κατώτερα των δημοσιων (δεν ξέρω το επίπεδο τους, απλά ακολουθώ τη γραμμή σου), να σου θυμίσω ότι η έννοια "ιδιωτικό" στην ελλάδα είναι ταμπου άρα εμμέσως δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη για να βγει το ιδιωτικό άσπρο πρόσωπο. Ξαναλέω ότι βασίζομαι στην υπόθεση σου.

Από κει και πέρα, ο υγιής ανταγωνισμός μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.

Αν υποννοείς ότι τα ιδιωτικά είναι πολύ κατώτερα των δημοσιων (δεν ξέρω το επίπεδο τους, απλά ακολουθώ τη γραμμή σου), να σου θυμίσω ότι η έννοια "ιδιωτικό" στην ελλάδα είναι ταμπου άρα εμμέσως δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη για να βγει το ιδιωτικό άσπρο πρόσωπο. Ξαναλέω ότι βασίζομαι στην υπόθεση σου.

Από κει και πέρα, ο υγιής ανταγωνισμός μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.

Κάνω bold το υγιής και συμφωνώ απόλυτα.

Η έννοια ιδιωτικό στην Ελλάδα έχεις δίκιο είναι ταμπού.

Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν ιδιωτικά πολύ καλού επιπέδου και στην Ελλάδα, όμως αυτή τη στιγμή

υπάρχουν τα γνωστά ΙΕΚ και κάτι κολέγια με τις "ευχές" ιδρυμάτων εξωτερικού.

Αυτά, με βάση τα όσα βλέπω στο περίγυρό μου, τα θεωρώ κατώτερα από αρκετά Ελληνικά Πανεπιστήμια,

τόσο από άποψη αμεροληψίας όσο και από άποψη όγκου γνώσεων και δυσκολίας. (Μπορεί και να κάνω λάθος)

Ωστόσο αν συνεχιστεί αυτό που γίνεται δε θα αργήσουν πάρα πολλοί να στρέφονται κυρίως σε αυτά, αλλά και στο εξωτερικό.

υπάρχουν τα γνωστά ΙΕΚ και κάτι κολέγια με τις "ευχές" ιδρυμάτων εξωτερικού.

Αυτά, με βάση τα όσα βλέπω στο περίγυρό μου, τα θεωρώ κατώτερα από αρκετά Ελληνικά Πανεπιστήμια,

τόσο από άποψη αμεροληψίας όσο και από άποψη όγκου γνώσεων και δυσκολίας. (Μπορεί και να κάνω λάθος)

Με μπερδεύεις λίγο. Τα ΙΕΚ δεν είναι μερικά σκαλιά (σε επίπεδο δυσκολίας - θεωρητικού υπόβαθρου) πιο κάτω από τα πανεπιστήμια? Άρα ανόμοια η σύγκριση.

Τον όγκο γνώσεων σκόπιμα τον αφήνω απέξω γιατί προσωπικά μπουχτήσαμε με τις 9879475934875983475934875 γνώσεις χωρίς να μπορούμε να κάνουμε 1-2-3 δουλειές άψογα. Αυτό απευθύνεται (κυρίως) σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Από κολέγια τώρα, όπως είπα και πριν, ιδέα δεν έχω ρεαλιστικά τι επικρατεί. Αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες συγκρίσεις?

Από κολέγια τώρα, όπως είπα και πριν, ιδέα δεν έχω ρεαλιστικά τι επικρατεί. Αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες συγκρίσεις?

Ναι αναφέρομαι σε 2 συγκεκριμένα στα οποία πάνε γνωστοί μου, ωστόσο σπουδάζουν διαφορετικά αντικείμενα.

Η γενική εικόνα όμως θεωρώ πως δεν αλλάζει.

Εδιτ: Για να μη σε μπερδεύω (δίκιο έχεις), στο προηγούμενο ποστ ήθελα να γράψω ότι δεν υπάρχουν στην ουσία ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Έγινε επεξεργασία από papajim