apostolis159 Ιούνιος 19, 2011 Author #41 Ιούνιος 19, 2011 Όντως φαίνεται πολύ καλη επιλογή, και στην τιμή που μας ενδιαφέρει βασικα. Ετσι απο απορία, την έχει κανενας άλλος εδώ να μας πει γνώμη?
Mallibu Ιούνιος 19, 2011 #42 Ιούνιος 19, 2011 1) Οι 1090Τ και 2500/Κ είναι ίδιας επεξεργαστικής ισχύος η οποία αποδίδεται με διαφορετικό τρόπο και έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της ανά εφαρμογή. Τέλος ο 1090Τ κλοκάρει στα όρια ενώ με τον 2500(σκέτο) δεν πιάνει εκεί πάνω. Παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολευουν λίγο,βλέπω. 1)Έιπε δεν θέλει o/c,γιαυτό και ο i5 σκέτος.. ο 1090Τ clockarei ~4.1ghz ενώ ο i5κ ~5ghz οπότε αν έκανε o/cing πάλι κερδισμένος θα έβγαινε Το ότι οι επεξεργαστές είναι ίδιας επεξεργαστικής ισχύος είναι καθαρά δικό σου συμπερασμα,και στο μόνο πράγμα που ο 1090Τ δεν μένει πολύ πίσω απο τον i5 2500 είναι σε υπερβολικά Multithreaded scenario που ουδεμία σχέση έχουν με RL χρήση,πόσο μάλλον την χρήση που ζητάει ο OP. Αν αυτό AnandTech - Bench - CPU και αυτό Core i7-990X Extreme Edition vs. Core i7-2600K. Page 9 - X-bit labs τα θεωρείς ίδια επεξεργαστική ισχύ τότε μάλλον έχεις πρόβλημα στην αντικειμενική κρίση σου,και είναι κρίμα να παραπληροφορείς τον κόσμο επειδή συμπαθεις την μια εταίρια παραπάνω απο την άλλη. 2) Το να μου δείχνεις μια από τις φτηνότερες μητρικές της 1155 πλατφόρμας ΔΕΝ μπου λέει κάτι γιατί αν το θέσουμε το θέμα έτσι για τον 1090Τ βρίσκεις μητρική με 53€-75€ στην αγορά ακριβώς με τα χαρακτηριστικά της giga που προτείνεις ... ή και παραπανω όπως crossfire (2x8)Ποιο συγκεκριμένα η μητρική που προτείνεις ΔΕΝ κάνει κάν για CROSSFIRE και αν της βάλεις επάνω 2X 6950 τις σκότωσες τις κάρτες!!! , γιατί πολύ απλά: Δηλαδή θα κάνεις CROSSFIRE με PCI-E X16 και PCI-EX4 ? και αν χρησιμοποιήσεις και κάποια pcixex1 της μητρικής η ΔΕΥΤΕΡΗ PCI-X X16 θα τρέχει μόνο σε ταχύτητα X1 ? Αυτή η μητρική ΔΕΝ κάνει για CROSSFIRE !!!!! Πρέπει να καταλάβεις τους περιορισμούς του εκάστοτε chip με τα lanes που προσφέρει για να καταλάβεις την διαφορά ανά κατηγορία μητρικών !!! Η πρώτη μητρική με p67 που βρίσκεις για crossfire 2x8 το οποίο δεν εκπίπτει σε X4 αν χρησιμοποιηθεί και κάποιος εξτρά controller ή κάρτα, ψάχνοντας στο visionstudio για την 1155 πλατφόρμα κοστίζει 140€ την ώρα που στο AM3 SOCKET ξεκινά από 80€ ! Με λιγότερα από 140€ που παίρνεις 2x8 στο 1155 στο AM3/AM3+ socket αγοράζεις μητρκη΄με 2X16 PCI-EX16 lanes για Crossfire H διαφορά 8χ/8χ με 16χ/16χ είναι 1-2% maximum. Χάνει 1% απόδοση crossfire για να πάρει μια cpu που είναι ~30-40% καλύτερη σε RL usage. Μια χαρά tradeoff μου ακούγεται,χώρια του ότι η συνολική απόδοση θα είναι πολύ καλύτερη αφού δεν θα τρώει φρένο σε games που έχουν ανάγκη δύναμη/πυρήνα.Και μια τελευταία άποψη,εφόσον προορίζεται για φοιτητή που απότι δίνεις να καταλάβουμε δεν ασχολείται και πολύ,καλό θα ήταν να κινηθεί προς μονή κάρτα για να μην μπλέξει με ζέστη/κατανάλωση/drivers κλπ που σέρνει το crossfire/SLI μαζί του. Ας πάρει μια και καλή,και το κεφάλι πιο ήσυχο,και λεφτά παραπάνω στην τσέπη.
