oxide Νοέμβριος 3, 2014 #1921 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2014 παιδιά πολύ ωραία συζήτηση...απλά πέρασε η ώρα, οπότε θα απαντήσω σε 1-2 πράγματα που μου έμειναν στο μυαλό... 1. Δεν είπα να κλείσουν οι σχολές που δεν θα έχουν ζήτηση στα 5 χρόνια. Λέω οτι αυτή η κατάσταση βόλικη. Δηλαδή για μία σχολή στην οποία έμπαινε κόσμος με 8: η σχολή υπάρχει, οι καθηγητές πληρώνονται, οι φοιτητές κάνουν την φοιτητική ζωή που τους υποσχέθηκαν, κανείς δεν νοιάζεται για το επίπεδο σπουδών και στο τέλος "μοιράζονται" και τα πτυχία. Αυτό το πράγμα δεν ειναι σοβαρή δουλειά...και αν χαλάσει λίγο η συνταγη (πχ υπαρχει ενα ελαχιστο επιπεδο σπουδων) τοτε καποιες απο αυτες τις σχολές αργα η γρηγορα θα κλεισουν γιατί θα βγάζουν 3 άτομα το χρόνο. 2. Προφανώς και τώρα και πάντα η τοποθεσία καθορίζει την βάση σε μεγάλο βαθμό. Δεν ειναι κάτι το απαραίτητα άσχημο. 3.Κατα τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να είναι όλες οι σχολές απίστευτα δύσκολες αλλά ένα standard ελάχιστο επίπεδο χρειάζεται. 4. Το δημόσιο δεν το ανέφερα σαν δείκτη αξία της σχολής. Το ανέφερα για να αποδείξω οτι το πολύ χαμηλό επίπεδο καποιων σχολών αμέσως επηρεάζει όλους τους υπολοίπους με 1002 τρόπους. Ισως δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα. Δεν το λέω για να υποβαθμίσω κάποιες σχολές, ούτε μαθητές που δεν έβγαλαν μεγάλο βαθμό ισως, λέω πως σε μια μη υποχρεωτικη βαθμίδα, μπορείς να θέσεις πιο αυστηρά ελάχιστα όρια και πρέπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjAzDeck Νοέμβριος 4, 2014 #1922 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2014 Μετά σου λέει καθηγητής πανεπιστημίου με 3 γραμμές και 4 ορθογραφικά - συντακτικα λάθη! Ωρε που πάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Νοέμβριος 4, 2014 #1923 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2014 το η σωστό δεν ειναι; οχι στη νεοελληνική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 5, 2014 #1924 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2014 Ναι, τα ρήματα σωστά ήταν όταν εκείνος πήγαινε σχολείο. Αυτό που μένει είναι οι λέξεις χωρίς το τελικό γράμμα (μια -> μιας, οποία -> οποίας, μεθόδου -> μεθόδους) που μαρτυρούν πιθανότατα κάτι που πλέον βαφτίζουμε "μαθησιακή δυσκολία".Προσωπικό σχόλιο: συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο να μην ξέρουν ορθογραφία, αλλά αφενός δεν είναι μεταξύ των κριτηρίων της επιστημονικής επάρκειας στις θετικές επιστήμες, αφετέρου δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι τέτοια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjAzDeck Νοέμβριος 7, 2014 #1925 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2014 Ναι, τα ρήματα σωστά ήταν όταν εκείνος πήγαινε σχολείο. Αυτό που μένει είναι οι λέξεις χωρίς το τελικό γράμμα (μια -> μιας, οποία -> οποίας, μεθόδου -> μεθόδους) που μαρτυρούν πιθανότατα κάτι που πλέον βαφτίζουμε "μαθησιακή δυσκολία".Προσωπικό σχόλιο: συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο να μην ξέρουν ορθογραφία, αλλά αφενός δεν είναι μεταξύ των κριτηρίων της επιστημονικής επάρκειας στις θετικές επιστήμες, αφετέρου δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι τέτοια.Που να τον ακούσεις να μιλάει αγγλικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Νοέμβριος 7, 2014 #1926 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2014 ουυυ τα κακομαθημενα δεν πατανε στην σχολη !! διαγραψτε τους ολους !! Γραμμη 52 | Όλοι οι καλοί χωράνε | Ekpliktikos.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 13, 2014 #1927 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Research Brief - Internship or IndentureKey findings* 31% of university graduates working as interns are doing so for no pay. It estimates that there are at least 21,000 unpaid interns working in the UK at any one time.* A six month unpaid internship will cost a single person living in London a minimum of £5,556 (£926 a month), and 4,728 (£788 a month), in Manchester, excluding transport costs.* 70% of people aged 16-75 in England agree unpaid internships ‘are unfair because only people from wealthy families are likely to be able to work for a significant period without pay.’Recommendations* All internships longer than one month should be paid at least the National Minimum of £6.50 per hour, and preferably the National Living Wage of £7.85 (or London Living Wage – £9.15 – in London).