Jump to content

Στήσιμο από το 0

apostolis159

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά.

Μού ζητήθηκε βοήθεια στο στήσιμο ενος καινούργιου υπολογιστη. Να αναφέρω πως δεν υπάρχουν καθόλου παλια parts, θα αγοράσουμε απ' όλα. Το χρηματικό όριο είναι στα 1200-1300 €.

Παρατηρήσεις:

1) Η αγορά θα γίνει (αναγκαστικά) από το Πλαίσιο.

2) Ο υπολογιστής προορίζεται για παιχνίδια και φοιτητική χρήση(:p).

3) Δεν θα γίνει overclock και δεν θα χρησιμοποιηθεί υδρόψυξη.

4) Οθόνη 23 ιντσες με δέκτη τηλεόρασης

5) Να μην ακούγεται σαν αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση(:p), γιατί ο υπολογιστής θα είναι πολλές ώρες (έως μόνιμα) ανοιχτός.

(ζητάω πολλά?:fun:)

Η βοήθεια λοιπόν που θέλω απο εσάς, είναι με την επιλογή των parts του κουτιού και μιας αξιόλογης οθόνης-τηλεόρασης(και όλα αυτα εντός των 1200-1300 €)

Έχω σκεφτεί για επεξεργαστή μάλλον τον 2500/2500Κ, και μια κάρτα 68ΧΧ/69ΧΧ..

edit: Από amd δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε προσωπικά, γι αυτό και σκέφτομαι σε ιντελ. Αν αξίζει όμως, θα το σκεφτώ..

Αυτα.. Συγνώμη αν σας κουρασα.:)

Ακούω τις γνώμες σας..

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να είναι αναγκάστηκα από το πλαίσιο ;.

Όχι τίποτε άλλο άλλα το πλαίσιο δεν έχει τίποτα της προκοπής και θα ''πετάξει'' τσάμπα τα λεφτά του

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να είναι αναγκάστηκα από το πλαίσιο ;.

Όχι τίποτε άλλο άλλα το πλαίσιο δεν έχει τίποτα της προκοπής και θα ''πετάξει'' τσάμπα τα λεφτά του

Δεν διαφωνώ, τουλαχιστον όχι απόλυτα. Μου είπε να είναι απο πλαίσιο, δεν μου εξήγησε περαιτέρω.

Όμως τώρα αυτό έχουμε, δεν είναι εκεί το θέμα μας...:nothing:

Ωραία θα σου κάνω μια σύνθεση τώρα .

Την οθόνη τουλάχιστον δεν μπορεί να την πάρει από αλλού ε;

Ωραία θα σου κάνω μια σύνθεση τώρα .

Την οθόνη τουλάχιστον δεν μπορεί να την πάρει από αλλού ε;

Την όθονη μπορει, αλλα όχι ίντερνετ. Πλαισιο/e-shop/multirama έχει εδω στη λάρισα. Αλλα μπορούμε να πάρουμε οθόνη απο όπου τη βρούμε.

Χμμ για την dell 23'' έλεγα με ενα tv-tuner.

Δες από το πλαίσιο την πρόταση μου στα 1.211,49 € βγαίνει

post-16541-1416075279,8628_thumb.jpg

Χμμ για την dell 23'' έλεγα με ενα tv-tuner.

Δες από το πλαίσιο την πρόταση μου στα 1.211,49 € βγαίνει

[ATTACH]45050[/ATTACH]

Το φαντάστηκα ότι θα έλεγες την dell. Και εγώ αυτό ελεγα αρχικά, αλλα μετα μου είπε για tv και το απέρριψα, ούτε που σκεφτηκα εξωτερικό tuner.

Το πρωί που κοιτούσα και γώ στο πλαισιο, έκανα σχεδον την ίδια συνθεση(κουτί, τροφοδοτικό, σκληροι).

Απορίες τώρα.:hmm:

Τι διαφορές έχει η MSI P67A-GD55 B3 απο την MSI P67A-GD65 B3? Αξίζει τα +10 €?

