Jump to content

PC σε ΨΥΓΕΙΟ

giorgos_cupra

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παιδιά.Είμαι νέος στο θέμα ψύξης των υπολογιστών και θα ήθελα κάποια βοήθεια....Αυτή τη στιγμή έχω τρείς ανεμιστήρες αλλα δεν κάνουν τίποτα!Επίσης θέλω να κάνω και overclocking στον επεξεργαστή μου.Αυτό που θέλω είναι να βάλω τον υπολογιστή μεσα σε ένα μικρό ψυγείο.Παιδιά θα χρειαστω πολυ βοηθεια ομως γιατι οπως σας ειπα ειμαι καινουργιος.Οι αποριες μου ειναι πως θα βγαινουν τα καλωδια εξω, αν θα δημιουργηται υγρασια μεσα στο ψυγειο και γινει κανα βραχυκυκλωμα και τον ψαχνω μετα τον υπολογιστη, και τι θερμοκρασιες θα φτανει το συστημα μου.(cpu 54C.vga 60C.koyti 49C)αυτες ειναι οι τωρινες θερμοκρασιες.:tomato:

το να βαλεις ενα πισι ΜΕΣΑ σε ψυγειο ειναι πρακτικα αδυνατο.υγροποιηση θα υπαρχει παντου και στα πρωτα 5λεπτα θα κλαις ολο το μηχανημα.....επισης σκεφτηκες πως θα βαζεις βγαζεις δισκετες σιντια και τα λοιπα?....τεσπα για να μην μπαινω σε πολλες λεπτομερειες και σε μπερδευω αυτο που λες δεν γινεται.το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μας πεις τι χρηματα διαθετεις τι συστημα εχεις(αν αξιζει δηλαδη να υπερχρονισεις) και τελικα εαν θες να μπεις στον κοπο για πολλες αλλαγες......

Για να το κανεις αυτο ειναι μαλλον αδυνατο , αφου θα χρειαστει να μονωσεις ολο το pc.Αλλα και τα αποτελεσματα δεν θα ειναι και τοσο καλα.Αυτο που γινεται συνηθως ειναι να ψυξης μονο τον επεξεργαστη.Πριν κανεις ομως τιποτα , ψαξε το πολυ καλα , γιατι σε αυτες τις περιπτωσεις τα λαθη δεν συγχωρουνται.Επισης για να κανεις Overclocking δεν αρκουν μονο οι χαμηλες θερμοκρασιες αλλα και το σωστο hardware και πανω απο ολα οι γνωσεις.

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Σήμερα, στις 00:17]

Γειά σας παιδιά.Είμαι νέος στο θέμα ψύξης των υπολογιστών και θα ήθελα κάποια βοήθεια....Αυτή τη στιγμή έχω τρείς ανεμιστήρες αλλα δεν κάνουν τίποτα!Επίσης θέλω να κάνω και overclocking στον επεξεργαστή μου.Αυτό που θέλω είναι να βάλω τον υπολογιστή μεσα σε ένα μικρό ψυγείο.Παιδιά θα χρειαστω πολυ βοηθεια ομως γιατι οπως σας ειπα ειμαι καινουργιος.Οι αποριες μου ειναι πως θα βγαινουν τα καλωδια εξω, αν θα δημιουργηται υγρασια μεσα στο ψυγειο και γινει κανα βραχυκυκλωμα και τον ψαχνω μετα τον υπολογιστη, και τι θερμοκρασιες θα φτανει το συστημα μου.(cpu 54C.vga 60C.koyti 49C)αυτες ειναι οι τωρινες θερμοκρασιες.:tomato:

Εγω προσωπικα δεν θα το συνιστουσα το επιχειρημα με το ψυγειο και αυτο γιατι ειναι δεδομενο οτι θα υπαρξει υγρασια και μαλιστα πολυ γρηγορα και δεν θα μπορεσεις να την ελεγξεις.

Οσο για τις θερμοκρασιες που εδωσες ειναι λιγο παραξενες, δεν κανεις μια καλη αρχη να μας δωσεις τα στοιχεια του συστηματος σου να καταλαβουμε περι τινος προκειται?

Oπως κ να εχει θα χρειαστεις ολικη μονωση με σπρει σιλικονης

(μονιμη κατασταση δλδ)

Ρε παιδια απο ποσους βαθμους και κατω θα εχει προβλημα με υγροποιηση???

Αν δηλαδη πετυχει το ψυγειο να εχει θερμοκρασια 15-20 C θα εχει προβλημα????

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.Συμφωνα με οσα μου ειπατε το project με το ψυγειο εγκαταλειπεται λοιπον.Το συστημα μου μου ειναι:pentium 4 3.4 ghz, asus ati radeon 9800xt, 2x seagate(7200rpm)kai motherboard albatron PE 875 PRO, 1 τροφοδοτικο 400 watt και 1 350 watt.Το κουτι μου ειναι ενα κλασσικο midi tower και εχω βαλει 3 ανεμιστηρες(απο HAC shop)περιπου στις 2000rpm και το εχω συνεχως ανειχτο.

Αυτό για αρχή μπορει σε μυήσει στον υγρό κόσμο. Αν θες ομως, μπορεις να ψαχτείς και να βρεις κομματι κομματι τα Ηardware οπως εχουμε κανει πολλοι εδω μεσα....