* Internship positions should be advertised publicly, rather than being filled informally.* Recruitment processes should be fair, transparent and based on meritΕμείς στοχεύουμε ακόμη εκεί από όπου οι υπόλοιποι μελετούν πώς θα φύγουν... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 18, 2014 #1928 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2014 http://deansos.uoa.gr/proboli-anakoinwshs/omofwnh-apofash-toy-symboylioy-kosmhteias-s8e-gia-to-8ema-twn-meteggrafon.html Η Σχολή Θετικών Επιστημών με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία εκφράζει τη λύπη και την πλήρη αδυναμία της να υποδεχθεί στα Τμήματά της φοιτητές με τη διαδικασία μεταφοράς θέσης, ιδίως στα Τμήματα όπου απαιτούνται εργαστηριακά μαθήματα. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των Τμημάτων της για δεύτερη συνεχή χρονιά για την προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών και τη συντήρηση του υπάρχοντος υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και την έλλειψη κατάλληλου αριθμού εκπαιδευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού για την στελέχωσή τους, υποβαθμίζεται η υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων με συνέπεια την αδυναμία άσκησης σε αυτά ακόμη και των ήδη εγγεγραμμένων φοιτητών χωρίς τη προσθήκη μετεγγραφόμενων φοιτητών. Η απορρέουσα αποδυνάμωση την Τμημάτων θέτει εν αμφιβόλω την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια διδασκόντων και διδασκομένων και περιορίζει τη δυνατότητα προσφοράς υψηλού επιπέδου σπουδών που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να επιτελεί το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών: Καθηγητής Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος Φώναξε τώρα τα ΜΑΤ φορτσάκη (Πρύτανης στο ΕΚΠΑ με 12 δημοσιεύσεις, και 23 citations σε 27 χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας...)*, μη χαλάσουν οι φοιτητές την εικόνα του Πανεπιστημίου... * 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 18, 2014 #1929 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2014 Δεν παίζει ρε συ! Μπας κι έχει άλλες δημοσιεύσεις με διαφορετικό αρχικό ή πλήρες όνομα; Βαριέμαι τώρα να ψάξω, αλλά αν είναι έτσι, λέω να πάω για αναπληρωτής του Πρυτάνεως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 18, 2014 #1930 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2014 Με σκέτο το όνομα Φορτσάκης, είναι 27 δημοσιεύσεις. Οι 15 είναι υπό το όνομα P. Fortsakis, και ασχολούνται με πέτρες Από εκεί και πέρα τι να πω; Λες να δημοσιεύει με κανένα καλλιτεχνικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Νοέμβριος 19, 2014 #1931 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2014 Πλέον υπάρχουν και τα κυπριακά πανεπιστήμια. Και οι Έλληνες δικαιούμαστε μειωμένες τιμές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 24, 2014 #1932 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2014 Για να μη λένε ότι δεν κάνει δουλειά ο Λοβέρδος:Ισοδύναμα των ΑΕΙ τα πτυχία κολεγίων με πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
etien4 Νοέμβριος 25, 2014 #1933 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 Για να μη λένε ότι δεν κάνει δουλειά ο Λοβέρδος:Ισοδύναμα των ΑΕΙ τα πτυχία κολεγίων με πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς...Η καλύτερη λύση κατά του άγχους για μένα...όποιος έδωσε με δέσμες θα με καταλάβει!Τελικά για τα παιδιά τα κάνουν όλα :-Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
microwave Νοέμβριος 28, 2014 #1934 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 Καλησπέρα σας !Είμαι σε ΑΕΙ πληροφορικής ,στο πανεπιστήμιο πειραιάΘα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιοςτι μεταπτυχιακά μπορεί να κάνει καποιος σε πεδία διαφορετικα της πληροφορικηςξερω οτι σιγουρα υπαρχουν τα μεταπτυχιακα στο πεδιο των οικονομικώνπρος τομεις γεωπονίας /βιολογίας και ίσως γεωλογίαςεχω ακουσει οτι υπαρχει η βιοπληροφορικη και η γεωπληροφορικημπορεί κάποιος να δουλέψει ας πούμε ως καθαρά γεωπόνοςμε πρώτο πτυχιό πληροφορικής και κανοντας το καταλληλο μεταπτυχιακό?