Δεν θα ήταν καλύτερα με 4 dimms μνήμης αφού αυτοί οι επεξεργαστές χρησιμοποιούν quad channel? (4x2gb ή 4x1gb, για τις ίδιες μνήμες πάντα μιλάμε)

Τι διαφορά έχει ο 2500 από τον 2500Κ?

Η διαφορές στης μητρικές είναι ότι

Η P67A-GD55 έχει 2 θήρες για sata 3 ενώ η P67A-GD65 4 και οτι η P67A-GD65 έχει και θήρα esata.

Όχι καλυτέρα είναι να μην χρησιμοποιείς όλα τα slot για να μην ''κουράζεται'' το chipset και για να έχεις δυο ελευθέρα slot.

Ο 2500 δεν έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή ενώ η 2500Κ έχει

Η P67A-GD55 έχει 2 θήρες για sata 3 ενώ η P67A-GD65 4 και οτι η P67A-GD65 έχει και θήρα esata.

Όχι καλυτέρα είναι να μην χρησιμοποιείς όλα τα slot για να μην ''κουράζεται'' το chipset και για να έχεις δυο ελευθέρα slot.

Ο 2500 ...... η 2500Κ FAIL

Αρα για τη μητρική είναι καθαρα προσωπική επιλογή.

Οσο για τις ραμ, έτσι όμως δεν θα αξιοποιεί το quad channel, αδικο έχω?

OC δεν πρόκειτε να γίνει, αλλα θα δουμε...

Δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται να δει διαφορές από το dual channel

Αν δεν θα κάνει Overclock ας πάρει τον 2500 και μητρική με h67 chipset

Και έκτος από αυτό όπως σου προείπα έχει δυο καλά ότι εχεις άλλα δυο ελευθέρα slot για μελλοντική αναβάθμιση και ότι δεν ''κουράζεται '' τόσο το chipset

Δεν υπάρχει quad channel ακόμη. Μπερδεύεσαι με το επερχόμενο chipset X79 . 2x2GB μνήμη, για να υπάρχει χώρος, σε ενδεχόμενη αναβάθμιση σε... 3 χρόνια

Περίπου σε αυτα που έχουμε πει, απλά ψάχνω λιγο ακόμα..:)

Ενα cooler για τον ι5 δεν θα χρειαστει? Ειδικά αφου το pc θα είναι και πολλές ώρες ανοιχτό..?

Σκεφτόμουν αυτή.

Εγώ θα σου κάνω μια άλλη πρόταση τελείως αντισυμβατική από αυτό που επιτάσει η μόδα, αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι :

1) Ανώτερο σε GAMING λόγο του crossfire με δυο πολύ ποιο δυνατές κάρτες από την κάρτα που διάλεξες

2) Το ίδιο σε multi-threading λόγο περισσότερων πυρήνων (αλλά ποιο αδύναμων)

3) Ανώτερο σε multitasking λόγο των περισσότερων πυρήνων

4) Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο λόγο αναβαθμισιμότητας της πλατφόρμας αφου μιλάμε για AM3+ πλατφόρμα που μόλις παρουσιάστηκε !

Προτείνω αυτή την σύνθεση βάση τεχνο-οικονομικών και μόνο κριτηρίων.

Κουτί: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black

CASE :: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC Retail

PSU :: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid (ΑΜ3+ μητρική), Native SATA III, 4X USB III,

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Mνήμες: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5''

HDD :: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Συμβατικό δίσκος: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) Χ2 ΤΕΜΑΧΙΑ για CROSSFIRE

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) - Visionstudio.gr (x2 τεμάχια)

Οπτική συσκευή: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

Οθόνη: Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H Full HD Black (S-IPS panel)

DELL MONITOR 23in U2311H ULT.(1920x1080)TCO5 DVI-D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 1270€ !!

Αν ψάχνεις και ψύκτρα κοίτα την παρακάτω:

Ψύκτρα επεξεγαστή: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3

COOLER :: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3 - Visionstudio.gr

Πιστεύω πως η παραπάνω σύνθεση δίνει απίστευτη απόδοση συνάρτηση της τιμής της στους τομείς που σε ενδιαφέρουν , ενώ είναι υπερπλήρης με 8GB 1600άρες μνήμες, 1Τb πολύ γρήγορο συμβατικό, γρήγορο SSD ποιοτικότατο τροφοδοτικό και πολύ καλή οθόνη και ψύκτρα CPU !

