Jump to content

IP camera ή IP Dvr

rido21

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτησούλες και θα ήθελα τις απόψεις ατόμων που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα από μένα.

Θέλω να βάλω μια κάμερα σε επαγγελματικό χώρο για καταγραφή για λόγους ασφάλειας.

Πιθανό να καταγράφει όλη τη μέρα, αλλα σίγουρα το βράδυ. Θα είναι σε εσωτερικό χώρο.

Αυτά είναι τα εισαγωγικά.

Η πρώτη και βασική ερώτηση μου είναι 1) να αγοράσω κάποια ip camera, την οποία θα συνδέσω στο δίκτυο και θα κάνει εγγραφή σε κάποιο Η/Υ και θα μπορώ να έχω πρόσβαση και απέξω

ή

2) να αγοράσω κάποιο δικτυακό DVR στο οποίο θα βάλω μια απλή κάμερα?

Επιπλέον ερωτήσεις για το 1):

υπάρχει κάποιο free software το οποίο να κάνει εγγραφή σε Η/Υ και με το οποίο θα μπορώ να χειρίζομαι την κάμερα και απομακρυσμένα ή το software που δίνει η κάμερα καλύπτει όλα αυτά?

Επιπλέον ερωτήσεις για το 2):

Με το δικτυακό DVR,θα μπορώ να έχω όλα αυτές τις δυνατότητες που μου δίνει η ip camera (απομακρυσμένη πρόσβαση, χειρισμό της κάμερας)

Αυτά σε πρώτη φάση. Περιμένω απόψεις και εμπειρίες σας...

Αν μπορείτε να μου δείξετε και ενδεικτικές κάμερες που ενδεχομένως έχετε δοκιμάσει ακόμα καλύτερα!

Από μία ασύρματη δικτυακή IP κάμερα της level 1 (wcs-2060) που έχω δοκιμάσει το software που έχει επάνω σε καλύπτει σε κάτι τέτοια θέματα. Μπορείς να ανεβάσεις το περιεχόμενο σε ftp.

Έχω δοκιμάσει σε Vivotek, είχε και συνοδευτικό πρόγραμμα για εγγραφή κλπ. Με την IP έχεις απομακρυσμένη εικόνα ανά πάσα στιγμή. Επίσης, κάποιες δίνουν και ζώνες ανίχνευσης κίνησης, π.χ. αν πιάσει κίνηση στο ταμείο να σου στείλει mail, να παίξει κάποιον ήχο το PC ή κάτι ανάλογο.

Από DVR δεν έχω ιδέα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

επειδή τέθηκε και ερώτηση για free software.. πρόσφατα κατέβασα το Debut Video Capture το οποίο έχει επιλογή για Ip camera , αλλά επειδή δεν έχω τέτοια κάμερα , δεν μπορώ να σου απαντήσω αν μπορείς να χειρίζεσαι την κάμερα απομακρυσμένα.

επειδή τέθηκε και ερώτηση για free software.. πρόσφατα κατέβασα το Debut Video Capture το οποίο έχει επιλογή για Ip camera , αλλά επειδή δεν έχω τέτοια κάμερα , δεν μπορώ να σου απαντήσω αν μπορείς να χειρίζεσαι την κάμερα απομακρυσμένα.

Σε αυτό δεν τίθεται θέμα, όλες οι IP cams δικτυακά δουλεύουν, εφόσον θα κάνεις κι ένα port forward/nat θα την βλέπεις κι απ' έξω.

Free είναι και αυτό: http://www.h264soft.com/ και αρκετά καλό.

εαν θες 1 - 2 καμερες μονο τοτε παρε IP cam.

εαν χρειαζεσαι πιο πολλες τοτε πας σε DVR.

οσω για το θεμα να της βλεπεις και remote της καμερες ολα τα DVR πλεον εχουν αυτη την δυνατοτητα μεσω ethernet καλωδιου με μια απλη συνδεση σε ενα router λιγο ρυθμισεις του ειναι περιεργες γιατι θα χρειαζεσαι DNS account και να ανοιξεις καποιες πορτες στο router αλλα αμα το παρεις αποφαση δεν ειναι τιποτα το τραγικο.

ολω ειναι επανω σου αναλογα με το budget και ποσες καμερες χρειαζεσαι.

1 κάμερα θα χρησιμοποιήσω, οπότε θα καταφύγω στη λύση της ip (και με χαμηλότερο κόστος). Υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος της vivotek ή να ψάξω στο νετ? και level1 θα εμπιστευόμουν, σχεδόν όλος ο δικτυακός εξοπλισμός μου στο σπίτι είναι της μάρκας αυτής.

Πάω να αρχίσω αναζήτηση. Αν έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα, κάντε το ελεύθερα!!! :p

Λοιπόν θα ήθελα από το φίλο που μου πρότεινε vivotek να μου πει γνώμη για αυτήν την καμερούλα.

Φαίνεται αρκετά καλή.

Δουλέυει σε 0lux, κάνει εγγραφή σε h.264/mpeg και mjpeg, 1/4" CMOS in 1280x800 Resolution!!!,διαθέτει microsd υποδοχή για τοπική εγγραφή, μέχρι και ipv6 υποστηρίζει...

τι άλλο να ζητήσεις από μια κάμερα στα 300€!!!

Λοιπόν θα ήθελα από το φίλο που μου πρότεινε vivotek να μου πει γνώμη για αυτήν την καμερούλα.

Φαίνεται αρκετά καλή.

Δουλέυει σε 0lux, κάνει εγγραφή σε h.264/mpeg και mjpeg, 1/4" CMOS in 1280x800 Resolution!!!,διαθέτει microsd υποδοχή για τοπική εγγραφή, μέχρι και ipv6 υποστηρίζει...

να σου φτιαχνει τον καφε οταν πηγαινεις στην δουλεια το πρωι και κουτουλας:p

Φαίνεται αρκετά καλή.

Φίλε μου θα σε γελάσω, τελευταία φορά που ασχολήθηκα δεν υπήρχαν αυτά τα μοντέλα. Στο budget σου πάντως ότι και να διαλέξεις σε μία από τις δύο μάρκες δεν θα χάσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.