Πετατε ετσι κατι χωρις καν να το σκεφτητε.... Δεν εχεις καν watercooling και θες να βαλεις το pc σου σε ψυγειο? Οπως λεει και ο enduracel θα πρεπει να περασεις και απο καποια σταδια...

Ηρεμηστε λιγο...σιγα σιγα...

Αρχική απάντηση από krisiun82

Αν δε κανω λαθος με διαφορα καπου στους 20 βαθμους(περιβαλον-επιφανεια) αρχιζουν τα προβληματα...!Αν σκευτεις τωρα οτι κατι ΜOSFET πανω στη ΜΟΒΟ πιανουν καμια 70αρια....φαντασου τις συνεπειες...!

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 10:43]

Αν δε κανω λαθος με διαφορα καπου στους 20 βαθμους(περιβαλον-επιφανεια) αρχιζουν τα προβληματα...!Αν σκευτεις τωρα οτι κατι ΜOSFET πανω στη ΜΟΒΟ πιανουν καμια 70αρια....φαντασου τις συνεπειες...!

Βρε μιχαλη και τον χειμωνα που εχουμε στο σπιτι μας 20 βαθμους εχουμε προβλημα??

Εδω κατι παιδια με τα χιονια βγαλανε το pc στο μπαλικονι με τους +5 και δεν ειχαν προβλημα...

Δεν ξερω...Θελει λιγο σκεψη το πραμα..

γυρω στους 10 βαθμους κατω απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος (αναλογα πολλα πραγματα βεβαια) αρχιζει και υπαρχει συμπυκνωση των υδρατμων. η συντηρηση του ψυγειου εχει (στη χειροτερη) 8 βαθμους. πως θα καταφερεις να κανεις το ψυγειο να ειναι στους 15-20; και στην τελικη, αν ειναι για τοσο μικρη διαφορα, κανε 2 τρυπες στο πισι σου, βαλε και μερικα ανεμιστηρια και απολαυσε το καλοκαιρι, χωρις να σκοτιζεις το μυαλο σου με τετοια. (γιατι με cpu 54C.vga 60C.koyti 49C προβλημα κυκλοφοριας αερα εχεις και μετα ολα τα αλλα)

Βρε μιχαλη και τον χειμωνα που εχουμε στο σπιτι μας 20 βαθμους εχουμε προβλημα??

Εδω κατι παιδια με τα χιονια βγαλανε το pc στο μπαλικονι με τους +5 και δεν ειχαν προβλημα...

Δεν ξερω...Θελει λιγο σκεψη το πραμα..

Απο οτι φανταζομαι θα μετραει κ ο ρυθμος που αλλαζει η θερμοκρασια στην επιφανεια...Ας πει καποιος ειδικος ομως καθοτι αεροψυκτος εγω...!

Περισσοτερο σημαντικο απο ολα ειναι ο χρονος που δημιουργειται αυτη η διαφορα θερμοκρασιας, θα παρατηρησετε οταν ανοιγετε την πορτα του ψυγειου για μερικα δευτερολεπτα οτι δημιουργουνται υδρατμοι αμεσως, το ιδιο φαινομενο συμβαινει και οταν βαλουμε αντικειμενο που εχει υψηλη θερμοκρασια μεσα στο ψυγειο, στην περιπτωση του pc δεν εχουμε ενα θερμικα ακινητο στοιχειο του οποιου κατεβαζουμε την θερμοκρασια βαζοντας το στο ψυγειο, αντιθετα εχουμε ενα ενεργο στοιχειο που ανεβαζει θερμοκρασια και το ψυγειο προσπαθει να την κατεβασει.

Ενα απλο πειραμα μπορει να μας αποδειξει τα παραπανω, αδειαστε εντελως ενα ψυγειο και μετα γεμιστε το με αντικειμενα που εχουν σαφως υψηλοτερη θερμοκρασια, θα δειτε οτι σε μερικα λεπτα θα αναπτυχθουν υδρατμοι και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο, το ιδιο προβλημα εχουν και τα ψυγεια στο σπιτι μας οταν ειναι κοντα σε συσκευες που ανεβαζουν θερμοκρασια.

Ο φιλος που ειπε οτι εχεις προβλημα αερα στο κουτι εχει απολυτο δικιο κατα την αποψη μου, οι θερμοκρασιες που μας δινεις αυτο δειχνουν.

Η δικη μου αποψη ειναι να ξαναφτιαξεις το pc προσεχωντας να υπαρχει καλη ροη του αερα και μετα δες σαν συμπληρωμα μια καλη υδροψυξη.

Η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα ροης αερα γιατι και τα καλλωδια(IDE και τροφοδοτικο)ειναι μαζεμενα και εχω εναν ανεμιστηρα μπροστα να φυσαει και δυο πισω να ρουφανε.Τωρα δεν ξερω αν οι ανεμιστηρες εχουν αρκετη δυναμη να παραγουν τα απαραιτητα...?Θα βαλω photo του κουτιου μου(οταν βρω ευκαιρια γιατι αυτο τον καιρο ειμαι απασχολημενος με το AcropoliS) να το δειτε και να μου πειτε τη γνωμη σας.:D

Ρε αρχηγοι,θα βαψω το εσωτερικο του κουτιου μου.Τι χρωμα πιστευευται οτι θα πηγαινει καλυτερα?Και θα ταιριαζει εννοειται και με τις λαμπες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.