adpanos Ιούνιος 19, 2011 #43 Ιούνιος 19, 2011 Παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολευουν λίγο,βλέπω.1)Έιπε δεν θέλει o/c,γιαυτό και ο i5 σκέτος.. ο 1090Τ clockarei ~4.1ghz ενώ ο i5κ ~5ghz οπότε αν έκανε o/cing πάλι κερδισμένος θα έβγαινεΤο ότι οι επεξεργαστές είναι ίδιας επεξεργαστικής ισχύος είναι καθαρά δικό σου συμπερασμα,και στο μόνο πράγμα που ο 1090Τ δεν μένει πολύ πίσω απο τον i5 2500 είναι σε υπερβολικά Multithreaded scenario που ουδεμία σχέση έχουν με RL χρήση,πόσο μάλλον την χρήση που ζητάει ο OP.H διαφορά 8χ/8χ με 16χ/16χ είναι 1-2% maximum. Χάνει 1% απόδοση crossfire για να πάρει μια cpu που είναι ~30-40% καλύτερη σε RL usage. Μια χαρά tradeoff μου ακούγεται,χώρια του ότι η συνολική απόδοση θα είναι πολύ καλύτερη αφού δεν θα τρώει φρένο σε games που έχουν ανάγκη δύναμη/πυρήνα.Για το αν είναι ίδιας επεξεργαστικής ισχύος ή όχι κοίτα παρακάτω που είναι και δικός μας review !! Πριν προλάβεις να πεις κάτι, εδώ έχουμε τον 2500Κ κλοκαρισμένος και 500Mhz παραπανω από τον 1090Τ !! Θα δεις λοιπόν πως έχουν πάνω κάτι ίδια επεξεργαστική ισχύ που την αποδίδουν με διαφορετικό τρόπο ανάλογα την εφαρμογή.http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/1090t-4-ghz-vs-i5-2500-4-a-96141.htmlΕδώ φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που υποθέσαμε βλέποντας τα αποτελέσματα σε παλαιότερα Παιχνίδια που δεν έχουν ή έχουν αναποτελεσματικό Multithreaded Coding. Η Intel κερδίζει με διαφορά, όμως οι δύο επιπλέον πυρήνες του phenom μιλούν στις πραγματικά Multithreaded εφαρμογές και παιχνίδια. Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η ποιότητα του Multithreading τόσο ανεβαίνει η απόδωση του Phenom x6 .Αν λοιπόν μιλάς για προσαρμοστηκότητα σε παλιές εφαρμογές που δεν είναι multithread τότε η Intel είναι μπροστά ! Αν μιλάς σε εφαρμογές σύγχρονες που δουλεύουν όλους τους πυρήνες του x6, ο 1090Τ τραβάει καλά. Αλλο λοιπόν επεξεργαστική ισχύ και άλλο προσαρμοστικότητα ανά εφαρμογή.Ολα ωραία όλα καλά αυτά που λες αλλά .......... Η μητρική που έδωσες για αντιπαράθεση κόστους δίνει CROSSFIRE 1X16 & 1X4 οπότε είναι ΜΑΠΑ για CROSSFIRE !! Το γνωρίζουμε λοιπόν πριν από εσένα ότι μεγάλη διαφορά δεν έχει το 2X8 με το 2X16 αλλά έχει τεράστια το 1X16 & 1X4 που δείχνεις !!! Αρα άτοπο όλο το σκεπτικό σου. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)* When the PCIEX1_2 or PCIEX1_3 slot is populated with an expansion card, the PCIEX4 ( για το 2ο PCI-EX16 μιλάει) slot will operate at up to x1 mode. Η φτηνότερη μητρική με 2X8 για crossfire στο 1156 socket κοστίζει 140€ όταν στο AM3 κοστίζει 80€ !!! Τέλος δεν του είπα να πάει σε 16x16 αλλά του είπα να πάει σε 8x8 λόγω καλύτερη αποδοσης προς τιμής και να σπαταλήσει 20+€ για να έχει και αναβαθμισιμότητα. Διάβασε όλα όσα του λέω και όχι ότι σε βολεύει και μην απαντάς σε διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέω.......Επίσης του είπα πως στην τιμή που στο 1155 βρίσκει 2x8 στο AM3+ με λιγότερα χρήματα παίρνεις 2X16 αμέσως μεγαλύτερη κατηγορίας (990FX/SB950) !!Τέλος επειδή το crossfire σε πολλές μητρικές του 1155 που έχουν NF200 (για sli) ΔΕΝ είναι NATIVE αλλά τα lanes περνούν μέσα από αυτό , έχουμε πτώση επιδόσεων λόγο της έμεσης σύνδεσης. Ψάξε για review του anand αφού σου αρέσει να το επιβεβαιώσεις ..... Σε ότι αφορά το CROSSFIRE μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πως πηγαίνει σε σχέση με μια κάρτα από το παρακάτω :Επίσης μπορείς να δεις αν αποδίδει ή αν έχει πρόβλημα ή όχι !!! Μετά από αυτό που θα δεις περίμενε εσύ σε ανάλυση 1920x1080 να πάρεις fps από τον επεξεργαστή .......http://www.thelab.gr/vgas-motherboards-cpus-ram-reviews/amd-hd-6950-review-crossfirex-93062.htmlhttp://www.thelab.gr/kartes-grafikon/hd69xx-epidoseis-kai-entypwseis-88300.htmlΤέλος ακόμα και σε μια κάρτα γραφικών να πάει με την AMD λύση αγγίζει την αγορά μιας 6970, GTX570 ή με λίγη προσοχή και στα υπόλοιπα ακόμα και GTX580 με την χρηματική διαφορά.Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι όπως μας βολεύει !!!
Mallibu Ιούνιος 19, 2011 #44 Ιούνιος 19, 2011 Για το αν είναι ίδιας επεξεργαστικής ισχύος ή όχι κοίτα παρακάτω που είναι και δικός μας review !! Πριν προλάβεις να πεις κάτι, εδώ έχουμε τον 2500Κ κλοκαρισμένος και 500Mhz παραπανω από τον 1090Τ !! Θα δεις λοιπόν πως έχουν πάνω κάτι ίδια επεξεργαστική ισχύ που την αποδίδουν με διαφορετικό τρόπο ανάλογα την εφαρμογή.http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/1090t-4-ghz-vs-i5-2500-4-a-96141.htmlΑν λοιπόν μιλάς για προσαρμοστηκότητα σε παλιές εφαρμογές που δεν είναι multithread τότε η Intel είναι μπροστά ! Αν μιλάς σε εφαρμογές σύγχρονες που δουλεύουν όλους τους πυρήνες του x6, ο 1090Τ τραβάει καλά. Αλλο λοιπόν επεξεργαστική ισχύ και άλλο προσαρμοστικότητα ανά εφαρμογή.Gamers Benchmark απο το review που παράθεσες: Intel 7 - AMD 1 ,που είναι η ίδια επεξεργαστική ισχυς? Και στo 95% συγχρονων multithreaded προγραμμάτων ο i5 είναι μπροστα άμα δεις το link apo anandtech που σου έδωσα. Απο εκει και πέρα όποιο review απο tech site και να δεις ο i5 είναι πολυ καλύτερος του 1090T,όπως και να πας να το παρουσιάσεις με εκφράσεις του στυλ "ίδια δύναμη έχουν,αλλά ο 1090Τ την δείχνει διαφορετικά" Στο 99% των περιπτώσεων i5>1090T είτε για λίγο,είτε για πολύ οπότε κάποιος με σχετικά καλό budget δίνει 290 αντί για 260 που έχει η πρόταση σου και παίρνει τον i5,so simple.
adpanos Ιούνιος 19, 2011 #45 Ιούνιος 19, 2011 Στο review που σου έδωσα έχουμε και ΜΙΣΟ ghz κλοκάρισμα παραπάνω για τον 2500K !! Εδώ που λες μιλάμε και για default που η διαφορά του παραπάνω κλοκαρίσματος εξανεμίζεται.Επίσης το σκεπτικό μου λέει πως:α) Σε καθαρά multithread εφαρμογές ο 1090Τ είναι ελαφρά μπροστά και γενικά οι δυο επεξεργαστές κονταροχτυπιώνται ανάλογα την εφαρμογή. Αρα από την επιλογή της φτηνότερης λύσης κερδίζει σε άλλο τομέα.β) Σε multitasking είναι σίγουρα καλύτερος αφού εκεί πρώτο λόγο έχουν οι πυρήνες ! Αν είναι και φτηνότερος ο πολυπύρηνος (που είναι σε αυτή την περίπτωση) προτιμάται για να μείνουν χρήματα και για άλλο τομέα. γ) Σε gaming έχουν τον πρώτο λόγο οι κάρτες γραφικών και μικρό λόγο ο επεξεργαστής. Αν λοιπόν καταφέρω να διαλέξω μια πλατφόρμα που θα μου δώσει το VALUE FOR MONEY ώστε να μπορέσω να τοποθετήσω 2 κάρτες σε CROSSFIRE είμαι ΣΙΓΟΥΡΑ κερδισμένος στα παιχνίδια. έναντι της μιας. Αν μπορέσω σε αυτή την πλατφόρμα να βάλω επεξεργαστή με πολλούς πυρήνες θα έχω και καλό multithreading και περισσότερο multitasking ώστε να καλύψω τις απαιτήσεις μου στις περισσότερες λοιπές εφαρμογές που θα τρέχω.Αν το καταφέρω αυτό είμαι κερδισμένος !!Σε αυτό το review λοιπόν αφαίρεσε την κάρτα 2η κάρτα γραφικών 6950 από το σύστημα με 2500K και ξαναμέτρα να δούμε σε πόσα games θα είναι μπροστά ο 2500Κ με την μια 6950........ για να γελάσουμε.Επίσης σε ότι είναι multithread καθαρά, είναι μπροστά ο 1090T και πολύ μπροστά είναι σίγουρα σε MULTITASKING το οποίο ΔΕΝ μετριέται με BENCHES τα οποία τρέχουν στο σύστημα ΜΟΝΑ τους ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και σε πάρα πολλές περιπτώσεις αφήνουν πολλούς πυρήνες να κάθονται !!! Επίσης σου ΞΑΝΑΛΕΩ πως η διαφορά στο κόστος είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από 30€ για πλήρη λειτουργική πλατφόρμα ίδιων χαρακτηριστικών και pet degree. !Εχω δώσει και μοντέλα και τιμές οπότε κοίταξέ τα ! Αλλά μιλάς γενικόλογα απλά για εντυπώσεις ....Τέλος πήγαινε εσύ να παίξεις CRYSIS 2 με τον επεξεργαστή . Εγώ θα παίξω CRYSIS 2 με την ανώτερης κατηγορίας κάρτα γραφικών ή με δυο κάρτες γραφικών σε SLI/Crossfire.Να δούμε ποιος θα παίξει καλύτερα .....Δεν αντιλέγω πως και ο 2500Κ είναι επεξεργαστάρα και το σύνολο θα είναι πολυ καλό αλλά το σκεπτικό μου είναι να φτιαξει ο φίλος σύστημα που να είναι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟ σε εκείνον.
Mallibu Ιούνιος 19, 2011 #46 Ιούνιος 19, 2011 Στο review που σου έδωσα έχουμε και ΜΙΣΟ ghz κλοκάρισμα παραπάνω για τον 2500K !! Εδώ που λες μιλάμε και για default που η διαφορά του παραπάνω κλοκαρίσματος εξανεμίζεται.Σε αυτό το review λοιπόν αφαίρεσε την κάρτα 2η κάρτα γραφικών 6950 από το σύστημα με 2500K και ξαναμέτρα να δούμε σε πόσα θα είναι μπροστά ο 2500Κ με την μια 6950........ για να γελάσουμε.Επίσης σε ότι είναι multithread είναι μπροστά ο 1090T και πολύ μπροστά είναι σίγουρα σε MULTITASKING το οποίο ΔΕΝ μετριέται με BENCHES τα οποία τρέχουν στο σύστημα ΜΟΝΑ τους ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και σε πάρα πολλές περιπτώσεις αφήνουν πολλούς πυρήνες να κάθονται !!! Επίσης σου ΞΑΝΑΛΕΩ πως η διαφορά στο κόστος είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από 40€ για πλήρη λειτουργική πλατφόρμα ίδιων χαρακτηριστικών. !Εχω δώσει και μοντέλα και τιμές οπότε κοίταξέ τα ! Αλλά μιλάς γενικόλογα απλά για εντυπώσεις ....Τέλος πήγαινε εσύ να παίξεις CRYSIS 2 με τον επεξεργαστή . Εγώ θα παίξω CRYSIS 2 με την ανώτερης κατηγορίας κάρτα γραφικών ή με δυο κάρτες γραφικών σε SLI/Crossfire.Να δούμε ποιος θα παίξει καλύτερα .....Μιας και ο Phenom φέρνει δώρο και μια 2η κάρτα γραφικών για crossfire ε? Έστω πως θες 80+160=240 ευρώ για τον Phenom,και 110+175=285 ευρώ για τον Sandy bridge... με 45 ευρώ παραπάνω και παίρνεις μια γρηγορότερη cpu,με λιγότερη κατανάλωση,και πιο ήσυχη. Εσύ προτείνεις να πάρει μια cpu αρχιτεκτονικής 2007 με χαμηλο performance/πυρήνα επειδή ορισμένα προγράμματα (μετρημένα στα δάχτυλα του ενος χεριού) εκμεταλεύονται 6 πυρήνες (που και πάλι πισω απο τον ι5 είναι). Το ξέρω πως είσαι amd fan,και εγώ την τελευταία 7ετία AMD είχα μόνο(επειδή συνέφερε στην τσέπη μου,οχι επειδή έχω κάποια συμπάθεια..και οι 2 εταιρίες λεφτά θέλουν να βγάλουν),αλλα η μετάβαση στον i5 άξιζε μέχρι τελευταίου ευρώ.
adpanos Ιούνιος 19, 2011 #47 Ιούνιος 19, 2011 149€ έχει ο phenom 1090T και 80€ πλατφόρμα με cross 2x8 ! = 229€184€ έχει ο 2500Κ και 140€ η μητρική για καθαρό cross 2x8 ! = 324€ Είναι 100€ που είναι μισή κάρτα ακόμα! Kατεβάζεις 20€ το κουτί και 20€ από τροφοδοτικό και είσαι εντός dudget του φίλου με δεύτερη κάρτα και φουλ από 8gb ram κ.λ.π..ή καλύτερα η 1155 πλατφόρμα είναι 43% ακριβότερη και 100% ποιο παροδική λόγο μειωμένης αναβαθμισιμότητας.Επίσης όσο περισσότερο ανεβαίνουμς σε pet degree μητρική τόσο ποιο πολύ η ψαλίδα ανοίγει και φτάνει να έχουμε μητρικές με κορυφαία χαρακτηριστικά για το AM3/AM3+ σε τιμές των 130€ και μέσων χαρακτηριστικών μητρικές για το 1155 με κόστος 180€+ !
Mallibu Ιούνιος 19, 2011 #48 Ιούνιος 19, 2011 149€ έχει ο phenom 1090T και 80€ πλατφόρμα με cross 2x8 ! = 229€184€ έχει ο 2500Κ και 140€ η μητρική για cross 2x8 ! = 324€ Είναι 100€ που είναι μισή κάρτα ακόμα! Kατεβάζεις 20€ το κουτί και αγοράζει και 20€ από τροφοδοτικό και είσαι εντός dudget του φίλου με δεύτερη κάρτα. ή καλύτερα η 1155 πλατφόρμα είναι 43% ακριβότερη και 100% ποιο παροδική λόγο μειωμένης αναβαθμισιμότητας. Επίσης όσο περισσότερο ανεβαίνουμς σε pet degree μητρική τόσο ποιο πολύ η ψαλίδα ανοίγει και φτάνει να έχουμε μητρικές με κορυφαία χαρακτηριστικά για το AM3/AM3+ και μέσων χαρακτηριστικών μητρικές για το 1155 ! Μειωμένη αναβαθμισιμότητα? Γιατί,δεν θα παίρνει τους νεους cpu της intel το 1155? To 100% ποιο παροδική μου αρέσει,μου θυμίζει τις διαφημίσεις οδοντόβουρτσας που δεν έχουν κατι ουσιαστικό να πουν και πετάνε ένα ακυρο ποσοστό μπας και ψαρώσει κανένας. Δεν ξέρω αν πρόσεξες τι ζητάει ο op αλλα: "2) Ο υπολογιστής προορίζεται για παιχνίδια και φοιτητική χρήση(). 5) Να μην ακούγεται σαν αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση(), γιατί ο υπολογιστής θα είναι πολλές ώρες (έως μόνιμα) ανοιχτός." ένας phenom με 2χ6950 εκτός του ότι δεν είναι balanced σύστημα,καίει τον κώλο του και έιναι πολύ ζεστο αρα το αποκλειουμε για 24/7 φοιτητικη χρήση. Ένας i5+μια 6970 και θα σε αφήσει υπερ-ευχαριστημένο στο 99,9% των περιπτώσεων,και έχεις λιγότερη κατανάλωση/ζέστη/θόρυβο για 24/7 casual χρήση που θες,και πιο φτήνο βγαίνει.
adpanos Ιούνιος 19, 2011 #49 Ιούνιος 19, 2011 Μειωμένη αναβαθμισιμότητα? Γιατί,δεν θα παίρνει τους νεους cpu της intel το 1155? To 100% ποιο παροδική μου αρέσει,μου θυμίζει τις διαφημίσεις οδοντόβουρτσας που δεν έχουν κατι ουσιαστικό να πουν και πετάνε ένα ακυρο ποσοστό μπας και ψαρώσει κανένας.Δεν ξέρω αν πρόσεξες τι ζητάει ο op αλλα: "2) Ο υπολογιστής προορίζεται για παιχνίδια και φοιτητική χρήση(). 5) Να μην ακούγεται σαν αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση(), γιατί ο υπολογιστής θα είναι πολλές ώρες (έως μόνιμα) ανοιχτός." ένας phenom με 2χ6950 εκτός του ότι δεν είναι balanced σύστημα,καίει τον κώλο του και έιναι πολύ ζεστο αρα το αποκλειουμε για 24/7 φοιτητικη χρήση. Ένας i5+μια 6970 και θα σε αφήσει υπερ-ευχαριστημένο στο 99,9% των περιπτώσεων,και έχεις λιγότερη κατανάλωση/ζέστη/θόρυβο για 24/7 casual χρήση που θες,και πιο φτήνο βγαίνει. Επειδή όπως λες έχεις AM2/ΑΜ3 παραστάσεις οπότε έχεις μια ιδέα περι αναβαθμισιμότητας, μην βάζεις στο ίδιο τσουβάλι AMD και Intel σε αυτό το θέμα. Ο υπολογιστής προορίζεται για παιχνίδια σε FULL HD αναλύσεις ! Εκεί σε όλα τα σύγχρονα games έχεις τεράστια διαφορά μεταξύ καρτών γραφικών τύπου 6950 και 6990 (περίπου = 6950x2) ! Λοιπή φοιτητική χρήση είναι πολύ σερφάρισμα, καμιά αποσυμπίεση ΙSO, WINRAR, WNZIP κ.λ.π. τα οποία τα κάνεις με τον οποιοδήποτε επεξεργαστή άρα όσο φτηνότερος τόσο το καλύτερο. Επίσης σε IDLE καταστάσεις όπου μπαίνουν τα steps των σύγχρονων επεξεργαστώ όλοι ενεργειακά οικονομικοί είναι! Σε καταστάσεις πλήρους φόρτου υπάρχει διαφορά, άρα δεν έχεις διαφορές μεγάλες σε καθημερινή χρήση γραφείου. Μια χαρά balance σύστημα είναι ο phenom με 2x6950 ! Ρώτησε τον blade για αυτό. Τον κώλο του θα τον καίει οποιοδήποτε σύστημα με 2x6950 κάρτες γραφικών όπως και με μια 6990, gtx590 ή ακόμα και gtx580 και δεν θα ωφείλεται στον επεξεργαστή ούτε την μητρική. Ωφείλεται στις κάρτες. Όμως μόνο έτσι έχεις πολύ καλές επιδόσεις στα games ! Αλλιώς αγοράζεις 50-60€ παιχνίδια για να τα τρέχεις με κομμένα φίλτρα κλ.π. ! Αν επίσης θέλει να γίνει οπαδός της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Παπανδρέου :wall: να του προτείνουμε έναν ATOM ή έναν ZACATE για να είναι δροσερός, με μικρή κατανάλωση, να του έρθει και φτηνότερα :fun: Τέλος πάντων σου ξαναλέω πως και τα δυο συστήματα είναι πολύ καλά και ότι και να προτιμήσει θα του βγεί διαμάντι. Εγώ του εύχομαι καλές αγορές και καλό λιώσιμο!
apostolis159 Ιούνιος 19, 2011 Author #50 Ιούνιος 19, 2011 Λοιπόν περα απο τις αντιπαραθεσεις των μπλε VS κοκκινων στρατιών.(χωρις να θέλω να κακολογήσω τον mallibu και adpanos που μαχονται.) Και οι 2 πλευρές έχουν πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα (απ τη δική μου σκοπιά δηλαδή) ανάλογα τι θέλει κανείς να κάνει. Ωστόσο είπα τους λόγους για τους οποίους μάλλον θα προτιμήσω intel. Όπως ειπώθηκε, και τα 2 συστήματα είναι διαμάντια και θα κάνουν τη δουλειά που θέλουμε, από κει και πέρα είναι (μάλλον) προσωπική επιλογή. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις μπλε/κόκκινοι. Ό,τι χρειάζεται για την επιλογή του συστήματος είναι εδώ στο thread. Προσωπικά θα τα ξαναδιαβάσω με προσοχή για να αποφασίσω την πλατφόρμα(μιας και τα υπόλοιπα αποφασίστηκαν). Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις. Ακόμα και όλη αυτή η αντιπαράθεση(με την καλή έννοια) θα βοηθήσει πολύ στην επιλογή(άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός). Ελπίζω μέχρι πέμπτη/παρασκευή θα έχει παρθεί η απόφαση και θα έχουν αγοραστεί/παραγγελθεί τα κομμάτια. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις αποφασιστεί κάτι. Αν χρειαστώ κάτι εδώ είμαστε, θα βρούμε άκρη. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.. ΥΓ: Αξίζει να πάμε σε 8GB ram η τα 4 είναι (υπερ)αρκετα και θα δώσουμε τσάμπα λεφτα?(ισχύει και για τις 2 πλατφορμες). Και αν πάμε στα 8GB, θα είναι 4x2GB η 2x4GB dimms?
spyvelm Ιούνιος 19, 2011 #51 Ιούνιος 19, 2011 Εγώ θα σου κάνω μια άλλη πρόταση τελείως αντισυμβατική από αυτό που επιτάσει η μόδα, αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι :1) Ανώτερο σε GAMING λόγο του crossfire με δυο πολύ ποιο δυνατές κάρτες από την κάρτα που διάλεξες 2) Το ίδιο σε multi-threading λόγο περισσότερων πυρήνων (αλλά ποιο αδύναμων)3) Ανώτερο σε multitasking λόγο των περισσότερων πυρήνων4) Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο λόγο αναβαθμισιμότητας της πλατφόρμας αφου μιλάμε για AM3+ πλατφόρμα που μόλις παρουσιάστηκε !Προτείνω αυτή την σύνθεση βάση τεχνο-οικονομικών και μόνο κριτηρίων.Κουτί: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU BlackCASE :: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.grΤροφοδοτικό: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC RetailPSU :: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC Retail - Visionstudio.grΕπεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX)PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.grΜητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid (ΑΜ3+ μητρική), Native SATA III, 4X USB III, MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.grMνήμες: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096)MEMORY :: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.grSSD: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5''HDD :: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.grΣυμβατικό δίσκος: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.grΚάρτα γραφικών: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) Χ2 ΤΕΜΑΧΙΑ για CROSSFIREVGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) - Visionstudio.gr (x2 τεμάχια)Οπτική συσκευή: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black BulkCD/DVD-RW :: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black Bulk - Visionstudio.grΟθόνη: Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H Full HD Black (S-IPS panel)DELL MONITOR 23in U2311H ULT.(1920x1080)TCO5 DVI-D------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Σύνολο: 1270€ !!Αν ψάχνεις και ψύκτρα κοίτα την παρακάτω: Ψύκτρα επεξεγαστή: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3COOLER :: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3 - Visionstudio.grΠιστεύω πως η παραπάνω σύνθεση δίνει απίστευτη απόδοση συνάρτηση της τιμής της στους τομείς που σε ενδιαφέρουν , ενώ είναι υπερπλήρης με 8GB 1600άρες μνήμες, 1Τb πολύ γρήγορο συμβατικό, γρήγορο SSD ποιοτικότατο τροφοδοτικό και πολύ καλή οθόνη και ψύκτρα CPU ! Στους τομείς που σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις είναι εξασφαλισμένες χάρη στον X6 1090T και περισσότερο λόγο του CrossFire των 2X 6950 !Καλές αγορές !!!Πιστευω οτι ειναι υπερβολη το Crossfire...Ας παρει το παλικαρι μια 6950 2gb η καμια GTX 570 Και θα ειναι υπερπληρης απο θεμα gaming!
nickmanak Ιούνιος 19, 2011 #52 Ιούνιος 19, 2011 Ειμαστε πλεον στην εποχη του sata 3, γιατι αγοραζεις δισκο SSD με το παλιο πλεον sata 2?http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24815&cat=6
apostolis159 Ιούνιος 20, 2011 Author #53 Ιούνιος 20, 2011 Ειμαστε πλεον στην εποχη του sata 3, γιατι αγοραζεις δισκο SSD με το παλιο πλεον sata 2?HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr Δίκιο έχεις βασικά... Λοιπόν, ερώτηση τώρα. Υπάρχει τροφοδοτικό αντίστοιχο του 650 που προτάθηκε παραπάνω(corsair), με παρόμοια/ιδια απόδοση και στα ίδια χρήματα περίπου αλλά να έχει αποσπώμενα καλώδια(modular)?? Δεν είναι ανάγκη να είναι corsair(αλλά όχι και μαρκα "μ' έκαψες":p), αρκεί να αξίζει τα λεφτά που θα δώσουμε.