ρωτάω επειδη το μεταπτυχιακό απο οτι εχω καταλάβει,δεν δινει επαγγελματικα δικαιώματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 28, 2014 #1935 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 Καλησπέρα σας ! Είμαι σε ΑΕΙ πληροφορικής ,στο πανεπιστήμιο πειραιά Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι μεταπτυχιακά μπορεί να κάνει καποιος σε πεδία διαφορετικα της πληροφορικης ξερω οτι σιγουρα υπαρχουν τα μεταπτυχιακα στο πεδιο των οικονομικών προς τομεις γεωπονίας /βιολογίας και ίσως γεωλογίας εχω ακουσει οτι υπαρχει η βιοπληροφορικη και η γεωπληροφορικη μπορεί κάποιος να δουλέψει ας πούμε ως καθαρά γεωπόνος με πρώτο πτυχιό πληροφορικής και κανοντας το καταλληλο μεταπτυχιακό? ρωτάω επειδη το μεταπτυχιακό απο οτι εχω καταλάβει,δεν δινει επαγγελματικα δικαιώματα Εξάρτάται τι εννοείς "επαγγελματικά δικαιώματα". Στον ιδιωτικό τομέα (εφόσον υπάρχει ελεύθερη θέση σε κάτι που σε ενδιαφέρει ) τείνουν να είναι πιο σημαντικές οι πραγματικές δεξιότητες του υποψηφίου, παρά η ιδιότητα που του κατοχυρώνει το πτυχίο του. Εάν μιλάμε για δημόσιο/ΑΣΕΠ, δυστυχώς βαφτίζεσαι ότι λέει το πτυχίο, ακόμα και να έχεις και διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο... Εάν δεν αλλάξει κάτι στο νόμο για τα επαγγελματικά δικαιώματα (πχ το προφανές: πιστοποιήσεις) τότε η καλύτερή σου λύση είναι να πάρεις και δεύτερο πτυχίο στον τομέα που θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglaras Νοέμβριος 28, 2014 #1936 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 Καλησπέρα σας !Είμαι σε ΑΕΙ πληροφορικής ,στο πανεπιστήμιο πειραιάΘα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιοςτι μεταπτυχιακά μπορεί να κάνει καποιος σε πεδία διαφορετικα της πληροφορικηςξερω οτι σιγουρα υπαρχουν τα μεταπτυχιακα στο πεδιο των οικονομικώνπρος τομεις γεωπονίας /βιολογίας και ίσως γεωλογίαςεχω ακουσει οτι υπαρχει η βιοπληροφορικη και η γεωπληροφορικημπορεί κάποιος να δουλέψει ας πούμε ως καθαρά γεωπόνοςμε πρώτο πτυχιό πληροφορικής και κανοντας το καταλληλο μεταπτυχιακό?ρωτάω επειδη το μεταπτυχιακό απο οτι εχω καταλάβει,δεν δινει επαγγελματικα δικαιώματαΜε πτυχίο πληροφορικής έχεις την δυνατότητα να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες σε οποιονδήποτε κλαδό. Οπότε θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με ό,τι σε ενδιαφέρει. Εγω προσωπικά ασχολούμαι με την βιοπληροφορική, άλλοι με τα οικονομικά κτλ..Για τα επαγγελματικά δικαιώματα που αναφέρεις ισχύει αυτό που προανέφερε και ο minamast Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 29, 2014 #1937 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2014 Φορτσάκη, μη βελτιώνεις άλλο την εικόνα του ΕΚΠΑ, δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει, μη. τον έλεγχο ταυτοτήτων -που "γίνεται σε όλον τον κόσμο"- μην ξεχάσεις. Αυτό ήταν το μόνο που έλειπε από το ΕΚΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TechMonkey Νοέμβριος 30, 2014 #1938 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2014 Σε συζήτηση με φίλη μου που πέρασε ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής μου είπε πως αυτοί κάνουν το εργαστήριο της Ανατομίας κανονικά, σε αντίθεση με την Ιατρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Δεκέμβριος 2, 2014 #1939 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) Φορτσάκη, μη βελτιώνεις άλλο την εικόνα του ΕΚΠΑ, δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει, μη. τον έλεγχο ταυτοτήτων -που "γίνεται σε όλον τον κόσμο"- μην ξεχάσεις. Αυτό ήταν το μόνο που έλειπε από το ΕΚΠΑ. Φοβερό θέμα στο reddit, κλασικά βλέπεις 2 Έλληνες να τρώγονται στα αγγλικά... Πάντως στο UK, ναι υπάρχει απίστευτος έλεγχος, όπου και να πήγα. Τι δουλειά έχει να μπαίνει στο πανεπιστήμιο ο κάθε άσχετος; Τι δουλειά έχω εγώ στα εργαστήρια της αρχαιολογίας; Τι δουλειά έχω στον όροφο που είναι το τεχνικό προσωπικό στο κτίριο μου; Να συγκριθούμε με τη Δανία για ποιο λόγο; Δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα προβλήματα μας. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2014 από oxide Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 2, 2014 #1940 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Εμ, ο Φορτσάκης μιλάει για έλεγχο όχι στα εργαστήρια, αλλά γενικά. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά σε Brunel, Reading, ETH & Universität Zürich δε μου ζητήθηκε ποτέ να δείξω ταυτότητα, ή να φύγω από το χώρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts