Jump to content

Full HD ταινιες σε monitors <1080?

paris

Recommended Posts

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=19448]paris[/MENTION] τα εχω πει πανω απο 2 φορες γιατι δεν θελεις να καταλαβεις?

οπως σου λενε και τα παιδια η 1080 p αναλυση περιεχει θεωρητικα περισσοτερη πληροφορια αλλα οχι παντα καλυτερη εικονα[encode]

τωρα αν εσυ στην tv σου εχεις εναν καλο scaler δυσκολα θα ζηλεψεις μια οθονη 1080 p και ας εχεις μικροτερη αναλυση

και φυσικα δεν ειναι μονο η αναλυση υπαρχουν και αλλοι παραμετροι [μαυρο-λευκο-χρωμα-διαυγεια] κινηση το πιο σημαντικο για μενα αποσταση θεασης που ουσιαστικα εκμηδενιζει την υψηλη αναλυση

υγ τελος σου προτεινω αφου την εχεις την tv δες μονος σου και κρινε η γνωμη σου μετραει πιο πολυ αν αξιζει να βλεπεις ταινιες 1080 p

Εγω σε καταλαβα φιλε μου τι λες, αλλα αλλοι φιλοι διαφωνουν μαζι σου.

Περα απο τι γνωμη μπορει να εχει ο θεατης, ζητουμενο ειναι να μαθουμε τι ισχυει.

οπως σου ειπε ο απο πανω κυριος, ειναι πολλες οι παραμετροι!

αν εσυ κατεβασεις ενα υποτιθεται HD 720p video το οποιο εχει υποστει επεξεργασια, για να "ελαφρωσει-μικρυνει", ωστε να ειναι πιο ευκολο στο κατεβασμα, και ειναι της ταξεως των 700ΜΒ, δεν προκειται να σου αποδωσει την πραγματικη αναλυση-bitrate που εχει το αυθεντικο 720p που μπορει να φτανει σε μεγεθος και τα 4-5GB ισως και παραπανω.

αντιστοιχα, το ιδιο ισχυει και για τα 1080p. τα Bluray δισκακια εχουν μεγεθος καπου στα 20-25 GB αν δεν κανω λαθος! καταλαβαινεις μονο απο το μεγεθος, για τι πληθος πληροφοριων μιλαμε! εε, δεν μπορεις να το συγκρινεις με ενα 1080p των 10GB..!!

Εγώ έχω μια 42"αρα LG plasma. Η ανάλυση του υποστηρίζει ειναι 1360x768.

Έχω δοκιμάσει όλες τις μορφές των ταινιών και έχω καταληξει στο ότι δεν

παίζει πάντα ρόλο η ανάλυση. Βίντεο με ανάλυση 1920x1080 ήταν χειρότερο

από κάποια 1280x720. Επειδή οι ταινίες είναι rips δεν παίζει ρόλο τόσο η ανάλυση

όσο το encode που έγινε. Προσωπικά προτιμώ αναλύσεις 1280x720 με μέγεθος

πάνω απο 2Gb. Οτιδήποτε απο εκει και πάνω δεν μπορεί να γίνει αισθητό στους

περισσότερους αλλά και δεν αξίζει να κατεβάζεις 6+GB ταινία. Πχ το Transformers 2

το έχω δει και σε 1980x1080 7,6GB αλλά και σε 1280x720 4,3GB. Μπορώ να πω

οτι δεν έιδα ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, αντίθετα μάλιστα στην 1080i

η plasma (μαλλον λόγω μεγάλης αντίθεσης 2000000:1) αφηνε πιο έντονο είδωλο

σε μερικές γρήγορες εναλλαγές φωτεινότητας και χρωμάτων. Στην 720i το

φαινόμενο ήταν λιγότερο έντονο.

οπως σου ειπε ο απο πανω κυριος, ειναι πολλες οι παραμετροι!

αν εσυ κατεβασεις ενα υποτιθεται HD 720p video το οποιο εχει υποστει επεξεργασια, για να "ελαφρωσει-μικρυνει", ωστε να ειναι πιο ευκολο στο κατεβασμα, και ειναι της ταξεως των 700ΜΒ, δεν προκειται να σου αποδωσει την πραγματικη αναλυση-bitrate που εχει το αυθεντικο 720p που μπορει να φτανει σε μεγεθος και τα 4-5GB ισως και παραπανω.

αντιστοιχα, το ιδιο ισχυει και για τα 1080p. τα Bluray δισκακια εχουν μεγεθος καπου στα 20-25 GB αν δεν κανω λαθος! καταλαβαινεις μονο απο το μεγεθος, για τι πληθος πληροφοριων μιλαμε! εε, δεν μπορεις να το συγκρινεις με ενα 1080p των 10GB..!!

Φιλε μου ας αφησουμε τις παραμετρους. Ας παρουμε τις ταινιες 1920Χ1080. Αυτη ειναι η μεγιστη αναλυση, δε παει παραπανω. Το ζητουμενο λοιπον για ολους εμας που ΔΕΝ εχουμε οθονη 1920Χ1080 ειναι τι ισχυει. Θα δουμε καλυτερα μια ταινια 1920Χ1080 στην οθονη μας ή δεν υπαρχει καμμια διαφορα? Γιατι αν δεν υπαρχει διαφορα τοτε δε χρειαζεται να κατεβαζουμε τα τεραστια αρχεια.