Pokemon640 Ιούνιος 21, 2011 #54 Ιούνιος 21, 2011 Με modular τροφοδοτικό μέσα, προτείνω :CoolerMaster HAF 932 Advanced (RC-932-KKN5-GP) - 144.89CoolerMaster Silent Pro PSU (700W) - 114AMD Phenom X6 1100T BE (sAM3/3,3Ghz) - 190.98Xigmatek Aegir SD128264 - 55.01Gigabyte MB 990FXA-UD5 (sAM3+, DDR3, 990 FX) - 179.00Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 - 49Sapphire 6970 (PCI-Express, GDDR5, 2GB) - 319OCZ Agility 3 Series 60GB SSD - 135Seagate Barracuda Green ST1500DL003 1.5TB HDD 3.5" (64MB Cache, 5900RPM, Sata 6Gb/s) - 77.9LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk) - 221316.78 in total, με SSD μέσα + 1,5TB για δεδομένα.Εγώ είμαι κάτοχος ενός phenom ii X4 965 @ 3.6, ακόμη και αυτά που πρότεινα δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ευχαριστημένος ο φίλος. Άμα είχε βγεί το X79 και έδινε 1500+ θα πρότεινα κάτι σε intel αλλά σε 115x socket δεν θα πρότεινα να πάει καθόλου(ειδικά αν θέλει μετά να κάνει crossfire/sli, τα amd motherboard είναι πολύ καλύτερα).
Mallibu Ιούνιος 21, 2011 #55 Ιούνιος 21, 2011 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι δεν έχει το 1155 και δεν θα καλύψει έναν φοιτητή που το θέλει για gaming χρήση?Είπαμε ΑΝ θέλει να κάνει crossfire/SLI θα έχει 1% μειωμένες επιδόσεις,αλλα συνολικά καλύτερες λόγω cpu οπότε ποιοι είναι αυτόι οι άλλοι λόγοι που δεν αξίζει το 1155?
apostolis159 Ιούνιος 21, 2011 Author #56 Ιούνιος 21, 2011 Αξίζει το παραπάνω τροφοδοτικό που πρότεινε ο Pokemon640? Αν αξίζει, θα πάμε σε αυτό, αλλιώς να βρούμε κάτι αντίστοιχο σε modular. (ακούω ιδέες/προτάσεις) Τελικά θα παμε σε ιντελ πλατφόρμα, για το λόγο που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ. Crossfire δεν θα γίνει(προς το παρον), οπότε πιστεύω είναι αρκετή μια 6950(αξίζει αυτή η αυτη τα +30 ευρώ λόγω των 2GB? Η να παμε σε αυτή στο 1GB?). Τα υπόλοιπα parts είναι αυτά(αν έχω κάτι λάθος πείτε μου). Έχουμε ένα περιθώριο 300-350 € για τροφοδοτικό/κάρτα γραφικών, πιστεύω είναι αρκετά.
adpanos Ιούνιος 21, 2011 #57 Ιούνιος 21, 2011 Είπαμε ΑΝ θέλει να κάνει crossfire/SLI θα έχει 1% μειωμένες επιδόσεις,αλλα συνολικά καλύτερες λόγω cpu οπότε ποιοι είναι αυτόι οι άλλοι λόγοι που δεν αξίζει το 1155?Για να έχει 1% που δεν είναι 1% αλλά γύρω στο 3- 5% ανάλογα την κάρτα/ες, μειωμένες επιδόσεις (2x16 vs 2x8) θέλει από 43% και πάνω χρήμα σε σχέση με την πλατφόρμα AM3 και τον 1090Τ !!Αυτό γιατί 2x8 πλατφόρμα παίρνεις στο 1155 SOCKET με ΠΑΝΩ από 140€ την στιγμή που στο AM3 αγοράζεις με 80€ !Οι μητρικές που βλέπεις σε τιμές 120-130€ από πλευράς 1155 socket δίνουν 1X16 και 1X4 για crossfire, που φαίνεται πως το ξεχνάς σαν χαρακτηριστικό (μόνο στα χαρτιά υπάρχει και δεν είναι λειτουργικό), το οποίο καταστρέφει το performance 2 καρτών και το ρίχνει πάρα μα πάρα πολύ. Αυτά για την απόδοση της αλήθειας με αριθμούς !Τώρα αν πας να αγοράσεις μητρική με πολύ καλό pet degree και ανάλογα χαρακτηριστικά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ AM3/AM3+ και 1155 είτε το θέλουμε είτε όχι. Λοιπόν apostolis159. Παρατηρήσεις !Crossfire δεν θα γίνει(προς το παρον), οπότε πιστεύω είναι αρκετή μια 69501) Κάκιστη επιλογή μητρικής !! Η θα πας σε πολύ value μητρική ξεχνώντας τα sli, crossfire ή θα πας σε πολύ ακριβή. Τέτοιες μεσαίες λύσεις είναι απλά υπερτιμημένα προιόντα από το πλαίσιο της value κατηγορίας με μια ψύκτρα παραπάνω ..... Θα ψάξεις πρώτα απ`όλα για μητρική με cross 2x8 και μετά θα κοιτάξεις η λειτουργία του 2x8 να είναι και ανεξάρτητη από τους εξωτερικούς controller, usb III, SataIII, pci-e x1 ή pci-e X4 ..... αν θες έστω και μελλοντικά cross.