Στους τομείς που σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις είναι εξασφαλισμένες χάρη στον X6 1090T και περισσότερο λόγο του CrossFire των 2X 6950 !

Καλές αγορές !!!

Εγώ θα σου κάνω μια άλλη πρόταση τελείως αντισυμβατική από αυτό που επιτάσει η μόδα, αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι :

1) Ανώτερο σε GAMING λόγο του crossfire με δυο πολύ ποιο δυνατές κάρτες από την κάρτα που διάλεξες

2) Το ίδιο σε multi-threading λόγο περισσότερων πυρήνων (αλλά ποιο αδύναμων)

3) Ανώτερο σε multitasking λόγο των περισσότερων πυρήνων

4) Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο λόγο αναβαθμισιμότητας της πλατφόρμας αφου μιλάμε για AM3+ πλατφόρμα που μόλις παρουσιάστηκε !

Προτείνω αυτή την σύνθεση βάση τεχνο-οικονομικών και μόνο κριτηρίων.

Κουτί: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black

CASE :: Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC Retail

PSU :: Corsair Power Supply 800W ATX 24 pin GS CMPSU-800GEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid (ΑΜ3+ μητρική), Native SATA III, 4X USB III,

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Mνήμες: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5''

HDD :: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Συμβατικό δίσκος: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) Χ2 ΤΕΜΑΧΙΑ για CROSSFIRE

VGA :: ATI Radeon HD6950 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-695X-ZNFC) - Visionstudio.gr (x2 τεμάχια)

Οπτική συσκευή: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer Technology SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

Οθόνη: Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H Full HD Black (S-IPS panel)

DELL MONITOR 23in U2311H ULT.(1920x1080)TCO5 DVI-D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 1270€ !!

Αν ψάχνεις και ψύκτρα κοίτα την παρακάτω:

Ψύκτρα επεξεγαστή: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3

COOLER :: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3 - Visionstudio.gr

Πιστεύω πως η παραπάνω σύνθεση δίνει απίστευτη απόδοση συνάρτηση της τιμής της στους τομείς που σε ενδιαφέρουν , ενώ είναι υπερπλήρης με 8GB 1600άρες μνήμες, 1Τb πολύ γρήγορο συμβατικό, γρήγορο SSD ποιοτικότατο τροφοδοτικό και πολύ καλή οθόνη και ψύκτρα CPU !

Στους τομείς που σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις είναι εξασφαλισμένες χάρη στον X6 1090T και περισσότερο λόγο του CrossFire των 2X 6950 !

Καλές αγορές !!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση σου, πολύ καλή μου ακούγεται.:)Η αγορά θα γίνει από πλαίσιο, θα τα βρω αυτά τα parts εκεί?

1) Το αντισυμβατικό δεν μας ενοχλει καθόλου.:fun:

2) Προσωπικά δεν έχω δουλεψει ποτε σε amd επεξεργαστη.(ωστόσο δεν με ενοχλει, απλα δεν τους ξέρω):...:

3) Οθόνη ενώ και εγώ σκεφτόμουν την dell u2311h, ψάχνω για οθόνη με δέκτη tv. Αλλιώς θα είχε κλεισει η dell.

4) Κουτί μάλλον θα πάμε στο silencio 550 της coolermaster(χωρις να έχω κάτι με την xigmatek:p)

5) Για το crossfire εχεις απόλυτο δίκιο, απλα σκέφτομαι μήπως είναι πολλές οι 2 6950(χωράνε στο silencio?):p Και μήπως αν βρίσκαμε κάρτα που δεν φοράει τη μαμά (refernce λέγεται?) ψύκτρα? Γιατί αυτές κάνουν και θόρυβο...:hm:

6) Για ψύκτρα σκεφτόμουν την Aegir της xigmatek, αλλά και γι' αυτή έχω ακούσει καλά λόγια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.