Εσυ βεβαια μας εχεις κανει σαφη την αποψη σου λεγοντας "ΔΕΝ πιστευω οτι θα δεις καλυτερη εικονα σε βιντεο μεγαλυτερης αναλυσης απο τις τηλεορασης".

Εγώ έχω μια 42"αρα LG plasma. Η ανάλυση του υποστηρίζει ειναι 1360x768.

Έχω δοκιμάσει όλες τις μορφές των ταινιών και έχω καταληξει στο ότι δεν

παίζει πάντα ρόλο η ανάλυση. Βίντεο με ανάλυση 1920x1080 ήταν χειρότερο

από κάποια 1280x720. Επειδή οι ταινίες είναι rips δεν παίζει ρόλο τόσο η ανάλυση

όσο το encode που έγινε. Προσωπικά προτιμώ αναλύσεις 1280x720 με μέγεθος

πάνω απο 2Gb. Οτιδήποτε απο εκει και πάνω δεν μπορεί να γίνει αισθητό στους

περισσότερους αλλά και δεν αξίζει να κατεβάζεις 6+GB ταινία. Πχ το Transformers 2

το έχω δει και σε 1980x1080 7,6GB αλλά και σε 1280x720 4,3GB. Μπορώ να πω

οτι δεν έιδα ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, αντίθετα μάλιστα στην 1080i

η plasma (μαλλον λόγω μεγάλης αντίθεσης 2000000:1) αφηνε πιο έντονο είδωλο

σε μερικές γρήγορες εναλλαγές φωτεινότητας και χρωμάτων. Στην 720i το

φαινόμενο ήταν λιγότερο έντονο.

Κι εγω εχω 42''αρα LG plasma:T:, δε μου λες συναδελφε πως γινεται να ειχες καλυτερη εικονα σε 1280x720 απ οτι σε 1920x1080? To 1080 δεν ειναι rip. Παρακατω λες "Μπορώ να πω οτι δεν ειδα ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά στη ποιοτητα", μα και ελαχιστη διαφορα να δεις αυτο ειναι το θεμα, οτι υπαρχει. Αν υπαρχει μικρη θα ειναι:)

Φαινομενο ghosting σαν αυτο που αναφερεις εγω δεν εχω παρατηρησει, μηπως ειναι λιγο παλιο το μοντελο σου?

Τελος αλλη μια ερωτηση, την αναλυση του pc panel φανταζομαι την εχεις στη native, οταν προκειται να δεις ταινια 1920x1080 το γυριζεις προηγουμενως σε 1920x1080?

Δεν λέω ότι έιναι καλύτερη η 720p. Απλά σε μια περιπτωση ταινιας δεν ηταν τοσο καλη

η 1080. Ναι σιγουρα η μικρή αυτη διαφορά ειναι το θέμα, εχεις δίκιο, αλλά για μένα δεν

αξίζει για να μπω στην διαδικασία των τοσο πολλών GB. Ναι την έχω native, αλλα

εχω καιρό να κατεβάσω 1080 οποτε δεν την αλλάζω. Έχω το μοντέλο 42PQ3000.

Όσο για τα χρώματα της δεν την φτάνουν οι LCD (οσες τουλάχιστον έχω δει απο κοντά)

(επειδή δεν ξερω τι παίζει με το encode των ταινιων, αυτές που κατεβάζω ειναι BRrip

οποτε και οι 1920X1080 rip δεν είναι?Δεν έχω παιξει δίσκο BlueRay να δω πως είναι)

Φιλε μου ας αφησουμε τις παραμετρους. Ας παρουμε τις ταινιες 1920Χ1080. Αυτη ειναι η μεγιστη αναλυση, δε παει παραπανω. Το ζητουμενο λοιπον για ολους εμας που ΔΕΝ εχουμε οθονη 1920Χ1080 ειναι τι ισχυει. Θα δουμε καλυτερα μια ταινια 1920Χ1080 στην οθονη μας ή δεν υπαρχει καμμια διαφορα? Γιατι αν δεν υπαρχει διαφορα τοτε δε χρειαζεται να κατεβαζουμε τα τεραστια αρχεια.

Εσυ βεβαια μας εχεις κανει σαφη την αποψη σου λεγοντας "ΔΕΝ πιστευω οτι θα δεις καλυτερη εικονα σε βιντεο μεγαλυτερης αναλυσης απο τις τηλεορασης".

μια τελευταια κουβεντα και δεν ξανασχολιαζω, γιατι την αποψη μου την ειπα.

αν αφησεις αυτες τις παραμετρους απ'εξω, τοτε δεν υπαρχει θεμα να συζητησουμε!! αυτες οι παραμετροι ειναι ολη η ουσια στα HD! και ειδικα σε αυτα που κατεβαζεις απο το νετ!