Καλή μητρική που δουλεύει ανεξάρτητα controller και lanes κάρτας παρεμβάλοντας ένα PLX chip (όπως στις διπύρηνες κάρτες γραφικών) οπότε παίρνει τα μισά lanes του north για crossfire είναι η ASROCK P67 EXTREME 6. Βέβαια και αυτός ο τρόπο δεν είναι ο ιδανικός γιατί δεν είναι native το crossfire από το north αλλά έμεσο οπότε έχεις latency, αλλά τουλάχιστον σου δίνει πλήρη ευελιξία στην λειτουργία της μητρικής ! Δηλαδή δεν πληρώνεις ένα κάρο χρήματα που ζητούν οι 1155 για χαρακτιριστικά που καταργούνται όταν ενεργοποιεις κάποιο άλλο και ποτέ δεν τρέχουν ταυτόχρονα .......Asrock Socket 1155 P67 Extreme6 (B3) 2GLan Audio Raidhttp://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23902&cat=3⊂=369&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined2) Θα πας ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ σε 8GB DDR3 1600Mhz και επάνω. 3) Επεξεργαστή θα βάλεις σειράς Κ για να κρατήσεις μεταπώληση.4) Μακριά από SEAGATE. Θα αγοράσεις είτε W.D. εκτός από Caviar Green ή SAMSUNG SpinPoint F3 !5) Θα βάλεις για κάρτα γραφικών 6950 2GB DDR5 μόνο αν το συγκεκριμένο μοντέλο που θα στραφείς έχει dual bios. ! Σε αυτά τα μοντέλα μπορείς να φορτώσεις bios από 6970 και να μεταμορφωθούν σε 6970 !!! Αν πάλι βρεις πρόβλημα με το διακοπτάκι του dual bios επαναφέρεις το αρχικό. Αν δεν βάλεις τέτοιο μοντέλο πήγαινε σε κάποια του 1Gb !Kαι μια γενικότερη παρατήρηση. Το όλο σύνολο που δείχνεις δεν είναι καλό για το κόστος του.
apostolis159 Ιούνιος 21, 2011 Author #58 Ιούνιος 21, 2011 Λοιπόν apostolis159. Παρατηρήσεις ! 1) Κάκιστη επιλογή μητρικής !! Η θα πας σε πολύ value μητρική ξεχνώντας τα sli, crossfire ή θα πας σε πολύ ακριβή. Τέτοιες μεσαίες λύσεις είναι απλά υπερτιμημένα προιόντα από το πλαίσιο της value κατηγορίας με μια ψύκτρα παραπάνω ..... Θα ψάξεις πρώτα απ`όλα για μητρική με cross 2x8 και μετά θα κοιτάξεις η λειτουργία του 2x8 να είναι και ανεξάρτητη από τους εξωτερικούς controller, usb III, SataIII, pci-e x1 ή pci-e X4 ..... αν θες έστω και μελλοντικά cross. 2) Θα πας ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ σε 8GB DDR3 1600Mhz και επάνω. 3) Επεξεργαστή θα βάλεις σειράς Κ για να κρατήσεις μεταπώληση. 4) Μακριά από SEAGATE. Θα αγοράσεις είτε W.D. εκτός από Caviar Green ή SAMSUNG SpinPoint F3 ! 5) Θα βάλεις για κάρτα γραφικών 6950 2GB DDR5 μόνο αν το συγκεκριμένο μοντέλο που θα στραφείς έχει dual bios. ! Σε αυτά τα μοντέλα μπορείς να φορτώσεις bios από 6970 και να μεταμορφωθούν σε 6970 !!! Αν πάλι βρεις πρόβλημα με το διακοπτάκι του dual bios επαναφέρεις το αρχικό. Αν δεν βάλεις τέτοιο μοντέλο πήγαινε σε κάποια του 1Gb ! Kαι μια γενικότερη παρατήρηση. Το όλο σύνολο που δείχνεις δεν είναι καλό για το κόστος του. 1) Αυτή μου φαίνεται έχει όλα όσα είπες: Gigabyte P67X UD3 B3 (s1155, P67, DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr Αν έχεις κάτι υπόψιν σου χωρίς να ξεφεύγουμε απ αυτή την κατηγορία τιμής, πες μου.(το cross έστω και μελλοντικά είναι το λιγότερο, μπορεί να μην γίνει και ποτε) 2) 2 dimms των 4gb, η 4 dimms των 2 gb? 4) οκ, ευκολο. 5) δεν βλέπω αν έχει dual bios, αλλα θα το ψάξω πρίν αγοραστεί.
adpanos Ιούνιος 21, 2011 #59 Ιούνιος 21, 2011 Εκανα ποιο πριν ένα EDIT στο παραπάνω post μου. Σου πρόσθεσα τέτοια μητρική και σου εξηγώ περαιτέρω τα θετικά και τα αρνητικά της όπως και όλων των υπολοίπων . Είναι η καλύτερη περίπτωση σε αυτή την κατηγορία τιμής !Asrock Socket 1155 P67 Extreme6 (B3) 2GLan Audio Raidhttp://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23902&cat=3⊂=369&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefinedΘα πας σε δυο dimms των 4Gb !Eίναι καλύτερο γιατί έτσι έχεις μικρότερη κατανάλωση ενεργειαςΕχεις το περιθώριο να προσθέσεις κι άλληΕπίσης παραπάνω δείχνεις την ΙΔΙΑ κάρτα γραφικών και στα 3 λινκ !
adpanos Ιούνιος 21, 2011 #60 Ιούνιος 21, 2011 6950 2GB που πρέπει να ξεκλειδώνει είναι η:ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ASUS ATI RADEON HD 6950 2GB DDR5 256 BIT
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.