η μονη αλλη σιγουρη συγκριση, ειναι να βαλεις να παιξουν 2 αυθεντικα bluray δισκακια, ενα 720p και ενα 1080p για να δεις αν πραγματικα εχουν διαφορα!

Ναι έτσι λέει. Την εχω συνδεδεμένη με το Pc σε Ατι 4850 και μου βγάζουν στα win7

συνιστόμενη την 1360*768. Επιλέγω την ανάλυση και παίζει μια χαρα χωρίς πρόβλημα.

Την έχω καιρό έτσι και σε μεγαλύτερη ανάλυση να την βάλεις 1280*1050 πάλι παίζει,

αλλα δεν δείχνει καλά. Αν τώρα δεν είναι πραγματικά αυτή δεν ξέρω. θα ανεβάσω σε λίγο

και φώτο για να δείς.

Δε χρειαζεται φιλε τα ξερω, παρομοια lg εχω κι εγω. Μεσω των win μπορεις να βαλεις ακομα και 1920χ1080.

Η αναλυση ομως δε παυει να ειναι στη πραγματικοτητα 1024χ768.

Τα 1360χ768 εγω δε τα προτιμω εστω κι αν ειναι προτεινωμενα, γιατι ετσι σου βγαζει μαυρες μπαρες αριστερα-δεξια...

Και για επανελθουμε στο θέμα...

Εξαρταται και σε τι ιντσες παίζεις την ταινία. Σε μονιτορ 22" με μικρότερη είσαι

οκ. Σε πολλές ίντσες θες μεγαλύτερη ανάλυση για να μην βλέπεις τα pixel σε

μέγεθος φουντουνιου! :p

Στη φώτο είναι συνδεδεμενη με HDMI με το Laptop.

dscn1617t.th.jpg

Η ανάλυση είναι όντως 1360*768. Αν δεν καταλαβαίνω εγώ κάτι τι να πω :wassat:

Ναι ειπαμε, και 1920χ1080 μπορεις να βαλεις.

Μου εχουν πει ομως οτι η πραγματικη αναλυση δε παυει να ειναι η native 1024χ768.

Μακαρι να εχουν αδικο, βεβαια...

Και για επανελθουμε στο θέμα...

Εξαρταται και σε τι ιντσες παίζεις την ταινία. Σε μονιτορ 22" με μικρότερη είσαι

οκ. Σε πολλές ίντσες θες μεγαλύτερη ανάλυση για να μην βλέπεις τα pixel σε

μέγεθος φουντουνιου! :p

Για 42 δε μιλαμε? Στις 42 η 1360χ768 μας δινει πλαινες μπαρες.

ταινια 1280*720. Σε watt δεν γνωρίζω απέξω αλλά απο τοτε που την πηρα

το ρεύμα έχει ανέβει. Σε κατασταση TV την έχω σε 50-75% power save κατι

που ρίχνει το brightness πολύ ομως. Εχω καταλήξει οτι οι plasma δεν ειναι

για TV , είναι μονο για ταινιες.

[MENTION=19448]paris[/MENTION]

απο το να κατσεις να καταλαβεις αυτα που σου λενε και να δεχτεις καποιες αποψεις αλλωνων (ασχετα αν ειναι σωστες η λαθος) τους κατακρινεις λεγοντας οτι λενε πατατες

αντι να ευχαριστεις κιολας.

περα απο αυτο ,εμεις θα σου πουμε αν βλεπουμε διαφορα ; εγω σου λεω ναι βλεπεις αλλος οχι.Η δοκιμη δε θα σε πεισει καλυτερα ;

γιατι δε κατεβαζεις ενα σαμπλε σε 1080π και ενα σε 720π να παρεις την απαντηση μονος σου απο το να καθεσαι να ρωτας τα ιδια και τα ιδια ;

@paris

απο το να κατσεις να καταλαβεις αυτα που σου λενε και να δεχτεις καποιες αποψεις αλλωνων (ασχετα αν ειναι σωστες η λαθος) τους κατακρινεις λεγοντας οτι λενε πατατες

αντι να ευχαριστεις κιολας.

περα απο αυτο ,εμεις θα σου πουμε αν βλεπουμε διαφορα ; εγω σου λεω ναι βλεπεις αλλος οχι.Η δοκιμη δε θα σε πεισει καλυτερα ;

γιατι δε κατεβαζεις ενα σαμπλε σε 1080π και ενα σε 720π να παρεις την απαντηση μονος σου απο το να καθεσαι να ρωτας τα ιδια και τα ιδια ;

Τα εχεις μπερδεψει, διαβασε το thread να καταλαβεις τι λεει. Εγω δεν κατεκρινα κανεναν οτι λεει πατατες. Ερωτησεις θετω.

Περα απο το τι μπορει να δει καποιος, εμεις διερευνουμε το αντικειμενικο στοιχειο(αν υπαρχει). Τι ισχυει αντικειμενικα δηλαδη. Εαν ειχες διαβασει το thread θα το γνωριζες, αντι να φλαμαρεις σε ενα τετοιο σοβαρο θεμα που απασχολει πολλους χρηστες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.